Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Cafe no robale fuuuujjjjj.......ale wiadomo nie odpuścilam dziadygom.....oblecialam jeszcze raz wszystkie pudełka, kasze, ryż, mąki...i wszystko czyste.....na szafie miałam duże pudelko platkow śniadaniowych i nigdzie się nie mieścilo, nie otwierane wcale.....i mole były w zamkniętym hermetycznie pudelku.....wygryzły w woreczku dziurę i wylaziły......bleeeeeeeeeee

Na necie wyczytalam, ze mole przynosimy ze sklepu z produktami sypkimi...no i musialam je przynieśc w platkach.....przez najbliższy rok nie kupię platków sniadaniowych!!!:Wściekły:

hej
slaba dzisiaj frekwencja, no ale wiadomo.
My w ziwazku z tym, ze oblecielismy wczoraj cmentarz to dzisiaj juz na mega luzie. Po sniadaniu sie zebralismy i pojechalismy do parku, mlodemu zabralismy rower, potem wielgachne desery lodowe i kawka :) Znowu spacer i do domu. Obiadek, a teraz P. pojechal na trening, a my z mlodym znowu sami.
Ale i tak super, bo dzien zlecial leniwie, a ja nie mialam czasu na rozmyslanie o jutrzejszym dniu. Oby do wieczora, szybko zasnac i juz bedzie jutro :)

Andzia zarabiste fotki! Dzieciaki rewelacja, a dynia 1. klasa!
Ja sie udalo biesiadowanie ze znajomymi?

Vercia Ty to kusisz pysznosciami! Mmmmm! Zazdroszcze takich zdolnosci. Dobrze, zejestem po wypasionym deserze, bo inaczej bym sie tu zaslinila :)
Dobrze, ze zrodlo moli znalezione. Po sprawie, a pewnie nie zdazyly powlazic w inne miejsca.

Justynka juz wczesniej mialam napisac, ze fotki z imprezki swietne! Nawet Julek sie zalapal (jest sliczny), a Olek wygladal naprawde groznie!

hej
mam nadzieje, ze bedziecie tu dzisiaj ze mna, co? :)
Wizyte mam na 17.20, wiec jeszcze troche ...

Cafe kurcze, zdrowka dla chlopcow i Twojego duzego mezczyzny!
NA pewno to tylko ten katar, ale faktycznie lepiej to sprawdzic.
Olas poszedl do p-kola?

JA sie dzisiaj obawialam czy Michał po 4 dniach w domu bedzie chcial isc do p-kola. Rano nie marudzil, a przed p-kolem powiedzial P., ze juz sie stesknil i chce szybko isc. ufff!
Odetchniemy, bo ostatnio zamecza nas pytaniami, ciagle tylko: a dlaczego?
P. mowil, ze zmeczyl sie juz w samej drodze do p-kola :hahaha:

Hej,
moja dziadyga w p-kolu, chociaz miałam wątpliwości co do Zośki. Wczoraj znowu wylazła jej ta wysypka, ale dosłownie na kilka godzin i zniknęła. Dzisiaj nie miała jej juz wcale, ale nie wiem czy znowu nie wylezie...masakra, czytalam na necie o takiej pojawiającej i znikającej wysypce i wszyscy sugerują alergie najprawdopodobniej kontaktową...ale na co????
A wczorajszy dzień ok, pogoda była piękna, więc poszliśmy z całą trójce na cmentarz, ja z Zosią na grób mojego dziadka, K. ze Stasiem i Maryśką do swoich dziadków, laski rozdzielone to laski grzeczniejsze:)
Obiad i kawa u t-t. znowu miała wielkie problemy pt. goście:Histeria:Chyba ostatni reaz u niej byliśmy, bo normalnie żał dupe ściska:Kiepsko:I kolacja u mojej babci:)

Cafe mam nadzieje, ze chłopakom nic nie jest, zołzy tez znoeu pokaszlują, leciutko, ale jednak...zdróweczka dla nich i dla K!!!

Magda fajnie, ze Misiek z taką ochota poszedł do p-kola. Jest szansa, ze dowiesz się dzisiaj płci?

Vercia
ale pysznośći:) Ja w końcu machnęłam jeszcze raz tego biszkopta i miałam dwa plaki, obżarta jestem jak nie wiem:Kiepsko:

hej hej

magdacaly czas myslami jestem z toba
mam nadzieje,ze dzis dowiecie sie co tam pod serduchem nosisz

andziaalergia kontaktowa?nie wiedzialam,ze cos takiego jest
co tam t znow wymyslila?

u naszej nawet nawet ale tez miala gosci wiec nawet z nia nie rozmawialam-ciotki zachwycony chlopakami,ciagle chwalily,ze tacy zadbani..ze super dajemy rade itd
t bylo chyba troche glupio,bo jeszcze nidgy nam dobrego slowa nie powiedziala
moja mama zreszta tez nie
nie wazne

dostalismy za to rolady z sosem wiec obiad mam w glowy,

cafe82
hej hej

magdacaly czas myslami jestem z toba
mam nadzieje,ze dzis dowiecie sie co tam pod serduchem nosisz

andziaalergia kontaktowa?nie wiedzialam,ze cos takiego jest
co tam t znow wymyslila?

u naszej nawet nawet ale tez miala gosci wiec nawet z nia nie rozmawialam-ciotki zachwycony chlopakami,ciagle chwalily,ze tacy zadbani..ze super dajemy rade itd
t bylo chyba troche glupio,bo jeszcze nidgy nam dobrego slowa nie powiedziala
moja mama zreszta tez nie
nie wazne

dostalismy za to rolady z sosem wiec obiad mam w glowy,

Cafe u nas podobnie, wszyscy "obcy" podziwiają, ze tak sobie dobrze dajemy rade:) A ja zawsze odpowiadam, ze wcale tak dobrze sobie nie radze jak moze sie wydawac:)

Czy jakies wrześiowe dzieciaki oprócz zołzów nie rozróżniają jeszcze kolorów? Zaczyna mnie to kurde martwić, Stachu miał dwa lata i znał wszystkie kolory, a te nic a nic nie czaja bazy, zgadują, wymyślają, chociaż ćwiczymy często gęsto. Ostatnio znalazłam na nie taki sposó, ze kupiuje lentilki albo inne kolorowe cukierki i wyjmuje pojedynczo, jak powiedza mi jaki cukierek ma kolor to go dostaja, jak odpowiedzą źle to ja go zjadam. Jest to jakas motywacja, bardziej się skupiaja, ale cukiery się kończa a te mi znowu śpiewają, ze niebieska bluzka jest żółta jak trawka:Histeria:

cafe82
w ostatni weekend listopada robimy roczek
nie chce zostawiac tego na grudzien,bo pozniej mikolajki,imieniny olka swieta
nie wiem jak ja ogarne 25 osob ale nic,damy rade
rozlozymy gosci na 2 dni,nie ma innego wyjscia

Dacie rade!!!
A Olek kiedy ma imieniny?
Stasiu ma 13-go listopada, ale moi rodzice maja tego samego dnia rocznice ślubu i od zawsze jeździmy tego dnia z nimi na obiad. I nie wiem kiedy zrobic mu te imieniny, K. ma prawie każdy weekend zawalony, moze w nastepna niedziele zaprosze tylko dziadków na kawe i sru.

andzia
cafe82

Dacie rade!!!
Stasiu ma 13-go listopada, ale moi rodzice maja tego samego dnia rocznice ślubu i od zawsze jeździmy tego dnia z nimi na obiad. I nie wiem kiedy zrobic mu te imieniny, K. ma prawie każdy weekend zawalony, moze w nastepna niedziele zaprosze tylko dziadków na kawe i sru.

12 grudnia
i mysimy ustalic tez imieniny chlopcow

a kolory olek zna juz od daaaawna
moze dziewczyny sie wyglupiaja,co?
na lentilkach potrafia?

andzia
A ta alergia kontaktowa polega na tym, ze wysypka występuje w momencie zetknięcia się z jakimś alergenem np. z kotem, psem itp. Ale u nas nie było nic a nic nowego, ani do jedzenia, ani proszków nie zmieniałam, płynow do kąpieli itp. Pojęcia nie mam zielonego co to moze byc:Histeria:

no rozumiem
ale jak sie to powtarza to cos musi byc
ciekawe czy dojdziecie od czego sie to pojawia

cafe82
andzia
cafe82

Dacie rade!!!

12 grudnia

na lentilkach potrafia?

No właśnie czasem mam wrażenie, ze sobie jaja ze mnie robia, bo z lentilkami pod groźbą, ze ja zjem szło im bardzo dobrze, ale jak kolorują albo oglądaja książki to zgaduja, wymyślają:Zakręcony:

cafe82
andzia
cafe82

Dacie rade!!!

12 grudnia

na lentilkach potrafia?

My tez mielismy z tym problem, Zosi jest raz w roku 15-go maja, wiec szukalismy Marysi najblizej siory, zeby razem wyprawic. Jak dorośnie to moze sobie zmienic na inny termin, bo tego 3-go maja sa ponoć jakies mało popularne:Oczko: A w maju mamy imrez od nasrania:)

Andzia moze Zośka ma alergie na Maryśke, co? :lup:
A nasmialam sie jak pisalas o tych lentilkach, czesciej trafiaja dobrze z kolorami czy nie? Bo jak nie to niezla masz wyzere. Michał zna kolory i ksztalty na pewno juz od 2 urodzin.

Szansa na plec jest. Juz ostatnio mi pokazywal, a dzisiaj zobaczymy. Oby zylo, bylo zdrowe, a reszta to pikus.

Cafe i dobrze, ze t. zrobilo sie glupio. Moze cos sobie przemysli. Moja t uwaza, ze wszystko robie nie tak, hehe, ale juz boi sie mowic glosno o tym. Za to moja mama chwali mnie na kaxdym kroku, a najwiekszy komplement dostalam wczoraj od mojego meza.
Rozmawialismy o mlodym, o jakiejs tam sytuacji i P.powiedzial, ze Michał to szczesciarz, ze ma taka mame. Nie powiem, ale naprawde bardzo mi bylo milo :)

andzia
cafe82
andzia

Dacie rade!!!

12 grudnia

na lentilkach potrafia?

No właśnie czasem mam wrażenie, ze sobie jaja ze mnie robia, bo z lentilkami pod groźbą, ze ja zjem szło im bardzo dobrze, ale jak kolorują albo oglądaja książki to zgaduja, wymyślają:Zakręcony:

Ja mysle, ze sie wyglupiaja, a tak naprawde to dobrze te kolory znaja!

andzia
cafe82
andzia

Dacie rade!!!

12 grudnia

na lentilkach potrafia?

My tez mielismy z tym problem, Zosi jest raz w roku 15-go maja, wiec szukalismy Marysi najblizej siory, zeby razem wyprawic. Jak dorośnie to moze sobie zmienic na inny termin, bo tego 3-go maja sa ponoć jakies mało popularne:Oczko: A w maju mamy imrez od nasrania:)

Smiesznie u Was z imieninami, bo przeciez to tak blisko ,a u nas sie nie obhcodzi. Tzn. starsze osoby obchodza jeszcze, ale moi znajomi, a juz tym bardziej dzieci nie obchodza. Ja nawet nie wiem kiedy powinno sie obhcodzic. Najblizsze po urodzinach? Jakos niedawno byly Michała, ale ja sie na tym za cholere nie znam.

magda_79
Andzia moze Zośka ma alergie na Maryśke, co? :lup:
A nasmialam sie jak pisalas o tych lentilkach, czesciej trafiaja dobrze z kolorami czy nie? Bo jak nie to niezla masz wyzere. Michał zna kolory i ksztalty na pewno juz od 2 urodzin.

Szansa na plec jest. Juz ostatnio mi pokazywal, a dzisiaj zobaczymy. Oby zylo, bylo zdrowe, a reszta to pikus.

Cafe i dobrze, ze t. zrobilo sie glupio. Moze cos sobie przemysli. Moja t uwaza, ze wszystko robie nie tak, hehe, ale juz boi sie mowic glosno o tym. Za to moja mama chwali mnie na kaxdym kroku, a najwiekszy komplement dostalam wczoraj od mojego meza.
Rozmawialismy o mlodym, o jakiejs tam sytuacji i P.powiedzial, ze Michał to szczesciarz, ze ma taka mame. Nie powiem, ale naprawde bardzo mi bylo milo :)

Ale super:) Kochany ten Twój mężuś:)

Laski kształty tez odróżniają, potrafią pięknie narysować koło, kwadrat, prostokąt i trójkąt. A z tymi kolorami jakas katastrofa:)
A alergia na Maryśkę całkiem możliwa.
Wczoraj sie tez uśmiałam, bo późno wróciliśmy od babci, było już po 20-tej, wiec laski szybko do łóżka i Zosia zasnęła w sekund pięc, a Maryśka pół godzina wyła, dlaczego Zosia juz spi, ona chce sobie jeszcze z nią pogadać:)

magda_79
andzia
cafe82

12 grudnia

na lentilkach potrafia?

Smiesznie u Was z imieninami, bo przeciez to tak blisko ,a u nas sie nie obhcodzi. Tzn. starsze osoby obchodza jeszcze, ale moi znajomi, a juz tym bardziej dzieci nie obchodza. Ja nawet nie wiem kiedy powinno sie obhcodzic. Najblizsze po urodzinach? Jakos niedawno byly Michała, ale ja sie na tym za cholere nie znam.

Wiem, ze coraz rzadziej obchodzi sie imieniny, ale czego sie ne robi dla dzieci, kolejna okazja do zgarnięcia prezentów.
A w p-kolu, jeżeli dziecku urodzinki wypadają w wakacje, to cukiery przynosi właśnie na imieniny.