Skocz do zawartości
Forum

koniec bólu piersi i koniec zatwardzenia - jest się czym niepokoić?

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny,
Obudziłam się dzisiaj rano i poczułam, że nie bolą mnie piersi... Odniosłam nawet wrażenie, że jakby sflaczały:( Teraz gdy się dotykam czuję lekki ból, ale naprawdę delikatny.
Do tego wszystkiego od jakichś 3 dni skończyły mi się zaparcia (mimo, że biorę wit dla kobiet w ciąży - w tym żelazo). Nie mam może rozwolnienia, ale tzw luźny stolec... trochę jak przed @.
Tc połowa 6.
USG mam wyznaczone na piątek i nie wiem, czy wytrzymam... Pewnie panikuję, ale ta ciąża nie była planowana i po prostu cały czas mam wrażenie, że coś pójdzie nie tak :(
Powinnam iść do gina, albo przełożyć sobie USG na jakiś wcześniejszy termin??

Myślę że przede wszystkim powinnaś zachować spokój. Wiem że łatwo się mówi dlatego sadzę że przesunięcie USG na wcześniejszy termin to niegłupi pomysł - tylko po to żebyś Ty się uspokoiła. Brak tkliwości piersi i luźniejszy stolec o niczym nie świadczą - ja od pewnego momentu ciąży(niestety nie pamiętam dokładnie tygodnia) też przestałam mieć problemy z zaparciami mimo iz stale brałam witaminy i do tego żelazo bo miałam anemię ciążową. Piersi z tego co pamiętam też nie cały czas były nabrzmiałe i tkliwe a synek właśnie ma pół roczku :-)