Skocz do zawartości
Forum

Od malej Fasolki do Styczniowego Bejbika-styczen 2011

molalala

Rekomendowane odpowiedzi

Naoglądalismy się z mężem o tym wiaderku i postanowilismy kupić.
Nie zamierzam, tak jak pisałam wcześniej kąpać w nim maleńkiego noworodka i pępuszek musi być wygojony. Już nie mogę się doczekać :)
A bez wanienki też nie wybrażam sobie codziennej kapieli dzidziusia :)

to ja własnie widziałam za 89zł i moim zdaniem ktos tu dobrze próbuje wciskackity. produkcja tego "cuda" może kosztować jakieś 3zł wprzybliżeniu, a sprzedają za 200??moim zdaniem to wiaderko jest mocno naciągane i zupełnie zbyteczne. tym bardziej że nie kąpiesz dziecka 3 godziny dziennie, tylko szybciutko,ehhh to wiaderko kojarzy mi sie z tak samo potrzebnym zakupem jak np urządzenie do pomiaru surczy za 400 zł no ale każdy ma swoje zdanie.

http://lb2m.lilypie.com/dXovp1.png

kdrt
Witam dziewczynki po weekendzie

Ja w weekend byłam u swoich rodziców w rodzinnym mieście. Nawet podróż mnie za bardzo nie zmęczyła.
Widziałam też swojego chrześniaka - ale rośnie.
Po tym weekendzie boją się stanąć na wagę. Moja mam super gotuje i jeszcze zrobiła moje ulubione ciasto. Mniam :)
Mój Misiek jest strasznie aktywny. Non stop się rusza i wygina tak jakby chciał się obrócić ale już jest duży i za mało ma miejsca na obrót. A z myślą o cesarce już się pogodziłam. Widocznie tak ma być.

O i dostałam od kuzynki dwie siaty ciuszków dla Miśka!! Może uda mi się je dziś uprać.

Stawaj na wage:Śmiech::Śmiech:
A co do cesarki,to może maluch zrobi Ci niespodzianke i jeszcze się obróci?Nigdy nic nie wiadomo::):

MartaN
A bedziecie klasc maluchy na poduszki? Bo nie powinno sie, ze wzgledu na kregoslup...
Ja na razie o poscieli nie mysle, mam spiworek dla malucha. Kolderki dla naworodka zawsze mnie przerazaly, balam sie, ze nozka fiknie, glowke zakryje i.... wole nie konczyc. Dla chlopakow posciel mialam, ale uzywac zaczelam kolderek kolo roku chyba, a poduszki jeszcze pozniej.

Ja nie będę kładła na poduszce,chociaż mam taką cieniutką(dziewczyn nie kładłam).
Poza tym spały w rożku-było im wygodnie

Eulalia
Ja tylko szybciutko - poduszeczki mam, ale płaściutkie i z Piotrusiem tez takich używałam - dzidzi spi płasko. Słyszałam tez, że niebezpieczne ze względu na ryzyko uduszenia, więc naprawde trzeba uważć.
A śpiworki to świetna spawa - nie ma szans na odkopanie i bezpieczzeństwo też jest duże. same plusy.

Marta - mój Piotruś też chory od kilku dni, szybko łapie infekcje w przedszkolu, więc jak tylko zaczął kaszleć, mąż pojechał z nim do lekarza i się bidoki razem kurujemy.
Mam nadzieję, że Twój synuś szybko wyzdrowieje.

Arisa ja Cię normalnie dziewczyno podziwiam - eenergię masz wielką, a nie boisz się tych zastępów bałwanów, które ulepiłaś??? :)

Na razie uciekam bo mam troszkę pracy, ale jeszcze tu wrocę

:Kiss of love:

P.S. Ciekawe, co u Nitki i Moli, której rzeczywiście juz kawałek czasu nie ma...

Zdrówka dla Piotrusia:Całus:
A śpiworki też mam-super::):

Mam jeszcze troszke energii i staram się ją dobrze spożytkować,hihi,np.lepiąc bałwany:Śmiech:

krawatek
to ja własnie widziałam za 89zł i moim zdaniem ktos tu dobrze próbuje wciskackity. produkcja tego "cuda" może kosztować jakieś 3zł wprzybliżeniu, a sprzedają za 200??moim zdaniem to wiaderko jest mocno naciągane i zupełnie zbyteczne. tym bardziej że nie kąpiesz dziecka 3 godziny dziennie, tylko szybciutko,ehhh to wiaderko kojarzy mi sie z tak samo potrzebnym zakupem jak np urządzenie do pomiaru surczy za 400 zł no ale każdy ma swoje zdanie.

Eeee do mnie te wiaderka nie przemawiają i są koszmarne:wink:
Ale każdy lubi i każdemu podoba się co innego.

A my po spacerku,sniegu duuużżżżoooo i wciąż sypie:lol::lol:
Moja gwiazda się wyszała i teraz grzecznie leży::)

Miłego Popołudnia:Całus:

krawatek
MartaN
A u mnie awaria gazu!

Rewelacja, zwlaszcza, ze nie zdazylam obiadu zrobic a ogrzewanie w domu gazowe...

Wrrr...

Marta!! to zamów pizze :) :D
a mi autko dzis nie odpaliło :P pierwszy śnieg i już wariuje :D

A ja mam pizze zamrozoną:wink: i chyba zaraz ją wsadze do piekarnika:Śmiech:
Potem chce jeszcze iść na spacerek::):

Dziekuje Wam za mile slowa ;)
Angela - Ty tez super wygladasz, mysle ze nasze brzuszki sa podobnych rozmiarow :) Zdrowka dla Ciebie i maluszka!

Krawatek - masz troche racji z tym wiaderkiem, ze jest zbyt drogie (89zl tez wydaje sie sporo, ale bym "przezyla", jednak 200zl nigdy bym nie dala), ale wiadomo ze koszt produktu to nie tylko koszt samej produkcji, trzeba tez do tego dodac m. in. koszt badan i projektow, a przede wszystkim koszt marketingu i reklamy. No i mamy wiaderko za 200 zl! ;)

Marta - fajnie, ze milo spedzilas czas, tak powinno byc zawsze, ale niestety nie ma tak dobrze. Zycze zdrowka dla synka!

Arisa - fajna ta Twoja mala "diablica" :). Dzieci to maja ogromna energie, szczegolnie do zabaw na sniegu. Pamietam z mojego dziecinstwa, ze moglam caly dzien spedzic na bialym szalenstwie ;)
Arisa powiedz mi co lepsze - rozek czy spiworek (taki w sumie podobny do rozka - bo maluszka owija sie nim tez ciasno).

Ja nie bede uzywac zadnych poduszek czy kolderek, wszedzie slysze ze to niepotrzebne ryzyko.

Kasia - przez Ciebie zaczelam sie zastanawiac jak moj synus jest ulozony, z jego ruchow nie potrafie rozpoznac, a doktor nigdy mi nic nie mowil na ten temat. Nie wiem nawet czy on sprawdzal, ale chyba nie - bo by mi cos powiedzial. Ostatni raz jak mialam usg w szpitalu (w 29 tyg), to lezal sobie w pozycji horyzontalnej ;)
Ja tez boje sie stanac na wadze po weekendzie.

My z mezem bylismy jednego dnia u dobrych znajomych na uroczystym obiedzie, a drugiego dnia tez pojechalismy na obiad do cioci i wujka. Objadlam sie roznymi smakolykami, szczegolnie slodycze latwo mi wchodzily ;).

Zdrowka dla Was wszystkich!

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c2n0a9ne9y47c.png
http://www.suwaczki.com/tickers/h5v8xzdv8cv8e4l9.png

Jaaaaaa :)
Strasznie się cieszę :) Mam nadzieję, że zdrowy jak rybka :)
Przekaż Nitce od nas najerdeczniejsze gratulacje i szybkiego powrotu do domku.
Nie mogę się doczekać kiedy będzie mogła nam opowiedzieć o ostatnich dniach.
Buziaczki dla maleństwa i dzielnej mamy:

:Kiss of love::Kiss of love::Kiss of love: