Skocz do zawartości
Forum

Irlandia

Gość Olimpijka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Olimpijka

Małgosia
i mam się wam walnąć na ostatnią chwile ? ;)

ustalimy szczegóły abyście miały tez czas na spotkanie we 2 a ja dołączę ;) jak się chwilkę nagadacie :yuppi:
damy rade :D a spotkac sie koniecznie musimy !!!! bo nie wiadomo kiedy znowu do polandii zawitam a bardzo bym chciala Cie poznac :D :taniec: ustalimy wszystko z Ann i bedziemy w kontakcie :D

Gość Olimpijka

ja nie wiem jak to w sierpniu bedzie bo z emna nic nie wiadomo....z dnia na dzien spakuje walizki i polece wiec .....
A Malgosiu co do kwietnia-to ogromniascie sie ciesze :D 19,20 kwietnia jestem z corka u Agnieszki z sieprniowych mam a 24 chce Ann rodzinke nawiedzic wiec jak chcesz to mozemy niedziele 19 kwietnia ustawic albo 24 kwietnia piatek z Ann :D

malgosia, alez mi wspomnienia przywolalas!!!!!
licealne czasy jak spiewalam w chorze, jezdzilismy na konkursy, koncerty, na wycieczki do Zakopca albo do Wisly....
az sie poplakalam normalnie.... takie odlegle czasy z ludzimi ktorzy juz dla mnie nie istnieja, ktorzy zapomnieli i zyja innym zyciem...
czasem bym chciala byc w Pl, nawet jesli tutaj mi dobrze, to jednak czasami cos sprawia ze.............tym bardziej ze ja, w porownaniu z innymi zyjacymi za granica, nie wracam do PL za kilka lat....

malgos, opcja powrotu zamknela sie w kufrze zapomnienia w momencie jak zwiazalam sie z K i gdy zaszlam w pierwsza ciaze...
tutaj moje zycie.................
i choc czasem troche mi z tym smutno to tak jest... to zal i sentyment do zycia jakie mialam TAM ale zyje teraz tym co mam TUTAJ a nie tylko wspomnieniami :)

a do domu oli to chetnie :) BUDUJ oli BUDUJ

dziewczyny wiecie ten dom juz stoi kwestia wykonczenia go..... :D wiec pewnie wkroce bedziecie tam wakcjowac :D rzeka las i swiety spokoj :D generalnie to park krajobraozowy miedzyrzecza warty i widawki wiec okolice cudne :D

a tymczasem zycze Wam spokojnych i rodzinnych Swiat wielkiej nocy

Wpadłam zdać krótką relacje z pierwszego dnia pobytu na "zorganizowanych: świętach ;)
pięknych świętach
pogoda wspaniała- upał, słońce
po śniadaniu byliśmy w Chabówce - widzieliśmy nawet salonkę Gomułki

potem bryczkami do kościoła, poświęcenie koszyczków
i tu zdziwienie- wiecie, że tu nie ma takiego zwyczaju jak w stolicy.
Nie stawia się koszyczków na stole, każdy trzyma się koło siebie, potem idzie ksiądz i święci wszystko po kolei....;)
potem 30 min przejażdżka bryczkami po Rabce.
Po obiedzie pojechaliśmy do Wadowic......piękne miejsce, niesamowita historia....ech...

teraz uciekamy na spacer.
Życzę WAM oddechu i wiele rodzinnych chwil.

malgosia, slyszalam ze jechalas przez Kalwarie!!!!!!!!!!!!

u nas faktycznie nie stawia sie koszyczkow na stole tylko kazdy trzyma swoj przy sobie :)
super ze wszystko sie ladnie dopina, pogody moge tylko pozazdroscic, u mnie leje non stop od wczoraj, dzieci mi sie jutro w ogordku potopia szukajac jajeczek i zajaczkow :lup:

ide do lazienki bo kolor mam na glowie :lup: trza zmyc :lol:

Moniq jaki kolor ;)???
no jechałam, jechałam :36_1_21:

piękne okolice, wspaniałe widoki - coś niesamowitego- normalnie raj na ziemi- poważnie.

U nas w Warszawie jest wielki stół w kościele i na nim stawia się wszystkie koszyczki - ksiądz podchodzi, święci, rozmawia, składa życzenia
dlatego tu jak weszłam do kościoła to szukałam stołu a tu gucio ;)

Oli
nie kuś , nie kuś ;)
do szybkiego zobaczenia niebawem :yuppi::yuppi:

Moniq dawaj zdjęcia ;)

ja chyba jutro kupię sobie farbę i robię się na kasztana;)

to ja pokrótce opisze kolejne nasze dni świąteczne: ;)
pogodę mieliśmy śliczną, cały czas 20-25 stopni, słońce.
Sobotę już opisywałam, niedziela to głównie jedzenie, spacery, pink pong, spacery po parku zdrojowym, po centrum Rabki wieczorem pobiegałam trochę bo chyba ze 20 kg więcej po tych świętach.
W poniedziałek juz o 6.00 rano dostaliśmy z Marcinem psikacza.
Po śniadaniu Zakopane, pół dnia na Gubałówce- słońce tak przypiekało, że Teść prawie spalił sobie twarz ;)
Potem Bukowina i basen termalny- spędziliśmy tam 2.5 godziny, obiad w Burym Misiu i do hotelu.
Na kolacje był grill w chacie grillowej, ale nie daliśmy rady ;)
Dzisiaj po śniadaniu pojechaliśmy do Ojcowa, obejrzeliśmy Pieskowy Zamek i maczugę Herkulesa a potem tylko kierunek dom- w Jankach i Nadarzynie korek ;)
i tak pięknie i słonecznie minęły nam święta ;)

zdjęcia potem jak ściągnę