Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

hej dziewczynki!
Zośka dzięuje za życzenia i urodzinowo całuje Kubusia :36_15_4:

JA dzisiaj jestem smutna, bo Prosiak pojechał do Poznania. Zanim jednak pojechał powspominaliśmy sobie, jakie były te targi 2 lata temu, kiedy się poznaliśmy;) No i jestem padnięta bo musiałam mu wczoraj wyprać i wyprasować 10 koszul i 2 garnitury! Wczoraj poszłam przez to spać o 3.30 a dzisiaj Zośka zrobiła pobudkę jak zwykle o 8. No a w dzień ucięła sobie tylko jedną drzemkę godzinną, bo jak poczuła obiad na stole to od razu się obudziła- ona zawsze wyczuje moment i chce jeść z nami co oznacza, że ja jem jedną ręką i to przeważnie lewą.
Skoro Prosiaka nie będzie to zaplanowałam sobie na cały tydzień dietę- warzywka i chude mięsko (dzień bez mięsa dniem straconym;) bo jak jest Prosiak to jem to co on (nie będę gotowała 2 obiadów). A ten mój mężul wrócił dzisiaj ze sklepu z jeżykami i wielgachnym pudłem Ferrero, żebym sobie osłodziła ten czas, kiedy go nie będzie. No i jak tu się odchudzać?
Mam pytanie do mam cycusiowych- czy dopajacie maluchy? Moja Zośka aż się trzęsie za piciem i wszystko jej jedno, czy to zwykła woda czy herbatka! Kiedyś po karmieniu strasznie płakała więc się wystraszyłam, że nie mam pokarmu i się nie najadła więc podałam jej przegotowaną wodę a ona wypiła i od razu zasnęła- no i tak się zaczęło! JA się cieszę, że przyzwyczaiła się do butelki bo przynajmniej nie wybrzydza przy lekarstwach. Ale mleczko tylko z cycka;) Nie ma to jak mleko prosto od Prosiaka (powinnam chyba napisać maciory;). No a miłość do picia ma po mnie- ja od zawsze uwielbiałam pić i to napoje gazowane a po ciąży mi się odwróciło i teraz tylko zwykła mineralna, za to minimum 5 litrów dziennie;)
No i znowu się rozpisałam! Następnym razem po prostu nie czytajcie- ja najzwyczajniej w świecie muszę się wygadać;)
Buziaki kochane dla was i maluszków a szczególnie dla nowej forumowej mamusi i jej przystojnego Frania ;)

http://www.suwaczek.pl/cache/7dd702d99e.png
http://s2.pierwszezabki.pl/017/0174999f0.png?4853

Gosia zapomnialam:lup:
Juz sie robi!!!

A wiec we wtorek, gdy bylam juz satnu bardzo kiepskiego, wiadomo temperatura itd., godzina gdzies 17-ta dfzwonek do drzwi. K. idzie otworzyc, za nim oczywiscie leci Stachu-patrze-ministranci!!! Masakra!!!
W chacie syf jak nie wiem, bo od poniedzialku nie mialam sily sprzatac, na srodku pokoju suszy sie pranie, latam kurna i sprzatam-ministranci spiewaja koledy, Stachu im wtoruje, obłęd!!! Znalazlam jakies swieczki, postawilam szybko na stole, kropidla i wody swieconej nie mialam, wiec nalalam zwyklej i wsadzilam do niej najgrubszy Stasiowy pedzel-troche czerwony od farbki:)
Gdy juz sie ze wszystkim ogarnelam powiedzialam Kubie powodzenia i schowalam sie w kuchnii:)
Mialam nadzieje, ze ksiadz jak zobaczy taka gimele i samotnego ojca z trojka dzieci to dlugo nie zabawi:)
Stasiowi nasciemnialam, ze musze wyjsc do sklepu po mleko dla dziewczyn, zeby mnie nie sypnal:Oczko:
No i przyszedl ksiadz. Na dzien dobry zapytal gdzie jestem (a ja w tlustych wlosach i starym dresie modlilam sie w kuchni, zeby mnie nikt nie wydal). Pogadal, pogadal i juz mial sie zbierac do wyjscia, gdy Stachu wpadal do kuchni po szmatke, bo oczywiscie porozlewal troche "wody swieconej", nie zdazylam go uciszyc, bo krzyknal:" O mama juz wrocila".
Bylo mi tak wstyd, ze nawet sobie nie wyobrazacie...K. glupek sie cieszyl, bo byl zly, ze go tak ze wszystkim zostawilam, a ja bylam zla, ze wpuscil tych ministrantow...
I taka mielismy piekna kolede w tym roku...

Zosia z pierdzeniem problemów nie ma za to my mamy problem z oddychaniem! Dodatkowo dostaje lek osłonowy na żołądek po tym antybiotyku, który jest na drożdżach więc jest jeszcze ciekawiej- pierdzi drożdżami, wali takie kupy że koniuszego trzeba by zatrudnić, a śpiochy tak przesiąkają tą jej słodką wonią, że po każdej kupie trzeba zmieniać ;)

http://www.suwaczek.pl/cache/7dd702d99e.png
http://s2.pierwszezabki.pl/017/0174999f0.png?4853

andzia
Gosia zapomnialam:lup:
Juz sie robi!!!

A wiec we wtorek, gdy bylam juz satnu bardzo kiepskiego, wiadomo temperatura itd., godzina gdzies 17-ta dfzwonek do drzwi. K. idzie otworzyc, za nim oczywiscie leci Stachu-patrze-ministranci!!! Masakra!!!
W chacie syf jak nie wiem, bo od poniedzialku nie mialam sily sprzatac, na srodku pokoju suszy sie pranie, latam kurna i sprzatam-ministranci spiewaja koledy, Stachu im wtoruje, obłęd!!! Znalazlam jakies swieczki, postawilam szybko na stole, kropidla i wody swieconej nie mialam, wiec nalalam zwyklej i wsadzilam do niej najgrubszy Stasiowy pedzel-troche czerwony od farbki:)
Gdy juz sie ze wszystkim ogarnelam powiedzialam Kubie powodzenia i schowalam sie w kuchnii:)
Mialam nadzieje, ze ksiadz jak zobaczy taka gimele i samotnego ojca z trojka dzieci to dlugo nie zabawi:)
Stasiowi nasciemnialam, ze musze wyjsc do sklepu po mleko dla dziewczyn, zeby mnie nie sypnal:Oczko:
No i przyszedl ksiadz. Na dzien dobry zapytal gdzie jestem (a ja w tlustych wlosach i starym dresie modlilam sie w kuchni, zeby mnie nikt nie wydal). Pogadal, pogadal i juz mial sie zbierac do wyjscia, gdy Stachu wpadal do kuchni po szmatke, bo oczywiscie porozlewal troche "wody swieconej", nie zdazylam go uciszyc, bo krzyknal:" O mama juz wrocila".
Bylo mi tak wstyd, ze nawet sobie nie wyobrazacie...K. glupek sie cieszyl, bo byl zly, ze go tak ze wszystkim zostawilam, a ja bylam zla, ze wpuscil tych ministrantow...
I taka mielismy piekna kolede w tym roku...

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha: