Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

hej dziewczyki,
Zośka pobiła wczoraj swój rekord- spała bez przerwy 11 godzin! A my z Prosiakiem...położyliśmy się o 23 (normalnie kładziemy się o 2), jak co wieczór smarował mi plecy i...obudziłam się o 3- telewizor włączony, światło też a my nie wiem kiedy odlecieliśmy;) Normalnie rodzina śpiochów ;)))
Oglądam właśnie Dzień Dobry TVN i mówili, że kobieta przez 8 tygodni po porodzie fizjologicznym (12 po cesarce) nie powinna dźwigać ciężkich rzeczy, jak np. wózek, wanienka czy fotelik. A ja dźwigam ile wlezie!
Jak tu dzisiaj wieje! O spacerze nie ma mowy w taką pogodę bo mi Zochę porwie wiatr, obiad mam od wczoraj,czyli szykuje się słodkie lenistwo;))) Muszę tylko ponegocjować z Zośką żeby zasnęła to i ja się położę ;) A wieczorem do lekarza- nadal czuję się źle i chyba odezwały się moje zatoki;(
Magda, co powiesz na piwko za 2 lata? Ja zapraszam;)

http://www.suwaczek.pl/cache/7dd702d99e.png
http://s2.pierwszezabki.pl/017/0174999f0.png?4853

Czasc kobity ..aleee czytania , piszecie tak duzo jakbyscie małych dzieci nie miały :DD u nas bieganina przed chrztem , to juz w niedziele mam nadzieje ze sie wsio uda ,bo az 30 osób bedzie czyli mini wesele z wszystkich nakarmic trzeba :) czytałam o tym co pisałyscie o ych szczepieniach a raczej o bakach i zaparciach po szczepieniu i faktycznie baki Julka puszcza jak stary chłop i nieststy ale ma zaparcia ostatnio 4 dni i trzeba było czopkiem pomóc .. no i wczoraj byłysmy na bioderkach i nieststy Julka ma dysplazje lewego stawu :((narazie pieluchowanie potem zobaczymy ... nawet sie nie dowiedziałam nic o tym bo jak tylko to lekarz powiedział to mi oczy mgła zaszły i juz nic nie słyszałam co mówia :( a na dodatek wyczytałam opinie o tym lekarzu ze naciaga ludzi , wmawia własnie wady u dzieci mówi ze trzeba pieluchowac cołaczy sie z czestrzymi wizytami , oczywiscie na fundusz ni ma juz miejsc i tzrba do niego prywatnie ...i faktycznie tak u nas jest ..na 25 umówiłam sie z 2 - m lekarzem i jak sie okarze ze nas oszukał i Julce nic nie jest to stary powiedział ze pójdzie do tamtego konowała i mu naj***e garsci za to ze nas tak stresuje ...ogólnie bardzo sie martwie o to bioderko :(( kufa jak nei urok to sraczka :(

http://suwaczki.maluchy.pl/li-21790.png

Anouk moja lekarka dla odmiany nic nie widzi! Mała miała kulkę nad oczkiem to ta guła zwróciłą na to uwagę dopiero jak jej pokazałam! Na bioderka idę w poniedziałek ale coś się martwię, bo wydaje mi się że nie są u niej symetryczne- juz chyba na siłę szukam dziury w całym! no i musze poszukać dobrego chirurga dziecięcego żeby zerknął na tą główkę, bo poprzedniemu lekarzowi nie wierzę- facet do któego przychodzą ludzie z niemowlętami spóźnia się pół godziny i jeszcze ma pretensje, że mam czelność zadać mu jakieś pytanie! Jedyne wyjście to nie chorować i tego wam i dzieciaczkom życzę ;)

http://www.suwaczek.pl/cache/7dd702d99e.png
http://s2.pierwszezabki.pl/017/0174999f0.png?4853

Anouk spokojnice kochana, może faktycznie jest tak jak piszeszi pójdziecie do innego lekarza i wszystko będzie ok...
Prosiaczku jak ja ci zazdroszcze... mały już drugi raz usnął u mnie na rękach i pewnie za chwile znów się obudzi...
Andzia ja wczoraj prałam i sprzątałam a dzisiaj znów syf... a ja mam lenia... pogoda do d... że nawet nie moge wyjść i kupić coś na obiad... Nic dzisiaj nie robie...ewentualnie jak mały pozwoli to się prześpie...

o ja własnie przeczytałam swój post i parze ze bełkot niezły :D chyba zaspana jesyem jeszcze ... Andzia to i tak długo spały , my od 5.40 na nogach ..Prosiaczek ja od dziś sobie postanowiał ze bede konsultowac wszystko z dwoma lekarzami zeby poznac opinie dwóch róznych i obiektywnych doktorów , bo jak człowiek trafi na jakiegoś dziada to nie dosc ze sie namatrwi to jeszcze dzieciakowi moze zaszkodzić ...

http://suwaczki.maluchy.pl/li-21790.png

Anouk nie ma za co:) A ty rodziłaś naturalnie czy miałaś cesarkę? Bo ja ostatnio słyszałam (ale nie wiem na ile to prawda, że problemy z biderkami mają przeważnie tylko dzieci po naturalnym) ale powiem Ci, że znajoma jak poszła na bioderka to też niby z małej bioderkami było coś nie tak, a po jakimś czasie okazało się, że lekarz się pomylił... masakra...
My z Kubusiem jak na razie nie możemy na lekarzy narzekać (odpukać) każdy z nich miał takie podejście do dzieci, że nie mogłam wyjść z podziwu po wizycie:)

witajcie kobitki!!!
i ja dolaczam z kawka:)
MICHALKU WSZYSTKIEGO NAJ!!!:Cherlipanii::36_13_2:
u nas nocka ok maly padl po wielkim wiezornym ryku o 21 i wstal raz o 4 rano i spal pozniej po butli do 9 rano teraz tez troch sie pobawil i spi w lezaku bujaku.....
ale paskuda nic nie chce gadac zazdroszcze Prosiaczek, że twoja Zosienka taka wygadana....a na glos smial sie raz ale to cyba przez przypadekbo tak to tylko sie usmiecha..najbardziej do takiej interaktywnej pszczoly co lezy w lozeczku....

a ja zrobilam przerwe w tabletkach i mam okres dalej!!!!!!!!!!!!!!RATUNKU!!!!mam juz dosc non stop ze mnie leci....:36_2_42::alajjj:

i musze sie wam pochwalic ze w poniedzialek wyplaca mi aksez zusu nareszcie!!!! oczywiscie musialam dzwonic i sie dowiadywać!!!! i laskawie pani przez tel powiedziala ze nie mapowodu do zmartwienia wszystko uszykowane do wyplaty!!! tylkoz e ja juz zdazylam zaliczyc szpital bez ubezpieczenia na szczescienikt sie o nie nie pytal!!! jak tylko dostane decyzje to lece zeby ta durna pinda w zusie podbila mi legitymacje!!!
diewczyny a szczepicie dzieciaki na pneumokoki????? dowiadywalyscie sie cos na ten temat u lekarza???