Skocz do zawartości
Forum

Majówki 2010

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolejną Mamusię! Super, że jesteś Asiq;)

Asiu z domowych sposobów to ja jeszcze bym spróbowała miętową pastę do zębów. To taki sposób , który moja mama na mnie stosowałą od dzieciństwa. Na mojego męża działa lepiej niż zoviraxy.

Izys wiesz jak to jest - może być tak, że żadnych objawów, a potem myk i w kilka godzin jest dzidzia. Oby tak było ;)

A wracając jeszcze do spania - ja mam na przykład tak, że jak mój mąż rano wstaje to ja automatycznie (nawet się nie rozbudzając) przetaczam się na Jego miejsce:).

Też tak macie, że nic Wam nie smakuje? Ja ostatnio jem bo jem. Na nic nie mam ochoty. Tylko cola mi smakuje - mogłabym pić litrami (a nigdy nie przepadałam), a tego mi z kolei nie wolno, więc sobie dawkuję po szklance dziennie. Lekarz pozwolił bo mam bardzo niskie ciśnienie. Wczoraj 90/50. Dziś podobnie. Może dlatego taka jestem ospała. Dawno się z mężem nie pocięłam to mi się nie podnosi ;)

Anmiodzik mój akrobata też tak pięty wystawia:). Najgorzej kiedy robi to podczas jazdy samochodem bo nie mam jak wyłapać wygodnej pozycji;)

Cześć Kobietki! :D
Dziękuję bardzo za przemiłe przyjęcie!
Co do obecności męża w łóżku - oczywiście uwielbiam, jak jest obok, gdy się kładę i zasypiam. Mogę go poszturchać, zagadać jak nie mogę zasnąć :D ale nie zmienia to faktu, że jak rano ucieka do pracy, to ja dopiero wtedy mogę się wyspać kładąc się właśnie na samym środeczku :) i tak dosypiam do tej 10/11:00 :)
Choć dziś niemal płakałam, że go nie ma, bo obudziłam się przed 6:00 z okropnym bólem prawej nerki. Wtedy był i tak fajnie pomasował, że udało mi się zasnąć na chwilę, ale niestety tuż po 8:00 atak bólu powrócił i myślałam, że oszaleję! Wzięłam no-spę (nie wiem czy dobrze) i zaczęłam szukać wygodnej pozycji, którą okazała się być pozycja na podpartych rękach i podkurczoych nogach z wiszącym brzuchem.. Dopiero odczułam ulgę. Chyba to Mała ucisnęła mi tą nerkę. Później jak się położyłam na lewym boku to Młoda chyba w odwecie za moje wygibasy postanowiła się porozciągać i obie stópki wylądowały pod moimi żeberkami, hehe :)
Ojj, ciekawe co to będzie za dzień jak ona postanowi wyjść się z nami przywitać :D
Chantrel - recepty na dziewczynkę nie znam :) Ogólnie staraliśmy się o dzidzię ok. 8 miesięcy i w momencie, gdy zajęliśmy się remontem naszych pokoików (mieszkamy z moimi rodzicami) i sobie odpuściliśmy - to zaskoczyło! Więc prawdę powiedziawszy nawet nie wiem jak to się stało, że w ogóle się udało :D Recepty na zajście też nie mam :D

Ilka - co do imienia - na razie nie zostało jeszcze postanowione. Moja pociecha prawdopodobnie będzie miała imię ze stron swojego tatusia.. a mój mąż pochodzi z Bangladeszu. Także tymbardziej jej oczekujemy, bo ciekawi jesteśmy czyich genów więcej odziedziczy i czy będzie brązowiutka jak tatuś, czy może "biała" jak mamusia :) Wracając do imienia - mężowi podoba się Maja (uniwersalnie, imię znane w obu naszych krajach), ale ja sobie upatrzyłam jakiś czas temu imię Diya, co w języku Hindi oznacza światło.. i tak pomyślałam, że byłaby naszym światełkiem, taką Diyą właśnie! Wiem natomiast, że na drugie będzie miała Maria :) to na cześć mojej ukochanej babci, która odeszła w grudniu, a która się o Małą wymodliła :) W zasadzie babcia miała na imię Marianna.. Ale Diya Maria ładniej brzmi niż Diya Marianna ;) No, zobaczymy, jak ją ujrzymy może się okazać, że jeszcze inne imię jej przypasuje.

Pozdrawiam serdecznie,

Justyna

http://s2.suwaczek.com/201209171762.png
http://s10.suwaczek.com/201005245365.png

Asiabambo poczytaj jeszcze sobie o tym Sudocremie

Sudocrem - pytanie do Pani doktor - Ciąża bez lęku - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

Kafeteria - Damska torebka - Sudocrem - krem antyseptyczny dla dzieci i dorosłych z problemami skórnymi

Sopfie dziękuję za pocieszenie ja cały czas mam taką cichą nadzieję, że tak włanie będzie ::):

Anmiodzik chciałam wysłac Ci kawalek ciasta ale za dużo jest ptaków u mnie, więc pozostał tylko zapach :36_1_21:

Pozdrawiam...Iza
:angel_star:

15tydź. 27.02.12http://s10.suwaczek.com/201311064859.png
http://s6.suwaczek.com/201005221774.png

Justi - Piękne imię wybrałaś! i tak jak u mnie, zobaczymy naszą niespodziankę, to zdecydujemy co do imienia, tym bardziej że całą ciąże słyszałam ze będzie chłopak, a ostatnio, że chyba jednak dziewczynka ;)

Po przeglądzie lodówki i szafek wyszło, ze trzeba zakupy zrobić. Ale za to na obiad zrobię pizze. Męzu uwielbia, a ja zrobię czyszczenie lodówki.:cheess:

Pozdrawiam emIlka
Rozbójnik Ksawcio 2010.05.11 i Gagatek Agatka 2012.01.10

Witam Brzuchatki w ten strasznie pochmurny i mokry dzień.

justi i asiq miło że dołączyłyści i piszcie jak najwięcej :)

Byłam wczoraj u lekarza i mam lekkie zapalenie gardła. Mam brać Bioparox i Propolki i apap na zmniejszenie obrzęku w gardle. Czuję się jeszcze średnio ale za to całą noc przespałam!!! Aż w szoku byłam jak się obudziłam i zobaczyłam że na zegarku jest 11.45!!! Więc dopiero od godzinki jestem na nogach :)

Izzys ale mi smaka narobiłaś tym sernikiem!!! Ja poprostu uwielbiam serniki!!! A sama niestety nie robię, bo mam benadziejny piekarnik i sernik w nim nie wychodzi (raz spróbowałam i całą blachę musiałam wyrzucić bo na środku był zupełnie surowy:( ).

Ilka moja mała też tak się pcha że czasem mam wrażenie że rączkę "tam" wkłada i wtedy muszę usiąść i zacisnąć nogi bo mam wrażenie że inaczej wyjdzie :)
Objawów porodu to ja oprócz lekkich bólów podbrzusza i to żadko i kłucia "tam" w środku to nic nie czuję.

Co do naszej huśtawki to nieopłaca nam się jej odsyłać bo ja musiałabym pokryć koszty - a to byłaby połowa jej wartości. Nawet nie chce mi się z tą dziewczyną gadać, nie mam na to siły. Na razie nie wystawiłam jej komentarza bo musiałabym wystawić jej negatywa a ona pewnie mi również by taki komentarz wystawiła chociaż kupiłam ją w piątek wieczorem a w pon. rano ona już miała kasę na koncie. Mąż wziął się za nią i poskręcał i poprawił to wszystko co było rozklekotane i poprzykręcał śróbki tam gdzie ich nie było i teraz jakoś działa.

