Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć Dziewczyny ::):

Wpadłam do domu żeby... zrobić pranie (:Oczko:) więc mam teraz trochę czasu żeby tu zaglądnąć :)
Bardzo szybko dni mi lecą, dużo czasu spędzamy na spacerkach korzystając z ładnej pogody, sporo mamy gości i sporo osób odwiedzamy. I tak czas leci.
W ten weekend jedziemy do teściowej, a potem do kuzynki K na komunię jej córki. Komunia jest podwójna bo robią jeszcze z 1 dziewczynką z ich rodziny. Problem z prezentami mam już z głowy, teraz mam problem z ubraniem. Szukam czegoś ładnego, eleganckiego i wygodnego. Wczoraj upatrzyłam sobie taki komplet żakiecik + spodnie w stalowym kolorze. Jak dziś nie znajdę czegoś innego to go kupię, bo czas już nagli.

Spóźnione życzenia dla Dominisi i Natalki! Wszystkiego najlepszego!

Deva – dawno Cię nie widziałam na lipcówkach, powodzenia z biznesem!
A z mężem to współczuję...

Asia, Alutka – zdrówka dla dzieci, gońcie katar!

Isa – fajnie, z fryzjerem i kosmetyczką :). Ja miałam iść jutro do fryzjera (zmienić kolor na ciemniejszy) a okazało się, że moja fryzjerka pojechała dziś nad morze, buu.
Współczuję migreny :Całus:

Kwiaciarka – fajnie, że są już meble :)
Dobrych wieści na badaniach :Całus:

Alutka – jakie okna w końcu zamówiliście?

Babeczqa – jak ząb mądrości, boli mniej?

Lema – zdrówka dla Frania! Oby wziewy szybko przyniosły efekt. Buziaki dla synusia :Całus:

Deva - zdrówka dla Vica!
U nas w domu to ja jestem tym „złym policjantem”. W naszej rodzinie też tak jest, że oni rozpieszczają/rozpuszczają a ja „przywracam” do pionu :Oczko:

Asia – gratuluję drugiego przedszkolaka :great:

Kwiaciarka - trzymam kciuki za Kubę!

A gdzie Renia?

Czesc Dziubalko::): Telepatycznie Ciebie tu chyba sciagnelam::):

No ja tez mam nadzieje, ze inhalacje pomoga:yes: Nie powiem, zebym nie miala oporow przed podaniem tego leku, ale z drugiej strony doswiadczenie nauczylo mnie, ze warto miec zaufanie do naszej pediatry. Niedawno rozmawialam z kolezanka, ktora tez leczy swoje dzieci u niej i i zarzucala naszej lekarce, ze niechetnie wypisuje antybiotyki i inne silne leki. Ja sobie akurat bardzo to chwale, wiec skoro uznala, ze tak trzeba to widocznie trzeba:yes:
Kolezanka z pracy od swojej pediatry pulmicort dla corek dostaje praktycznie przy kazdym kaszlu.

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

kwiaciarka
Ciekawa jestem co kierownik na to, ze wzielam 2 dni zwolnienia, wczoraj nic nie mowilam, ale nie wiedzialam ,ze tak wyjdzie. Od tygodnia boli mnie klatka, kreci mi sie w glowie, poce sie dziwnie, myslalam, ze we wtorek ( mam wolne) pojde na te badania. Ale dzis wstalam i tak sie kiepsko czulam, ze balam sie jechac samochodem. Wiec postanowilam ze wezme L4, jutro pojde na badania. Dzis juz nie moge bo nie jestem na czczo.

Lepszego samopoczucia zycze:Całus:
A to, ze wczoraj nie mowilas o zwolnieniu to nic dziwnegop- dzis sie zle poczulas i nie bylas w stanie jechac do pracy, wiec dzis wzielas zwolnienie. To w koncu nie jest planowany urlop tylko choroba:yes:

Dziubalko cześć ::): fajnie, że wiele się u Was dzieje ::):
ja też szukam stalowego kostiumu, na wyjazd, mam zamiar go dzisiaj znaleźć, ale nie wiem jak będzie. Małym ludziom jest dość trudno :Oczko: kostium będzie też na komunię, mamy 16-go.

Asia jak pojedziemy w sobotę rano to może damy radę z kolejkami. Po prostu nie mam ochoty fundować Ali kolejnego weekendu u babci. W niedzielę pojedziemy do teściów i na działkę, jeśli pogoda dopisze, a w poniedziałek po południu do moich rodziców, bo Ala tam zostaje na czas mojego wyjazdu - tzn. jak D. będzie miał wolne, to ją na 2 dni zabierze.

http://www.suwaczek.pl/cache/794ad0390a.png

http://www.suwaczek.pl/cache/1f485226f6.png

Lema
– wziewy są ok, a sterydy w leczeniu są lepsze od antybiotyków :yes:. Choć wiadomo, że sterydów najlepiej unikać.

Isa – jak masz Orsay to tam zajrzyj. Są fajne (eleganckie) rzeczy w stalowych kolorach. Oprócz tego co ja mam już upatrzone dla siebie, to jest taki piękny komplet żakieciku i rybaczek (i spódnicy jak ktoś woli), w takie delikatne stalowe prążki. Całość wygląda efektownie ale chyba bardziej dla szczupłych osób bo na mnie te rybaczki trochę za obcisłe były :Oczko:

U nas piekna pogoda, zaraz sie zbeiram w teren::):

Franio z dnia na dzien odrobinke lepiej sie czuje, ma niezly apetyt, wraca mu dobry humor. Wczoraj wyszedl troche na spacer- nie pytalam pediatry, ale jesli nie ma zmian osluchowych i nie goraczkuje to stwierdzilam, ze w taka ladna pogode moze wyjsc. Chyba dobrze mu ten spacer zrobil:yes: I dzis z mama tez na troche sie wybieraja:yes: A Wy wyszlybyscie w takiej sytuacji na dwor?

Moze w koncu wyjdziemy z tego chorobska paskudnego:yes: