Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

magda_79
Alcia dzisiaj idzie do babci, ale jakos sie nie przejmuje. Babcia da rade, a Ala bardziej otwarta niz Michał, poza tym Michu z nia bedzie, wiec juz w ogole na spokojnie da rade. chyba :)
Gorzej tylko, ze babcie obciazamy tez Michałem.

bedzie dobrze
moze t troche dojrzala do roli i nie bedzie katowac dzieci bajkami:)
chociaz wczoraj bylismy u moich rodzicow i tez pierwsze co to od razu tv i spokoj
jak mnie to wkurza!

cafe82
magda_79
Alcia dzisiaj idzie do babci, ale jakos sie nie przejmuje. Babcia da rade, a Ala bardziej otwarta niz Michał, poza tym Michu z nia bedzie, wiec juz w ogole na spokojnie da rade. chyba :)
Gorzej tylko, ze babcie obciazamy tez Michałem.

bedzie dobrze
moze t troche dojrzala do roli i nie bedzie katowac dzieci bajkami:)
chociaz wczoraj bylismy u moich rodzicow i tez pierwsze co to od razu tv i spokoj
jak mnie to wkurza!

hehe, u nas o tyle spokoj, ze Alka jeszcze nie jest zainteresowana bajkami, a Michał ostatnio w ogole nie chce ogladac :)))

Sylrom zdrowka dla Was!!! Ja czekam na wyniki Michała i jutro do lekarza.
A siatkowka bomba! 1,5h pogralam, w sobote bolalo mnie wszystko :) cuuuudnie - tak za tym tesknilam.

Cafe mi sie mga chlopaki podobaja w nowych fryzurkach. moze wrzucisz wiecej ich fotek.

Gosia wspolczuje atmosfery w pracy. Lubisz swoja prace, a przez taka pinde nie chce Ci sie tam chodzic :(

magda bylismy ogladac te zabudowy i szalu ni ma:(
no naprawde,malo miejsca ogolnie mowiac
rozwiazania,ktore dla naszej rodziny sie nie sprawdzaja

wiec chyba zostaje nam wiocha:D
kolega,ktory zajmuje sie dachami przyjedzie,obejrzy,doradzi
na podlogi,okna,lazienki,drzwi i sciany mamy kase
a to najwazniejsze
reszte bedziemy robic na spkojnie
no i jeszcze ogrod musimy jak najszybciej doprowadzic do porzadku

hej, my po wizycie lekarza, młody dostał Bactrim i inhalacje, w aptece ponad stówka zostawiona! Zaczął kaszleć, a temperatura spada po Ibuprofenie na 4 godzinki, eh, mam nadzieję że dziś coś pośpię.
Magda trzymam kciuki żeby jutro badania w porządku były.
Cafe fajnie że macie kogoś kto Wam profesjonalnie doradzi, bo teraz można się tak przejechać, takie fuszerki odwalają przy budowach czy remontach że szkoda potem nerwów i zdrowia.

:16_3_204:

Hej,
nie miałam kiedy zajrzeć w pracy, a weeken też przeleciał jak szalony. Przy laskach nie włączam kompa, bo obydwie chca od razu grać, you tube'a oglądac i takie tam. MOże jak byśmy mieli dwa laptopy to zajęły by się czymś na dłużej...

Maryśka ok, wysypało ją na brzuchu i plecach dość mocno, w głowie ma też kilka brzydkich krost, ale generalnie nie narzekam, bo przechodzi tą ospę raczej bezproblemowo. No poza mega fochami i jęczeniem, że ona chce na spacer, do p-kola itp:Padnięty:

Sylrom świeny Patryk.
Zdrówka dla niego!!!

Magda i dla Miśka zdrówka. ALe pech z tą gorączką::(: Jak wyniki?
I jak Alka u teściowej dała rade?
Dobrze, że podchodzisz do tego na luzie i nie stresujesz się niepotrzebnie:)

Gosia
zawsze po długiej przerwie powrót do pracy nie jest za fajny...
A nie możecie jechać na tej diecie, którą Wam rozpisała?
Ja też folguje,prawie 3 miesiące jestem na diecie i już dawno powinnam osiągnąć wymarzoną wage, a jakoś mi nie idzie. Najgorzej jak raz zaszaleje, to ciężko mi potem wrócić do listy...

Mei
nie wiedziałam, że Filipa tak męczą te bóle wzrostowe...bidulek:Całus:
Niech się szybko wykuruje!!!
I Ty też!!!

Cafe
i dla chłopaków zdrówka!!! Ale nam się chorobowo porobiło...
Tak myślałam, że ta zabudowa będzie za mała, oby z tą wsią się udało i poszło wszystko po Waszej myśli!!!

hej
Michu czuje sie o wiele lepiej, od rana dal czadu, wiec na pewno jest juz ok.
Wyniki srednie. OB i CRP podwyzszone, leukocyty i limfocyty tez - wszystko wskazuje na bakterie. Pomimo, ze od wczoraj rano nie goraczkowal to idziemy do lekarza, bo chyba tym razem bez antybiotyku sie nie obejdzie.
A młody wyje od rana, ze chce do p-kola i nie chce do babci :(

T. wczoraj dała rade, ale biedna do 13.30 bez sniadania byla. musi sobie Alke ogarnac jakos, bo sie zameczy. Ala tez spoko, pewnie pomoglo to, ze byl Michał.

a Michu zajebisty brat, pilnowal babcie czy daje wszystko co trzeba Alci. dopytywal ile zjadla kaszki, tlumaczyl babci co Ala lubi i ciagle sie nia zajmowal :)
Dumna z niego jestem jak nie wiem.

Cafe jak kaszel mokry to juz z gorki. A jak Olas?
Tak myslalam, ze ta zabudowa szeregowa bedzie dla Was za mała. Najczesciej to sa ciasne pomieszczenia.
moze faktycznie ta wiocha to nie taki zly pomysl. nic wiecej nie ma?

Sylrom jak tam Patryk? A ty jak sie czujesz?

andzia fajnie, ze ospa łagodna. Szkoda tylko, ze Zosia jeszcze nie zalapala.
Nawet jak super nie trzymasz diety to i tak swietnie wygladasz!!!

cafe82
magdadaj znac po lekarzu
brawo dla michala!
swietny starszy brat
a t niech nie przesadza:)ale wiem,ze sa mamy/babcie co to nie maja przy dziecku kiedy kawy wypic:)
na pewno sie ogarnie,kwestia czasu

T. nie narzeka, ale musi sobie ogarnac temat, bo Ala to nie Michał i jest wszedzie :) A tesciowa zupelnie nie ma domu na nia przygotowanego, wiec musi ciagle za nia lazic.
P. dzisia jej zabral wozek to zawsze bedzie mogla ja tam wsadzic i bedzie chwila spokoju.

Hej,
ale dzisiaj ślizgawka, 0 stopni i marznący deszcz, porażka:Padnięty:

Cafe dobrze, że kaszel juz mokry, inhalowałas kiedyś Mucosolvanem?

Magda a jakie ma to OB i CRP?
Maryśka też codziennie buczy, że nie może do p-kola, a przy tym fochy strzela nieludzkie, ze ona i tak się ubierze i sama sobie pójdzie itp
A z Alki nie moge:hahaha: I dobrze, niech da t. trochę popalić::):

sylrom
hej, ja znowu nocka nie przespana, Patryk gorączkuje, wytrzymuje ledwo od Nurofenu do Nurofenu, a potem 39 i tak w kółko, lekarz mówił że może tak byc jeszcze dziś, do tego katar i kaszel. Eh ja ledwo żywa, katar mnie męczy i głowa boli. Babcia ma przyjść w południe to może mi sie uda przymknąć oko.

Podawaj na zmiane nurofen z czyms co ma paracetamol, co 3-4h mozesz.

Dzięki dziewczyny, paracetamol w czopku dałam teraz , trochę gorączka spadła, ale zwymiotował, pewnie przez tą flegmę, dobrze że czopek poszedł bo tak to wszystko by poszło. Okłady mu w nocy robiłam. Tylko dostałam ochrzan od babci że powinnam okłady robić woda z octem a nie samą wodą???????????. O spaniu na razie tylko pomarzę bo Patryk nie chce mnie puścić na krok. Mógłby sam zasnąć to trochę by odpoczął, a tak płacze że się źle czuje i co to będzie, jak nie będzie mógł się już bawić!!!!Buuuuuuuuuu

No nawet trochę wstał i układa układankę, tyle że jeść nic nie chce, zjadł trzy łyżeczki kleiku i pije odrobinę wody, na razie nie zwymiotował. Nie wiem co z tymi syropami, bo lekarz przepisał mu mucosolvan wykrztuśny i diphergan, no i bactrim? bactrim rano dostał ale go nie zwymiotował trudno powiedzieć? reszty syropów na razie nie podałam, rano też nie zrobiłam mu inhalacji, spróbuję wieczorem / miał mieć dwa razy dziennie, ale na razie go nie zmuszam/.

Wstaaaawaaaać!!!

Pogoda po prostu masakra!!!
A Maryśka ma taaaakie fochy dziewczyny, że nie ogarniam. No po prostu jakby diabeł w nią wstąpił razem z tą ospą:glass:

Sylrom niezmiennie zdrówka!!!
NIc się Patrykowi nie stanie jak przez kilka dni nie będzie jadl, wazne żeby pił.
Bactrim jest lekiem przeciwbakteryjnym, mój lekarz go akurat nie lubi.
A inhalacje z czego robicie?

czesc kobitki

sylrom jak tam patryk?

andziapytalas o mucosolvan,tak znam i inhaluje
wczoraj zaczelam,bo ladnie im sie urywa

dzisiaj i jutro zostawiam ich jeszcze w domu
oczywiscie ja z nimi musze siedziec:Szok:
no ale moze pozwola mi sie pouczyc??:oczko:

lekarza wczoraj zalatwilam ekspresowo
w ogole dogadalam sie z babkami,ze nast razem tylko beda recepty do odbiory,bo jak jest zaswiadczenie to tak mozna zrobic