Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Kwiaciarka - świetna Elinka z tymi tekstami :great::Śmiech:
Super z podwyżkami podczas Twojej nieobecności :)

Lema - jak Franiowi idą zęby i po Panadolu lepiej śpi, to na razie podawaj mu go przed każdym spaniem.

Babeczqa - ja też 3 lata będę siedzieć w domu, bo urlop wychowawczy mam do końca grudnia. I też czeka mnie szukanie pracy bo do poprzedniej nie wrócę. A może firmę założę, zobaczy się :Oczko:

Ja dziś będę mieć na obiad pierogi ruskie. Popołudniu siostra przywiezie od mamy więc nic dziś nie muszę gotować :D

Lema - ja w ciężkich czasach ząbkowania Maćka podawałam mu zamiennie Nurofen z Paracetamolem (Panadolu nie lubiłam bo trzeba było go dać więcej niż właśnie Paracetamolu). Podawałam przez kilka dni (max. tydzień) tuż przed spaniem lub w śordku nocy gdy się budził. Robiłam przerwę w momencie lepszych nocek i potem gdy znów się nocki pogarszały dawałam przez kilka dni itd.
Przy czym trochę ograniczyłam Nurofen, bo kiedyś Isa pisała, że nie jest obojętny dla żołądka.

kwiaciarka
a co to za srodziemnomorski? jaki to smak? z jakich owocow?
Mi napisala dietetyczka zebym nie pila sokow i napokow innych niz pomidorowy, bo sa slodzone i maja pelno kalorii, ale np. wczoraj w diecie mialam jablkowy to jak to wiec jest.

Zebys nie pila poza tym co one CI kaza w diecie:yes: A jak masz zapisane to masz pic.

Lema chyba jest tak, że przeciwbólowo można podawać przez tydzień a przeciwgorączkowo przez 3 dni bez konsultacji z lekarzem. Nurofen jest bardziej toksyczny, tak mówiła nasza poprzednia pediatra. Choć jak się poczyta o paracetamolu to już nie jestem tego taka pewna. Przedawkowanie go niesie za sobą koszmarne skutki, moja siostra miała pacjentkę, jeszcze jak w szpitalu pracowała, która brała leki przeciwgrypowe typu jakiś gripex i one zawsze mają dużą dawkę paracetamolu, dodatkowo łykała też paracetamol i się poparzyła od środka tzn. narządy wewnętrzne :Męki:::(: siostra mówiła, że nie chciałabym tego zobaczyć ::(:

http://www.suwaczek.pl/cache/794ad0390a.png

http://www.suwaczek.pl/cache/1f485226f6.png