Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

jak to nie ma....ja jestem:smile_move:
prosiaczek,magda zdrowka kobitki
anielinka ciesze sie,ze juz w domku
karola witaj

a mi tak szybko dzien zlecial
bylismy u tesciow,wrocilismy,chwile z olkiem pochodzilam ,kapiel,karmienie....zasnal szybciutko....K zorganizowal wieczr filmowy-zasnelam w polowie:smile_move:obudzil mnie jak sie film skonczyl.....poszlismy do sypialni-on padl a mi sie spac juz nie chce:smile_move: ehhhh

hej kobietki:)
ja od samego rana na nogach wyprawiłam R. standardowo do pracy, mały śpi a ja mam taaaaaaaaakiego doła od wczorajszego wieczora, ze masakra...powiem Wam czemu...wieczorem mały dostał strasznej kolki po długom czasie...więc nosiłam go na rękach na zmiane z R, a ze Kacper waży już swoje, to zaczęły boleć mnie plecy od tego chodzenia, postanowiłam usiąść, no i jak usiadłam na kanapie, tak złamała się jej metalowa nóżka;( i jestem załamana że jestem wielką grubą słonicą....:36_2_16::36_2_16::36_2_16:

Karola witaj, mój Kacper w pierwszych czterech tygodniach przybrał na wadze 900g, skazy białkowej na szcząście nie ma ale było takie podejrzenie...
Prosiaczek i Magda kurujcie się kochane...;)
Justynka ja tez muszę się zabrać za załatwianie kilku spraw papierkowych...a tak mi sie nie chce...
Cafe dobrze, że wytrzymałaś chociaż do polowy seansu, bo ja jak tylko R. włącza film to mnie juz nie ma odwracam się na drugi bok i śpie...

co do pierników to bardzo je lubie, ale nie wiem jak się piecze, moze dziś poszukam jakichś przepisów i je upiekę...
chciałąm iść do fryzjera, zrobić sobie jakąś fajną fryzurkę ale jak się ma gębę jak księżyc w pełni to żadna ładna fryzura nie pasuje...
chciałam kupić sobie jakieś fajne buty na obcasie na Chrzciny, ale boje się, że obcas połąmie, jak będę przymierzac ;(
idę chyba poćwiczyc, bo zaraz zwariuje...

Kornelia Elżbieta 4000g 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49tv73cu6r3lp1.png

Kacper Mirosław 4050g 60cm

http://www.suwaczki.com/tickers/relgj44jq97z06q8.png

I ja sie witam z ranka:)

Stachu sie uparł, zebym to ja go dzisiaj zaprowadziła do przedszkola i tym sposobem jestem juz po porannym spacerku. Ale powiem Wam, ze taki spacer z rana jest jak śmietana:)
No i po drodze sobie kupiłą ciepłe bułeczki, które właśnie wcinam:)
Czy ktoś tu mówił o diecie???????????????

Witam kochane!!
ja juz z zimna kawką...wczoraj latałam na szmacie do 23 ale za to dzisiaj czysto i mam wiecej czasu dla siebie...
Andzia ja też co chwile schizuję i latam z małym a ta lekarka to juz na mnie patrzy jak na wariata, że dziecko zdrowe a ja go ciagam do lekarza tyle, że ja wole spać apokojnie i wiedziec, że zdrowy jest a temp. to już chyba standardowo codziennie mierzę hihihi...
prezentów nie mam!! katastrofa!! chyba ten kalendarz sobie odpuszcze na nastepny rok bo wszystkie zdjęcia sa takie same jak narazie tylko w innym klimacie i chyba zamowię poduszkę ze zdjęciem albo kubek zobacze jeszcze...kubek kosztuje jakies 12 zł poduszka drożej...
zmykam zaraz odebrac kasę z pzu..nie wiem czy wiecie dziewczyny ale jak bylyscie ubezpieczone a mialyscie cesarke to nalezy sie wam odszkodowanie z tytułu zabiegu operacyjnego i [pobytu w szpitalu....tylko trzeba zlozyc wniosek do ubezpieczalni....

a czy wy czyścicie uszy maluchom??? bo ja ostatnio zauważylam, że mały ma pelno wosku w uszach jak pszczoła w ulu/!! i musialam trochę to wyczyścić...wiem tylko, że nie wolno zamaczac uszu do wody ale czy wolno czyścic??/czyba trzeba co???

