Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

asia78
Ja juz tez lece. Nie wiem czy jutro wpadne, bo chce pojechac kupic dzieciakom jakies buty zimowe. jak myslicie kupowac takie z futrem w srodku?

Eli maja, taki kozuszek maly, ona jeszcze mala, wiec moze marznac.
Kubie juz kupuje z lekkim tylko ociepleniem, bo jemu wiecznie cieplo :)
A ta zima cos nie przychodzi a Eli w tym tyg. urosla noga, musze przymierzyc kozaki , ktore kupilam :)

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

Hej.

Wiem, ze wpadam i wypadam..no ale czuję się tu dobrze, tylko czasu jednak brak..

(poza absorbującą trójeczką i całym domem na głowie jedna firma - praca/dorabianie + sprawy organizacyjne i papierkologa w drugiej , naszej)

No ale ja nie o tym chciałam

Mam pytanie głownie do mam mających więcej niż jedno dizecko i raczej z mniejsza różnica
Dziubala, Asia, Nuchna itd

Jak Wasze starszaki?Chodzą do przedszkola? Są w porzadku dla młodszego rodzeństwa?
Karolina w wakacje i trochę wcześniej już była ok>> bo wcześniej to tragedia, dokuczała im, popychała itd. Potem się poprawiło, była wręcz aniołkiem. Nawet posłuchałąm przez to rady lekarki i nie posłałam do przedszkola, bo jak one rozrabiały to ona je rozśmieszała i jakoś szło.
Od momentu całkowitego wypuszczenia dziewczynek na mieszkanie>> wcześniej jednak miały ogrodzony kojcem salon>> jest tragicznie.
Bo o ile wcześniej bawiła się sama, wchodziła do kojca kiedy chciała i była grzeczna często a często nie, to ja zabieraliśmy stamtąd. Teraz one są ciągle wszędzie, i ona ma ich wyraźnie dość :zmartwiony: Nie

Jestem od pewnego momentu wykończona po prostu wstaje i czekam kiedy wszystkie pójdą spać...bo cały dzień to ciagła walka, z Kają bijącą i popycvhającą, wyrywającą, albo małymi wspinającymi się wszędzie. siedzę tam gdize one, z oka nie spuszczam, cokolwiek jak robię to przy nich, głupie obieranie, wszystko. Wyjde do ubikacji i momentalnie ryk, wpadam, koralina odskakuje bo cos zrobiła a młode leżą i buczą :(
Jak je chce wkładać na ta chwile do łóżeczek to wpadają w histerie i wala głowami w szczebelki.
Horror ;(

heloł :)
Zimno, pochmurno ale fajnie, bo sobota :)

babeczka ale fajowe zdjecie, ojej, jaka malenka byla Oliwka i wszystkie nasze skarby. A teraz juz panny i kawalerowie :)

Aida - ja przy 1 Eli mam oczy wkolo glowy, Kuba tez ma rozne cudaczne pomysly, wiec tez na Niego musze uwazac, zdaje sobie sprawe jak Ci ciezko z 3jca Twoich panien. Ale kochana, dorosna, przyjada z mama sie napic kawy i poplotkowac - to bedzie fajnie nie?

milego weekendziku :)
Lema dzis baluje - tej to fajnie :)
ciekawe jak Isa i D.

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

Witam sobotnio

Zapomniałam, że ja od dziś mam być na diecie w związku z poniedziałkową kolnoskopią (mogę jeść tylko galaretki, kisiel), a zaczęłam dzień od tostów a potem coca-coli, no pięknie :Szok:. Ale już jestem na głodówce. Jak ja wytrzymam ten czas bez owoców, wędlin itd... :Kiepsko:

asia78
Nie wiem czy jutro wpadne, bo chce pojechac kupic dzieciakom jakies buty zimowe. jak myslicie kupowac takie z futrem w srodku?

Jak kozaki to z futrem :yes:

Kwiaciarka - wieczór był udany? :Oczko:

aida77
Jak Wasze starszaki?Chodzą do przedszkola? Są w porzadku dla młodszego rodzeństwa?

Adaś chodzi do przedszkola, we wrześniu miał niemal cały miesiąc kryzys, ale październik jest ok.
W stosunku do Maćka nie zachowuje się inaczej niż np. w wakacje. Jest nawet lepiej o tyle, że Maciek jest coraz większy i bardziej rozumny/pojętny i częściej się razem bawią itp., ale to nie jest cały czas sielanka, bo to co tu piszesz...

aida77
bo cały dzień to ciagła walka, z Kają bijącą i popycvhającą, wyrywającą, albo małymi wspinającymi się wszędzie. siedzę tam gdize one, z oka nie spuszczam, cokolwiek jak robię to przy nich, głupie obieranie, wszystko. Wyjde do ubikacji i momentalnie ryk, wpadam, koralina odskakuje bo cos zrobiła a młode leżą i buczą :(

to jakbym o Adasiu i Maćku też czytała. Ale tak jest odkąd Maciek zaczął chodzić i Adaś ma frajdę z popychania Maćka. Przy czym Maciek traktuje to jako zabawę i ma z tego ubaw po pachy, niejednokrotnie nawet zanosi się ze śmiechu. Ale nie zawsze tak jest, chyba nawet każdego dnia zdarzy się, że Maciek płacze z tego powodu, że Adaś go popchnął za bardzo, albo nie pozwolił mu się bawić jakąś zabawką (głównie chodzi o autka).
Dopóki Maciek się śmieje jest ok, ale jak Maciek płacze to nie zostawiamy tego bez interwencji. Adaś dostaje od nas kary jak przegina z popychaniem czy biciem braciszka, ale z reguły działają na krótką metę.
Tak już chyba będzie przez najliższych parę lat :Kiepsko::Oczko: