Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Hej!
Wczoraj jak mialam chwile, zeby popisac to mi net przestal dzialac :(

Poczytalam o tych Waszych przygodach w szpitalach i chyba mam zajebiste szczescie!
Ja nie moge n nic narzekac jesli chodzi o porod i czas,ktory spedzilam w szpitalu. Wszyscy mieli tam niezly zapieprz, kolejka na porodowce tyle dziewczyn rodzilo, ale wszyscy mili i pomocni. Potem jak lezalam to co jakis czas ktoras z pielegniarek zagladala czy wszystko ok i czy nie pomoc np. przy karmieniu. A naprawde caly czas biegaly. Jesli nie mogly w danej chwili pomoc to zawsze pamietaly i przychodzily jakis czas pozniej. Kurcze, rewelacja!

Ja też już nie mogę się doczekać kiedy Kubuś zacznie się uśmiechać:) dzisiaj posłał niby uśmiech ale czy on był świadomy??

Zamówiliśmy tą huśtawkę, będzie się Kuba bujał:) i zamówiłam karuzele nad łóżeczko, będzie się Kuba uczył spać w łóżeczku... bo ja nie wiem czy ja wam się już przyznałam ale mały spi z nami... bo jak on mi się tak budzi co 3 godziny... to ja bym nic z nocy nie miała jakby miał w łóżeczku usypiać... wiem wiem będzie ciężko...

A co do szpitala i porodu... to po moich wszystkich perypetiach ze służb,ą zdrowia samo cesarskie cięcie i pobyt w szpitalu później nie należąły do najgorszych. Najgorsze było oczekiwanie na cesarkę, bo od rana byłam na czczo a cesarkę miałam o 21:30 - no ale to przeciążenie na polnej... Sam zespół który mnie operował był bardzo fajny... cały czas mówili mi co się będzie ze mną działo, uspokajali, zagadywali... Póżniej na sali wybudzeń na której byłam przez 6 godzin pielęgniarka bardzo dobrze się z nami obchodziła, pytała czy podać coś przeciwbólowego, czy wszystko dobrze, cały czas kobietka przy nas latała, a późnbiej na oddziale... to oczywiście zależało które panie położne miały dyżur... ale nie mogę narzekać...

A ja unikam brania małej do łóżka. Wyjątkiem jest weekend, kiedy we troje lubimy sobie dłużej pospać;) W nocy jak się budzi to ją karmię na moim tuningowanym fotelu, obłożonym poduszkami i jak jej się odbije wkładam do łóżeczka. Wiadomo, byłoby szybciej gdybym pozwoliła jej zasypiać na rękach ale wtedy budziłaby się jakbym ją przenosiła. Jak mała się wierci to ja siedzę sobie przy łóżeczku i czytam gazetę tak długo aż zaśnie. Na początku mnie nudziło i wkurzało to siedzenie w nocy ale teraz traktuję to po prostu jako chwilę dla siebie (już nawet powoli się uczę obsługiwać komputer jedną ręką- na drugiej zwykle leży Zośka a tylko jak ją karmię to mam czas). Jak jestem w nocy nieprzytomna to zakładam kurtkę i wychodzę na balkon powdychać trochę świeżego powietrza- za oknem jest las więc jest czym oddychać;)

Dzisiaj wreszcie byłam zrobić badania- ciekawe, czy mam jeszcze jakieś czerwone krwinki;))) Zapisałam małą na bioderka. Nadal nie wiem, co ze szczepieniami- może coś poradzicie? Zaprzyjaźniona lekarka poradziła nam poczekać z pneumokokami aż dziecko skończy 2,5 roku ale nie wiem nadal który pakiet szczepień obowiązkowych wybrać.

Co do wczorajszej nocy to Zośka padła podczas M jak masakra- pewnie też ją nudzi ten gniot;) Obudziła się przed 6, dostała cyca a jak ją "najadłam" to obudziłam dużego Prosiaka, żeby posiedział z małym Prosiaczkiem jak ja będę w przychodni. Miałam nadzieję, że mała się wyszaleje i jak wrócę to padnie więc ja przy okazji też sobie pośpię. Ale jak wróciłam to maleństwo spało! Ale co tam- obudziła się po 9, dostała cyca i pospałyśmy do 12.

Widziałam w Tesco śmietnik- świnkę i zwariowałam na jego punkcie! Doszłam jednak do wniosku że nasze mieszkanko nie pomieści kolejnej świnkowej rzeczy i sobie odpuściłam. Ale...moja wola słabnie (jak zwykle;) i pewnie jutro po niego wrócę ;)

http://www.suwaczek.pl/cache/7dd702d99e.png
http://s2.pierwszezabki.pl/017/0174999f0.png?4853

czesc mamuski korzystajac zwolnej chwili skrobne do wastroche...
u nas noc suuper!!! oby takdalej robaczek spał od 21 do 5 rano pózniej tylko karmienie i znowu kimał do 8-30 rewelacja juz dawno takdlugo nie spalam!!!
bylismy na spacerku obowizkowo ja nie odpuszczam nawet jak mży desz.cz... mam folie na wózek no chyba że by lało to wtedy wietrzenie na werandzie... wcZoraj zafundowałam sobie luksusik kurtke buty i sweterek ojej i wszytsko w rozmiarze m;) poprawił mi sie humor i tez podazajac zaciosem umówiłAM SIE DO FRYZJERA NA SOBOTE:yuppi: w koncu zaczynam prtzypominac kobietę ) i pomału pakuję wielorybie stroje do piwnicy..

a codo spania to u mnie róznie jak spokojna noc to w łóżeczku a jak zaczynają się wariacje wieczorne to do łóżka wtedy od razu usypia...
ehh... a tak to od dwóch dni jestesmi sami mąż w niemczech nie moge sie doczekac kiedy wróci...zawsze w tojke razniej.. zazdroszzce tym dziewczynom co teraz maja pomoc w domu w postaci tesciowej badz mamy...u mnie wszyscy pracuja i chwile dla siebie mam tylko w sobote bo mama ma wolne....a tak sprzatanie gotowanie pranie spacery i minal miesiać już...
ostatnio była polozna srodowiskowa u nas i cos mowiła że ta wydzielina z pochwy powinna byc czerwona pózniej brunatna brunatnożólta i przezroczysta... czy was tez tak było???? bo mi się wydaje, że teraz coraz czesciej zanika i w ogóle leci kropeczka lub kilka ale nie żółta???? raczej normalnie krew tylko więcej śluzu a czasem sam śluz przypominający taki z pochwy... pytam wasbo głupieje czy wszystko ze mna ok....

U mnie wydzielina była dokładnie taka jak mówiła Twoja położna... ufff... a już myślałam że coś ze mną nie tak, że przechodziłam przez wszystkie kolory tęczy;) a swojej położnej zapomniałam spytać...

Ja miałam z małym jutro iść na szczepienie... dowiedziałam się o tym dzisiaj, ale jutro jedziemy na kontrole do poradni do Poznania...