Skocz do zawartości
Forum

Od malej Fasolki do Styczniowego Bejbika-styczen 2011

molalala

Rekomendowane odpowiedzi

No hej dziewczynki :)

Fajne macie plany urodzinowe, zwłaszcza Cafe - dasz radę :) - ale to rzeczywiście hardcore 25 osób :) - już wspominałam - dla mnie to ćwierć wesela ;)

Arisa - fajnie masz z gorącą czekoladą :) i mężem w kuchni - na szczęście u mnie też się zdarza tak miły widok :)

Dostałam książkę "Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet" jest barrrrdzo gruba, ale kiedy skończę dam znać - podobno genialna.

My dzisiaj byliśmy na basenie i mąż zaliczył kilka ekstremalnych skoków (na basenie we Wrocławiu są trzy niebezpieczne zjeżdżalnie - z jednej kiedyś skorzystałam - to jest ekstremum) i kilka łagodniejszych, np z pontonami - bardzo fajne :) i brodzik dla dzieci - Adaś świetnie się bawił :) - nie wspominając Piotrusia, który płakał, że jedziemy do domu :)

A teraz robimy z Piotrusiem kruche ciasteczka. Właśnie czekamy, bo ciasto studzi się w lodówce, a potem będziemy mieć namiastkę świąt - mamy wypasione foremki :)

Krawatek - a teściowie rzeczywiście dali czadu - współczuję - ale na naprawdę duże pocieszenie - lepsze to niż odwiedzimy bez zapowiedzi. Wiem coś o tym.

Elina super że się odezwałaś.
Fajnie że się przeprowadzacie na swoje.
A co do częstych pobudek w nocy to ja też to przerabiam właśnie.

Angela - trzymam kciuki żeby jednak wszystko było dobrze.

Cafe- i jak dzień bez bliźniaków?

Krawatek ale twoi teściowie się "brzydko zachowali". Ale ja podobnie jak Eulalia myśle że gorsze są odwiedziny bez zapowiedzi.

Arisa mój m. tez kiedyś czasami gotował a teraz to rzadko się zdarza niestety.

Eulalio - spóźnione życzenia ode mnie :) I impreza niespodzianka była hoho Ale pewnie jej się spodziewałaś? co? :P
A ta książka to naprawdę fajna. Ja czytam właśnie następną część.

25dz (cc)
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgu8ewg40p.png

krawatek- teściowe sie popisali nie ma co ehh ale co zrobisz przynajmniej wiecej dobrego jedzonka dla Was :P

Eulalia- co do basenu w Poznaniu otwarli termy maltańskie najwiekszy kompleks taki basenowy w europie podobno wiec następnym razem jak będziecie w Poznaniu to możecie sobie odwiedzić ja jeszcze nie byłam ale podobno jest genialnie,

cafe- u nas też hardkor też sie koło 25 osób na roczek szykuje a to tylko chrzestni dziadkowie pradziadkowie i rodzeństwo D na szczescie tylko 2 siostry bo z reszta nie utrzymujemy kontaktu

arisa- widok męża w kuchni bez cenny a mojego miałam okazje dziś ogladać szkoda tylko ze nie w domowej a firmowej ale co tam miło było znów razem popracować

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/40891.png

Cafe dobry pomysł z tym żeby przed teściową ciastem się popisać :)
Ja też tak czasem robię bo moja piec nie umie.

A weekend ok. Sobota wielkie sprzątańsko bo w niedziele mieliśmy mieć dwie rodzinki znajomych z dziećmi na obiedzie. W sobote wieczorem dostałam telefon że jedni chorzy i na antybiotykach więc nie przyjadą, a w niedziele rano tel od drugich że z temperaturą i zakichani wstali więc też nie przyjadą.
Nawet głupio się było wkurzać skoro się rozchorowali więc wczoraj spakowałam ciacho i pojechaliśmy z nim do pradziadków Adasia.

25dz (cc)
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgu8ewg40p.png

kdrt
Cafe dobry pomysł z tym żeby przed teściową ciastem się popisać :)
Ja też tak czasem robię bo moja piec nie umie.

A weekend ok. Sobota wielkie sprzątańsko bo w niedziele mieliśmy mieć dwie rodzinki znajomych z dziećmi na obiedzie. W sobote wieczorem dostałam telefon że jedni chorzy i na antybiotykach więc nie przyjadą, a w niedziele rano tel od drugich że z temperaturą i zakichani wstali więc też nie przyjadą.
Nawet głupio się było wkurzać skoro się rozchorowali więc wczoraj spakowałam ciacho i pojechaliśmy z nim do pradziadków Adasia.

dobrze,ze uprzedzili a nie przyjezdzali chorzy
a dziadkowie sie ucieszyli,co?

kdrt
Cafe czyli do wody miecho, warzywa i zioła i zupka gotowa?
A rozdrabniasz jedzenie bardzo?

A dziadkowie się ucieszyli baaardzo:)

no dokladnie
rozdrabniam coraz mniej
julek swietnie sobie radzi z kawalkami
czarek gorzej

no i tez zaczynam dawac tzw drugie danie
czyli ziemniaki z buraczkami,do tego troche maselka np

albo ziemniaki z kurczakiem i marchewka

Elina - pisz częściej! Ja też się cieszę, że napisałaś wreszcie :) - oby wszystko szybko ułożyło się po Waszej myśli i mąż nie musiał tak dużo pracować.
Agnisia - o basenie koło Malty słyszałam - widać go z kolejki wokół jeziora maltańskiego, moje chłopaki mi opowiadały, bo jakiś czas temu się przejechali :)
No i chętnie skorzystam :)

Cafe - jasne, że pożyczę, ale że jest kurewsko gruba to nie wiem kiedy Cię nią uszczęśliwię :)

Kasia - dzięki za życzenia :) - a imprezy naprawdę się nie spodziewałam, bo była na mieście i mąż mnie wywiózł z zamiarem zrobienia zakupów, a potem ciągnął po rynku z dziećmi, a ja się coraz bardziej denerwowałam :) - najfajniej, że jak już doszliśmy na miejsce, na stole stały dwie duże dynie lampiony - zawsze o takich marzyłam :)

Za to noc mieliśmy masakryczną - Adaś nie spał i płakał niemiłosiernie, Piotruś nieco lepiej, ale też bez szału, ale żyję :) (chociaż kawy w domu zabrakło)

a teraz zrobiłam sobie chwilę przerwy, bo ze szmatą latam po całym domu, a Adaś nockę odsypia.

Witam
Ładna dziś pogoda była..mój do południa był z dziewczynkami na spacerze(nazbierali liści i teraz wszędzie się paletają po domu).
Mój teraz poszedł spać,dziewczyny wcinają flipsy a ja chwile posiedze i zabieram się za odkurzanie(kolejny raz).

cafe mój uwielbia eksperymentować w kuchni i cokolwiek by nie zrobił,zawsze mu pysznie wychodzi.Jedyny minus to taki,że mase po nim sprzątania:D
kdrt ja gotuje zupki tak jak cafe.
Miesko,jarzynki-też bez kostek rosołych,troszke soli do smaku.
I czasem miksuje ale już rzadko,bo Wercia dobrze sobie radzi z większymi kawałkami.
Dziś miała rosołek,a na drugie pulpety w sosie z ziemniaczkami.
Eulalia miłego czytania:wink:,kawa tez mi się skończyła(wieczorkiem do sklepu musze lecieć,bo rano bez kawy ani rusz).
krawatek jak Radzio?:love:

Agnisia a nie zęby??

u mnie cały dzień hardcore, teście przyjechalii rano i zostają do jutra... teściow i siostra m. bardzo dużo mi pomagają ale i tak jest gonitwa. teraz poszli się przejśc a ja uśpiłam radzia (nie spał po południu i szybko był zmęczony) najgorsze jest to że będzie mi go cięko przestawić po zmianie czasu... a spanie o 18 i pobudka o56 rano..no cóz

bylismy u lekazra i jest lepiej,uffffffffffffffffff...dalej antybiot. i za tydz. do kontroli.

http://lb2m.lilypie.com/dXovp1.png