Skocz do zawartości
Forum

Lipiec 2010

Rekomendowane odpowiedzi

A ja juz mam wolny wieczor, maz w pracy, mama pojechala, a Julia spi juz na noc. Nie polozylam jej dzis spac w dzien, bo miala duzo atrakcji, potem szalala na dworze z babcia i zasnela w pozycji siedzacej jak ogladalysmy Klan :)
Biedna sie wykonczyla, na szczescie maz przed wyjsciem do pracy mi ją wykapal i dal mleko, wiec moze juz sobie spokojnie spac.

My dzis aktywny dzien, choc mi mama i maz zabronili pracowac, wiec sobie chodzilam tylko. Kupilismy drzewka ozdobne i sadzilismy, no i kwiaty, robimy to boisko do koszykowki, a dookola obsadzamy drzewkami.

3nik dziekuje Ci bardzo za telefon, zawsze tak nastrajasz mnie optymizmem. Piekne fotki, alez ten Antos Ci rosnie, duzy juz chlopak, a jak mowi. Pieknie :))) Jestem pod wrazeniem.

annaz Kochana zdrowka dla Was !!! Ja bym z wychodzeniem na dwor poczekala, ale ja taka przerwazliwiona jestem. Jak Jula miala zapalenie oskrzeli to my dopiero 1,5 tygodnia pozniej po antybiotykach zaczelysmy wychodzic na dwor, bo taka pogoda w kratke i zimno bylo.

aśku gratulacje za nowe slowka :)) co do sklepu to u nas Jula w sklepach typu castorama szaleje miedzy polkami, ale w spozywczych zawsze kaze sie wkladac do koszyka i wozic, my podajemy jej zakupy, a ona wklada je do koszyka. A jak dzis Ptysiu ?? Placze przeszly ??? U nas w poniedzialek byl placz, bo ogladala Jula Kubusia Puchatka i byla smutna piosenka i sie tak rozczulila, ze sie nie mkogla uspokic, az zasnela.

mamaola o to fajnie, ze i Wy juz pomalu remoncik zaczynacie, Leos bedzie mial nowe miejsce do zabawy. Slodko z tym przytulaniem Leosia. Coz moze byc piekniejszego :)))) dla mamy :)))) Oby tak Wam zostalo :))) A jak tam Lenka ?? Wszystko ok ? A Ty liczysz ruchy codziennie ?? Ja z Julia nie liczylam.

agatcha skorzystalam dzis z podpowiedzi i zrobilam te placki z pieczarkami i serem, pychotka !

Milego wieczoru

http://s7.suwaczek.com/20090815310120.png

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09e6yd01kthebk.png

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09e6yde932w7ze.png

Hej,

U nas dziś intensywne przygotowania do montażu szafy. Latamy z mężem po pokojach próbując wszystko tak zorganizować, zeby móc opróżnić szafę na której miejsce będzie budowana nowa. To straszne ile rzeczy mamy! Jutro na 8 mają przyjechac monterzy, a ja z Leonkiem pojadę do niedzieli do rodziców. Mąż będzie robił przenosiny pokojów i małe malowanie. Ze względu na malutką i Leonka lepiej, żebyśmy się tu nie plątali ;) A i mąz będzie miał więcej spokoju.

Do tego od rana załatwiam różne sprawy, m.in. byłam na rozmowie w sprawie przedszkola... Więc mimo "wolnego" jestem już trochę zmęczona. A muszę jeszcze spakować mnie i Leo, żeby jutro jak najwcześniej "wybyć" do rodziców.

adria
- ja z Leo też nie liczyłam ruchów, bo on się prawie cały czas ruszał. Nie było godziny bez kręcenia się ;) Lenka spokojniejsza. Ruchów nie liczę, ale zwracam uwagę, zeby były co jakiś czas.
A pokoik śliczny :) Będzie Juleczce (i maluszkowi) służył bardzo długo, bo mebelki takie uniwersalne :) Fajny pomysł z tymi schodkami na górę :) Tam jest jeszcze jedno łóżko?

annaz - i jak tam u Was? Z tym wyjściem to zależy od pogody, ale jeśli zimno i wieje, to bym się nie spieszyła z wychodzeniem.
A w kinie to byliśmy na "Gniew tytanów"

aśku - i jak humorek Ptycha? Już lepiej? Ja się do fryzjera nie wybieram. I tak na okrągło chodzę w kitce, to szkoda pieniędzy na fryzurę ;) A kolor mam swój. Jakoś mi się nie spieszy z farbowaniem...

A z Leosia to prawdziwy czytelnik się zrobił :) Niesamowite, ze tak nagle pokochał książki... Wczorajsza drzemka też z bajkami. Próbowałam na noc też go tak uśpić, ale napotkaliśmy problem techniczny w postaci światła ;/ Poza tym na zajączka dostał ode mnie kilka książeczek z wierszykami i je ciągle za mną nosi. Szczególnie przypadło mu do gustu "Abecadło". W ciągu ostatnich 2 dni musiałam je czytać pewnie ze 100 razy...

Nie wiem jak będzie z korzystaniem z netu u rodziców, więc jakby co to do poniedziałku.

http://www.suwaczki.com/tickers/km5svcqghmekeuw0.png

http://www.suwaczki.com/tickers/961lwn1548dfts7t.png

http://s2.pierwszezabki.pl/036/036180990.png?1651

hej

forum śpi;) Antek ma od wczoraj katar i ładnie daje sobie odciągać, ale efektem ja mam zawalone gardło, bo jak zwykle jakieś wiruski przeszły przez fridę:( no trudno, czekam na dostawę tabletek;) u nas fajnie, Antos ma oczywiście kilka(naści) histerii dziennie, ale wiem,jak je opanować i dajemy radę. poza tym muszę te marki aut wałkować, bo mnie wciąż na spacerze przepytuje;)

mamaola ja bym nie powiedziała, że Leo nagle się książkami zainteresował, tylko że stopniowo w nim ta miłość się budziła:) przecież otaczałaś go nimi, dorasta wśród nich i przyszedł czas na pokazanie zainteresowania:) świetnie:) choć wiem, jaki to ból czytać po raz setny to samo;) remoncik idzie, fajnie, my tez mamy tak dużo przedmiotów i coraz bardziej mnie to męczy:(
a jak Leo znióśł Wasze kino? bo pisałaś, ze ma taki czas na Ciebie - u nas to samo, z mężem już nie zaśnie, ja muszę być w pokoiku i jeszcze czasem głaskać po główce, sam pokazuje gdzie i przytrzymuje mi rekę, jak chcę zabrać;) a wczoraj to strasznie płakał na angielskim dla maluszków, jak wyszłam tylko zamknąć drzwi, zawsze to robiłam i nic nie reagował, ciocie wystarczały na tę chwile, ale już nie.
przedszkole dla Leonka - od kiedy chcesz go posłać? i w jakim wymiarze czasowym?

adria pokoik taki przyszłościowy już, bardzo mi się podobają szczególnie te schody z szuflad, ale w naszym przypadku to byłoby niemozliwe, Antek na pewno by wchodził i spadał;) ale super:))) Juleczka ma śliczny pokoik:) a i w ogrodzie poszaleliście, dobrze, że Ty nie pracowałaś, a efekty i tak są:))

aśku 5 razy zapłakał.. dałabym dużo za taki wynik, hehhe,kiedyś też tak u nas było,ale teraz więcej płaczów, na szczęście chwilowe:) i nowe słówka, gratulacje::)))))

annaz i jak Olinki zdrówko?przykro czytać, jak Ci źle w małżeństwie,bardzo współczuję i życzę dobrych decyzji.

----

ja dziś oddaje w końcu kompa do naprawy, więc w weekend mnie nie będzie, do poniedziałku!!

Witajcie

Widzę,że nie tylko ja ostatnio rzadko tu bywam,bo i postów mało... to chyba znak,że pogoda się zmienia na lepsze i mamusie więcej na podwórku czas spędzają ;]

My też dzisiaj byłyśmy do południa na spacerku,jedną rundkę zrobiłyśmy na nogach,a potem zabrałyśmy z domu Mai rowerek i jechałyśmy sobie w słoneczku -ach jak miło :) Po takim wyjściu Maja od razu zasnęła :)

A u nas wesoło jak zwykle :) Zdrówko dopisuje,a słownik wciąż się kształci :)
Dalej malowanie jest na pierwszym miejscu :) Ostatnio Maja woła by rysować jej choinkę i ona wtedy maluje bombki :) Teraz ćwiczymy rysowanie kresek/krzyżyków bo kółka już opanowane niemal do perfekcji. Wczoraj uczyłam Maję rysować ludzikowi nóżki i rączki,ale jeszcze nie łączy kresek.

Majeczce, tak widzę, znów włoski urosły,szczególnie grzywka,która jest nie do ułożenia przy tych jej loczkach :) Ostatnio nasza fryzjerka nas do siebie zapraszała i właśnie zastanawiam się nad pójściem do niej,bo w połowie maja czeka nas komunia mojego chrześniaka. Nie wiem tylko czy Maja da sią podciąć ;] ale zobaczymy ;)
Maja ostatnio ma manie ubierania się i rozbierania, nieraz to ubiera jedne spodnie na drugie hehe i standardowo biega bez skarpetek ;|

Ćwiczymy ostatnio sikanie do nocniczka i powiem Wam że już sama nie wiem o co tu chodzi... Maja woła,że chce si/kupkę ale jak ją szybko rozbieram i sadzam na nocnik,to nasika kropelkę i zaraz wstaje,zaraz znów woła i znów kropelka itd A jak ją proszę by posiedziała dłużej to ucieka i już nie chce siadać :( Raz wzięłam i wyciągnęłam jej sam wkład z nocnika,usiadłam w siedzie skrzyżnym,ułożyłam ten wkład i wtedy Maja spokojnie usiadła na moich kolanach i nasikała ciut więcej-ale przynajmniej siedziała dłużej.... mam wrażenie jakby bała się siedzenia na nocniku :( Nawet przyniosłam jej inny,ale i tu historia się powtarza.... znowu jak chodzi w pieluszce to jak idzie siku to woła,by ściągnąć pieluszkę i znów historia się powtarza :( .... nie mam już pomysłów na to.
Najgorsze,że jak tak czekałyśmy na kupkę to Maja zamiast ją zrobić to przetrzymała (a wołała że chce) i potem wcale jej nie zrobiła-dopiero na drugi dzień :( Zdarzyło to nam się już 2 razy :(

Wczoraj mój mąż się dowiedział,że jak nie otworzą 2 klas od nowego roku w szkole to będzie miał tylko 0,6 etatu,ja jak na razie też nic nie mam od września :( ehhh...

A ja ostatnio,natchniona odczulaniem Aśku postanowiłam udać się do alergologa... ehhh Najpierw lekarz ogólny,potem badania,znów ogólny i na koniec najciekawsze- do alergologa mam wizytę na lipiec ;| i to dzięki koleżance,która wcisnęła mnie wcześniej,bo zapisy są już na sierpień :( Tym sposobem od poniedziałku wciąż gdzieś rano latam,a żeby było miło to jeszcze na weekend znów mam zjazdy ;/
Jeszcze w niedzielę idziemy na 4 urodziny do naszego chrześniaka - będzie wesoło ;]

Podczytam teraz troszkę co u Was słychać :) Może zdążę nim Majcia wstanie... a póki co miłego dnia Mamusie!!

http://www.suwaczek.pl/cache/127503734f.png
http://www.suwaczek.pl/cache/256b80b20e.png
http://s8.suwaczek.com/200707073338.png

Mamaola O nowe słówka Leos ćwiczy i skacze do góry-brawo!! My też przerabiamy nocnik i u nas w wannie też nie ma problemów ;| Na golaska Maja biega,woła "si" czasem jest siku na nocnik-parę kropli,czasem na podłogę. Chyba nasze dzieciaczki potrzebują jeszcze troszkę się oswoić z nową czynnością.... sama już nie wiem...
Czytam,że ząbka szukaliście,myślę że to ugryzienie było jednak cenną lekcją dla Leosia,widać że jest bardzo wrażliwym i mądrym chłopcem. Przytulenie na pewno ukoiło Twój ból :))
Oooo dziś 34 tydzień,mam nadieję,że dobrze się czujecie kobietki :) Pewnie Lenka już sporo przebiera nóżkami :)
Zdjęcia ze Świąt urocze i Ty pięknie wyglądasz,a we trójkę wyglądacie uroczo -a raczej czwórkę :) na huśtawce i tacy roześmiani :) ...a Leoś w buźce po-czekoladowej słodki!!!
Widzę,że Leoś jeszcze bardziej się zżył z Tobą,słodko jak tak się wtula w CIebię :) ,to mądry chłopczyk więc jak się urodzi Lenka to na pewno sam intuicyjnie zrozumie,że musi pomóc mamusi będąc z tatusiem :)
O szafa już pewnie stoi. Ja już teraz jestem przerażona,że mam opróżnić stare meble,bo sama wiem ile tam niepotrzebnych rzeczy,a wyrzucić szzkoda ;/ Wklej zdjęcia jak już urządzicie pokoik Leosia :)

Adria A jak Ty się czujesz?? Widzę,że ciągle coś robisz :) I boisko i sadzenie-nie przesadzaj za bardzo!!
Czytam,że Julcia ma już swego ulubionego kawalera-no proszę :) My teraz dajemy mleczko m bebiko,to zwykłe. Widać bebilon był bardziej kaloryczny,bo bebiko musimy dawać więcej. Ale to 500ml to tylko jednorazowo było ;]
GRATULUJE pierwszych RUCHÓW MALEŃSTWA!!!!!! Piękne uczucie,cieszę się!
Słiczne macie te mebelki!! Nie mogłam się napatrzeć-super pomysł i wykorzystanie przestrzeni! Szczególnie te szuflady w schodach świetne,a na górze jest też łózeczko??
Ależ Julcia się wykończyła zabawą.... a może ten odc klanu był po prostu nudny hehe

3nik Czytam,że dużo masz pracy :( ale znajdz też chwilę na odpoczynek!-tak tylko dla siebie ;] Brawo dla Antosia za samodzielną jazdę rowerkiem!!! Majeczke niestety jeszcze nie dosięga do pedałów,więc póki co pchamy ją ;] Piękne wyznania Ci synuś prawi :) Oj Antoś zraził sie do placu zabaw,mam nadzieję,że szybko zapomni o tym zdarzeniu :( Ty też kochana musisz bardziej panowac nad emocjami,ze względu na zdrowie!
A jak u Was w nowych majteczkach?? Maja też ma takie z misiem,ale problem jest w nocniku ;/
Ależ Antoś się zmienia jak widzę po zdjęciach :) Słodko wygląda w szelkach i te rączki w kieszeniach - po prostu cool i do tego jeszcze przystojniak :) Ale nie ma jak u mamy-słodko się wtula.
O katarek u Was :( Zdrówka Wam życzymy!!!

Aśku No super,że fryzurka udana :) Widzę,że i u Was ważne rozważania nad pracą,my też kiedys myśleliśmy o wyjeżdzie za granicę by dorobić,ale rozstanie nie wchodzi w grę więc zapomnieliśmy o tym.... widocznie tak miało być. A Tobie jaka robota się trafiła?? Ptyś uroczo mówi,ale jaki nakręcony hehe słodki ma głosik!
Gratuluję trójki- w końcu się przebiła! Teraz Mateuszek sobie wreszcie odpocznie ;) I brawo za nowe słówka!!

Agatcha Pięknie Zosieńka nury daje na basenie-widać zajęcia są wprost dla niej stworzone :) A jak ostatni egz,mam nadzieję zaliczony :)

Anazz Oj czytam,że u Was znów antybiotyk,ależ Was ciągle dopada coś :( Myślę,że wyjazd nad morze to dobry pomysł,ale słyszałam,że aby zmiany były zauważalne to musi on trwać ok 3 tygodnie. Zdrówka dla Was i dużo wewnętrznej siły dla Ciebie!!

Ok,udało mi się doczytać do końca mimo,że Maja siedzi obok od 15 minut ;) Ale było dość śmiesznie bo wymieniała i wskazywała wszystko i wszystkich co widziała na forum ;]

Mamusie miłego dnia i udanego,słonecznego weekendu!!!

http://www.suwaczek.pl/cache/127503734f.png
http://www.suwaczek.pl/cache/256b80b20e.png
http://s8.suwaczek.com/200707073338.png

witajcie

u mnie ostatnio ciezko.cos mi sie zdrowie sypie, od kilku dni mam mega niskie cisnienie, a kawa dziala tragicznie-jest jeszcze gorzej;/ mialam kupic sobie kropelki na podniesienie ale postanowilam ze wezme sie za siebie i porobie wyniki. najpierw pojde do lekarza choc wiem co mi powie..ze to norma etc.a pozniej najwyzej na wlasna reke, ale oprocz podstawowych badan nie wiem jakie jeszcze wyniki moglabym zrobic?moze cos podpowiecie?

zosia od kilku dni nie spala w dzien ale dzis ja ublagalam;) i zasnela.mialam zamiar do niej dolaczyc ale przez ten moj zly stan dom zapusilam niemilosiernie wiec wlasnie posprzatalam lazienke i wytarlam podloge. jeszcze zbieram sily na przebranie zosi za malych ciuchow ale nie wiem czy dam rade;)

a tak to u nas dobrze, czasu na forum malo, bo coagle jestesmy na dworze a wieczorem relaksuje sie przy czytaniu;)wrocila moja mania. jednak moje dziecko nie podziela tego wogole, jak chce jej poczytac wieczorem to az piszczy tak nie chce sluchac;)) chyba nie zlapie bakcyla po mamusi;)
egzaminy zdalam dzis wiec od poniedzialku zaczynam prace biurowa, bite 8 h pracy;/ale troche odpoczne, jakos sie ubiore...;)zjem porzadne sniadanie;)) nie jest to zaden awans (annaz chyba pytalas) jedynie to ze nie mamy kontroli i zostalismy oddelegowani do czasu kampanii;)
coprawda nie napracuje sie bo mam w maju caly tydzien prawie wolny a pozniej urlop, ale zawsze to cos;)pozatym mam zamair "rozchorowac" zosie (moja lekarka chetnie da mi zwolnienie) i porobic te badania.

a jutro zosia jedzie do mamci a my z mezem ruszamy do wrocka na impreze na maly odstresowy wieczor;)

a zosia nadal niegrzeczna, dzis lala wojtka az milo i nic nie pomagalo, babcia ze wstydu sie palila.nie umiem jej wytlumaczyc ze tak nie wolno;/
ale zaczela juz nawijac po swojemu ze mozna zakumac o co jej biega, noi wola kupe;)nie trzeba jej pilnowac bo sama to robi;))wczoraj lecialam z nia z dworuu bo przyleciala ze skrzyzowanymi nogami wolajac: "mama eee". siku czasem tez sie zdarzy.ale mysle ze jak juz bedzie lato i bedzie bez pieluchy pokonami sikowego stwora;)))

zaraz zabieram sie za czytanie co u was, choc pewnie nie starczy mi sil na odpisywanie.
jedynie co mi sie rzucilo w oczy - adria przpeikny pokoj;))))poprostu marzenie.

wybaczcie ze tak tylko sie melduje ale same wiecie jak jest.a u mnie ostatnio sredno z czasem, a na kompie tylko jak zocha spi bo sie z niej informatyk robi;)

caluje mocno,

a no mysle ze jak bede w biurze bede miala wiecej czasu na forum;)))

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1ris7k5h2m.png

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73obuyhz93.png

Hej,

Ja tylko na chwilkę. Szafa wczoraj zmontowana, 8h ją robili :/ Mąż dziś zabrał się za resztę, bo wczoraj już nie było za bardzo czasu. Poza tym mieliśmy kolejną ciężką noc - 1,5h płaczu :/ Więc mąż odsypiał. Nam u rodziców dobrze. Pogoda dopisuje, więc dużo jesteśmy na dworze. Leoś robi swoje kop kop :) I całkiem ładnie śpi. W nocy było z 5 pobudek, ale tylko Leo sparawdził, ze jestem obok i w mig zasypiał. Zaraz po tym jak wrócę do domu, mąż wyjeżdża, więc Leo będzie znów spał ze mną. I zostaje nam tylko maj na przyzwyczajenie ponowne do taty... Zaczynam wątpić w to, ze sie uda. Serce mi w nocy pęka jak słyszę te krzyki "mama"...

agatcha
- nic się nie przejmuj odpisywaniem. Przecież wiemy, że pracujesz. I tak super, że zaglądasz i piszesz co u Was :)
A co do badań - dobrze by było zrobić poziom cholesterolu i triglicerydów oraz hormony tarczycy (TSH), bo zaburzenia tarczycy mogą wpływać na ciśnienie. A poza tym pewnie dobrze by było mierzyć regularnie ciśnienie przez kilka dni i takie dane przedstawić lekarzowi.

limonia - wiesz, że ja też myślałam o fryzjerze dla Leosia... Bo nie chcę go ciąć na bardzo krótko, a sama chyba nie umiem poskromić tych jego loków... Moja teściowa umie ciąć włosy, więc jest jeszcze taka opcja. Może gdyby puścić jakies bajki, toby posiedział chwilkę spokojnie i dał się obciąć?
Super z malowaniem :) Będzie z Mai niezła artystka :)
Widzę, ze i u Was nocnik gryzie w pupkę... Ja nie mam pomysłów...
Jak czasem zdarzy się, ze otwieram forum przy Leo to on od razu woła Maja i Julia :) I chce by mu zdjęcia pokazywać :)

3nik - ojej, biedni jesteście z tymi katarami... Ciągle coś.
Z kinem było nieźle, nawet dziadkowi zasnął :) Ale zadbałam o to, by przed wyjściem dokładnie mu wytłumaczyć ile nas nie będzie i ze dziadzio go położy. Widzę, ze to robi dużą różnicę.
Ja o przedszkolu myślę od września przyszłego roku, jak już będzie miał skończone 3 lata. Chcę by miał kontakt z innymi dziećmi, a nie mam możliwości zapewnienia mu go (nie mamy wśród rodziny czy znajomych maluchów w podobnym wieku). No i plus taki, ze będę z Lenką w domu, więc możemy zacząć tylko od pojedynczych zajęć i dać mu się przyzwyczaić.

Buziaczki i miłego weekendu.

Witajcie!!!!!u nas jakoś leci, poprawa pogody więc dużo czasu spędzamy na świeżym powietrzu.Mała bieGA jak szalona szuka much i mrówek hehehe tylko już nie wiem jak ją ubrac na dwór bo ona nie chodzi tylko biega i ciągle jest zgrzana ech;(a Wy jak ubieracie swoje pociechy w słoneczny dosć cieply dzien?bo ja chyba mała przegrzewam..Z mężem hmmm..cięzki temat jeszcze jak ktoś lubi piwkować często codziennie..

LiMonia super że u Was wszystko dobrze, ech te kolejki do lekarzy-dlatego zapisuję mała prywatnie do alergologa bo tak czeka się pół roku.Majcia może potrzebuje czasu co do nocniczka.A Ty od września nie będziesz już prowadziła swoich zajęc?dlaczego?

Agatcha oj nieciekawie z tym cisnieniem może sa Ci poprostu potrzebne dobre leki na unormowanie, moja babcia też miała duze problemy z ciśnieniem i pomógł jej kardiolog może powinnaś sie właśnie do niego udać?dopasował babci odpowiednie leki i jest ok, ach ta Zosia jak to Olisia mówi obuz czyt.łobuz a jak tam nocne mleczko?u nas nadal obecne:(U nas kupka już od dawna na nocnik a co do siku czekamy też do lata by założyć majteczki.A GRATKI za egzamin

Adria pokoik super duzo w nim miejsca, fajny pomysł z tymi schodkami Julcia nie wchodzi na nie?a jak Sara nadal mieszka w domu?Widze że w tej ciązy masz chyba duuuużo energii albo brak czasu na leniuchowanie

Mamaola dobrze ze przeniosłaś sie do rodziców a czas remontu jak wrócisz będzie już po i Laeoś pewnie zadowolony z pobytu u dziadków i Ty odpoczniesz.Alez ten czas leci coraz bliżej do spotkania z Lenką.A wspomniałaś o przedszkolu od kiedy chcesz posłać Leo?

3nik mam nadzieję ze katarek znikł a Ty jak sie czujesz?No prosze Antoś przepytuje mamę z aut.Ech u nas od zawsze tylko mama u Was pewnie to chwilowy etap

Asku jak U Was?kiedy ruszasz do pracy?a Ptych wtedy byłby z Twoją mamą?

Kurcze pogoda się psuje wolę byc z mała na dworzu bo w domu maruzdi i jęczy okropnie a na poiwetrzu uśmiech od ucha do ucha.

http://s2.suwaczek.com/20071006040113.png

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wl20mma0t8blhm.png

http://s2.pierwszezabki.pl/039/0392269b0.png?3087

Hej hej o rany jak tu pusto mamusie gdzie jesteście??u nas dzis brzydka pogoda pada, siedzimy w domu co nie sprzyja Olince bo marudzi i wisi na mamie, na dworzu radosna więc mam nadzieje że szybko zmieni się pogoda bo ciężko będzie nam w domku.Podobno w weekend ma być nawet 28st ale nie wierzę jeszcze tydzień na pewno sie zmieni.A mamusie czy jak jest ciepło zakładacie maluchom jakies cienkie czapki?

Agatcha jak po imprezie?były tańce?

Adria kochana jak u Was?jak sie czujesz wszystko w porządku?

Mamaola juz masz nową szafę?jak Leoś nadal mamusiowy?

3nik masz juz lapka z naprawy?jak Antoś katarek minął?

Asku gzdie jesteś?czyżbyś już zaczęła pracę?

Blum daj znać ze u Was ok

Wiecie ostatnio czytała nasze posty jak przechodziłyśmy ciąże, porody, pierwsze dni z maluszkami.Fajna lektura.

http://s2.suwaczek.com/20071006040113.png

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wl20mma0t8blhm.png

http://s2.pierwszezabki.pl/039/0392269b0.png?3087

Hej Mamusie :)

Ostatnio masakryczny brak czasu, no i jeszcze niedziela w szkole. Poza tym powiem Wam, ze zaczelam odczuwac ciaze. Szybciej sie mecze, mniej moge zrobic, bo pobolewa mnie podbrzusze po pracy :( Działam wiec cos kolo domu tym bardziej, ze ogrod trzeba zasiac, ale bardzo rozwaznie.

Mam juz wyznaczony termin obrony pracy mgr, bo wczoraj mi promotor w calosci zaakceptowal. Jest to dzien moich urodzin, czyli 30 czerwiec :)

My dzis idziemy na grilla do sasiadow, blizniaki maja urodziny. Juz 3 latka, ale to leci.

A dziekuje za pozytywne slowe co do pokoiku Julci i Malenstwa. A co do pytan, to tak, na gorze jest lozko, tak sobie z mezem pomyslelismy, ze nawet jezeli nigdy nie wykorzystamy z uwagi na bezpieczenstwo dzieci tego lozka do spania, to jest to doskonale miejsce na schowek. Poki co Jula na schodki nie wchodzi, probowala, ale jej wytlumaczylismy co i jak i juz tego nie robi. A co do tego, ze mebelki przyszlosciowe z biurkiem, to my chcemy je wykorzystac tak do 6 czy 7 roku zycia Julci, a potem bedziemy robic pokoj dzieciom na poddaszu, wiec z tymi meblami cos bedziemy musieli zrobic :/

mamaola Kochana czytalam, ze Leos zaczal lubic czytanie ksiazeczek, u nas to samo, Jula by tylko siedziala i sluchala :)) A ma jedno ulubioną, wiec na okraglo jej moze sluchac, ciekawe kiedy jej sie znudzi. Ale to fajne, bo dziecko sie rozwija, ja np. nie czytam niektorych wyrazow i Jula je sama dopowiada, skupia sie wiec na maxa :) Jak tam pokoik wszystko gotowe ?? Jestem ciekawa jak Leo spodoba sie nowe miejsce. Wklej fotki :)

3nik Jak tam zdrowko ??? Odpoczywasz troszke, tak jak Ci pisalam, lezec sie nie da, ale moze nie wychodz na dwor pare dni i zdrowie szybciej wroci ?

agatcha pewnie zadbaj o swoje zdrowie, jeszcze jak mozesz czas wykorzystac na badania na "chorobe" Zosi to tym bardziej, lepiej chuchac na zimne. Jak tam impreza ?? A gratulacje za egzamin. Teraz juz na stale bedziesz w biurze ?

LiMonia dopiero teraz czytam, ze tez bylas w szkole. Kurcze szkoda, ze nie wiedzialam :((( Bysmy sie spotkaly. Kurcze przykro z pracą meza, ale moze jeszcze akuratnie cos sie uda zalatwic i maz bedzie mial caly etat, a moze w innej szkole ? Co do sikania to nie mam pojecia czemu tak sie dzieje ? Dziwne, ale kazde z dzieci ma swoje jak ja to mowie "widzimisie" :))) u nas jak nocnik stoi na srodku pokoju to Jula wie po co jest i korzysta, ale jak jest w lazience to juz gorzej :(( Dzis dwa razy ją przebieralam ech... Mysle, ze MAjeczka ma talent malarski :)) Musicie go pielegnowac, moze wyrosnie Wam mala artystka.

annaz jak tam Wasze zdrowko ?? Co do ubierania na dwor to u nas tez problem, sama nie wiem jak ubrac tym batrdziej, ze raz slonce, a za chwile wiatr. Staram sie cieniej niz grubiej, np. body na krotki, bluzeczka cienka, albo grubsza, zalezy ile stopni na dworze i kurteczka ortalionowa z polarkiem, cienka chusteczka na szyjke i cienka czapeczka. Na dol spodenki i rajtuzki. A pytalas o Sare, roznie z nią bywa, duzo jest na dworze i spi na dworze, ale w dzien jest tez troche w domu, no chyba, ze cieply dzien to my wtedy z nia jestesmy caly czas na dworze. No i codziennie nad rzeką chodzimy i ona sie kąpie. Uwielbia wode.

Milego dnia dziewczyny

Witam :) ach czasu mi brakuje ,a przeciez nic nie robie:)
chłopaki spią ,a ja wstałąm bo spac nie chce mi się.

U nas ok ptych szaleje ,bo codziennie gdzies idziemy jest coraz bardziej energiczny...
Do tego wykluwa się ostatnia 3ka
A od 3ch dni ptych skrzeczy!!! nowy dzwięk:) troche czuje sie jak z filmu Krąg bo podobnie skrzeczy ptych ,ja przynajmniej mam takie dziwne skojarzenie.

Ptych sie rozkreca powtarza wszystkie słowa, czesc mu nawet wichodzi .Używa często tutaj, stój ,dzisiaj.

Adria
ptych miał tylko 1 taki zły dzięn na szczescie:) chyba przez te zeby.To Julcia grzeczna ,ładnie z wami zakupy robi ptych to nie ,ale my razem zakupów nie robimy raczej wycieczkowo bywam czasem z nim by sobie pobiegał. Pytałąś o prace ,więc raczej nie jedzie nie chce ,mąz ma prace blisko i teraz więcej zarobi oby dali jeszcze ta premie to nie ma co jechać.
A meble piekne podobaja mi się najbardziej te schodopółki świetny pomysł!:)
Obrone masz w urodziny ale traf:)
    Mamaola
ale ja sie pomyliłam szybko czytałam i żle zrozumiłąm,przeciez nie pisąłs o fryzjerze :) no fakt jak masz piekny swój naturalny kolor to szkoda:)ja mam mysi więc muszę:/
O leos teraz za ksiązki sie zabrał :) ptych juz trochę mniej ale dalej czytac mu trzeba ,tylko sam wybiera sobie książki.Lubi jednoczesnie cyca i ksiązke oglądać.Jak idze leosiowi skakanie:) ptych ostatnio jak mu małpkę właczyłam to tak skakał ze sie walnął w szczebelkę i trochę wargę rozciął ,ale chwila płaczu i po ale stacha miałam.
o szafa gotowa fajnie zmieściłas wszystkie te rzeczy:)czy coś wywaliłaś:)
oj nie dziwie się ,że smutno jak leos tak woła za Tobą:( widze że nocki dalej ciężkie:(
    3nik
Antoś daje sobie nosek ładnie czyścić :) ptych to sobie nawet sam już ostatnio trzymał :) dobrze bo jak sobie przypomne jak tego nie lubiały maluszki to mi słabo:/
hehe to Antos juz sie uczy marek samochodów:)to ciekawski:) ptych jeszcze nie:)narazie to maca auta i maca krzycząc przy tym auto auto auto!!!
    Limonia
Widze ,ze Maja się bawi ,a moze cwiczy siadanie na nocnik znudzi jej się :)i bedzie wołać jak naprawdę będzie jej się chceć:)
Kiepsko z pracą ,ale moze jednak się coś zmieni i będzie więcej godzin.
No niestety ptrzeba się nalatac po lekarzach ,ale trzeba czasem:/ oby Ci pomogli :)
A miałam kilka tablic do oklejenia ,ale może jak się trafi to jeszcze bedą chcieć, ale to juz konkretne :)
a tak 3 cia 3ka wyszła :) ale nie odpoczął ptych bo juz własnie 4rta wychodzi szybko co:) jak ruszyło to poszło:)
    Agatcha
Zosia nie lubi jak czytasz ,az dziwne .Jednak nie musi to znaczyć ,że nie bedzie lubieć czytać :) ptych tak lubi a jestem pewna ze potem do ksiązek nie bede mogła go zagonić tak jest na odwrót czasem:)oj wujkowi sie dostało mnie ptych wczoraj uderzył chyba ze złości bo go na ręce wziełam a on chciał biegać ,ale mu zaraz gadke walnęłam zobaczymy czy się znowu na mnie zamachnie.
Praca biurowa to sobie odpoczniesz:)
    Annaz
jestem :)ale czasu brakuje ,ja nie ide do pracy tylko fuche miłam :) nic poważnego:) nie ma obcji bym pracował bo co z ptychem z mama się boje zresztą wykończyłby ją:/
ja ubieram cieńko ogrodniczki koszulka na długi rękaw i cięnka kurtka,ale zawsze szalik ma i czapke cieńka bo wieje i butki juz z dziurami zeby noga oddychała.Olisia tak lubi mrówki:) ptych tego na oczy jescze nie widział he he
A mąz przykre:( musi jeszcze dojrzeć chyba:/

=====0 spadam bo mi się spac zachciało :)

a bym zapomnieła ptych wczoraj posadziłam go na nocnik nawet siędział:) potem wstał i tak mu podłozyłam nocnik przed nim ,bo myśłe zaraz lunie na podłoge a on sobie usiadł zrobił i wstał!!! pierszy raz sam samodzielnie
zaczęłam krzyczeć z radości a on głowa do nocnika i patrzy :) co zrobił:)
ciekawe czy znowu tak zrobi jutro jesli bedziemy w domu to znowu dam mu nocnik.

hej

ja powoli zdrowieje, ale cały weekend leżałam, Antek odpukac zdrowy, chyba dobrze, ze mu jednak odciągnałam katar, jak tylko dostał, bo mu przeszło w ten sam dzień,no ale wirus mnie powalił:(
Antek gada cały czas,w sumie spokojnie powtarza wszytsko i ma swoje monologi i stwierdzeni, jak np. "pec odzi" czyli piec chodzi, hehhe

aśku brawo za nocnik, oby tak dalej!! faktycznie lekko ubierasz malucha, choc pewnie teraz cieplo, nie wiem, bo nie wychodzę;)

adria dzielna jesteś jeszcze z tą szkoła, a bliźnaiki juz w wieku przedszkolnym, fakt, czas szybko leci. Julka grzeczna, że jak powiesz, to nie wchodzi, u nas działa to odwrotnie, Antak sam sobie mói nie nie i kiwa paluszkim nawet czasem, ale i tak robi;)

mamaola ciekawe, czemu u Was wciąz takie cięzkie noce? ja naprawde nie narzekam, owcszem czasem jest źle, ale generalnie jedna, maks 2 pobudki i dośc szybko zasypia. a przedszkole dopiero za rok:) ale juz pewnie trzeba pytrać. a to jakieś lokalne, czy takie "wymarzone"? fajnie, ze tak stopniowo chcesz go do niego przyzwyczajać. ja nigdy nie chodziłam, ale maz tak i bardzo nie lubił, szczególnie dlatego, ze musiał tam długo siedzieć, więc pewnie na kilka godzin to dobre rozwiązanie. choc ja i tak jakos mam mieszane uczucia, myślę, że dopiero jak będzie miał 4 lata i tylko na troszkę. ale zobaczymy.świetnie z szafa i wszystko weszło:))

annaz tak, komp juz naprawiony, ale wkurzam się, bo wszystko nie tak poustawiane.

agatcha jak po imprezie? a Zosia Wojtka bije, bo pewnie się od niego nauczyła:)
pewnie, zrób badania, to straszne, jak zdrowie szwankuje,wiem coś o tym:( trzymaj się!!!!

limonia pewnie Majeczka jeszcze nie jest gotowa na nocnik, u nas majteczki skończyy się kupą w nich, hehehhe, warto próbować, ale przyjdzie moment, a ja nie mam zamiaru zamęczać dziecka sadzaniem co pół godziny i zmuszaniem do sikania, mój chrześnaik tak ma i widzę, jak go to męczy. póki dziecko nie woła/sygnalizuje to i tak to jest wysadzanie a nie korzystanie z nocnika;) więc spokojnie, myślę, że Majka powoli ogrania temat, u nas chyba poczekamy do lata i tak w czerwcu zdejmę mu pieluchę pochodzi troche w mokrym i może sam zacznie sie dopominać, fajnie, gdyby do urodzin się udało.
rysowanie sie nie nudzi, fajnie:)) zdolniacha:)

cześć dziewczyny dlugo nie pisałam , a teraz potrzebuję wsparcia -Antoś czwarty dzień gorączkuje 40 st, dwa razy bylam u lekarza , zrobiłam analizę moczu- wyszło białko i leukocyty ( stan zapalny?) wariuję już ....dostał antybiotyk co to moze być ...

Przekaż 1% podatku Alicji Kwiatek
Stowarzyszenie Pomocy Dzieciom "Niech się serce obudzi"
KRS 0000235289
Informacje szczegółowe 1%- dla Alicji Kwiatek:36_3_17:
O Ali na stronie stowarzyszenia:

http://serce.sp4lubartow.pl/?page_id=231
http://www.suwaczki.com/tickers/2r8rtrd8re7qtdqq.png

DZIEWCZYNY

mam dużą prośbe o kliknięcia na naszą pracę plastyczną konkursową- a w sumie dwie prace, kurczę nie wiedziałam, że trzeba klikać i Antoś nie ma kliknięć:(((( a konkurs do poniedziałku tylko trwa:((((
Pracownia Smyka - Galerie - Kategoria: od 1 do 3 lat - Zdjęcie: Kaczka Duck podbija świat
Pracownia Smyka - Galerie - Kategoria: od 1 do 3 lat - Zdjęcie: zbliżenie kaczki Duck która podbija świat

Hej

My dzis same cala noc, caly dzien i znow cala noc. Masakra. Moj maz juz ledwo daje rade, a jezdzic musi. Tak sie w tej pracy porobilo.
My upieklysmy z Julia dzis ciasteczka, glownie to Jula robila, a ja jej mowilam co. Jestem pod wrazeniem Julci zdolnosci i zaangazowania. Dzielnie ubijala mikserem i dodawala dodatki. Nawet formowanie ciasteczek szlo w miare dobrze.

Jutro na 8.30 mam wizyte u lekarza, mam nadzieje,ze wszystko bedzie ok z Maluszkiem. Z Jula zostanie mama, bo meza oczywiscie znow nie bedzie :((

3nik nawet nie wiesz jak sie ciesze, ze sie lepiej czujesz. Fajnie, ze polezalas :))) Glosiki oczywiscie bede oddawac :)

aśku co Ty porabiasz caymi dniami, tak rzadko odwiedzasz forum. GRATKI za nocniczek :))))) Ale super, no i za nowe slowka. Oby tak dalej, Ptysiu sie rozkreca.

hej

mi się jakoś pogorszyło z kaszlem. nic, siedzę w domu, jem kaszę jaglaną, i liczę na poprawę;) a Antek dziś zażyczył sobie majteczki - hehe a wczoraj dopiero co o tym pisałam Limonii - kupiłam mu więcej z autami i motorami i od rana bez pieluchy lata, dwa razy zsiusiał się, od razu wołał, mokro, mokro, a dwa razy na nocnik ładnie zrobił, jak spytałam czy chce siusiu powiedział tak i zrobił:)

adria jak po wizycie????? trzymałam kciuki!! na pewno wszystko dobrze:))) znów takie same jesteście:( ale się z mężem uśmiałam jak wyobraziliśmy sobie jakby Antek nam ciasteczka przygotował;)) zdolna Juleczka, gospodyni po mamusi:)))

Hej,

My wczoraj późnym popołudniem wróciliśmy w końcu do domku. Sprawy remontowe już skończone, choć pracy jeszcze dużo. W szafie trzeba poprawic drzwi bo jakoś cieżko się otwierają, dorobić jedną szufladę (miały być 4 a zrobili 3), przerobić firanki i ułożyć w szafie wszystkie rzeczy. Tym zajmę się jutro, bo Leos będzie u dziadków. Niestety jutro rano mąż wyjeżdża, nie będzie go ok. tygodnia.

