Skocz do zawartości
Forum

Od malej Fasolki do Styczniowego Bejbika-styczen 2011

molalala

Rekomendowane odpowiedzi

krawatek
radziul tego wszystkiego zasnął wcześniej niż zwykle... muszę coś porobic, tylko paluch boli jak szlag.

aż mi się chce śmiać z siebie samej, taka ciapa jestem. a wiecie co mi m. powiedział na to? że jak się ma takie duze stopy to trzeba uważać :P hihihhihi stopa cyklopa :P (tak m. mówi na moje girki:P ale fakt -rozmiar 40 raczej do małych nie należy:P)

kdrt, zdrowia!!!

hahahah
tez mam 40,musze uwazac:Oczko:

eeeeeee tam żaden złamany:P zaczęłam nawet nim ruszać po 2h, pewnie obtluczony i dlatego opuchnięty :) chyba poczekam do jutra z tym przeswietlaniem :)

macie w spacerówce śpiworek na nózki?? bo właśnie próbowałam założyc taki oryginalny z jedo ale mi nie wyszło. jakoś słupio się to robi i brzydko wygląda...może musi to zrobić brunetka?? ;)

czeka mnie wyciagnięcie i wypranie wszystkich zimówek, mam nadzieję że mole tego nie zeżarły przez lato :P w sumie to mogłyby bo by mi się przydała nowa kurtka albo płaszczyk:P ;)

http://lb2m.lilypie.com/dXovp1.png

Hej.
Przyznam szczerze, że Was jeszcze nie czytałam, ale nadrobię wieczorem i Wam poodpisuję. Teraz chciałam pochwalić mojego synka:D

Otólz dzisiaj zrobił pierwsze samodzielne kroczki!!! Najpierw 2(do babci), później 2(do mamusi) i na koniec 3 do mamusi!:D Wiem, wiem to jeszcze nie chodzenie, ale już niezłe początki:) Normalni duma rozpiera haha

Ach no i Pikolinę na wtorek do stomatologa zapiałam(pierwsza wizyta, trochę późno, ale...).Ma czerwone dziąsła na dole i mówi, że Ją boli, więc to najwyższy czas na wizytę.

Dobra idę, bo zbieramy się do biedronki.
Do później:)

Hej.
Już doczytałam:)

Agnisia, fajnie, że będziecie miesz większe mieszkanko:D Ja złożyłam podanie o mieszkanie komunalne, ale nam nie pzyznali, bo (głupia idiotka) jak się przeprowadziliśmy to wymeldowałam się! A żeby mogli w ogóle rozpatrzyć podanie muszę być przynajmniej prze 3 lata tu zameldowana i nie ma znaczenia, że w meldunku przerwa była tylko 1,5roku:( No nic trudno, ale strasznie liczyłam na to mieszkanie.

Kasiu, zdrówka dla Ciebie i dla Adasia!

Krawatek, ałłłłć wiem co to za ból. Kiedyś przywaliłam paluchem(oczywiście tym najmniejszym), Tylko, że ja sobie paznokieć zdarłam:) Dobrze, że jest złamany.
Dla Rada też duuużo zdrówka:)

Cafe, nie tym to następnym razem się uda:) Moja siostra 28 ma też egzamin, zobaczymy jak jej pójdzie:)

Jeśli chodzi o rozmiar buta to zależy od numeracji waha się między 40-41:)

A Fifi jeszcze wczoraj zrobił 4 kroki do psa;)

Niedługo pierwszy roczek u Nitki, ale szkoda, że nic nie pisze.

heej, ale noc. w sumie to ciężko powiedzieć "noc" bo udało mi się położyć o 5.... Rado wreszczał, mędził, 5 kup zrobił i nic nie pomagało, nic.

a ja gratisowo mam zapalenie ślinianek. też już kiedyś miałam, tylko 8lat temu!!!! wiecie jak się wygląda pry zapaleniu ślinianek?? ja mam trzecią brodę!!!!! normalnie nic ino się pochlastac. los przesadzil tego dnia.

szyszka -gratki dla Fifiego:)

uuu krawatek, szczerze nie wiem co to za świństwo, ale ja i bez tego mam 3 brody hehe

Biedak;/ Fifi też ostatnio sra częściej, ale na szczęście nic poza tym. Mam nadzieję, że szybko mu przejdzie. A Ty może wyśpij się, jak Radzio będzie kimał.

Dopiero teraz zauważyłam, że napisałam" Dobrze, że jest złamany"!!! Oczywiście, że nie jest;]

No hej dziewczynki
Krawatek - współczuję! Teraz tylko do przodu.

Mamy nowych członków rodziny - wczoraj mężuś zrobił nam piękny prezent i patrzę sobie na śliczne rybki :)

Byłam wczoraj na spotkaniu z psychologiem dziecięcym - skorzystałam z okazji, że babka przyjechała do przedszkola. Chciałam wiedzieć jak, co i kiedy mam robić w różnych sytuacjach, z którymi zmierzam się jako mama. Jestem strasznie zadowolona - strasznie. Wiem, co robić, kiedy każde z dwójki mnie potrzebuje, a potrzeby mają naprawdę różne - które dziecko w pierwszej kolejności przytulać, jak radzić z emocjami nagroadzonymi w ciągu dnia u mojego Piotrusia - świetne spotkanie - bardzo się cieszę, że poszłam.

I jedna ważna rzecz, o której się dowiedziałam - dwie godziny w tygodniu tylko na randkę z mężem. To niemożliwe - powiedziałam, bo nie mamy komu dać dzieci, a jak wiecie żłobkom i nianiom mówię wielkie "NIE".

Ale zadzwoniłam do rodziców - jutro mamy parę godzin dla siebie pierwszy raz od urodzenia Adasia - 10 miesięcy! - idziemy do kina :)

Cafe - ech, szkoda, że Cię nie puścił, gdybyś przyhamowała, też by Cię nie puścił.

Szyszka - jak nie chodzi - dla mnie chodzi mega :) - wielkie gratulacje :)

hihihi szyszka wlasnie sie z tego smialam, ze napisalas jak cafe.

eulalio milego filmu:) a na co idziecie? nie polecam 3 muszkieterów, podobno listy do m. są fajne, a mi sie podobała północ w paryżu:) jakbym miala cos doradzić;P
co do psychologa dziecięcego, dobrze że wiesz jak działac:)

szyszka-nie umiem spac w dzien... juz walnęłam 2 kawy, czekam na sniadanie (m robi, pewnie tosty z serem:P)

o kule ...co za dzien...

Nie wiem na co pójdziemy - ważne, że odpoczniemy :) -ale dzieki - na muszkieterów nie pójdziemy :)

A ja w ciągu dnia umiem spać i to bardzo dobrze :)

jest cisza - Adaś śpi i mi też się chce, ale zaraz wstanie, więc walczę ze sobą i chcę zaplanować najbliższe dni - spisać co jest potrzebne, zorganizować pracę w grudniu, zastanowić nad organizacją w domu - ech - dużo

A prezenty?
Właśnie - pewnie typowe, ale rodzicom chcę sprawić wielki rodzinny album - wiem, że bardzo chcą, a niestety jeszcze nie mają zdjęć wnuków - niewiele - tylko w ramki - niestety - wszystko na komputerze.

A mężowi? Macie jakieś pomysły?
Nas czeka jeszcze rocznica ślubu, mikołajki i jakiś prezent pod choinkę, więc wszystkie pomysły mile widziane :)

I dla dzieci też - dla Adasia nie wiem co - a dla Piotrusia mam tysiąc pomysłów.

Eulalia, bardzo ciekawe musiałobyć takie spotkanie. Możesz rozwinąć bardziej co ta psycholog mówiła? Bardzo mnie to interesuje, ponieważ sama mam często problem, bo nie wiem które np. kiedy płaczą oboje najpiew mam brać i pocieszać, przytulać albo jak Pika chce np. żeby jej czytać a Fifi marudny to niestety zazwyczaj Paulutka musi czekać aż Filip się uspokoi i strasznie źle się z tym czuję, bo mam wrażenie, że Pika czuje się zaniedbywana. Chcociaż strasznie tego nie chcę:( Wiem, że moje zdania wyszły trochę mało poprawnie, ale mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi:) Jakbyś mogła coś poradzić byłabym wdzięczna.
Miłego wyjścia życzę:) My też się wybieramy do kina tylko niestety w tym tygodniu nie da rady, dopiero w przyszły weekend.

JEśli chodzi o prezenty to dziadkom(już chyba nawet pisałam) kupimy kalendarze na 2012 rok(wiszące) ze zdjęciami dzieciaczków.
Paulince w końcu zakupimy kuchnię(w tamtym roku mieliśmy kupić, ale Michał wybrał konika na biegunach, a niestety albo to albo to, bo kasiorką nie sr...;]no wiadomo o co chodzi:) ), Filipkowi - nie mam zielonego pojęcia.

Mężowi - on by się ucieszył z jakiejś gry, ale ja mniej, więc odpada:D hehe Nie wiem na prawdę.

Cześć
No krawatek no to nieźle jeszcze to zapalenie ślinianek. Ale teraz już będzie tylko lepiej bo niemożliwe jest jeszcze większe nagromadzenie nieszczęść.

Szyszka to Fifi chodzi na całego!! Te kalendarze to my też mamy w planie zamówić dla dziadków Adasia.

Eulalio chodź mam jeszcze tylko jedno dziecko to przyłączam sie do prośby Szyszki co do tego żebyś podzieliła się z nami tym co ci ta psycholog powiedziała.
A o rybkach też ostatnio z mężem rozmawiałam ale jak na razie nie kupujemy bo boimy się ze będzie tak jak u naszych znajomych: kupili rybki jak ich syn miał prawie rok i nauczył sie wdrapywać do akwarium i łowił te rybki rękami :)

U nas dziś nocka była super.
Z Adasiem dziś już lepiej za to za mną gorzej.

Cafe robię właśnie mufinki z twojego przepisu.

25dz (cc)
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgu8ewg40p.png

Hej!
kdrt- my mamy takie akwarium z przykrywą i nie ma problemu;)

Eulalia- super z kinem i rybkami. a rozmowa z psychologiem musiałabyć bardzo ciekawa i pomocna, jeśli chodzi o planowanie wszystkiego z domem i praca ehhh nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę uwielbiam coś organizować planować pilnować...

szyszka- a co do mieszkania to wiesz , że pojęcia nie miałam że 3ba być 3lata meldowanym w danym miejscu- na szczeście D jest bo tu gdzie mieszkamy ja jestem tylko zgloszona ale meldowana jestem u mamy. a w przyszłym roku chyba maja znieść obowiązek meldunkowy to może wtedy próbujcie.

krawatek- co za dzień teraz to już tylko lepiej może być :*

a u nas dziś była siostra mojego ojca bo jeszcze małej nie widziała :P
a nocka genialna, ja z Ula do 10 spałyśmy!!

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/40891.png

mówicie że nie mogło być gorzej?? hahahahahhhahah pojechaliśmy do auchana, zakupy w biegu bo m. miał zawieźć kuzynkę z mezem na impreze z pracy. no i ja zrobiła zakupy cykk myk a on jeszcze poszedł na elektronike i stoi i stoi, a cas nagli, ludzi full itd, no i pokłocilismy sie ze zawsze jak nam sie spieszy to on wymysla, na domiar zlego, rozrawali jogurty nestle dla niemowląt, bo karmiłam rada a m. ciach mi wózek i z tym jogurtem i wszystkim...ja z jogurtu, rado z jogurtu, m. z jogurtu, reszta na podłodze.....ze bylismy już pokloceni to mnie normalnie szlag trafił....ale to nic, wracamy obrażeni do domu, wszystko w biegu zeby zdążyć....a tu dzwoni kuzynka że nie m. nie musi jechac bo jej maz zdecydował ze nie bedzie pil i pojada ich wozem..ale to jesszcze nic, m. sie wkurzył, wziąl aśmieci do wyrzucenia i.... wszystko sie rozpieprzylo na przedpokój....wszystko....osrane pieluchy, jogurty, kosci. ... ropisalam sie... ale złośliwość dzisiejszego dnia mnie przeraza.

co do zwierzątek- baaaaaaaaaaaardzo polecam goldeny :) te pieski sa cudowne!!! nasza Figa taka jest) i gdyby nie to ze mieszkamy w bloku to pewnie już byśmy mieli:)

rado zas mędzi. niech sie ten dzień skończy.......................

dzien dobry:)

agnisia, no to ci się teraz zacznie;) gratulacje dla ulki.

a ja spałam 7h z 1 tylko przerwą!!!! :) juhuuuuuuuuuuuuuuuu :) jestem jak nowonarodzona:P kazałam wstac m. 2 razy i zrobic mleko, a co! tyle miesięcy ja wstaję....

moje ślinianki się jeszcze powiększyły i bolą, ale jutro pójde do lekarza, moze mi zrobią usg? oby.

jakie plany na dzisiaj???

miałąm jechać do dziadków, ale jeszcze to przemyśle, nie chcę radka targać ... ale dzisiaj już chociaż spał a nie płakał. jest ok.

rosołek się gotuje, mniam mniam... dajecie dzieciom rosół?? ja ostatnio mu dałam taki słoiczkowy i postanowilam dać dzisiaj 1 raz swój z makaronem i warzywami, oczywiście odleję taki niedoprawiony:) zobaczym.