Wracając do spania to ja też uwielbiam zasypiać przy moim mężulku ale lepiej się wysypiam jak on już idzie do pracy i całe nasz duże łoże jest tylko do mojej dyspozycji :)

http://www.ticker.7910.org/an1cHmy0g411110MTA5bGR8Mzk5MTQzMjJqZGF8TWFqYSBtYQ.gif

http://www.suwaczek.pl/cache/98b2cf9604.png

U mnie też zawsze jakieś pierogi, gołąbki są w zamrażalniku. Więc mąż głodować nie będzie, ale tak się zastanawiam, co będzie ja wrócimy juz wszyscy do domu. Czy coś wcześniej przygotować? ale co? ziemniaki, ryż, kurczak gotowany, marchewka, to się robi szybko ;)

Pozdrawiam emIlka

Witam nową majówkę im więcej nas tym ciekawiej.

asiabambo moja mama na opryszczkę poleca przykładanie ścierki bądź gąbki do naczyń, mój szanowny zawsze się ze mnie nabija bo ja mam skłonnośc do tego i często stosuję ale jak on ostatnio dostał to był w mega szoku jak mu pomogło kilka razy dziennie po chwilce i pomaga.

Justi piękne imię ja osobiście jestem zachwycona całą tą kulturą indyjską.

Sopfie no zostało 10 dni i u mnie też nic niby brzuch twardy od wczoraj mam więcej upławów ale pozatym nic cicho spokojnie a ja nie chce rodzić w wekend majowy połowa personelu na wolnym.

Ja nic nie gotuje na zapas będzie mama to ją wykorzystam.
My z męzem właśnie wróciliśmy z zakupów oni dziś wątróbka fuj a ja frytki na które wczoraj małam ochotę a musiałam zadowolić się kaszką i paluszki rybne mniam.A na deser pyszne pączki chociaż serniczkiem bym nie pogardziła a z poznania do bydgoszczy blisko.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44583.png

To ja Wam zazdroszczę tej mamy, co pomoże jak wrócicie ze szpitala i dokarmi maminymi obiadkami. Moja niestety mieszka 100km ode mnie, a i oboje sami schorowani... no a teściowa siedzi/pracuje w Włoszech, przyjedzie gdzieś po 15 maja..się zobaczy. A mąż do gotowania się nie garnie niestety..

Pozdrawiam emIlka

co do jedzenia - w maju juz będzie pewnie cieplutko więc mężulo weźmie się za grila - kiełbacha dla niego, filecik dla mnie, do tego na szybko jakieś warzywa, może z mrożonek albo sałatka typu "sprzątanie lodówki". ja znając moje dziwne smaki pewnie będe wcianć ziemniaki non stop i do tego rosołek z ryżem. na zapas raczej nie będę niczego robić ani mrozić, w sumie nawet nie mam na to czasu. no i standardowo mój ulubiony jogurt naturalny z tartym jabłkiem i marchewki na surowo w każdej ilości. :pig:
małż obiecał że weżmie L4 na opiekę nad żoną po porodzie i będzie co najmniej 2 tygodnie z nami, a potem może jeszcze jakiś urlopik jak dogada się z szefem.

Asiq - witamy!!!!

Moja mama to raczej typ pracującej i wiecznie zabieganej babci. Chociaż mieszka w tym samym mieście to nie mam co liczyć na to, że będzie mi gotować. I owszem zaprosi na obiad ale do siebie w niedzielę, bo wtedy nie pracuje.
Teściową też mam na miejscu, ale jej obiadków to nie chce mi się zbytnio jeść. Kilka lat temu zachorowała na raka, teraz jest zdrowa. Zmieniła całą swoją dietę i uważa że tylko to co ona je jest zdrowe i dobre. Mnie osobiście średnio to smakuje :( Nie używa soli, cukru itp.

Witajcie brzusie:)
asiq,Justi-witam cieplutko.

Sopfie-co do coli to ja tak miałam przez ostatni miesiac,ze jak nie było w domu to az sie trzesłam:)i tylko cola mi smakowała,na szczescie juz mi przeszło:)

a co do jedzenia to niby bym cos zjadła ale nigdy do konca nie jestem przekonana co ,za to owoce moge w kazdej ilosci.

Obiadkow na "potem"nie robie,jak bede w szpitalu to albo sami sobie cos ugotuja albo zjedza na miescie a jak wroce to mysle,ze tez z głodu nie padniemy i damy rade,zreszta nie mam natchnienia na gotowanie ii mrozenie.

http://www.ticker.7910.org/as1cHmE0g410000Nzc3MjVsenwwMDAzMzVkfEFudG8mIzM0NzsgbWE.gif