Skocz do zawartości
Forum

Od malej Fasolki do Styczniowego Bejbika-styczen 2011

molalala

Rekomendowane odpowiedzi

hej kobietki
u nas pogoda znośna. Ja rodzeństwa niestety brak;( a co do macierzyńskiego to już daaaaaaawno po :(:(:(
co do domu to tylko marzenie, na razie nas na to nie stać i pewnie tak szybko nie bedzie.
co do pracy ja myśle nad otwarciem czegoś swojego ale na razie szukam dobrego pomysłu no i o dotacje chce się starać. a co do klubów maucha to ceny sa zabujcze u nas ok 1500 zł.

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/40891.png

ehhh no zdaje sobie sprawe,ze wiele mam ma podobne problemy i dylematy
damy rade mamuski!

polazilismy troche
olas spi
julek tez
a czarek pucuje podloge

mama ma zabrac olka na troche
alleluja:yipi:
no nie daje rady z tym malym dziadem
a ja wykorzystam i idziemy na spokojny spacer z frankiem i jego mama

a poki co zasiadlam i nic mi sie nie chce

a co się stało krawatek?

u nas wymiana zdań i kilka bardzo nie przyjemnych zdań... ostatnio coraz częściej- niestety
czasami mam wrażenie że D już w ogole na mnie nie za;eży i gdyby nie Ulka to nic by już z tego nie było...
Przykre ale chyba czas spojrzeć prawdzie w oczy...;(

a do tego nie zapowiedziana wizyta teściowej...i 3ba było robić dobrą mine do złej gry..

cafe- co do obiadu to mam super przepis, ale to dla Was dla chłoców nie bardzo :P :)

piersi z kurczaka, lub skrzydełka ( kto co lubi )

2szkl ryżu (lub3 woreczki )
2, 3 cebule

Zalewa:
6 szkl wody
4łyżki ketchupu
1łyżeczka piepszu
1łyżeczka słodkiej papryki
1,5łyżeczki soli
2 łyżeczki wegety
1 łżeczka czpsnku granulowanego
2 łyżeczki cukru
3/4 kostki margaryny

Wszystkie składniki do zalewy zagotować

na blaszce ułożyć ryż (sypki)!! na to pokrojoną w krążki lub pół księżyce cebule i na to lekko doprawione mięso i zalać zagotowaną zalewą (najlepiej najpierw 3/4) a resztę zostawić i zalać pod koniec pieczenia. Piec w piekarniku przez ok 1godz (skrzydełka trochę dłużej ) w temp 150- 160 St C

U nas zrobiło furorę;)

Cafe, żyjemy jakoś, dzięki!
(M. robi chłopakom kolację, mam chwilę przy jego kompie...)

Bartek 26 lipca miał 7 urodziny - facet pełną gębą :wink: A pyskaty...
Cafe, jak piszesz o Olku, to mi się często z Bartkiem kojarzy, i wiesz? Uważaj bardzo na swoje z nim stosunki, bo przy młodszym rodzeństwie nietrudno to zepsuć, a odbudować ciężko - zwłaszcza, gdy dziecko ma naturę buntownika. Bartek jest fajny chłopak, ale bardzo chciałby być najważniejszy. Olkę ubóstwia, ale z Szymkiem gorzej - traktuje go jak wroga i konkurencję do naszych uczuć i uwagi, naszych, babci, cioci - każdego. Ostatnio afera była o jakiegoś wafelka, którego M. podzielił na pół i dał im po połowie - bo Bartek chciał, żeby było tylko dla niego! A Szymek ZAWSZE o Bartku pamięta, upomina się, jak coś dostaje, że dla Bartka też, jak jest z kimś na zakupach i wybiera coś dla siebie, to i dla brata (i zawsze coś Bartka ulubionego), i kocha go bardzo, widać, że starszy brat autorytetem dla niego... Ech, żal mi go bardzo, gdy B. wykrzykuje przy nim, że wolałby, żeby Szymek nie istniał :(
Cholernie trudne jest rodzicielstwo.
A chłopaki Twoje, przefajne! Mają sylwetki podobne do Olki - drobne, szczuplutkie, śliczne :wink:

Sarinka, na problemy z kupkami możesz spróbować deserku gerbera chyba "krem z jabłek i suszonych śliwek". Na Olkę działa :wink: A ile Twój synek je? I kiedy zaczęłaś wprowadzać stałe posiłki? Ola kupy robi średnio co dwa dni, czasem 3. Możesz też pomóc mu małymi ćwiczeniami - delikatnie przyciskaj nóżki do brzuszka (przyciskaj i puszczaj, delikatnie, nie na siłę), zwłaszcza, jak widzisz, że próbuje zrobić kupę.

AnnD mi gdzieś mignęła :wink: Jak Oliwka? Jak życie u siebie, w mieszkanku? to już prawie rok, jak na swoim, prawda?

I nowa Ania też się pojawiła - WITAM!

Nitka, jak sprawa z pracą? Znalazłaś coś? Ja nic, niestety... Ciężko teraz w szkołach, godziny obcinają, żeby ludzi nie zwalniać. Myślę nad czymś własnym, ale to za rok - teraz M. rozkręca swoją firmę, ja poczekam w kolejce.. Ale bardzo nie lubię nie mieć przez siebie zarobionych pieniędzy. Choć nigdy nie dzieliliśmy ich na moje/twoje, ale mimo wszystko, lepiej by mi było...

Szyszka, macie jakieś plany wyjazdowe? Coś konkretnego już? A ja trzymam kciuki, żeby wszystko po Waszej myśli się ułożyło!

Agnisia, dołączam do fanek imienia Twojej córeczki :wink: A ja miałam 23 lata, gdy urodziłam pierwsze dziecko, więc byłam prawie w Twoim wieku. Teraz, jak łatwo obliczyć, mam okrągłe 30... Bu..
I moja córka wagi piórkowej, mniej więcej takiej jak Twoja. W czwartek szczepienie, więc będę wiedzieć dokładnie. I też lekarz powiedział, że waga ok.

Angela, podziwiam wagę synka! Spory chłopak z niego! Oleńka przy nim pewnie wyglądałaby jak noworodek :wink:
Jak Twoje plany związane ze szkołą? Aktualne?
Ja chciałam iść na nowe studia, nawet już papiery złożyłam, ale jednak nie... Nie umiem zostawić Oli nawet na godzinę, a musiałabym na trzy dni, dwa od rana do wieczora, co 2 tygodnie... Nie wyobrażam sobie. Kolejny raz wygrała miłość do dziecka z miłością własną. I nie uważam, że to dobrze..

Arisa, jak u Was? Lepiej? Pamiętam, że były problemy z pracą Twojego męża... Śliczna córeczka Twoja! Co ja piszę - wszystkie trzy śliczne!

Eulalia, wiesz, że w Gnieźnie w ostatni weekend sporo się działo? :wink: Koronacja Bolesława Chrobrego, walki wojów itp. Różne stoiska, sporo z ręcznie robioną biżuterią :wink: O, i jeszcze jeden fajny hotel w Gnieźnie zauważyłam, przy katedrze, na deptaku, z widokiem na jezioro, 4*!
Moi chłopcy maja podobny odstęp wieku jak Twoi, wierzę, że Ci niełatwo...
I ząbkowania współczuję! Olka zęby ma dwa, przy pierwszych troszkę marudziła, przy drugim nic. a wyszły jeden po drugim. To chyba genetyczne, u chłopców nawet nie wiedziałam, że ząbkują, póki zęby nie wyszły...

Kdrt, jesli chodzi o usypianie, to nie jesteś sama! Ja przerabiam usypianie na rękach po raz trzeci... Plus taki, że Ola zasypia dość szybko. A ja się czuję beznadziejnie, że mam trójkę dzieci i żadnego nie potrafiłam nauczyć samodzielnego usypiania...

I last but not least :wink - Krawatek! :smile: Ty wiesz, jaka ja jestem z Ciebie dumna? Jesteś super mama! Kochasz mądrze, pamiętasz o sobie (a to BARDZO ważne), masz serce dla innych... Jak Cię chłop na rękach nie nosi, to ja będę! HA!

Proszę, jaki mega post! Jak mi to teraz zniknie... :36_11_1:
Zmykam do męża, drugi dzień obchodzimy 8 rocznicę ślubu :wink: 1.08 - cywilny, 2.08 - kościelny. Tak sobie wymyśliliśmy, żeby dłużej świętować :wink: Oglądamy "Eat Pray Love" z Julią Roberts - książka świetna, film też!

Dobranoc!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09vcqgwqh7olh3.png
http://images39.fotosik.pl/166/486b0534ac2588d7med.jpg

Krawatek jogurciki testuję z Nestle. Dzisiaj mała tak się darła po jednym, że musiałam dać jej drugiego. Mam nadzieję że jej nie zaszkodzi.

Marta mnie również miło cię poznać.

Pospacerowałyśmy dzisiaj ponad 3 godzinki, z przerwami, bo nas 2 razy deszczyk złapał i musiałam ucieać do mamy. Ostatnio trzeba korzystać z każdej chwili słoneczka.

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3tgf675zs87n4.png http://s2.pierwszezabki.pl/041/041074980.png?7518

Dzień dobry!:)
Marta ale faaajnie! zaglądaj częściej!:) Panna Aleksandra jest superancka, a chłopaków nie widzę...
masz plany, to ważne! realizuj! wszystko da się pogodzić:)
i dziękuję! :*

Rado szaleje od 5. tylko czekam aż w końcu sobie zrobi drzemkę, to się pójdę wykąpać. M.się zbiera do pracy, Radziowo-moja (tak, tak, trochę sobie przywłaszczyłam) płyta sobie leci w tle, w ramach miłego poranka, ja piję kawkę i kończę ogaraniać ubranka.... już 3 wór tych za małych.... a wieicie jak mi żal je chować?? niektóre raz ubrane, niektóre wcale(szczególnie dostane jeansy, które i tak w pasie były za luźne,ale wymyśliłam, że jak Rado w passie za dużo nie urośnie, to za rok będzie miał krótkie do tzw. ciorania;))

today is Big Day!!:) MOJE SIORY BĘDĄ!!! :) już się nie moggę doczekac!!:)
i tak co prawda widzimy sie 3 dni, a potem jadą gdzies na tydzień na podbój Afryki, ale już baaaardzo tęsknię:) mieliśmy jechać wsxzyscy na All ale my wolimy jechać na taniochę własnym autem, które musimy kupić do 10 dni:P

ostatnio miewam jakiś dziwny "ból istnienia"- kisnę w domu, to nie dla mnie. muszę popytać o te żłobki ...

http://lb2m.lilypie.com/dXovp1.png