Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Vercia ciekawe to łóżko., nie widziałam takiego.
Cafe oby oklepywania pomogły!!!

Ja zmykam na miacho:)
Dzisiaj znowu przyprowadzam czwórke dzieci z p-kola, Stasiu zaprosił innego kolege, tzn. jego mama zapytała mnie czy Filip moze przyjść się pobawić do Stasia. Ja nie mam nic na przeciwko, wczoraj z Szymonem super sie bawili, dzieci nie było:)
A wieczorem spotykam sie z moimi mamami z trójki i pakujemy prezenty na pasowanie:)

andzia

Dzisiaj znowu przyprowadzam czwórke dzieci z p-kola, Stasiu zaprosił innego kolege, tzn. jego mama zapytała mnie czy Filip moze przyjść się pobawić do Stasia. Ja nie mam nic na przeciwko, wczoraj z Szymonem super sie bawili, dzieci nie było:)
A wieczorem spotykam sie z moimi mamami z trójki i pakujemy prezenty na pasowanie:)

ty to andzia moglabys miec i szostke dzieciakow,podziwiam!

a jakie wymyslilyscie prezenty?

chlopcy super sie dzisiaj bawia,sprzatam sobie a oni zajmuja sie sami soba

aaaaa i jesszcze uzgodnilysmy,ze chrzestna czarka kupi na roczek wieeeelke pudlo lego duplo-baaardzo sie ciesze
w sumie wszyscy pytaja co chcemy wiec moze wreszcie pierwszy raz beda wszsytkie prezenty udane i trafione

Cafe super z prezentami :yes: ja też wolę, jak ktoś się zapyta co potrzebujemy....choć niektórzy mają pretensje, ze wymyślasz.....my tylko musimy kupić 2 prezenty dla dzieci-chrześniaków....więcej dzieci nie mamy w rodzinie (małych).

Andzia super ze spotkaniem i pakowaniem prezentów. U nas dopóki nie będzie przeprowadzki do nowego budynku, to nie będzie ani imprez, ani pasowania. Najbliższa impreza będzie w styczniu...bal karnawałowy dla dzieci.....przez to też nie bardzo możemy zgromadzić środki, a sponsorzy wychodzą z zalożenia, ze skoro caly budynek został wyposazonym wyremontowany to niech gmina dalej sponsoruje.....szkoda, ze u nas nie ma żadnych zakladów i większych firm....

hej
ja na chwilke, bo jestem w pracy. Zamykanie m-ca i musze pomoc. Najgorsze, bo Michał nam sie rozlozyl. W nocy nie spalismy, mial 39,2 goraczki. Rano co prawda wstal juz jak skowronek, ale do konca tyg nie pojdzie do p-kola. Zla bylam, bo obiecalam, ze dojade do pracy, wiec mlody wyladaowal u t.
Generalnie w porzadku, ze rano zadzwonilismy i nie robila zadnych problemow :)

A ja szszczesliwa, bo w pracy :)

Poodpisuje juz z domu, bo mam mnostwo roboty.

andzia

Andzia fajne, bo zawsze możesz dorzucic materac na dół i masz miejsce dla dwóch dzidziolów albo dorosłego.....ja myslę, ze na dole zrobie taki schowek...regalik, kolorowe polki, pudelka....w pokoju zostanie tylko regał i stoli....będzie o wiele więcej miejsca na zabawę...

magda_79
hej
ja na chwilke, bo jestem w pracy. Zamykanie m-ca i musze pomoc. Najgorsze, bo Michał nam sie rozlozyl. W nocy nie spalismy, mial 39,2 goraczki. Rano co prawda wstal juz jak skowronek, ale do konca tyg nie pojdzie do p-kola. Zla bylam, bo obiecalam, ze dojade do pracy, wiec mlody wyladaowal u t.
Generalnie w porzadku, ze rano zadzwonilismy i nie robila zadnych problemow :)

A ja szszczesliwa, bo w pracy :)

Poodpisuje juz z domu, bo mam mnostwo roboty.

Magda biedny Michalek:Całus:

Ja juz wszystko załatwiłam, obleciałam kilka sklepów i wysępiłam kolejne nagrody:lol:

Vercia u nas od tego roku w p-kolu nie ma sali gimnastycznej, na której zawsze były wszystkie imprezy. Ze względu na dużą ilość dzieci została przekształcona w normalną sale zajęciową i pasowanie bedzie u lasek na sali. Dużo miejsca nie ma, ale dla chcącego nic trudnego. Prezenty kupiłyśmy z kasy składkowej, takie fajne kolorowe obrazki na ściane, dla dziewczynek księzniczki, a dla chłopców McQuiny. Udało nam się w Selgrosie, bo były przecenione z 20 zł na 8,90:) DO tego cukier, baloniki i dyplomy. I każda mama coś robi, placki, inna przyniesie kawe, herbate, serwetki itp.

veronica_20
andzia

Andzia fajne, bo zawsze możesz dorzucic materac na dół i masz miejsce dla dwóch dzidziolów albo dorosłego.....ja myslę, ze na dole zrobie taki schowek...regalik, kolorowe polki, pudelka....w pokoju zostanie tylko regał i stoli....będzie o wiele więcej miejsca na zabawę...

Naprawde pomysłowe. A MArcel bedzie spał na górze? Nie boisz sie, ze spadnie?

cafe82
andzia

ty to andzia moglabys miec i szostke dzieciakow,podziwiam!

a jakie wymyslilyscie prezenty?

chlopcy super sie dzisiaj bawia,sprzatam sobie a oni zajmuja sie sami soba

aaaaa i jesszcze uzgodnilysmy,ze chrzestna czarka kupi na roczek wieeeelke pudlo lego duplo-baaardzo sie ciesze
w sumie wszyscy pytaja co chcemy wiec moze wreszcie pierwszy raz beda wszsytkie prezenty udane i trafione

Taaa, siódemke:lol: Prosze Cię::):
Ze Stachem jest ten plus, ze juz zajmuje sie sam soba, a jak przychodzi kolega to nie nudzi mu sie, tylko ma kompana do zabaw. Wczoraj przez ponad godzine budowali jakies maszyny z lego, a później jeździli traktorami i żniwowali:)
A laski od kilku dni zaczęły bawić się wózkami i lalkami, wożą je, przykrywają, karmią. I codziennie mają gości, ale Ci goście zawsze przychodzą do Stasia pokoju. I jest wojna, bo on ich nie chce wpuścic, a one muszą wejsć,bo goście czekają:lol:

Super z prezentami, fajnie, ze ludzie pytają, bo najgorsze co moze byc, to kupic jakiś bubel, niejednokrotnie cholernie drogi, ale w ogóle nie potzebny i nieprzypasowany.

Ale bajzel. dobrze, ze przyszlam, bo akurat na koniec m-ca wszystko bedzie ok.

Justynka imie na razie tylko robocze, kotre Michał wymyslil juz dawno, czyli Ala (Alicja).
A my bedziemy myslec. Ja bym chciala Zośkę:)

Napisze Wam potem juz z domu na boku co t. pwoiedziala. hehe

Andzia ale dzialasz! super! Odnajdujesz sie w takich zadaniach. A jaki optymizm i usmiech wychodzi z tych Twoich postow :)
My juz po pasowaniu, ale 21 listopada kolejna impreza: pozegnanie jesieni. No i znowu wystepy.

Cafe super z prezentami! Zadnych gowien nie dostana!

Gosia nie wiem dlaczego, ale wlasnie o Tobie od razu pomyslalam jesli chodzi o te blizniaki :sofunny:

Vercia szkoda, ze mamie nie uda sie odebrac Marcela. Ale i tak plany macie super.
Lozko mi sie bardzo podoba :)
Fajnie z cwiczeniami z mama.
Ale zazdroszcze!

andzia
Magda zdrówka dla Miśka:Całus:
Biedny, często ma takie niezidentyfikowane gorączki. Wybiłymu się juz te wszystkie piątki.
Fajnie, ze mozesz się odsresować w pracy. Pochwaliłas się wszystkim córunią?

Goraczke ma 3 raz od wielu m-cy. Tym razem to jakies chorobsko, bo i kaszel i katar.
Ta ostatnia goraczka, a raczej stan podgoraczkowy to na pewno byla od zebow.

Magda masz racje, bardzo lubie robic tego typu akcje, ale duza tez zasługa fajnej ekipy do pomocy.
Powiedz mi jak było u Was na tym pasowaniu? nIe termowały sie dzieciaczki?
Pani mówiła, ze ma stresa przed tym pasowaniem, bo im wiecej robi prób, tym mniej dzieci chce w nich uczestniczyc. I boi sie, ze jak dzieci zobacza rodxziców to nic nie powiedza, rozpłacza sie itp.

andzia
Magda masz racje, bardzo lubie robic tego typu akcje, ale duza tez zasługa fajnej ekipy do pomocy.
Powiedz mi jak było u Was na tym pasowaniu? nIe termowały sie dzieciaczki?
Pani mówiła, ze ma stresa przed tym pasowaniem, bo im wiecej robi prób, tym mniej dzieci chce w nich uczestniczyc. I boi sie, ze jak dzieci zobacza rodxziców to nic nie powiedza, rozpłacza sie itp.

Oj byly mega stremowane. Nawet nie wystepami, ale obecnoscia tylu osob. Byly strasznie przejete szukaniem rodzicow wzrokiem, czesc plakala caly czas, czesc uciekla do rodzicow.
Ale dyrektorka wczoraj powiedziala, ze od lat takiego super pasowania nie bylo, bo czesto dzieciaki w gooe nic nie speiwaja.

Niby teraz na pozegnaniu jesieni ma byc lepiej, choc jak dla mnie to wtedy super daly rade!

Andzia super z dodatkowymi nagrodami :brawo: U nas nie wiem do konca jak to jest...ale wiem, że większość byla przeciwko organizowaniu imprezek z pieczeniem ciast itp. bo rodzice nie mają czasu itp. jesli chodzi o mamy to mma tylko z jedna kontakt na bieżąco...brakuje mi tylko tego, ze jak dzwonię z pomyslem to mogłby ktoś jakoś się zaangażowac razem....a jak słyszę...hmmmmno nie wiem czy to dobry pomysl......i jak ty to chcesz niby zrobić....to mi skrzydła opadają....mamy spotkanie w poniedzialek....i powiem otwarcie, ze tak się nie da współpracować......na dzień dzisiejszy nie mamy nic a zakładanie, ze wszytsko jest do bani to nie jest dobre rozwiązanie.....

Magda Zosia fajne :yes: ja zawsze chcialam Maję albo Nadię, no i mam sentyment do Oli...wszystkie, które uczylam byly mega fajowe :yes: