Skocz do zawartości
Forum

Od malej Fasolki do Styczniowego Bejbika-styczen 2011

molalala

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc dziewczynki!

Krawatek - jeszcze raz gratuluje syneczka! A bialy misiu bardzo mi sie podoba, sama na takie podobne patrzylam w sklepie (ale wzielam brazowy, bo wydal mi sie praktyczniejszy ;))

Arisa - twoj kombinezonik prawdziwie zimowy, tez musze sie w taki zaopatrzyc.

Szyszka - ten zielony komplecik jest swietny i oczywiscie ze jak najbardziej pasuje tez dla chlopczyka :)

Molalala - a u Ciebie juz lozeczko stoi! Ladne masz te mebelki i posciel jaka sliczna. No ja moze w weekend kupie jakies lozeczko.

Nitka, Eulalia - duzo zdrowka Wam zycze!

Marta - wcale nie pomyslalam, ze sie wymadrzasz. Jestem wdzieczna za kazda dobra rade, bo ja sie zwyczajnie na tych wszystkich rzeczach zwiazanych z niemowlaczkiem nie znam. Pamietam jak moj braciszek sie urodzil i byl taki malutki, ale ja tez bylam jeszcze dzieckiem, wiec pamietam tylko, ze jak sie budzil to plakal, bo nie lubil sam lezec w lozeczku; trzeba bylo go zaraz brac na raczki:)

Wszystkim zycze zdrowka i milego dnia!

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c2n0a9ne9y47c.png
http://www.suwaczki.com/tickers/h5v8xzdv8cv8e4l9.png

gosia2011
Mam jeszcze tylko jedno pytanie. Co oznacza takie twardnienie brzucha?
Mi czasem tak sie robi, ale nie mam pojecia dlaczego. Czy moze to byc z wysilku?
I czy to jest w jakis sposob niebezpieczne? Jakos nie zwracalam na to specjalnej uwagi, ale czytam ze wy sie tym przejmujecie, wiec i ja zaczelam sie nad tym zastanawiac.

Tak,może być z wysiłku.
Ja też takie mam jak za dużo porobie,dlatego staram się polegiwac-co nie jest łatwe.

Kurczę, właśnie Piotruś mi usnął i kolejna noc ciężka przed nami. Wiecie, że mój synek do tej pory nie przespał ani jednej nocy? I tak naprawdę to poza nocami, kiedy wyjeżdża do dziadków na noc nie przespałam od ponad dwóch i pół roku ani jednej całej nocy! Dlatego wahałam się, czy czas na drugiego dzidzia, chociaż bardzo chciałam, ale mój mąż mnie przekonał :)

Pytanie do mam wielodzietnych rodzin ;) jak sobie radzicie z usypianiem swoich starszaczków i czy śpią Wam całą noc? Bo jak sobie pomyślę, że z drugim synkiem będzie to samo to suma sumarum pięc lat bez spokojnej nocy :)

To prawda, męża mam bardzo kochanego, a nasza miłość to normalnie temat rzeka. A tak naprawdę to z jego strony nie mamy nikogo - poodwracali się od nas, czy my od nich - teraz to już nieistotne, bo teściowa moja ma tyle za uszami, że szok. I Piotruś ma tylko dwójkę dziadków - moich rodziców.

I ten czas odkąd się poznaliśmy też do łatwych nie należał (głównie sprawy finansowe, totalna deprecha i rozpacz, konflikty z rodziną itd), ale przetrwaliśmy i wyszliśmy z tego wszystkiego obronną ręką i teraz spełniają się nasze marzenia :)

Ach, jak zwykle się rozgadałam :) - to miał być dopiero początek, ale chyba przeginam.
Dlatego tak króciutko - śliczne te Wasze kombinezonki :)
A ja nie mam jeszcze nic poza kilkoma rzeczami po Piotrusiu, o którym Wam wspominałam. Ale jeszcze troszkę czasu mam :)

A z łóżeczka na razie rezygnujemy. Piotruś miał takie białe, bardzo je lubiłam, ale przespal w nim zaledwie kilka nocy, później kładłam go w ciągu dnia, a mieszkanko mieliśmy maleńkie i to łóżeczko zajmowało jedną piątą całego mieszkania hihihi, a okazało się zbędnym meblem :)
Za to znalazłam małe łóżeczko z wibracjami i dźwiękami np. bicie serca, spokojna muzyka itd. I ono marzy mi się najbardziej.

No właśnie o dzieciątku nie myślę jeszcze tylko o tym, co założyć mam sama, bo rosnę i rosnę i okazuje się, że poza dresami nie mam nic :) stąd moich kilka tunik, jakieś getry i wygodne ogrodniczki, a teraz trzasnęłam sobie nawet bluzę z króliczkiem i bardzo mi się podoba. Pod spodem jest taka flanelka i milutko w niej jak nie wiem co :) przyszła dzisiaj i już Wam ją pokazuję.
[img]http://images35.fotosik.pl/186/2c4813e3917ff43dm.jpeg" alt="[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=2c4813e3917ff43d][img]http://images35.fotosik.pl/186/2c4813e3917ff43dm.jpeg" />[/img]
Dodam po cichu, że w rzeczywisto sci nie jest aż taka ładna ale jestem happy :smile_move:

Eulalia, śliczna ta bluza i chyba cieplutka, co?:)

Co do nocek to współczuje! Nie wyobrażam sobie takich nocy;/ Paulinka mi przesypia nocki odkąd przestałam ją karmić w nocy czyli od 7 miesiąca. Oczywiście bywały gorsze dni. Teraz śpi smacznie w swoim łóżku i czasami przychodzi nad ranem do nas.
Niestety niektóre dzieci chyba tak mają, że się budzą. A może przyzwyczailiście go do spania z Wami?
To, że Piotruś nie przesypia nocek nie znaczy, że drugie dziecko też nie będzie i odwrotnie dlatego mnie też mogą niestety takie czekać tfu tfu tfuuuuuuuuu:)

Co do rodziny, to z Michała strony też jest tylko kilka osób z którymi się odzywamy:) W ogóle dziwną ma rodzinkę, "żeby przypadkiem komuś nie było lepiej niż mi". Zupełnie tego nie rozumiem, ale taki klan:)

Eulalia
Naprawdę nie ma co narzekać na duży i cięzki brzuch hihihi - sześcioraczki - to jest to :36_19_2:

http://www.youtube.com/watch?v=LVUEoG69Afs

Ale brzuszek:lol::lol:.Oglądam program o tej rodzince:wink:
A bluza ładna:D

Co do usypiania dzieci to nie mam z tym zadnego problemu.Przesypiają całą nocke:love:,rano wstaja róznie-miedzy 7-mą a 9-tą-tak,że jest luzik:lol:

HEJ KOCHANE - JA ZE SZPITALA PISZE :15_8_217: WZ:15_8_217:IELAM LAPTOP:36_1_67: MAM FENOTEROL W KROPLÓWCE , JUTRO TEST Z GLUKOZY (PRZYNAJMNIEJ ZA DARMO BEDE MIALA BADANIA ;) MOZE DOSTANE COS, ZEBY DZIECKU SZYBCIEJ DOJRZALY PŁUCA - JAKIES STERYDY, ALE NIE WIEM. BO OD PON SZYJKA SIE NIE SKRÓCIŁA, ALE ZA TO ZNOWU UJŚCIE LEKKO ROZWARŁO..

EULALIA hubcio jak wiesz ma 3 latka swiezo i tez nie przespal ani jednej nocy!!!! w najlepszych nocach budzi sie raz - ale przewaznie czesciej! w tym raz lub dwa chce mleko!!! próbowalam go oszukiwac herbatka, ale nie idzie...

