Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

U Michałka z tymi wymiarami to jest tak, ze termin z OM mam na 27 wrzesnia, a z pierwszego USG na 05 pazdziernika, wiec jest ciut mniejszy niz moja ciaza. Ale idealny na swoj termin, wlasciwie teraz wyszedl 02 pazdziernik. Wazy 650 gr, reszta rozwinieta dokladnie na ten czas. Glownie jednak mialam robione echo serca, przeplywy i badanie wszystkich najwazniejszych organow. Wszystko jest super :)
A Twoj Olek to pewnie juz duzo wiekszy chlopak, co?

niby lekarz powiedzial,ze nie ma powodow do zmartwienia....jest duzy i tyle:)termin dwa razy sie przesuwal....ale nastawiam sie po prostu na polowe wrzesnia.....wg miesiaczki to 24 wrzesien....wg usg 20....ostatnio uslyszalam,ze mamy sugerowac sie tym 20 wrzesnia....zobaczymy....pierwsze ruchy poczulam kolo 15 kwietnia a polozna mowila,ze to takze ma znaczenie.....

Cześć dziewczyny! :)
Ja dopiero co wstałam ostatnio śpię jak zabita. Co do badania testu obciążenia glukozą to mój gin mówił, że najlepiej między 24-28 tyg ciąży p[ózniej po 32 tyg znowu się powtarza badanie ja robiłam badanie bez skierowania prywatnie i płaciłam za nie 13 zł. A co do porodu to ja zamierzam zapisac się dzo szkoły rodzenia w lipcu moje koleżanki bardzoi sobie chwaliły taką szkołę. Podobno jest o wiele łatwiej przy porodzie

Zamirzam się zapisać od razu po obronie czyli po 27 czerwca :) U nas w mieście jest tylko jedna szkoła i prowadzi ją połozna z naszego szpitala cięszę się z tego powodu może ją spotkam na porodówce:) A w ogóle co do porodu to myślę, że nie taki diabeł straszny jak go malują :) Staram się nie słuchać dziwnych opowieści o torturach itp. My z mężem dwa lata walczyliśmy o dzdzię oboje przeszliśmy zabiegi chirurgiczne chwile zwątpienia a ile nerwów!!! masakra! dlatego uważam, że wszystko już zniosę. Najgorszą chwilą było usłyszeć, że nigdy nie będziemy mieli dzieci ze sobą- chyba że to będzie cud. Na całe szczęście ten cud się zdarzył :)

u nas takiej nie ma przyszpitalnej tylko połozna założyła swoją prywatnie i wynajęła lokal w mieście Ja tylko nie chcę jechać na porodówkę za wcześnie bo póxniej będę tam leżała jak osiołek :) moja mam mówi że najlepiej jak skurcze już są co 15 minut wtedy pojedziesz i w przeciągu kilku godzin rodzisz. Tylkomłatwo jej mówić jak trzy razy już rodziła ja się obawaiam że jak tylko odejdą wody to ja już tam będę zwarta i gotowa hihii

Veronica ... jak przeczytalam Twojego posta o problemie z zajsciem w ciaze to naprawde docenilam to, ze nam poszlo tak latwo. Ciesze sie, ze Wam sie udalo.
A co do porodu to tez mysle, ze nie ma co za duzo sobie wyobrazac. Nie my pierwsze i nie ostatnie!

Cafe ... z tymi tuchami to tak, ze + 20 tygodni i wtedy to jest ten przewidywany termin proodu??? Bo pomimo, ze moj maluch ma termin z USG pozniej niz z OM to ruchy poczulam w 18. tygodniu, wiec nie tak pozno.

hmm ciekawa ta teoria Cafe .. kufa tylko nie pamietam dokładnie dnia :( szkoda ze tu dat nie ma , bo bym wyszperała kiedy o tym mnej wiecej pisała .. tak to ni wiem ;) Veronica u mnie było podobnie , też troche trza było sie napracowac przy Julce .. ale teraz juz o tym nie pamietam , liczy sie tylko teraz i to co bedzie we wrzesniu :)))

http://suwaczki.maluchy.pl/li-21790.png

Gość kwiatuszek9876

veronica_20
u nas takiej nie ma przyszpitalnej tylko połozna założyła swoją prywatnie i wynajęła lokal w mieście Ja tylko nie chcę jechać na porodówkę za wcześnie bo póxniej będę tam leżała jak osiołek :) moja mam mówi że najlepiej jak skurcze już są co 15 minut wtedy pojedziesz i w przeciągu kilku godzin rodzisz. Tylkomłatwo jej mówić jak trzy razy już rodziła ja się obawaiam że jak tylko odejdą wody to ja już tam będę zwarta i gotowa hihii

nie mozesz za dlugo czekac poniewaz wody moga ci odejsc a nie musisz miec skurczow wiec nie czekaj wtedy dlugo tylko jedz lepiej lezec na porodowce w razie w niz pozniej by sie cos stalo