Skocz do zawartości
Forum

Dzieci po raz pierwszy mają mniejsze zdolności poznawcze niż ich rodzice

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno odbyło się przesłuchanie w Kongresie USA w sprawie faktu, że dzieci, po raz pierwszy od czasu rozpoczęcia badań, mają mniejsze zdolności poznawcze niż ich rodzice. Podczas tego przesłuchania dr Jared Cooney obwinił wprowadzenie technologii edukacyjnej do szkół za część problemu, twierdząc, że technologia nigdy nie pomogła dzieciom w nauce. Co było dla mnie zaskoczeniem.

Wyobrażałem sobie, że może bardzo wysokiej jakości lekcja wideo mogłaby być lepsza niż ta prowadzona przez nauczyciela, który nie jest zbyt dobry, nawet dla dzieci.

Co o tym sądzicie?

W dniu 14/2/2026 o 3:34 AM, hanna66 napisał(a):

Niedawno odbyło się przesłuchanie w Kongresie USA w sprawie faktu, że dzieci, po raz pierwszy od czasu rozpoczęcia badań, mają mniejsze zdolności poznawcze niż ich rodzice. Podczas tego przesłuchania dr Jared Cooney obwinił wprowadzenie technologii edukacyjnej do szkół za część problemu, twierdząc, że technologia nigdy nie pomogła dzieciom w nauce. Co było dla mnie zaskoczeniem.

Wyobrażałem sobie, że może bardzo wysokiej jakości lekcja wideo mogłaby być lepsza niż ta prowadzona przez nauczyciela, który nie jest zbyt dobry, nawet dla dzieci.  https://9apps.ooo/  

Co o tym sądzicie? 

I got this,...