Skocz do zawartości
Forum

Majówki 2010

Rekomendowane odpowiedzi

WITAJCIE PORANNIE

Sopfie - A TO PSIKUS HEHE WSZYSTKIE BYŁYŚMY PEWNE ŻE JESTEŚ JUŻ PO!

WCZORAJ CHYBA ZACZĄŁ MI ODCHODZIĆ CZOP, TAKIE MAŁE KAWAŁKI GALARETKI NA PEWNO NIE ŚLUZ! WIĘC FAKTYCZNIE JUŻ CORAZ BLIŻEJ. OD WCZORAJ MIAŁAM DOŚĆ MOCNE POBOLEWANIA BRZUCHA PRZEZ 3 GODZINKI MYŚLELIŚMY Z MĘŻEM ŻE TO JUŻ A OKAZAŁO SIĘ ŻE TO MOJE JELITA :( NIBY SZKODA ALE I SIĘ CIESZYMY BO DO TERMINU JESZCZE TROSZKĘ. DZISIAJ TEŻ MNIE CO JAKIŚ CZAS BRZUSIO POBOLEWA NIE ZA MOCNO ALE JEDNAK HMMM, CIEKAWE CZY TO ZNOWU WINA JELIT ????
WIECIE PRZY ZUZI WIEDZIAŁAM ŻE SIĘ ZACZYNA BO WODY ODESZŁY A NIE OD SKURCZY WIĘC BOJĘ SIĘ ŻE TERAZ NIE OD RAZU SIĘ ZORIENTUJE ALBO POJADE ZA SZYBKO I OKAŻE SIĘ ŻE TO NIE TO
PEWNIE WY TEŻ MACIE TAKIE SAME OBAWY
WIECIE MĄŻ OBIECAŁ ŻE JAK URODZE TO DA WAM ZNAĆ NA FORUM ŻEBY NIE TRZYMAĆ WAS W NIEPEWNOŚCI, MAM NADZIEJE ŻE DOTRZYMA SŁOWA:36_1_21::36_1_21::36_1_21:

http://www.suwaczek.pl/cache/e5550f75aa.png

http://www.suwaczek.pl/cache/b3bce4ead8.png

http://www.suwaczek.pl/cache/5dad0d8ab8.png

Wierzcie mi, że ja też już bym wolała Wam opowiadać jak to jest "po" ;).
Niestety Łobuz nie chce wyjść;).
Mnie już też od jakiegoś czasu boli podbrzusze - nawet dosyć często. A od wczoraj tak mi się okropnie macica stawia... tylko zdąży się rozluźnić zaraz twardnieje od nowa. Takie średnio przyjemne uczucie, ale właściwie bezbolesne...
AniaS - też mi się bardzo podoba ta karuzela - zamierzam podpowiedzieć bratu (który ma być chrzestnym), żeby ją Małemu sprezentował;)

A CO DO KARUZELI ZASTANAWIAM SIE NAD
TINY LOVE KARUZELA MAŁA KSIĘŻNICZKA + ŚPIWOREK (991856746) - Aukcje internetowe Allegro

Fisher price karuzela pilot projektor gwarancja (1004897084) - Aukcje internetowe Allegro

CHOCIAŻ MĄZ TWIERDZI ŻE TA PIERWSZA ZA DROGA HMMMMM JA TAK NIE SĄDZE, ALE ZUZIA SWOJĄ NIGDY NIE BYŁA ZAINTERESOWANA I MÓWI ŻE MOGĄ TO BYĆ PIENIĄDZE WYRZUCONE W BŁOTO
TWIERDZI ŻE SPOKOJNIE MOŻEMY KUPIĆ TAKĄ

KARUZELA Z PROJEKTOREM I POZYTYWKĄ LUSTERECZKO (1002607737) - Aukcje internetowe Allegro

SAMA NIE WIEM TA PIERWSZA JEST CUDNA ALE CO JEŚLI FAKTYCZNIE ZOSIA TAK JAK ZUZIA NIE BĘDZIE SIĘ INTERESOWAĆ???????

http://www.suwaczek.pl/cache/e5550f75aa.png

http://www.suwaczek.pl/cache/b3bce4ead8.png

http://www.suwaczek.pl/cache/5dad0d8ab8.png

U mnie ze spaniem od poniedzialku w normie , po tygodniu wrocilam do pracy i jestem odpowiednio zmeczona to i ze spaniem nie najgorzej :) Az strach pomyslec jak sie bedzie spalo jak zaczne macierzynski.

My dlugo rozgladalismy sie za lezaczkiem i nie moglismy sie zdecydowac ale w koncu kupilismy Fisher Price Infant to Toddler Rocker. O tyle fajny ze moze byc bujaczkiem, mozna go zablokowac, zeby sie nie bujal i moze byc uzywany przez starsze dziecko tez, oczywiscie jak dotrwa :)

Jagoda
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgk4i4q477.png

Karuzelę dostałam od znajomych razem z łóżeczkiem. Ma tylko jedną melodyjkę, ale zwierzaczki pluszowe są słodziutkie. Nie będę rozglądać się za niczym innym, bo mój pies już przy tej kręci głową na wszystkie strony i się cały czas jej przygląda (jak gra). Też jest fisher price ale model z przed 5 lat :)

Rozglądałam się za bujaczkiem, ale nie mogę się zdecydować na nic konkretnego. Wszystkie mi się podobają. Jakiś czas temu brat mojego męża sugerował byśmy bujaczka nie kupowali przynajmniej on nie będzie miał problemu z prezentem. Więc na razie się wstrzymujemy z zakupem.

Ja mam inny problem, a mianowicie brak porządnego stanika do karmienia :( Natura mnie zbyt hojnie obdarowała i w sklepach nic nie ma :( Zamówiłam jeden przez net i dziś go dostałam. Niestety jest zbyt mały i muszę go zwrócić. Dobrze, że mam taką możliwość bo 200 stówki na ziemi nie leżą. Na domiar złego nie mają już większego rozmiaru :(

Jagdeb - podziwiam Cię! za to że jeszcze wróciłaś do pracy.

Dziewczyny, czy Wy też macie takie pragnienie na tej końcówce ciąży? Ja bym mogła pić na okrągło! Ostatnie kilka dni, to już w ogóle masakra... cały czas piję i najlepiej jakby wszystko było mocno schłodzone. Pewnie przez to też latam co chwilę siku.. ale trudno skoro pić się chce.

Asiu - wiem o czym mowisz. Coraz ciężej się bawić z mężem w przytulasy i wygibasy.. a chęci przecież nadal są. Choć ja za każdym razem boję się, że wywolamy sobie tym skurcze porodowe ;P ... na szczęście do tej pory nic się takiego nie stało.

Hej mamuśki!
Ja od rana na nogach i już bazar zaliczyłam bo potrzebowałam skarpetki do szpita i majtki na po.. bo po domu chodzę na boso w skarpetach i mam tak schodzone że aż wstyd.. no i młody już ma zaopatrzenie na urodziny zrobione :) będzie klimat Myszki mickey i kubusia puchatka bo kupiliśmy mu taki kolorowy obrus i czapeczki, baloniki i inne pierdoły a niech ma :)

Sopfie a ja już myślałam że nam Michałka pokarzesz! :)
Kasia nic tylko się cieszyć jak poród zaczyna się od skurczy :) a jak masz w miarę blisko do szpitala to jedź dopiero jak zrobią Ci się co 5 min i regularne! :)

dziś wstałam 2 razy bo mnie jakoś mocno ścisneło ale też i dużo na wieczór wypiłam to i biegałam :) rozbudzać się nie rozbudzam bo do łazienki idę po ciemku i nawet światła w wc nie palę.. wszystko po omacku wręcz na śpiocha :) dziś spało mi się fajnie bo się z małżem stronami zamieniłam i poszłam od ściany :)

Leżaczek bujaczek posiadamy taki (1 na liście): LeĹźaczek pełna regulacja 4 kolory wys. kurier (1003612957) - Aukcje internetowe Allegro miał być inny.. bo inny upatrzyłam a inny kupiłam w sklepie .. nie ma to jak skleroza ciążowa :) ale i tak mi się ten podoba :)

Karuzelka według mnie potrzebna dopiero na 2 miesiąc bo teraz to młode będą długo spały i jeszcze nie będą reagowały an to co się kręci wkoło nich :) Więc macie czas na wybór :) My mamy po młodszym karuzelkę już uprana tylko misia przyszyc jednego bo rzepkę stracił i będzie dobra :) nie mogę znaleść zdjęcia z całą a się lepiej komponuje niż kawałek Canpol babies - akcesoria dla niemowląt - Karuzela pluszowa misie czarodzieje

AnkaS - moj ma chętkę cały czas.. ale ja mialam dłuuuuuugo zakaz od lekarza i musieliśmy (jak to mój ginek mówi) szukać alternatywnych form zaspakajania jego potrzeb :P .. od kiedy dostaliśmy "zezwolenie" korzystamy, choć nieraz z niepokojem ;)

Jagdeb
- mimo to, że lekka praca - podziwiam ;) Ja też mam przyjemną pracę - która bardziej jest moim hobby.. no ale najpierw 100% leżenia - bo zagrożona ciąża.. a teraz jak już zagrożenie minęło, to tak zaawansowana, że nie zdecydowałabym się wrócić.

Kobietki - widze ze juz wszystkie mamy podobne objawy i dolegliwości i problemy...

AMIODZIK - tez sie boje wywołania porodu podczas "wygibasów" ale moj maz boi sie jeszcze bardziej :-) I tez strasznie spragniona ciągle jestem...

AnkaS - tez pobolewa mnie podbrzusze jak na okres, do tego jak dzidzia mi na jakis nerw w dole walnie to az mi noga dretwieje (ojoj jak wtedy boli), wlasnie spiewam:36_27_3: mu kołysanke a ON nie chce spać, a co to potem bedzie:-) az strach sie bać :-) :36_1_21:

A I ANIU DZIEKI ZA WSTAWIENIE NA POCZATEK NASZEGO FORUM LISTY (jeszcze wprawdzie skromnej) NASZYCH MALUSZKOW TYCH NA SWIECIE!!!!!

Sopfie - mnie tez sie macica stawia juz od prawie 2 tygodni, tzn to skurcze sa te BH i jest to własnie bezbolesne ale brrrrrrrrrrrrr nieprzyjmne ALE GDZIES PRZECZYTAŁAM ZE TO DOBRZE BO BEDZIE W LEPSZEJ KONDYCJI JAK PRZYJZIE GODZINA "0"

karuzele - tez chce kupic FP z tymi miskami pluszaczkami jak KATARYNA albo jakąś Canpol bo tez ma ich duzo, bo Canpol chce kupic zawieszke do wózka - pluszaczki misie czarodzieje

Pozdrawiamy ;-) Asia i Michałek

Jagoda - podziwiam za wytrwałość :) Ja dałam sobie spokój z pracą na początku marca, chociaż w sumie jeszcze mogłam pracować, tyle że jeszcze przez następne 2 tygodnie musiałam prawie codziennie siedzieć w domu przed kompem bo jakieś niespodziewanki wychodziły, które musiałam dokończyć.

My się na razie wstrzymujemy z miłościami bo po ostatnim razie bolał mnie brzuch i ogólnie kiepsko się czułam. M oczywiście cierpi ale rozumie. Na szczęscie Jasiek już prawie jest donoszony więc niedługo znowu zaczynamy miłości bo już nie będzie strachu :love together:

Właśnie sobie zrobiłam przerwę w prasowaniu tego co wyprałam przez ostatnie 2 dni, ostatnie pranie właśnie się suszy na balkonie - oby tylko deszcz nie zaczął padać!!

http://www.suwaczki.com/tickers/wff2wn1545r9qxhk.png

http://s2.pierwszezabki.pl/034/0341899d0.png?346
Pozdrawiamy,
Kasia i Jaś

Witajcie majóweczki miło was poczytać.
Super że Sopfie się odezwała proponuje podac komuś nr tel i nawzajem .
Witam majowo kwietniową mamusię , zazdroszczzę na maxa.

Teraz pomarudzę wczoraj mój M miał wolne ja już czuje ze godzina 0 się zbliża i myślałam ze może jakos fajnie go spędzimy chata wolna i wogóle, a on od rana fochy i ciągle przez niego ryczalam wkońcu poszedl spac koło 18 go obudziłam i pytam czy pójdzie ze mną na spacer myślę sobie zawsze się lepiej rozmawia i wogóle a on czy jest zimno i czemu teraz no to zrobiłam wsteczny i powiedziałam że bez łaski i poszłam sama no i znow ryczałam.
Cały dzień do dupy, dzisiaj jak tylko wstałam czuje ze cos nie tak brzuch mam na maxa twardy a mała jak tylko usiąde odbija mi się od żeber i wali po wiadomo czym chyba to się nazywa wstawianie ale nie jestem pewna wcześniej to tak bardziej na dole ale po boku a teraz centralnie na środku no i jeszcze od wczoraj mnie plecy bolą wieczorem to nie mogłam sobie miejsca znaleźć..Tak mnie bolała że M zauważyl i do lóżka wyslał i powiem że jak się przespałam to już lepiej ale jak M szedł do pracy to też zauważyl że mam skale zamiast brzucha i teraz z pracy dzwoni i kontroluje sytuacje , a gdzie był jak ja wczoraj go potrzebowałam .Ja już chce rodzic mam dość tego czekanie kiedy sie zacznie.
A co do picia to moge litarami pić.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44583.png

Ola weź sobie ciepłą kąpiel powinno troszkę ulżyć na tą skałę.. no i leż z nogami wyżej.. co do wczooraj to i ja miałam taki miły wieczór.. jak dzieć padł to myślałam że sobie posiedzimy czy poprzytulamy bo ja lubię się tak uwalić na Marcinie i on mnie w tedy po głowie drapie :D i zawsze tak nam fajnie i pogadamy i w ogóle.. a ten poszedł do kompa i 2h wybierał fotel do pracy bo połamali :( nosz karwa.. na dodatek w dzień wzieli się z teściem za przewracanie karpy po drzewie co by dobrze obeschła i do pieca i ten mądry chciał sprawdzić czy suche drzewo w środku i strzelił siekierą w mniejszy odłam i to się oderwało i z pędę strzeliło mnie w głowę.. siedziałam 4 m dalej jak nie lepiej ale i tak bolało.. dobrze że widziałam ze to leci bo tak bym w czoło dostała..

Gosiak - nie mów że chłop na Ciebie zamach szykuje :whasa:
Olamalaa kąpiel super sprawa na twardy brzuch, jak CI się nie chce wspinać do wanny i potem się z niej wygrzebywać - ja mam z tym zawsze problem, to przynajmniej sobie wejdz i na stojąco polej brzuch ciepłą wodą - powinno pomóc :bath: a potem połóż się i oddychaj przeponą, tak, żeby CI cię brzuch podnosił, to też czasem pomaga. u mnie na zgagę to tylko gorzka herbata działała, nic z nabiału ani słodkiego bo po tym było gorzej.