Skocz do zawartości
Forum

Majówki 2010

Rekomendowane odpowiedzi

WITAJCIE PORANNIE:kawa:

MELDUJE SIĘ W DWUPAKU

Izzys-FAJNIE ŻE TEN TWÓJ MĄŻ TAKI WYROZUMIAŁY:)

NIE MÓWIŁAM WAM JAK MÓJ MNIE ZDENERWOWAŁ TYDZIEŃ TEMU W SOBOTE, JA SIĘ WZIEŁAM ZA PORZĄDKI A ON SE JAKIŚ FILM WĘDKARSKI WŁĄCZYŁ NA KOMPIE, WIĘC MU MÓWIE ŻE MA ZROBIĆ TO TO TO A ON ŻE PO FILMIE A TO BADZIEWIE TRWAŁO 1,5 GODZINY NO TO MI SIĘ CIŚNIENIE PODNIOSŁO PO CHWILI BYŁAM WŚCIEKŁA, OBIERAŁAM ZIEMNIAKI NA OBIAD A ON MI COŚ ODPYSKNĄŁ:yyy: TO WYJEŁAM Z SIATKI NAJWIĘKSZĄ PYRE I GO ŚMIGŁAM:cheess: ZDĘBIAŁ ALE ZROZUMIAŁ ŻE TERAZ WYBUCHNE WIĘC SIĘ SZYBKO UBRAŁ I WYSZEDŁ WRÓCIŁ JAK PRZEZ TELEFON POWIEDZIAŁAM PO GODZINIE ŻE MI PRZESZŁO, ALE JA DO DZISIAJ MAM RADOCHE BO Z TRAFIANIEM DO CELU ZAWSZE BYŁAM KIEPSKA A TU RAPTEM PROSTO W JEGO ŁEPETYNKE WCELOWAŁAM:sofunny:

http://www.suwaczek.pl/cache/e5550f75aa.png

http://www.suwaczek.pl/cache/b3bce4ead8.png

http://www.suwaczek.pl/cache/5dad0d8ab8.png

KATARZYNA_198

NIE MÓWIŁAM WAM JAK MÓJ MNIE ZDENERWOWAŁ TYDZIEŃ TEMU W SOBOTE, JA SIĘ WZIEŁAM ZA PORZĄDKI A ON SE JAKIŚ FILM WĘDKARSKI WŁĄCZYŁ NA KOMPIE, WIĘC MU MÓWIE ŻE MA ZROBIĆ TO TO TO A ON ŻE PO FILMIE A TO BADZIEWIE TRWAŁO 1,5 GODZINY NO TO MI SIĘ CIŚNIENIE PODNIOSŁO PO CHWILI BYŁAM WŚCIEKŁA, OBIERAŁAM ZIEMNIAKI NA OBIAD A ON MI COŚ ODPYSKNĄŁ:yyy: TO WYJEŁAM Z SIATKI NAJWIĘKSZĄ PYRE I GO ŚMIGŁAM:cheess: ZDĘBIAŁ ALE ZROZUMIAŁ ŻE TERAZ WYBUCHNE WIĘC SIĘ SZYBKO UBRAŁ I WYSZEDŁ WRÓCIŁ JAK PRZEZ TELEFON POWIEDZIAŁAM PO GODZINIE ŻE MI PRZESZŁO, ALE JA DO DZISIAJ MAM RADOCHE BO Z TRAFIANIEM DO CELU ZAWSZE BYŁAM KIEPSKA A TU RAPTEM PROSTO W JEGO ŁEPETYNKE WCELOWAŁAM:sofunny:

Katarzyna, ale mnie rozśmieszyłaś tym trafianiem do celu :hahaha::hahaha::hahaha:

Izzys - zazdroszczę takiego zakupowego mężczyzny. Mój podobnie jak Ewci - byle szybciej wpaść do sklepu, zapłacić i jak najszybciej wracać. A dla mnie to jednak rozrywka i jakieś wyjście do ludzi...

AnkaS- miłego podglądania!

A Jasiek siedzi w brzuchu tak jak siedział. Coś czuję że do terminu z usg raczej nie wyjdzie...

http://www.suwaczki.com/tickers/wff2wn1545r9qxhk.png

http://s2.pierwszezabki.pl/034/0341899d0.png?346
Pozdrawiamy,
Kasia i Jaś

Witam z rana.
Melduje iż jestem oficialnie donoszona! :) kwestia zakupów u nas bez problemowa. Robimy w sumie raz na miesiąc takie kontretne a tak to tylko chleb wędlinę itp rzeczy co się szybko psują. Mąż nie narzeka bo ja sobie sobie listę i ogarnięcie sklepu to 30min jak dla mnie więc i on jest szczęśliwy że szybko jest przy kasie :) zakupy wyprawkowe pamiętam że bardzo przeżywał bo pokazywałam wszystko co upatrzyłam i on brał czynny udział w tym wszystkim i bardzo mu się podobało :)

Witam Brzuszki ze słonecznego Poznania!

Ale wczoraj naskrobałyście!!! Ja nic nie pisałam,bo... już myślała że rodze.....:cheess:

Ale nie chciałam tradycyjnie robić tu burzy w szklance wody:-);-);-);-);-)

Od rana co chwile twardniał mi dziwnie brzuchol, po południu byliśmy z mężykiem w szkole rodzenia (było kąpanie i musze powiedziec że mąz spisał się na medal;-);-);-). Potem rozmawiałam z położną i mówie jej że chyba tych prordowch skurczy to ja nie poznam, bo od 3 tygodni mam jakieś. A ona na to że te porodoe są dłuższe niż 30 sekund i nie przechodzą.... Tylko że te moje dotyhczasowe trwają czasem ze 2 minuty?????? Po drodze do domu tak mnie wzielo że byłam pewna porodu, pod domem kazałam mezowi zatargać wszystkie torby do bagażnika w samochodzie. Potem dłuuuuuuuuuuuugi prysznic po którym skurcze nie przeszły i tak godzine leżałam z zearkiem i liczyłam. Kurcze pierwsze 3 skurcze regularne - co 8 minut, każdy po 0,5 - 1,2 min. Nastepny co 11 i 12 min a potem znowu co 8 JEZU!!!!!!!!!!!!!!! Już byłam pewna że to poród ale usnęłam, budziłam się ok. 2 rano i bo skurcze ie przechodziły... o niczym innym nie myslałam tylko że nie odebrałam badan na paciorkowca i ze mąż dziś od 13 do 17 będzie "poza moim zasięgiem" i przeklinałam na niego że jak zwykle zrobi mnie na szaro!!!!!!!!! Misiek szalał do tego JAK NIGDY I BYŁAM PEWNA ŻE DLATEGO TAK SIE WIERCI BO SIĘ "WSTAWIA W KANAŁ". Ale na szczescie jakoś przeszło - choć brzuchol nadal twardnieje.....
Mamuśki Kochane - Chantrel i Gosia RATUJCIE!!!!! CZY TO MOŻE BYĆ JUŻ TO???????

Jusia - witamy po przerwie!!!
Katarzyna - ale masz waleczną córcie, swoją drogą dziela jest!!!! Przecież się tyle nacierpiała!!!
Ankas - ja mam rogal do karmienia, bo byl w komplecie Miśkowych pościółek które kupiłam, fajny jest!!! A co do wózka do brocha mojego męża, pokazałam mu który kolor x -landera wybrałam (malinowy albo taki szaro jakiś tam ale juz nie pamietam) ale on zabiera sie za to jak sójka za morze!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anmiodzik - SUPER ŻE Z NATALKĄ WSZYSKO O.K. !!!!!!!!!!! I dobrze ze sie jeszcze nie rozpakowujesz;-) Ja bym chciała sie do samego końca dokulać i mieć majowego bobaska i skoro Emilka pisze że Bliźniaki są fajowe to niech będzie bliźniak;-)

Ewcia - niezłego grubcia uchodowałaś pod serduszkiem;-)

Ola - pewnie już rodzisz, TRZYMAM KCIUKI!!!!!!!!!!!!

A laktator właśnie chce dziś zamówić bo wypłata przyszla (tzn sama ją sobie wczoraj zrobiłam) też ręczny AVENT ISIS i termometr też dziś kupuję - jakiz tych do uszka ale się jeszcze nie zdecydowałam...

Filmu o fotelikach nie widziałam ale mąż oglądał i mówił że maskara!!! My chcemy kupić fotelik maxi cosi cabrio fix - z mocowaniem do x-landera.

No chyba wszysko nadrobiłam;-)

A MOŻE JEDNAK RODZĘ!!!! TAKI TEN BRZUCH TWARDY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pozdrawiamy ;-) Asia i Michałek

Asia może coś się rzeczywiście zaczyna. Ale skurcze porodowe powinny być regularne i raczej się nie wachac że najpierw co 5 min potem co 10. Powinny raczej schodzić w dol czyli np najpierw co 10 potem co 8, 5. Zawsze możesz też podejść do przychodni to ci ktg zrobią czy też w szpitalu na izbie. Jak to nie to to Cię nie będą trzymać i spokojna wrócisz do domu. No i porodowe im częstsze tym bardziej bolesne są. Przynajmniej u mnie tak było. No i dla pocieszenia powiem że jak się zacznie na dobre to będziesz wiedziała że to to! Odróżnisz :) a teraz może być i tak że klusek się wierci i stąd to twardnienie.

Anmiodzik - ach te chlopy, ale ja mam takie samo wrazenie ze oni do konca nie zdaja sobie sprawy jak nam moze byc ciezko juz na tym etapie. Jezeli chodzi o zakupy to moj jest taki sam szybko szybko i do domu :)
Anmiodzik, 30 :) to juz teraz z gorki :)

Emilka - no to przyjemny plan masz na dzisiaj. A propos ja ostatnio farbowalam wlosy to stwierdzialam ze to juz ostatni raz przed porodem bo sie nad wanna nie moglam pochylic :) musialam klekac :)

Katarzyna - no ziemniakiem w meza jeszce nie celowalam :D ale dobre dobre :)

Gosiak - gratki z okazji donoszenia

Asiabambo - cokolwiek sie dzieje trzymam kciuki

Jagoda
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgk4i4q477.png

Hebanova - ja się pewnie wybiorę ale z innego powodu. Mam zwolnienie lekarskie do 9 maja czyli do terminu wg usg i moja gin powiedziała, że ona dłuższego L4 nie może wystawić, tzn przekraczającego terminu porodu. A nie sądzę, żeby Jasiek się wybrał na świat w przyszłym tygodniu. Poza tym nie chcę wykorzystywać macierzyńskiego... Tak więc od 9 maja pewnie będę miała "udawaną" grypę:36_2_16:

http://www.suwaczki.com/tickers/wff2wn1545r9qxhk.png

http://s2.pierwszezabki.pl/034/0341899d0.png?346
Pozdrawiamy,
Kasia i Jaś

witam:cheess:

Asiabambo-kochana bedzie dobrze czy CC cz SN wazne ze dzidzie urodzisz zdrowa i ze tobie nic nie bedzie....A z tym skurczami to nie wiem...Moze juz cos sie zaczelo....

HebaNova-Trzyma Kicuki za Jasia malego

Katarzynka- Oj ta twa Zuzia sie nacierpiala u denstyski-Ta Pani chyba miala zle podejscie do dzieci...

Jusia108-OO ja Fajnie ze bedziesz miec jagodke...:c

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6j44j6yu62h8h.png

Jestem SZCZESLIWA!!!

Jestem MAMA a Moje Kochanie TATA:36_3_8:

Poszłam spać... i dopiero niedawno wstałam :) ...tyle, że teraz już nic mi się nie chce.
Zrobiłam bunt i zamówiłam kilka rzeczy na allegro, które mi się przypomniały z wczorajszej "niezapisanej" listy zakupów. ;) Jak M. będzie narzekał, że zaś kasę na allegro wydaję - to mu przypomnę wczorajsze fochy :P

Ilka - miłego domowego spa! Pewnie już jesteś w połowie zabiegów.. albo już po, ale wiesz - ja dopiero wstałam :P

AnkaS
- miłego podglądania!

Gosiu - gratulacje z okazji donoszenia :) u mnie to jeszcze kawał czasu!!.. a co do 30 minutowych zakupów - to wczoraj nawet tyle dla Michala byłoby ZA DŁUGO!! On to chyba by w 5 min chciał wszystko załatwić!

Katarzyna
- może ja też wczoraj ziemniaka powinnam na mężula wyciągnąć :P Ale mnie rozbawiłaś!!

HebaNova - ja też nie wybieram się na dodatkowe konsultacje.. chyba że ginek mnie pośle z jakiegoś powodu. Zwróć uwagę a propos kart ciąży - że co karta to inna i mają przeróżniste rubryki - niekoniecznie - konieczne do wypełnienia ;)

Jagoda - pracusiu! do porodu odpoczniesz a potem :36_27_3:
kupka, cyc, kupka , cyc i pranie....nie będziesz sie nudzić ;)

spa już za mną, moge rodzić! i nie bede wyglądać na zdjęciach az tak tragicznie. Pogoda zrobiła się wakacyjna, słońce, słońce i jeszcze raz słońce. Dzieciaki i mamusie biegają na letnika, to i ja zajrzałam do szafy i wyciągam letnie rzeczy.

chyba tez syndrom wicia gniazdka mnie łapie, może okna jeszcze umyję :36_1_21:

Pozdrawiam emIlka
Rozbójnik Ksawcio 2010.05.11 i Gagatek Agatka 2012.01.10

Asia - jeśli to już, to mocno trzymam kciuki!!!

Katarzyna- ależ się uśmiałam z tego ziemniaka. Muszę to przetestować na moim mężulku. Tylko nie za bardzo będę miała okazję, bo on raczej nie może usiedzieć na miejscu bezczynnie :)

HebaNova - mnie lekarz wysłał na taką konsultację mniej więcej w połowie ciąży, mam z niej jedynie krótką notatkę w karcie.

http://www.suwaczek.pl/cache/6d29163036.png

http://www.suwaczek.pl/cache/622709a6b3.png

Witajcie Dziewczynki ;)
Faktycznie lato Nam się zrobiło! Ale fajnie :)
Tak sobie myślę, że będziemy miały to szczęście bycia z Naszymi maluchami w najpiękniejszym czasie w roku. Zimą byłoby o tyle trudniej... trzebaby było ograniczyć spacery, szybko się ciemno robi i jest mało słońca. A tak to może i baby blues nie będzie dokuczał ;)

Wczoraj nie pisałam bo włóczyliśmy się z męzem po urzędach. Powiem Wam, że już mam dosyć tej papierologii związanej z mieszkaniem, a jesteśmy dopiero w połowie. W urzędzie skarbowym to już myślałam, że urodzę... ale by było! Może jakieś ulgi podatkowe bym dostała ;).

Katarzyna ja od dawna powtarzam, że jak kobita czasem nie strzeli focha to nic z chłopem nie załatwi ;) Dobra robota!

Ilka jestem zdania, że powinnaś Nam przedstawić efekt tych wszystkich zabiegów kiedy już skończysz ;). A propos - strasznie mi się podobało takie zdanie z Dziennika Brigitt Jones, że kobieta jest jak rolnik... mamy tyle do roboty przy uprawach ;)

Gosia gratuluję donoszenia ;). Teraz już tylko czekać na sygnał ;)

Wiecie co, uprałąm dziś wszystkie swoje dyżurne ciuchy ciążowe i dopiero się skapnęłam, że muszę jechać do banku, a nie mam w czym. Przekopałam się przez "cywilne" ciuchy i znalazłam jedną jedyną sukienkę, w którą się wbiłam. Cięta ze skosa i się jakoś ułożyła na brzuchalu. Dobrze, że dziś ciepło bo letnia ;). Nie wyobrażacie sobie jak mi się humor poprawił. Ale ja jestem dziwna... :36_1_21: