Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Ja uciekam spać... nie wytrzymałam na horrorze bo oczy mi się same zamykają... Ja nie wiem co Kubie dzisiaj było...
Rena jak Kuba jest zmęczony to w skrajnych przypadkach też już mocno płacze...ale wtedy właśnie pomaga noszenie na rękach a dzisiaj ani u mnie ani u męża nie chciał się uspokoić no może na minutę i potem znów ryk... tak samo leżenie z gołą pupcią... zawsze był szczęśliwy jak go przebierałam i mógł sobie trochę poleżeć na golasa dzisiaj nawet to nie pomogło... mówie wam armagedon... gdyby nie to, że brzuszek był miękki to faktycznie stwierdziłabym, że kolki wróciły... i to w mega postaci..brrr... mam nadzieje że jutro będzie dobrze...

Zośka dziękuje za komplementy;) Rena, Zośka (nie)stety od 20 tygodnia ciąży jest już obiecana 5 letniemu Frankowi;)
Mała miała dzisiaj koński apetyt! Opróżniła mi oba cycki i jeszcze miała mało- leżała w łóżeczku i piszczała. Podałam jej wodę z czajnika, bo akurat była w odpowiedniej temperaturze i wytrąbiła setkę i od razu się uspokoiła ale tylko na chwilę. Mi w tym czasie piersi się zregenerowały lekko więc jeszcze poprawiłam cycem ale przypuszczam, że gdyby było tam jeszcze mleko to ciągnęłaby do rana!
Znalazłam wczoraj super artykuł o karmieniu piersią i zszokował mnie tekst o piwie- podobno wypicie jednego normalnego piwka nie tylko nie szkodzi dziecku ale też pobudza laktację poprzez wydzielanie prolaktyny. Tekst rozwiewa wszelkie wątpliwości dotyczące laktacji i w przeciwieństwie do powszechnie dostępnych artykułów, które bardziej od rzeczywistych faktów przedstawiają subiektywne przemyślenia autorów, ma charakter naukowy i jest opatrzony bibliografią. Zainteresowanym podaję link Zywienie w okresie karmienia piersią

http://www.suwaczek.pl/cache/7dd702d99e.png
http://s2.pierwszezabki.pl/017/0174999f0.png?4853

Cześć dziewczyny:)

Nockie mieliśmy całkiem spokojną...mały obudził się na picie około 2 a potem o 7 rano... Teraz siedzi w leżaczku i walczy z kotem:) mam nadzieje, że nie powtórzy się powtórka z rozrywki...
A powiedzcie mi czym różni się to nosidełko od tych tańszych...bo jest masa tańszych nosidełek na allegro.... Czy tutaj płacimy za firmę, czy za jakieś konkrety???

Witam sie i ja szybciutko!!!

Dziołchy spia, Stachu sie sniadaniuje przy bajce, a ja susze włosy przy kompie:)
Za godzinke wyjezdzamy spelniac moj Mikołajkowy Prezent:)

Gosia ta cena jest taka wysrodkowana, bo jest tez mnostwo nosidelek za 300-400 zł. A Fisher Price wiadomo, ze zaden bubel. Tak mi sie wydaje:)
Dobrze, ze Kubusiowi przeszly krzyki:)

Prosiaczek
juz kiedys slyszalam o tym, ze mozna pic piffko:) Z pewnoscia cieszy Cie ta wiadomosc niezmiernie:)

i ja sie juz witam.
andzia baw sie dobrze :)
gosia no mam nadzieje ze nie bedzie powtorki z wczoraj
cafe tez sie zastanawiam nad nosidelkiem ale takie mam mieszane uczucia czy mi sie to rzeczywiscie przyda, musze pogadac z mezem.
u nas nocka tez spokojna dzieciaczek wstal o 2,5,7 na karmienie i po tym ostatnim kazal mamusi wstac juz nie dalo sie go oszukac a teraz sobie spi smacznie na kanapie a mama jak zwykle na forum :)

http://www.suwaczek.pl/cache/d255cd5670.png
http://www.suwaczek.pl/cache/44b3c68a54.png

Mi też się wydaje własnie że fischer price to sprawdzona firma... no zobaczymy... ostatnio mówiłam, że sama sobie prezent zrobie na święta i amówie takie nosidełko...bo ten mój Kuba taki cwaniak, że sam to nie posiedzi za bardzo...chociaż ucze go ucze...bo przecież nic bym w domu nie zrobiła... i tak wczoraj zdążyłam przez te krzyki tylko łazienke posprzątać... okna miałam umyć bo świata nie widze...ale się nie udało...
Czytam o pieluszkach wielorazowych - kuszą, kuszą... Veronica ile Cię to wszystko wyniosło?? Ehhh święta idą a ja wymyślam...

i ja mowie dzien dobry

my nosiedelko kupimy na pewno....w domu to pewnie za duzo nie bede korzystac...choc kto wie....ale bardziej zalezy mi,zebym mogla wrzucic olka na szybko i pojsc np do sklepu....bo jak mam znosic caly majdan z drugiego pietra zeby pjsc np tylko po chleb na dl do piekarni to mi sie odechciewa....a to fisher price wydaje sie calkiem calkiem....podtrzymuje jesczcze glowke.... na pozniej tez posluzy....no i jest fajne to,ze mozna odpiac i przypiac dziecko szybko ....
kojec tez na pewno kupimy ale mysle,ze jesczcze jest czas....jak zacznie siadac to pomyslimy