a i muszę się wampochwalić, że moje dziecko od piątku zaczęło gaworzyc:)....teraz to gada, krzyczy, piszczy na całego....uwielbiam słuchac tyxh jego mamrotów....
a i w końcu nasze żmudne ćwiczenia odniosly rezultat i mały podnosi głowke do góry i to bardzo wysoko, dzisiaj nawet podparł się na przedramionach i podniosl klatkę...ale wczęśniej to za cholere tej glowy nie dźwigal , nie mówiąc juz o leżeniu na brzuchu chociaż kilka chwil...teraz po każdym przewinięciu kładę go na brzuch i czekam aż podniesie głowę a po kapieli kładę, żeby dłużej na tym brzuchu poleżał...bo zasnąc w tej pozycji nie zaśnie za Chiny!!! dobrze, że ja podnosi...w styczniu jedziemy na kontrole do ortopedy juz osatnią i wiem,że ten doktorek napewno będzie sprawdzał czy dźwiga głowe...bo ostatnio jak byliśmy to zwracał na to uwagę,że musi, musi podnosić główkę i kazał klaśc co najmniej na 5 godz dziennie na brzuchu ale to jest A-wykonalne....

Cafe fajnie, że masz wychowawczy...ja po macierzyńskim musze się zarejestrowac jako bezrobotna bo byłam na umowie na czas określony...ech...może teraz jak moja mama będize siedziała w domku to ja cos znajdę dla siebie...bardzo bym chciala wrócic z powrotem do szkoły i uczyc...dyro tez cos mi kiedyś napomknął, że zawsze może pomóc jak będę czegoś szukała ale hmm..zobaczymy jak będzie w rzeczywistości....choc G. namawia, żebym siedziała w domu dopoki maly do przedszkola nie pojdzie ale ja chce mieć cos swojego, swoja prace itd.
zmykam kobitki do usłyszenia:)

Veronica ja malemu czyszcze uszka sa specjalne patyczki do uszu dla dzieci one sa bezpieczne bo nie ma mozliwosc wsadzic ich za gleboko...
co do kataru to ja tez panikuje i co najmniej raz na dwa tyg.jestem u lekarza i moj lekarz nie musi nawet patrzec w karte- zna juz nas z nazwiska;p ... ja jutro tez z malym na szczepienie wiec tez bede spokojniejsza...bo nie podoba mi sie ten katar, chociaz nasz pediatra tez mowi ze to normalne i nie ma sie co martwic, bo taka pora roku...

a mi kszki marsza graja ale powiedzialam ze nie bede jesc za kare...

Andzia gratuluje dobrze ze dziewczynki daja Wam pospac;) chyba masz racje moze sie wybiore do fryzjera, ale to w przyszlym tyg.jak cos...bo teraz jakos nie mam kiedy isc... musze zadzwonic i sie zapisac...;)

ide troche ogarnac...i chyba trzeba na jakis spacer sie wybrac...

Kacper na razie spi wiec posprzatam jak wstanie to go ubiore i pojdziemy gdzies po sklepach polazic moze znajde jakis prezenty, bo jak na razie nie mam koncepcji co komu kupic, a z kalendarzem tez sie wstrzymam do przyszlego roku;)

heloł babki :)) ja po awarii netu ....bede teraz tydz nadrabiac zaległosci w czytaniu :))
Veronica ja czyszcze Julce co 3 dni po kąpieli , kupiłam te patyki z ogranicznikiem i daje równo , i zawsze po tych 3 - ch dniach zólty patyk , wiec chyba trzeba ..
widze ze swiatecznie sie robi :)) ja jak zwykle 3 wigilie > ale cóz jakoś damy rade ... diete chromole , po nowym roku zaczynam dopiero bo i tak teraz nie ma to najmniejszego sensu , narazie gorsetem sie sciskam choć i tak daje to sredni efekt i tak doopaa wielka jak szafa ...
i witam kolejną wrzesnióweczkę :))
pozdrófka mamuśki :))

http://suwaczki.maluchy.pl/li-21790.png

Veronica moj Kacper tez nie nawidzi lezec na brzuszku i jak polezy pół godziny dziennie na brzuszku to gora, a ortopeda kazal mu lezec 2 godziny dziennie w pozycji na zabke chociaz wszystko jest ok...ale to nie jest mozliwe w jego przypadku...jak tylko go na moment poloze na brzuchu to dostaje bialej goraczki i krzyczy jakby go ze skory obdzierali...;(

Anielinka dobrze, że jestes juz w domku:) duzo zdrówka;**