ARISA - LALKA, TY MASZ TAKIE MAŁE DZIECI??????? DOPIERO DO MNIE TO DOTARŁO!!!!:yyy: JAK TY DAJESZ RADE? HIHIHIHI POWINNAS DOSTA MEDAL ;):36_9_5:

http://www.suwaczek.pl/cache/e8f4041d2e.png

Ech, Nitka, jak masz laptop przy sobie to żyć, nie umierać :)
Kroplówka pomoże, a i odpoczniesz sobie troszkę. Nie wspominając o badaniach. Ja jednak w poniedziałek robię badania i cukrową też. I pośpisz sobie chociaż, skoro masz taki problem, jak ja z synalkiem

molalala masz kilka dni na odpoczynek od męża :) i nie smuć się - niedziela jest za chwilę.

Arisa, ja Cię normalnie podziwiam i nie mam pojęcia, jak można się tak zorganizować. Ach, ale też masz szczęście, że wyspana możesz chodzić :)

Szyszka - nie ukrywam, że zazdroszczę przespanych nocy i oby tak dalej :) (z każdym kolejnym)

Chwalcie się zakupami, będziecie moją inspiracją :):):)
Miłej nocki dla Was wszystkich z dwoma serduszkami :)

nitka jestem z toba...szczerze,to dobrze ,ze dali ci cos innego niz nospe...
no i przebadaja dokladnie,wiem,ze to zadne pocieszenie,bo szpital to nic przyjemnego ale jak trzeba to trzeba
pisz kochana duuuuzo i korzystaj ze spokoju:)

lezysz na patologii?
pewnie nasluchasz sie tych wszsytkich opowiesci,bo baby w ciazy to musza gadac i pierdolach
jednym uchem wpusc a drugim wypusc i tyle:Całus:

a hubcio z rodzicami?

Witam się:smile:
Musiałam troszke sprzątnąć,bo w południe ma przyjść gość,żeby nam kuchenke wymienić:D
Teraz przerwa na kawke i na doprowadzenie się do porządku:wink:

cafe82
arisa a tobie to by sie przydal wozek dla blizniakow,nie myslalas o tym?

Szczerze to nie myslałam i nie wiem jak te moje spacery będą wyglądały:lup::lup:

dzień dobry !!! :)

czuję się jakby walec po mnie przejechał. Już wypiłam herbatkę z miodem i cytryną ale nie pomogło, a w robocie do 15 bleeee:ehhhhhh:

macie zgagi?? ja nie miałam nigdy w życiu a od kilku dni mam takie wewnętrzne blee przełykowe. No i wiem ze miodem to nie pomagam, ale chyba ważniejsze żeby się nie czuć przejechanym przez walec niż wewnętrzne blee ?? :D ło matko, ale mi sie głupota wkręciła :lup::lup::lup:
a wczoraj byliśmy na lumpach i powynajdywałam tyyyle fajnych rzeczy:D a na wagę nawet śpiochy po 1,30zł :D troszkę były zużyte, ale na noc jak znalazł :) no i do tego śpiworek do spania taki w pieski ładniutki -za 14 zł!!! a wygląda jak nowy :15_8_217:
no i dzisiaj może w końcu przyjdą te paczki... już czekam i czekam...
a wczoraj zjadłam po lumpach obiad i padłam jak nigdy-nie pamiętam kiedy ostatnio spałam w dzień:36_19_2: no i potem w nocy koszmar z uśnięciem, jakieś koszmary kolejne. Synek mi się śnił znowu, ale miał już 2 latka itd itp...

Miłego dnia!!

http://lb2m.lilypie.com/dXovp1.png

no i ten filmik z brzuchem...woooooooooooowww
a z tym twardnieniem brzucha to rzeczywiście albo zmęczenie albo, jak w moim przypadku najczęściej, brak magnezu!! Lekarka mi powiedziała, że mi się macica rozwija prawidłowo, a to że mnie "ciągnie" od dołu to właśnie brak magnezu, bo wtedy się skurcze nasilają.
A mój mały berbeć się wczoraj baaardzo rozbrykał, bo się troszkę z nim bawiłam, tzn troszkę uciskałam miejsce gdzie ma nóżki i rączki i on odkopywał tak fajnie :D hihihihi tylko że jak mi się znudziło i chciało spać, to Groszek dalej... no i tak juz do 2 w nocy się rozbrykał:D

http://lb2m.lilypie.com/dXovp1.png