Skocz do zawartości
Forum

Mamusie z Krakowa i okolic

Tasik

Rekomendowane odpowiedzi

Dziubala
Witam poniedziałkowo :)

I już październik mamy, ale to leci!
Weekend mieliśmy superowy :Śmiech:. W sobotę mieliśmy wieczorną imprezę bez dzieci ;). Mieliśmy też grać w remika ale dopiero koło 2.00 w nocy sobie o tym przypomnieliśmy, hehe. Impreza bardzo udana :Oczko:

Ale super, że tak się imieninki udały :yuppi:
A zabalowaliście porządnie, fajnie tak czasem zaszaleć jak za starych dobrych czasów :)

AniaB

A myśmy wczoraj pojechali do ikei, kupić komodę do pokoju dzieciów. Dziś mój m. ma ją przywieźć i mam nadzieję że w najbliższy weekend będzie ją skręcać. Z grubszych rzeczy jeszcze tylko łóżeczko nam zostało, ale okazuję że chcąc kupić takie samo jak ma Ula czyli z drewexu mamy problem bo drewex z krakowskich sklepów zniknął i jest ups... Ale m. się wykazał i dzwonił dziś do firmy i okazuje się że naszego modelu już nie robią ale pani ma mu sprawdzić czy gdzieś komuś nie zalega na magazynie.... zobaczymy za kilka dni co z tego będzie...

A nie chcecie już Uleczki przenieść do bardziej 'dorosłego' łóżeczka?
Akurat to, w którym spała do tej pory byłoby dla maluszka. Za jakiś czas pewnie i tak będzie trzeba kupić dla niej, bo łóżeczko się za krótkie zrobi i z dwoma zostaniecie...

daffo: chcemy nie chcemy... na razie Ula śpi w takich pozach że uważam iż szczebelki są jeszcze konieczne ;), zresztą jak kiedyś zapomniałam włożyć do spania te szczeble które wyjmuję żeby weszła / wyszła to przyleciała z buzią w podkówkę i kazała je włożyć ;) A poza tym mamy takie mega duże łózko dla niej patrz link.... DREWEX Łóżko MAX Teak | Łóżeczka dziecięce | Meble | More4kids że zdejmujesz szczebelki i tą szafkę na osobny mebel, a zostaje ci łózko na prawie 1.90cm długie Więc nie planujemy nowego łózka dla Uli przez najbliższe parę lat (chyba że się rozleci ;) )

http://suwaczki.maluchy.pl/li-36664.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-56367.png

http://www.suwaczek.pl/cache/4b51bed3c0.png

http://www.suwaczki.com/tickers/9ltfs8fwhiladcyb.png

Cześć dziewuszki.

Kubek nam dzisiaj harce w nocy urządził takie, że ledwo żywa jestem. Przyszedł o 2 do nas, spać mu się nie chciało i gadał: 'tatuś a co jobisz?', 'masiuta (nie umie powiedzieć mamusia :hahaha:) śpiś tejaz?', 'nie śpij' itp itd. I tak kurka chyba przez półtorej godziny :lup: Potem to już chyba zasnęłam przy tym gadaniu, więc nawet nie wiem, o której padł.
A rano nie udało mi się wyjść cichaczem i o 6.40 już słyszałam, że tatę przekonuje, żeby wstali :) Jak wychodziłam, to poszłam się pożegnać do nich i jeszcze leżeli, Kubek nogami po ścianie chodził, więc podejrzewam, że już nie zasnął, ale może poleżeli jeszcze chwilę chociaż.

AniaB
daffo: chcemy nie chcemy... na razie Ula śpi w takich pozach że uważam iż szczebelki są jeszcze konieczne ;), zresztą jak kiedyś zapomniałam włożyć do spania te szczeble które wyjmuję żeby weszła / wyszła to przyleciała z buzią w podkówkę i kazała je włożyć ;) A poza tym mamy takie mega duże łózko dla niej patrz link.... DREWEX Łóżko MAX Teak | Łóżeczka dziecięce | Meble | More4kids że zdejmujesz szczebelki i tą szafkę na osobny mebel, a zostaje ci łózko na prawie 1.90cm długie Więc nie planujemy nowego łózka dla Uli przez najbliższe parę lat (chyba że się rozleci ;) )

Aaaa to inna sprawa :)
Bo myślałam, że śpi w takim na 120 cm i chcecie drugie takie samo kupić teraz i dlatego trochę bez sensu mi się to wydało :)

Kubek na razie też śpi jeszcze w niemowlęcym, ale to tylko dlatego, że nie mamy wystarczająco silnej motywacji, żeby nowe kupić he he. Ale dałby sobie już radę w zwykłym, bo na wakacjach przez dwa tygodnie na tapczanie spał i tylko raz fiknął :) Na szczęście na poduchy, bo go obkładaliśmy na wszelki wypadek. Poza tym w żłobku też na wąskich leżaczkach śpią dzieciaczki, więc ma już zaprawę :)

Cześć:)

Klasa Adasia ma dziś mieć fotografa z Gazety Krakowskiej, który będzie robił chętnym dzieciom zdjęcia, a potem ukażą się one w gazecie :). Fajna pamiątka będzie :). Zamówiłam 3 egz. gazety (dla nas i dla dziadków) :Oczko:
Śmiać mi się chciało z prognozy pogody, bo w Radio Kraków rano mówili, że od rana w Krakowie słonecznie, a tymczasem było szaroburo i do tego deszczowo :sofunny:. Dopiero niedawno się rozpogodziło :)

Ania
– rzeczywiście piękna jesień dopisuje, my na maksa korzystamy popołudniu z ładnej pogody, do domu wracamy k. 18.30, bo już jest za zimno ;)
A w remika wtedy już nie zagraliśmy ;)

Daffo – współczuję nocki. A Kubusiowi przestawił się trochę rytm dobowy więc i drzemki w ciągu dnia nie są potrzebne ;)

Dziubala, to mnie na wspomnienia naszło, jak napisałaś o zdjęciach w Gazecie Krakowskiej, bo sama je kiedyś robiłam dzieciakom :36_1_1: Ale kiedy to było :36_19_1: Jak ja już tam 7 lat nie pracuję :noooo:

A te fotki to fajna pamiątka :yes: Najmilej wspominam właśnie pierwszoklasistów :36_1_11: Objeżdżałam szkoły w Nowej Hucie. Bo gimnazjaliści to już inna bajka :36_19_1:

Mama dwóch Niuń http://colamyloveblog.blox.pl/resource/dziewczynka.gifŻona Mężahttp://emotikona.pl/gify/pic/blizniaki.gif
Pani Psa http://emotikona.pl/gify/pic/piesek2.gif

Witam wieczorową porą:)
Odbyliśmy wizytę kontrolną, po tym naszym 'domowym szpitalu' i na szczęście wszystko dobrze. Chociaż oczywiście nie obyło się bez nowych 'wymysłów' pani doktor i skierowania tym razem na rechabilitację, bo Julo jej zdaniem odchyla głowę na lewno. Cóż, pójdziemy- oczywiście choć przyznam, że zaczynają mnie niepokoić comiesięczne zmiany diagnozy 'co by też mogło Julowi dolegać'- choć wszystkie wyniki ma wzorowe... :36_17_1:
W zeszłym miesiącu robiliśmy USG główki "bo jest chyba za duża", a 2 msc temu morfologię i mocz, "bo takie duże dzieci często mają anemię" :36_11_1:
Daffo jak tam Kubuś, wyzdrowiał?

http://www.suwaczki.com/tickers/0d1yyx8dpcpxb1ea.png
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9itfxz7too.png
http://www.suwaczki.com/tickers/9ltfegz27v1ws8z4.png

Dzień dobry poniedziałkowo.

Oj ciężki dzisiaj był poranek, jeśli o wstawanie chodzi :) My z M. po północy poszliśmy spać, więc średnio wyspani jesteśmy. Kubulka też parę razy budziliśmy, bo się biedak przestawił na spanie do 8, a tu o 6.30 pobudka i zachwycony nie był :) No ale szklankę ciepłego mleka wypił i trochę się rozruszał.

W żłobku bez problemu zupełnie. W świetnym humorku poszedł, mimo przerwy dość długiej. Zobaczymy co pani powie, jak go odbierać będę.

frania
Dziubala, to mnie na wspomnienia naszło, jak napisałaś o zdjęciach w Gazecie Krakowskiej, bo sama je kiedyś robiłam dzieciakom :36_1_1: Ale kiedy to było :36_19_1: Jak ja już tam 7 lat nie pracuję :noooo:

A te fotki to fajna pamiątka :yes: Najmilej wspominam właśnie pierwszoklasistów :36_1_11: Objeżdżałam szkoły w Nowej Hucie. Bo gimnazjaliści to już inna bajka :36_19_1:

No proszę, jaki ten świat mały :)
A mogłabyś Adasia spotkać he he :)

krolowa_angielska
Witam wieczorową porą:)
Odbyliśmy wizytę kontrolną, po tym naszym 'domowym szpitalu' i na szczęście wszystko dobrze. Chociaż oczywiście nie obyło się bez nowych 'wymysłów' pani doktor i skierowania tym razem na rechabilitację, bo Julo jej zdaniem odchyla głowę na lewno. Cóż, pójdziemy- oczywiście choć przyznam, że zaczynają mnie niepokoić comiesięczne zmiany diagnozy 'co by też mogło Julowi dolegać'- choć wszystkie wyniki ma wzorowe... :36_17_1:
W zeszłym miesiącu robiliśmy USG główki "bo jest chyba za duża", a 2 msc temu morfologię i mocz, "bo takie duże dzieci często mają anemię" :36_11_1:
Daffo jak tam Kubuś, wyzdrowiał?

Tak, Kubulec już jak okaz zdrowia wygląda :)
W piątek byliśmy u lekarza po zaświadczenie do żłobka, że zdrowy, więc lekarka go osłuchała i gardło obejrzała dodatkowo, a po ospie to już śladu nie ma.

Co do lekarki Waszej, to z dwojga złego lepsze już takie podejście niż gdyby olewała każdy niepokojący sygnał. Chociaż co za dużo, to niezdrowo. Bez sensu okaz zdrowia, co chwilę po innych lekarzach ciągnąć :lup:

Dzień dobry wtorkowo.

Jak jechałam do pracy, to jeszcze ciemno było :lup: Poza tym padało... najchętniej by się człowiek pod kołdrą zakopał.
Kubek znowu problem miał ze wstaniem. Jak się zaczęłam u niego w pokoju kręcić, to jedno oko otworzył i jęknął 'mama idź', po czym znowu zasnął. Normalnie chyba muszę zacząć wstawać wcześniej, bo budzenie gada z 15 minut mi zabiera :) Dopiero wiadomość, że pada pobudziła go lekko i pobiegł sprawdzić czy jego parasol jest w przedpokoju :) No i potem poszło już jakoś.

Witam :)

Jejku, ale szaroburo i deszczowo :(. Nie cierpię takiej pogody.
Na weekend jedziemy do Zakopanego, ale sami bez dzieci ;), wtedy to nawet jak
będzie deszcze padać, to mogę ten czas spędzić tylko w hotelu :Oczko:

Daffo – nie wiem czy Adaś ładnie zapozował (mam nadzieję, że nie trzeba będzie się wstydzić, hehe), bo jeszcze nie mam tej gazety. Ale poza nieważna ;), grunt że pamiątka będzie :)
A ta ściana w pokoju dzieci, to nie w ramach naszego remontu tylko w ramach reklamacji u dewelopera, bo ściana popękała u nich w nadprożu okna. Pęknięcia były na obszarze 1 m.kw., a przy pukaniu w ścianę okazało się, że całej jej długości jest do skucia :Szok:

Frania – zdrówka, gońcie katar!

Cześć dziewuszki.

My dzisiaj w lekkim stresie wychodziliśmy, bo M. odruchowo budzik wyłączył przez sen i spaliśmy sobie dalej w najlepsze :lup:
Obudziłam się o 6.45, a ja na 7 do pracy chodzę :glass: Ale wybraliśmy się w 20 minut dosłownie, tylko ciuchy na siebie narzuciliśmy, Kubek taki przejęty sam się ubierał, ja makijaż na światłach w samochodzie robiłam he he i o 7.20 byłam w pracy :) Jeszcze nikogo nie było, więc nawet nikt spóźnienia nie zarejestrował, ufff :)