Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie kobietki:)
My dzisiaj siedzimy u moich rodziców... mały znów ładnie przespał noc:) oby nie zapeszać. Zasnął po 19 obudził się przed 5 na mleko i pospaliśmy jeszcze do 8, a w nocy spał tak głęboko że około 1 to patrzyłam na niego czy oddycha... Widze że wy wszystkie się wybieracie na szczepienie... ja się ciesze, że my już po:)

hej!
Ja dopiero jem sniadanko - jak zwykle :).A Was juz pewnie nie ma. Ale rano odkurzylam i pomylam podlogi!

Kasioleqq wiem, ze Tobie nie jest do smiechu, ale ja sie tak nasmialam z Twojej opwiesci, ze biedny Michał sie przestraszyl, bo akurat wisial na cycku!
A fryzjer na pewno poprawi humor!

Anielinka Dobrze, ze juz w domku!

Andzia Brawo dla dziewczynek! Oby juz sie nic nie zmienilo (no chyba, ze na lepsze :))

Ja jestem zalamana tym lezeniem na brzuchu. Michal w ogole nie podnosi glowy. Przeklada ja tylko z boku n bok. JAk noworodek. Boje sie, ze cos jest nie tak :(
Bo to, ze nie leubi tak lezec to jedno, a to ze nie podnosi glowy to drugie.

Pediatra wiecznie na nas sie drze, ze go nie kladziemy na brzuszku, ale my codziennie z nim walczymy, drze sie, marudzi, ale musi troche polezec. Tylko, ze zadnych efektow nie ma.
Jutro bioderka, mam nadzieje, ze chociaz z tym ok!

hej dziewczynki
Zośka też nie znosi leżenia na brzuchu. Jak ją kładę to wytrzymuje zwykle 3 minuty i piszczy. Ale główkę ładnie podnosi. My na bioderka idziemy za miesiąc a na razie maleństwo jest uwiezione w szelkach. Mam nadzieję, że wygramy walkę z tą dysplazją! A jutro szczepienie u głupiej lekarki- niestety tutaj w żadnej przychodni nie ma możliwości zapisania się do dobrego lekarza- wszedzie komplet;( Na szczepienia będziemy więc chodzić do tej kretynki a gdyby (odpukać) coś się działo to prywatnie.
Cafe, widzę że stosujesz moją dietę cud- wcinasz jak opętana a cud będzie jak schudniesz;) A co tam, facetów już upolowałyśmy więc nie musimy być atrakcyjne (mój Prosiak zawsze się wkurza jak tak mówię!)
A Zoście się wszystko w główce poprzestawiało! Wieczorem marudzi i od 17 do 24 nie chce spać, a jak już zaśnie to śpi do 8 a po jedzeniu znowu do 12. Pozostaje mi więc pieczenie ciast po nocach;/

Zośka też uwielbia się kąpać- zastanawiamy się z mężem po kim to ma, bo na pewno nie po nas;P

http://www.suwaczek.pl/cache/7dd702d99e.png
http://s2.pierwszezabki.pl/017/0174999f0.png?4853

A my juz po długaśnym spacerku.
Moja przyjaciółka przyjechałą z dzieciakami na cały miesiac do swojej mamy, wiec codziennie sie razem spacerujemy.
A Aleks tylko jeden dzień młodszy od moich bestii, wiec jest wesoło.

Veronica powiedz mi czy 3 miesiace po cc nie jest za pozno, zeby ten wniosek zlozyc? Wczesniej w ogole o tym nie pomyslalam.

Anouk hop hop:)

Prosiaczek
to ja tez sie do tej diety cud przyłaczam:)

Nie wiem co Wam na te brzuchy poradzic, bo moje uwielbiaja ta pozycje, na plecach spia tylko w wozku:)

a jednak udało sie cos zrobic
bylam na dlugim spacerku bo pogoda ladna troche mrozik ale piekne slonce, obeszlam wszystkie sklepiki na mojej wsi no i musze jechac do centrum na zakupki, a musze dla dwulatka ktory ma fuul zabawek i ciuchow:(
a jeszcze poodkurzalam, przemylam szybciutko podlogi i zaladowalam z,ywarke
myslalam ze mlody nie zaprzyjazni sie z lezaczkiem ale wczoraj chyba byl zmeczony, a dzis usmiech od ucha do ucha
jak ja wam zazdroszcze tych przespanych nocy moj chyba dwa razy przespal noc z jedna pobudka
Prosiaczek faktycznie twoja dieta jest super :):)
Magda Bartek tez dlugo nie wytrzymuje na brzuchu ale glowe podnosi wysoko

http://parenting.pl/galeria/data/500/thumbs/P9280406.JPGhttp://suwaczki.maluchy.pl/li-31234.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/009/0092369a0.png?3641

Witam po południu:)
własnie dopijam zimna kawkę i zamykam oczy udając, że nie widzę roboty, która znowu na mnie czeka....
Andzia n ie jest za późno.. liczy sie tylko to, że w tym okresie bylas ubezpieczona...jesli to było pzu to dostaniesz tyle co ja czyli 360 zł ale zawsze to coś...zgło9s sie do ubezpieczalni i weż taki blankiet do wypelnienia i musisz tam iść z aktem urodzenia, dowodem i karta ze szpitala....
Rena ja czekałam 30 dni...
Magda mój tez nie podnosił głowy ale ja od tyg. sie uparlam, że musi ja podnosic bo przeciez wszystkie dzieci podnoszą!! i kładlam go na twardej powierzchni na kocyku kladlam na brzuchu i wkładalam palce pod pachy i pomagałam podnieść się i tak 3 razy dziennie aż w końcu podnosi sam i to na piąstkach albo przedramionach :) może tez sprobuj...

rena_674
Magda ja mam inny problem wyczytalam gdzies na forum ze jezeli dziecko lezac na plecach odchyla glowe do tylu i w ten sposob odpychajac sie nogami przemiescza sie to tez jest zle, a mojego jak poloze na srodku wersalki to za chwile jest na koncu

Kurcze, zawsze cos! Ja dlatego ide do neurologa. Taka wizyta kosztuje 60 zl, a ja bede spokojniejsza.
Do tego doczytalam, ze jak dziecko rodzi sie z echami hipotrofii (tak jak Michał) to powinien byc przebadany od rzu w szpitalu przez neurologa. Oczywiscie, jak to w naszych szpitalach, nikt tego nie dopilnowal. A ja nie wiedzialam.