Byłam dziś u gin. Ostatnie badania, w tym posiew na paciorkowca. Mam nadzieję, ze wyjdzie czysty. Z Leo nie miałam. Szyjka trzyma mi sie bez zmian mimo nasilenia się skurczów. Jednak każda ciąża inna :) Leo na tym etapie już zszedł niżej i szyjkę miałam skróconą. Lenka się jeszcze na świat nie spieszy.

A poza tym Leoś testuje ostatnio moją cierpliwość... Ataki histerii zdarzają się coraz częściej, najgorsze, ze zazwyczaj bez konkretnej przyczyny... Cieżko mi sobie z tym radzić. Ale taki to chyba etap. Mam nadzieję, ze nie będzie to trwało długo :/ Bo nie wiem jak sobei poradzę z dwójką, kiedy Leo połowę dnia będzie spędzał płacząc...

3nik - o, pięknie, są postępy z nocniczkiem. Ja się chyba jednak do tego nie zabiorę... Na pewno nie kiedy Leo w takim kiepskim nastroju...
Zdrówka życzę, obyś szybko wirusa zwalczyła. A kasza jaglana dobra na kaszel?
A pisałaś, ze u Was też ataki histerii? Jak sobie radzicie? Jakie masz sposoby?
Co do przedszkola - to prywatne, ale bardzo blisko nas (5 minut spacerkiem). Jest integracyjne, ma sporo ciekawych zajęć i niestandardowe podejście do nauki. Jak masz ochotę poczytać, to tu: Przedszkola NUTKA Szczecin i Kobylanka - PROGRAM

adria - jak po wizycie? Wspaniała gospodyni Ci rośnie. My ostatnio jak piekliśmy z Leo ciacha, to tak mi wymieszał jajko z mlekiem, że ja bym lepiej nie zrobiła :)
Zdjęcia pokoiku wkleję jak już wszystko będzie gotowe. A u Was z tymi meblami, to może jak już nie będą potrzebne, to uda się sprzedać?

snoopy - i jak dziś Antoś? Gorączka spadła? Co mówią lekarze?

aśku - o, u Was też pierwsze nocnikowe sukcesy? Jak idzie dzisiaj?

annaz
- Oliwka już zdrowa? O przedszkolu myślę od września przyszłego roku, jak już będzie miał skończone 3 lata.

Na razie, idę chwilkę poleżeć, bo popołudnie może być ciężkie :/

Dzięki dziewczyny, chyba wasze dobre fluidy pomogły...:) wczoraj wieczorem gorączka spadła -do 37, tylkow nocy spał dziś niespokojnie-bialko w moczu to efekt bardzo wysokiej temp , pozatym mocz bez zarzutów -podejrzewam jakiś wirus-w sobotę na 10 dzieci w poradni 8 miało ok 40 st.
Wieczorem brykał gryzł i bił czyli wrócił do nas ;)
Ale stresu miałam co nie miara-teraz mam nadzieję z górki , na sobotę zapowiedzieli się znajomi z 3 latkiem więc moze być zabawnie.
Dzięki raz jeszcze , w wolnej chwili wrzucę zdjecia , nie potrafię wrzucić filmu , może jakiś instruktaż?

Przekaż 1% podatku Alicji Kwiatek
Stowarzyszenie Pomocy Dzieciom "Niech się serce obudzi"
KRS 0000235289
Informacje szczegółowe 1%- dla Alicji Kwiatek:36_3_17:
O Ali na stronie stowarzyszenia:

http://serce.sp4lubartow.pl/?page_id=231
http://www.suwaczki.com/tickers/2r8rtrd8re7qtdqq.png

hej:)

Snoopy
och to dobrze ,ze goraczka spda to jest stres niestety
    Mamaola
a dzisiaj nie wysadziłam go własnie sie obudził i juz zrobi,moze jutro :)ale myśle ze to przypadej raczej nie bedzie tak chetnie robił do nocnika.
To jeszcze sptzątanie masz moze jak sie z tym uporasz to moze sie zobaczymy . Ma być piekna pogoda ,a i tak się na słonko wybieram :)
moze leosiowi szybko przejdzie i nie bedzie tak cięzko ,jak zobacz\y swoja siostrzyczke pewnie się zmieni:)mi ptych dzis tez nerwa u lekarza pokazał , bo chciał malować a ja mu przeszkadzałam ,chciałąm pomóc to rączkami mi macha chyba i u ptycha sie zaczyna bunt:/
    3nik
dziene ale dobrze ,ze Antos zdrowy miał katar tylko 1 dzięn moze to nie wirus ,ale ciebie jeszcze trzyma zdrowiej bo pogoda bedzie ładna . Zawsze cieńko ptycha ubieram nawet zimaąrajstop nie nosił tylko bawełniane cienkie spodenki zamiast. ptych teraz tak biega ze jak cieplej by ubrany był to by sie bardzo spocił
    Adria
pewnie ,że z dzidzią bedzie ok:) a mąz tak ciezko ma zapracowany ,ale mój tez o 19 wraca tyle roboty. Co ja robie he he nic:) ostatnio do mamy jeżdziłam ,bo był syn siostry i jest babcia wiec bywam u nich. Do tego lekarz ortopeda odczulanie ,fryzjer i szyldy robiłam i tak zlatuje czas:)Jak Juleczka z pokoju bardzo sie cieszy a nie wchodzi Ci na góre szam??po tych schokach ?

===byłam dziś u lekarza bo ptych te kupki ma co 3 dni lekarz powiedział ze to juz do zaparcia sie zalicza chociaz kupki ładne tyle że nie lużne dała syropek .No i musze juz kończyć cycusiowanie juz chyba ostatnia co karmię:)
ptych mało je, a od kilku dni pluje mi jeszcze bardziej wszystkim moze to tez te zeby i do tego ma cyca dlatego niech mu tylko sie wykluje ta ostatnia 3 ka i kończe chyba:/jak się uda...

Hej

Jestem dzis z wizyty niezadowolona :(( Lekarz jak najbardziej milutki, itd. ale nie mialam usg, a tak chcialam uslyszec serduszko. Do tej pory nigdy nie mialam wizyty bez usg, a dzis tak :( No i dzis mialam poznac plec, ach... musze czekac do 23 maja :((
Wyniki cos mam kiepski, anemia, i kazda norma spadla :( Nie wiem czemu, przeciaz przy Julci dobrze sie odzywiam, zawsze obiad, dwa dania, surowki, owoce, soczki, itd,... Ech...

No i wysiadl mi kompletnie kregoslup, nie moge lezec na plecach w ogole, kazdy nie taki ruch to krzyk, mialam przed ciaza isc do kregarza i nie poszlam i teraz zaluje :( Zastanawiam sie czy w takim przypadku nie bede miec cesarki.

Mama dzis u mnie byla, zrobila mi watrobke, mam buraczki, moze cos pomoze.
Poza tym my dzis bardzo pracowicie, sialysmy z mama ogrod i robilysmy skalniaki, a na koniec przyjechal tesc i zrobilismy grilla, najadlam sie niezdrowego-PYSZNEGO grilowanego karczku :))))

Jula mnie dzis bardzo zaskoczyla, jak jechalam do lekarza to bardzo chetnie zostala z mama i ...... zapomniala mi dac buziaka i mi pomachac tak byla zajeta i zaabsorbowana babcia. Tak sie dobrze bawila, ze ja na spokojnie bez stresu zrobilam zakupy :) Wrocilam do domu po 3 godzinach :)
A po poludniu oswiadczyla, ze ona jedzie z dziadkiem do dziadka i wsiadla do auta i tyle ją widzialam hehe Dorasta mi dzieciatko.

mamaola fajnie, ze Wy juz w domku, ale szkoda, ze maz jedzie. Mam nadzieje, ze sprzatanie szybciutko pojdzie i bedziesz miec i pieknie i spokoj :)) Trzymam kciuki za wyniki, oby byly dobre. Ale ta ciaza Ci leci :)) Ciesze sie bardzo, ze wszystko ok :)))) Niech sie Lenka trzyma do terminu. Powiem Ci, ze ja ostatnio sie zastanawiam jak bedzie z usypianiem dzieci wieczorem, kiedy meza nie ma, moze byc ciezko, mam nadzieje ,ze wypracuje jakis system. Co do sprzedazy mebli moze byc ciezko, u nas byly robione na wymiar.

snoopy ciesze sie, ze u Was wszystko wraca do normy :))) Buziaki dla Synusia. Co do wrzucenia filmu, to zaloz konto na you tube, tam wrzuc filmik, a na forum wrzuc po prostu linka. Ja tak robie.

3nik zdrowiej Kochana, bo pogoda sie piekna robi :)) Przesylam Ci pozytywne fluidki :) Fajnie, Antos moze niedlugo zalapie z sikaniem i bedzie 4 razy do nocniczka.

aśku nie, nie Jula nie wchodzi na schodki, wie, ze nie wolno i nawet sie slucha :) A czyli spedzasz czas towarzysko :)))) Super i tak trzymaj :) Dobrze, ze poszlas do lekarza, zawsze lepiej sprawdzic. Tak sobie mysle, ale faktycznie chyba jeszcze tylko Ty karmisz :) Bedzie Ci ciezko, pamietam jak kazda z nas to przezywala. Ale dacie rade.

Ale sie rozpisalam...

Milego wieczoru

asku Matuś Ci coraz bardziej się buntuje, nieźle;) dobrze, że go tak lekko ubierasz, to zdrowo, ja się staram, ale np. teraz chodzi jeszcze w pełnych butach. A Antkowi, jak w porę dam leki i usune katar to przechodzi czasami tak po 1,2 dni.

adria szkoda z usg. rozumiem Twoje rozczarowanie. i przykro z wynikami, ale na pewno szybko podbudujesz wyniki. szkoda że nie masz zaufanego fizjoterapeuty to by Ci na pewno pomógł jakąś terapia czy masażem:(ja mam dwóch, ale tu, w Poznaniu. a dzieci usamodzielniają się to fakt:) u nas cały dzień bez pieluchy i w sumie 5 nocników pełnych i 5 zmoczonych ubranych, czyli pół na pół;) i dzięki na nk za pomoc z konkursem:***

mamaola chciałam najpierw poczytać o przedszkolu, ale nie mam sił, poczytam jutro. tak ponoć jaglanka dobra ( na wszystko;) a na kaszel w szczególności. przykro, że mąż jedzie.mój za 2 tygodnie leci na 4 dni do Bejrutu, chyba umrę ze strachu:( a histerie, ja staram się przeczekiwać, daję wsparcie, mówię, że wiem, że jest zły, smutny itp, ale tłumaczę dlaczego np. zabrałam mu chleb,bo nie wolno rzucać chlebem na ziemię. pytam czy chce się przytulic, ale nigdy nie chce;) i po chwili to mija, a jak nadal jest źle to proponuje spokojnie jakąś zabawę i jak jest gotowy, zaczynamy ja od przytulenia i buziaka.ale wiem, jak serce boli, kiedy dziecku jest źle,a my nie możemy mu pomóc, bo musi to sam przejść:( spokojnie z porządkami, aaa ja coś źle doczytałam, myślałam, że już wcześniej szafę zapełniłaś;)
trzymaj się i Leoś niech ładnie śpi i spokojny będzie!!!

mały raporcik dla mam zainteresowanych "edukacją";) kupiłam zestaw do nauki czytania metodą Cieszyńskiej. i po raz pierwszy zobaczyłam, że coś co chcę robić z dzieckiem to już nie przelewki;) zapachniało nauką. ale... Antek zachwycony. fajne,kolorowe książeczki i czytanie sylabowe( nie mylić z głoskowym;). ambitne zadania na kilka lat, ale daje mi dużo satysfakcji, bo Antkowi też się podoba. z matmy jesteśmy na 70 w cyfrach i skończyliśmy już prawie mnożenie, zostaje dzielenie i zadania;) z czytania Domana kończymy poziom 1b czyli zdania 3 wyrazowe, zaraz zmniejszamy czcionkę i idą zdania rozwinięte. Antek nadal nie umie rozpoznać ani jednego słowa;)) ale lubi i chętnie patrzy. Bity robimy, ale wciąż mam jakies opory i zacznę to jednak drukować. dziś znów poczytałam o "nieodwracalnych skutkach zachodzących w mózgu dzieci dopuszczanych do kompa " i jeśli jest w tym choć cień prawdy, to wolałabym uniknąć;P

mamaola a jednak poczytałam;) fajne:) podstawy i programy fajne, szczególnie klucz do uczenia się, zależy mi, żeby Antek miał z tym programem do czynienia przed pójściem do szkoły. jako samozwańczy pedagog pasjonat ciągle myślę o montessori, tak mnie pociąga jakoś nieodparcie, a z drugiej strony nie chciałabym go ograniczyć w jednej metodzie..