Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

hej
I u nas mega odwilz. Tez nie cierpie, ale zawsze jestem zn iej zadowolona, ze to juz blizej wiosny. No, ale dzisiaj jest wyjatkowo obrzydliwie.
Noc beznadziejna. Nie pamietam akiego kaszlu u Michała, za to katar jak najbardziej. Wieczorem bidok w ogole nie mogl zasnac, bo kaszlal non stop, suchy meczacy kaszel. Ale w nocy kaszel juz byl mokry - na szczescie.
Mielismy isc dzisiaj na urodziny, ale nie pojdziemy :( 2 tyg temu bylo dokladnie to samo.
Pojedziemy do rodzicow, bo co robic w chacie. Ja gdzie nie siade to zasypiam, P. nie ma, a Michu sie nudzi.

Witam sobotnio,
u nas cała kupa atrakcji.
Maryśka o 22-giej zaczęła płakac, nie można jej było uspokoić, po jakiejś godzinie wydusiłam z niej, że boli brzuszek. Wydawał mi sie twardy, myślałam, że ma wzdęcia, masowałam go, w końcu poszłam po Nospe,a ona w tym czasie siedząc K. na kolanach rzygła i to tak, że ona , K., cała kanapa, cały koc i cała podłoga pływała. Pobiegłam z miską i w michę shaftowała drugie tyle. Pod wieczór zeżarła ze 3 jabłka i chyba jej gdzieś stanęły, bo wymiotowała głównie tymi jabłkami. Na szczęście do rana było ok, ale ja miałam sprzatania na ponad godzine.
Dzisiaj zaprowadzałam Stasia do CK i poszłam na szybkie zakupy, nie było mnie może z 45 minut, tatuś tak pilnował zołzy, że znalazły gdzieś maszynke do golenia, nową, odpakowały i się pięknie ogoliły. Łapy całe pocięte, Maryśka dodatkowo czoło:Histeria::Histeria::Histeria:

Na szczęście Stasiu ok, wczoraj do późna wariował z kolegami, ma guzioła, ale nie boli, zachowuje się ok,

U nas też odwilż i jest ble, miałam nadzieje, że śnieg będzie przez całe ferie, przyajmniej dzieciaki miałyby atrakcje, bo we wczesną wiosnę coś nie wierze...

Magda
biedny Michu, dobrze, ze kaszel zaczał się urywać. Z urodzinami pech, ale tak to jest, że z dziećmi nie da się nic zaplanowac

Rose
moi uwielbiają łązić po chałupach i spraszać do nas dzieciaki. Spróbuj zaprosić jakiegoś kolege to zobaczysz. Stasiu miał 4 latka jak zaczał chodzić do sąsiadów bez nas.

Cafe
ja też tak często mam, ze jak pośpię dłużej to jestem jeszcze bardziej zmęczona. Organizm w szoku:lol:

Anielinka
współczuje takich huków.

Witam sobotnio!

Andzia dobrze, ze Stasiowi nic nie dolega. Atrakcji wczorajszych nie zazdroszczę......a dziewczyny jak zawsze pomysłowe :lol: Wiesz co, u mnie często leżą maszynki, nozyczki itp. na wierzchu, ale młodemu do glowy by nie przyszło, zeby z tego korzystać :lol:

Co do dzieci to nie mamy kogo zapraszać...neistety...w rodzinie nie mamy wcale małych dzieci, oprócz szwagierki, ale z nią nie mamy już w zasadzie kontaktu.....nic na siłę! W przedszkolu każdy rodzic sobie i nawet jak ktoś próbuje nawiązac kontakt, to jakoś na "dzień dobry" się kończy znajomość.....a moje psiapsiółki są bezdzietne.....

Witajcie kobietki:)
Wczoraj byliśmy cały dzień w Poznaniu, a u nas już od wczoraj mega odwilż:/ Ja miałam kilka spraw do załatwienia, a P. jechał do pracy. Ja zostawiłam auto przy jego firmie i jeździłam tramwajami... Tak przemokłam i przemarzłam, że wieczorem nie mogłam się rozgrzać:/ No i przez to zaplanowaliśmy dzsiaj wagary;) bo jak wieczorem pomyślałam, że dzisiaj znów do Poznania, to mi słabo było;) No i siedzimy w domu:)
Wczoraj Kuba był u moich rodziców, jechaliśmy od nich jakoś po 17 i on już zasnął w samochodzie, myślałam, żę w domu sie obudzi a on spał już do rana :Padnięty: tylko około północy chciał już bajkę oglądać :lup: ale na szczęście dałam go radę przekonać, że jeszcze jest noc i poszedł spać dalej:)

U nas też stopniał śnieg i jakoś ponuro jest......

Wczoraj G. zaopatrzyła nas w niemieckim lidrze w proszki i słodycze, dzisiaj mdli mnie na samą myśl o czekoladkach:Kiepsko:

Dzisiaj naszła mnie wena rano i mam już w domu wiosnę :lol: zmienilam dekorację zimowe i upatrzyłam sobie w ikei kilka rzeczy do salonu.....

Mlody dalej mokro kaszle, ale mam nadzieję, że choróbsko przechodzi......na szczęście w nocy był spokój z kaszlem.

Madzia biedny Misiek z tym suchym kaszlem, sama dopiero co z tym walczyłam i dorosly człowiek męczy się na maksa, a co dopiero dziecko :Całus: Zdrówka dla was! Oby szybko kaszel przeszedł.

hej
P. kapie mlodziez. Michu juz ok. Troche pokaszlal, ale juz kaszel bardzo odrywajacy i katar mniejszy. Za to energii mial tyle, ze juz mam dosyc. Ciagle w biegu, skacze, tanczy. Cos moje dziecko jakas metamorfoze przechodzi.

A co do spotkan z innymi dziecmi to codziennie rano jest pytanie: ktos do nas przyjdzie? Do kogo dzisiaj idziemy? :sofunny: Pomimo swojej niesmialosci to jest meeeeega towarzyski.

I codziennie gada o plazy, Dziwnowie. Szok, caly czas pyta kiedy i kiedy. JEdziemy dzisiaj do moich rodzicow i mowi: wiesz mamusiu, lubie snieg, ale czy ty tez tak kochasz plaze jak ja????
:hahaha:

Andzia ale mialas przeboje nocne! Tyle jablek na noc to nie najlepszy pomysl. Dobrze, ze to tylko jednorazowo.
A co do maszynki to moje tez leza na wierzchu i Michał wie, ze nie mozna sie nimi bawic i spokoj. ładnie tatus pilnuje zolzidla :)

Rose zarzuc jakims slodyczkiem! Zjadlabym cos dobrego.

Gosia tak zimno w P-niu? U nas juz czuc w powietrzu wiosne, chociaz wiem, ze to jeszcze wczesnie.
Ale mlody dzisiaj wychodzac od moich rodzicow az przystanal i mowi: mamusiu, czujesz jak pieknie trawa pachnie?

A ja pomarudze. Dopiero co mowilam, ze czuje sie super, a tu zonk. Dzisiaj ledwo chodze, brzuch znowu daje czadu, do tego jakas mega oslabiona jestem :( Mam nadzieje, ze tak juz nie zostanie do konca, bo zwariuje :(

Do tego oslabily mnie dzisiaj "dary" od t. Jak P. nie bedzie wp oblizu to pstrykne fotki i Wam pokaze ciuszki dla Ali. Nie wiem czy mam sie smiac czy plakac :lup:

witam

jak zawsze po szkole przepraszam,ze wszsytkim nie odpisze
ale poczytalam

andzia ale jaja z ta maszynka
u nas wszsytkie takie sprzety wyyyyyysoko w szafie
w kazdym razie poza zasiegiem olasa,bo dziad tez ma takie pomysly,ze glowa mala

najwazniejsze,ze nie zrobily sobie krzywdy
ale sie musialas wkurzyc,co?

magdadawaj te dary:D jestem bardzo ciekawa
a ty bidulo musisz jeszcze troszke wytrzymac:Całus:

za mna weekend w szkole
tyle zajec,materialu ,ze od razu musze zabrac sie za nauke:Szok:

jeszcze w sobote podjechalismy do galerii,ale mlodzi zaraz po wjesciu zaczeli ryczec,doslownie ryczec na dwa gardla
wszsyscy sie smiali i komentowali
olas mial obiecane kulki wiec polezli z K a ja z rykolami lazilam
cisnienie mialam 300
nie wiem co im sie stalo,ale po prostu wpadli w jakis szal
prawie godzine mialam ich na rekach
nic nie kupilismy tylko sie wkurwilismy

wczoraj do wieczora mialam szkole
wrocilam a tam poodkurzane,pomyte podlogi - K mnie zaskakuje :oczko:

Witam!
P. pojechal z mlodym do p-kola, ale dzwonil, ze Michu nie moze odkaszlnac i placze. a co ja prze tel. pomoge? Michał juz ok, wczoraj caly dzien szalal, a jak trzeba isc do p-kola to kaszle na zawolanie!

Wczoraj fajna niedziela. Jak zwykle wyladowalismy u przyjaciol i tak nam zeszlo, najpierw wspolny obiad, ciacho i przed 19 wrocilismy do domu. Michał taki rozbiegany i ciagle w ruchu, ze szok :) Ale cieszy nas to oczywiscie :)

A ja do dupy od 2 dni, nagle zrobilo sie ciezko, brzuch znowu boli. bleee!
Dzisiaj ktg, wiec prosze o kciuki!

Cafe ale Wam sie udalo wyjscie do galerii, wspolczuje 2 krzykaczy :lup:

Rose jak sie czujesz? Widze, ze juz w akcji :)

Dary Wam pokaze pozniej, P. zaraz wroci i sie wkurzy jak zobaczy.
Za to ja sie wkurzam, ze w ogole te gowna do domu zwozi. Gdyby moi rodzice dali mi cos beznadziejnego to powiedzialabym, ze nie chce i tyle. A on to kuzwa zwozi i jeszcze mi mowi, ze gdzies schowamy i tyle. Jakbysmy nie wiadomo ile miejsca mieli. Wyrzuce to do smieci i tyle.

magda kciuki zacisniete,bedzie dobrze!

ja tez juz pierdol po prostu nie biore
k tez sie nauczyl

w srode K ma popracowac w domu
mam nadzieje,ze sie uda bo chce wreszcie odebrac prawko
poza tym musimy podjechac do kosciola i ustalic termin chrzcin-myslimy o poczatku czerwca,wtedy moja siorka bedzie w polsce
no i z pania dyrektor jestem umowiona,bo w zeszlym tygodniu nie bylo kiedy
na szczescie zapowiadaja nawet +10stopni to przynjamniej pogoda nie bedzie mnie ograniczac

Hej,
u nas weekend też ok, ale laski zrobiły się takie marudy, że wymiękam.
Wczoraj byliśmy u moich rodziców na obiedzie i Stasiu został na noc, za chwile mają go przyprowadzić i jedzie na cały dzień do kolegi.
A mnie od soboty napieprza kręgosłup i ledwo łaże. Przeleżałabym najchętniej cały dzień w łózku:Kiepsko:

Magda i ja czekam na fotki darów. Czyżby jakieś rzeczy po Przemku?:lol:
I strasznie mi przykro, że tak źle przechodzisz tą ciąże, miałam nadzieje, że po pierwszym trymestrze Ci przejdzie, a tu się ciągnie i ciągnie. Na szczescie bliżej niż dalej do końca.
A kciuki oczywiście sa!!!

Cafe no to chłopcy dali czadu, pewnie najgorsze były te wszechobecne spojrzenia...
Oby udało się jak najszybciej załatwić to przedszkole!