Skocz do zawartości
Forum

Związki mieszane czyli mężowie obcokrajowcy:)

Rekomendowane odpowiedzi

Mama Sloneczka
Zaszczepilismy sie :36_1_11:

Przestalo tez wreszcie padac zatem zapowiada sie udany weekend :yuppi:

a my sie bedziemy szczepic zaraz po powrocie... na odre, rozyczke itp. troche sie boje bo mam kuzynke przewrazliwiona na punkcie szczepien no ale w anglii maja troche inny sklad tej szczepionki niz w polsce to moze nic sie nie stanie...

a ja czekam na burze... chociaz jeden grzmot... prosze!

MAMO SŁONECZKA WITAM cIĘ ;* JA... już od tygodnie mam podwyższoną temperaturę i nie wiem czemu jeszcze nie zrobiłam testu.
A ogólnie to ciężko bo bułcia się troszkę rozłożyła i przechodzimy przez pierwszą gorączkę... zbijam... a po kilku godzinach gorączka od nowa wraca... byłam u lekarza i stwierdziła pani doktor że ma zaczerwienione gardełko, a więc pijemy syropek... Oby sie szybko polepszyło, bo mnie serce pęka, o tyle dobrze że Bułcia jest grzecznym i kochanym dzieckiem i nawet jak miała 38,5 C to nie płakała tylko śpiewała... szkoda tylko że nie chce jeść.
A co u Ciebie i Twojego przystojniaczka małego MAMO SŁONECZKA?? przepraszam ale tylko pobierznie czytałam...

Mamo słoneczka Ten przydomek to oczywiście moja mama wymyśliła :) I już tak zostało... Bo jakoś łatwiej mi tak powiedzieć niż po imieniu... Nastka, chociaż mówię czasami. Super że u was wszystko wporządku.

Agha doczytałam się że pytała o bujaczek? chodzi o swing? czy bouncing chair? Bo kurcze po polsku że tak powiem ciężko mi zrozumieć. Tak czy siak opowiem co myśle o tym i o tym... Bujaczek( w moim zrozumieniu Swing...:) ) Jest jak dla nas super sprawą bo jak wiadomo każde dziecko inne, nam raczej służy do usypiania, także nie muszę jej bujać, bo Bułka nie umie już zasypiać sama w łóżeczku, a w tym zasypia w mgnieniu oka. Także opłaca się bardzo, ja mam Fisher Price ten z rybkami, i chwale sobie min, szum morza bo to strasznie Bułke usypia... a dotego są światełka, muzyka i te rybki :) jest też opcja żeby podnieść siedzonko do pozycji siedzącej, ja się śmieje że wtedy Nastka wygląda jak w biurze bo wali ręką w ten mini stolik który się przyczepia hehehe... Co do leżaczka to też jest super... bardziej się sprawował jak mała była mała :) bo teraz szybko jej się to nudzi ale wibracjie uspokoją każde dziecko :) Mam nadzieje że trochę pomogłam :):Całus:

Sooorrryyyyyy Dziewczyny dostalam smsa jak spalam po imprezie a spalam do 12 ... telefon w kurtce byl a smsa zobaczylam jak juz bylismy w samochodzie i dopiero wrocilam wiec pisze ale Wy juz wiecie :)

Asiku i Mamo Sloneczka - impreza sie udala i bedzie to juz ostatnia na pare miesiecy bo Jonathan pracuje w wekend a moja Mama juz w poniedzialek jedzie do domu.
Suzzy - dzieki za wyjasnienia bardzo mi pomogly bo nie bede kupywac skoro moja Miska zasypia sama w lozeczku wiec nie ma co kombinowac. Narazie klade ja na mate ale jeszcze zabawki ja nie interesuja tak jak nasze twarze i guganie :) No Suzzy czekamy na wyniki testu.
A Kata gdzie? Majeczka, Lenka?

http://www.suwaczek.pl/cache/69aff7552b.png

agha910

Suzzy - dzieki za wyjasnienia bardzo mi pomogly bo nie bede kupywac skoro moja Miska zasypia sama w lozeczku wiec nie ma co kombinowac. Narazie klade ja na mate ale jeszcze zabawki ja nie interesuja tak jak nasze twarze i guganie :) No Suzzy czekamy na wyniki testu.

Agha zawsze może Ci się ten swing przydac nie do usypiania a do zainteresowania małego cuda czymś na dłuższą chwilę :)

kochane postaram sie jakos w skrocie zrelacjonowac najdluzsze i najbolesniejsze 52 godz mojego zycia.wczoraj juz nawet straszylam ze lekarza zabije haha
no wiec tak wkoncu o11 wyladowalam wczoraj w szpitalu bo tak po9 przyjechala polozna domnie do domu i mowi ze ona takiego cuda niewidziala zeby przy takich bolach nierobilo sie rozwarcie.i wkoncu wypisala skierowanie i przekazala mnie pod opieke ginekologiczna.w szpitalu w pierwszej kolejnosci zrobili mi badania wyszlo ze mam jakas infekcje nerkowa bo krew w moczu(Isabela mialas racje) i konieczne podanie antybiotyku zeby dziecko sie niezarazilo z tym antybiotykiem niemozna niektorych srodkow przeciwbolowych podawac.i dawali mi paracetamol po2 tabletki plus po kryjomu M dawal mi 2 czyli razem 4 ale niepomagalo potem dostalam zastrzyk(pisalam Lutce)i mialam odleciec na 5 godz po 2 juz przestal dzialac.i znowu meka wkoncu na nocna zmiane przyszedl 29letni lekarz ktory naprawde staral sie mi pomoc podal mi troszke silniejszy antybiotyk i w kroplowce zeby szybciej zadzialal.i zrobil o23 kolejny zastrzyk zebym poszla spac mial tez dzialac 5 godzdzialal 2.wkoncu w nocy calkiem niewiem o ktorej podali mi ZZO epidural niestety w poloczeniu z tym antybiotykiem jego dzialanie ograniczylo sie znieczulil mi tylko pol lewej nogi a dokladnie od kolana do pachwiny wiec dalej to samo ok godz 7.20 rozwarcie na 1cm czyli male.a ja zaczelam dostawac boli partych...no wiec ten sam lekarz coo w nocy zaczol mi ja rozszezac bolalo holernie.ale warto bylo bo potem juz szybciutko bo o godz 8.10 przyszli znowu zbadac i zaczeli sie przygotowywac do odbioru malej no i o8.32 byla Olenka z nami M sie poplakal ja odziwo nie chyba z szoku ze on placze hehe albo juz zabraklo mi lez:)

i male sprostowanie moja wina bo zle zrozumialam po holendersku a potem doczytalam na karcie moja kruszynka wazy 2920 wiec jestem dumna bo straszyla mnie polozna ze 2500 moze osiagnie.

kochane dziekuje za cieole slowa i wsparcie naprawde je odczulam :)
a to moja corcia ze starsza siostra i tatusiem i mama :D

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

Alez przesliczne zdjecie, Agatko!!! Wygladacie na nim jak gwiazda filmowa i Jej Cudenko!!!
:36_1_67:

Suzy - spryciula, usmiala sie z infekcji sugerowanej przez Asika, czyli jest cos "na rzeczy" jak by powiedziala moja Babcia ;)))))))))))))))))))))))))
:smile_move:

Moniquette, jak Twoi Chlopcy?
:36_3_15:

Agha, ale sobie pospalas, chyba tylko to do mnie dotarlo, nie pamietam kiedy tak spalam, chyba jeszcze w ktoras niedziele PRZED ciaza
:what:

http://suwaczki.maluchy.pl/li-18170.png