Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

andzia
Magda no w końcu wiecie co to znaczy mieć dziecko. Lepiej późno niż wcale:lol:
A tak na serio to pewnie przedszkole ma swój udział w zachowaniu Michała:yes:
Fajnie, że u Was tak intensywnie i towarzysko:)
A chrześniak super zdolny, wow. Stasiu za to owdrotnie, umie pisać(nie wszystko, ale takie prostsze wyrazy), za to z łączeniem problem. Ale nie naciskam, jest i tak jednym ze zdolniejszych w grupie, ale chyba po prostu trafił na taką grupe, bo niektóre dzieci nawet nie potrafią rozpoznac pierwszych i ostatnich liter w wyrazach. Pani na zebraniu mówiła, ze takiej niegrzecznej grupy jak oni juz dawno w p-kolu nie było. I wkurza mnie juz to gadanie, bo cały czas na nich narzekaja, a nie robią nic, zeby to zmienic

No i ja zrzucam wine na p-kole jesli chodzi o zachowanie Michała. NA poczatku mnie to smieszylo, ale teraz juz mniej. Kuzwa, na wszystko ma odpowiedz. Wszystko rozpieprza i nic sie nie slucha. hehehe! No, ale i tak 3 lata mielismy spokoj :)

Co do Stasia grupy to bez sensu. Przykleili latke i co? Nic nie robia? Dziwne?
Kacper (moj chrzesniak) super sie uczy, ale jak to pani napisala: brak dystansu do nauczycieli!
Na zasadzie: panie mowi, ze otwieramy ksiazke na str. np 18 i robimy zadanie 2.
A Kacper: o jezu! To jest nudne, dlaczego nie na str 19 zad. 1? I tak ciagle. hehe!
Ale juz z nim pogadali i jest lepiej :)
Ale wlasnie on chodzil do zajebistego p-kola i teraz cala jego grupa jest w jednej klasie.

Witam z kawusią,

Magda ja robiłam dokładnie jak Twój chrześniak:hahaha:
A do Stasia grupy rzeczywiście przykleili łatkę i odliczają dni do końca roku. Wkurza mnie to jak nie wiem:Wściekły: Wiem, że sa niegrzeczni, głośni, ciężcy do ujarzmienia, ale to są tylko 6-latki, które w dodatku znają się czwarty rok i według mnie skoro tyle wariuja to najzwyczajniej w świecie im się nudzi. Wg programu mają tylko godzinę zajęć dziennie, a reszta to róbta co chceta. Na zebraniu jak Pani poruszała temat,że sobie z nimi nie radzą to niektóre mamy rzucały różne propozycje, ja mówiłam, ze mam tez taką trójkę w domu, której wciąż muszę coś wymyślac, bo jak ich za długo zostawie samopas to gotowi się pozabijać. I mówiłam, ze moze jakieś konkursy, podzielic grupe na kilka cześci, rzucić każdej puzzle na stół i konkurs kto pierwszy ułoży, zabawy na zasadzie konkurencji, rywalizacji, bo dzieciaki to lubią. Ale po co, lepiej narzekac. Na sapcery te wychodza baaardzo rzadko, laski są codziennie, a spacer z 6-latkami to tak naprawde pikuś

andzia
Witam z kawusią,

Magda ja robiłam dokładnie jak Twój chrześniak:hahaha:
A do Stasia grupy rzeczywiście przykleili łatkę i odliczają dni do końca roku. Wkurza mnie to jak nie wiem:Wściekły: Wiem, że sa niegrzeczni, głośni, ciężcy do ujarzmienia, ale to są tylko 6-latki, które w dodatku znają się czwarty rok i według mnie skoro tyle wariuja to najzwyczajniej w świecie im się nudzi. Wg programu mają tylko godzinę zajęć dziennie, a reszta to róbta co chceta. Na zebraniu jak Pani poruszała temat,że sobie z nimi nie radzą to niektóre mamy rzucały różne propozycje, ja mówiłam, ze mam tez taką trójkę w domu, której wciąż muszę coś wymyślac, bo jak ich za długo zostawie samopas to gotowi się pozabijać. I mówiłam, ze moze jakieś konkursy, podzielic grupe na kilka cześci, rzucić każdej puzzle na stół i konkurs kto pierwszy ułoży, zabawy na zasadzie konkurencji, rywalizacji, bo dzieciaki to lubią. Ale po co, lepiej narzekac. Na sapcery te wychodza baaardzo rzadko, laski są codziennie, a spacer z 6-latkami to tak naprawde pikuś

Jak dlas mnie przesada! Kacpra grupa wlasnie taka byla, glosna, niegrzeczna i tez panie mowily, ze to ciezki material, ale tyle im organizowaly, wymyslaly, pol dnia na dworze i okazuje sie, ze teraz jak sa w szkole to jest to super klasa. Madrych, ciekawych, choc trudnych do ujarzmienia osobek :)

cafe82
hej

bo to wszystko zalezy od pan...niektore maja tysiac pomyslow i chetnie je wprowadzaja w zycie
inne wola marudzic ale nic nie robia aby to zmienic
wiadomo,ze dzieciaki potrzebuja po prostu zajecia
tak jak mowicie-zabawy,zawody...spacery

No dokładnie. Skoro oni wciąż słysza, że są BE, to już się nawet nie starają tego zmieniać

andzia
magda_79
Musze ochlonac, zeby to opisac. Zbieram sie, zajrze do przychodni i lece do pracy. Odezwe sie pozniej. Buziaki!

O matko, az tak źle???

Cafe jak tam nocka bez męża? Dałas rade?

zyje:Oczko:
dzieciaki tez:hahaha:

dobrze,ze jest fajna pogoda
wczoraj popoludnie spedzilismy na dworze

dzis tez sie zapowiada cieplo

pozniej kapiel
jedengo,drugiego,trzeciego i tak czas leci

a wczoraj cala trojka bardzo szybko padla

andzia
Cafe jakie kupiłaś te książeczki? Moje laski uwielbiają kolorowanki z naklejkami:)
A Mielnium jeszcze nie zaczełam, kończe wampiry...

A kto prowadzi Olka do p-kola, jak K. nie ma? Idziesz z całą trójcą?
Ja bede słomianą wdową w grudniu, K. wyjeżdża na tydzień do Kołobrzegu...

na szczescie mama zaproponowala,ze bedzie go prowadzic
i tak na 7 idzie do miasta a to po drodze
takze nie musze rano wylazic

a kolorowanki super
za 9 zeta
AWM - Agencja Wydawnicza Jerzy Mostowski

nie wiem czy jest u ciebie ksiegarnia matras?
tak sa takie
naprawde fajne

cafe82
andzia
Cafe jakie kupiłaś te książeczki? Moje laski uwielbiają kolorowanki z naklejkami:)

a kolorowanki super
za 9 zeta

No to super.
Ja własnie tego typu kilorowanki kupuje, musza poszukac małą naklejkę, dokłądnie taką sama jak duży obrazek itp.
I pózniej kolorują ten obrazek wzorując się na naklejce. Super sprawa:)

andzia
cafe82
andzia

a kolorowanki super
za 9 zeta

No to super.
Ja własnie tego typu kilorowanki kupuje, musza poszukac małą naklejkę, dokłądnie taką sama jak duży obrazek itp.
I pózniej kolorują ten obrazek wzorując się na naklejce. Super sprawa:)

no ja tez
a te sa duze,chyba ze 100 obrazkow maja
i jest kilka czesci

Witam!

Młody dzisiaj zostal w domu, Wstaliśmy o 9-30:Niespodzianka: Wczoraj zdażyłam nawet na mjm, ale takiego głupiego odcinka to ja jeszcze nie widzialam! Liczylam na jakis mega wypadek, czołowke itp., a tutaj uderzenie glowa w kierownicę i kaput, no bezsensu kompletnie :lup: G. normalnie sikał z tego wypadku i jeszcze to wczesniej, ze gdzieś widzialy wypadek......no a kolejny 2 miesiące późneij to już w ogóle paranoja jakaś!

Aerobik super, dziewczyna dopiero po studiach, ale bardzo dobrze przygotowaal zajęcia. I nie mam zakwasów, więc dobrze przygotowała wstępne rozciąganie, ćwiczenia itp. Teraz idziemy w środę. :yipi: Dzisiaj czuję się jak nowo narodzona::):

I u nas nadszedl intensywniejszy czas w pracy. G. też często nie ma albo wyjeżdza. Powiem szczerze, ze przyzwyczailam się, ze często jego nie ma. Teraz tak dziwnie jest, jak wraca już o 21 do domu, nie mogę sobie miejsca znaleźć.

U nas też na czasie kolorowanki, te z naklejkami też mieliśmy, bardzo fajne:yes: Marcel ostatnio lubi też różne wyklejanki np. wyklejanie kontury Mikołaja watą itp.

Andzia ja dpbieram odcień wedlug ostatniego podkładu. I zawsze wybieram jaśniejszy, bo jak skóra się spoci to i tak przyciemnieje. Zamówiłam nude. Jak klikniesz na te plamy z kolorami, to wyskoczy tabelka i szczegółowy opis każdego koloru. Wiem, ze z revlonu podkłady sa mocno kryjące i mają dużo pigmentu, więc lepiej wziąć coś naturalnego.

Vercia super, ze jestes zadowolona z aerobiku:great:
Tak chwalisz ten podkład, ze chyba się skusze, nie są to jakieś duże pieniadze, wiec nawet jak nie przypasi, to szkoda nie bedzie:)

A jak Marcel się czuje?

Kurde musze sobie kupic kiecke na 19-go na tą impreze i nie mam kasy, nie mam kiedy i nie mam koncepcji, bom gruba jak nigdy:Histeria::Histeria::Histeria: