Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Veronica mnie zmuszono (mąż się uparł) do porodu w najlepszym szpitalu w regionie a spokojnie mogłabym ich oskarżyć o łamanie praw pacjenta! Jak rodziłam w mojej sali porodowej stał czajnik bezprzewodowy i panie przychodziły sobie robić kawkę jak leżałam na fotelu. Jak zwijałąm się z bólu kazali mi się położyć żeby zrobić ktg- powiedziałam że nie dam rady leżeć a położna na to, że mam podpisać że odmawiam badania (mogła mi założyć aparat przenośny). Zgodę na uśpienie podczas usuwania łożyska dostałam do podpisania po porodzie, jak zupełnie nie byłam świadoma tego, co podpisuję. Po porodzie opieka też była fatalna- jak poprosiłam położną o pomoc przy przewijaniu bo się sama bałam to mi odpowiedziała, że własna matka dziecku krzywdy nie zrobi i wyszła. Do sali wchodziły dopiero jak dziecko bardzo długo płakało- zabierały wtedy malucha i podawały sztuczny pokarm, zamiast nauczyć nas jak powinno się karmić. Na szczęście wszystko skończyło się dobrze więc staram się tych złych momentów nie pamiętać.

Dzisiaj Zośka cały dzień marudziła i jestem wykończona a jutro z samego rana muszę biec do przychodni na badania. No i dzisiaj mała pierwszy raz dała się przekonać do jedzenia z butelki. Tylko mi było jej tak strasznie żal, bo ona uwielbia poleżeć przy cycku, że więcej chyba się nie dam namówić nawet kosztem tego, że nie będę mogła jej z nikim zostawić.

http://www.suwaczek.pl/cache/7dd702d99e.png
http://s2.pierwszezabki.pl/017/0174999f0.png?4853

Witam kobitki,
tak naprawde to kazda z nas moglaby pewnie napisac ksiazke o opiece lekarskiej w Polsce.
Pamietam jak lezalam juz sama z dziewczynami i przyszedl lekarz na obchod, to piguła mowi do niego: To jest zuch mama, jako jedyna na całym oddziale nie przychodzi po mleko!!! Szok, wszystkim innym matkom wciskali butle, wmawiajac, ze nie maja pokarmu i dzieci głodne, zamiast nauczyc prawidłowo karmic!!!

Hej kobietki:)

Andzia dziękuje za opinie, chyba mnie przekonałaś, bo troszkę właśnie droga jest a nie chciałabym wyrzucić pieniędzy w błoto...

Czy wiecie czym się różni szczepionka 5 w 1 od szczepionki 6 w 1??? Bo niedługo trzeba będzie się decydować a ja nie wiem na którą...

Mój Kubuś jakiś niedojedzony... W nocy się budzi co trzy godziny z zegarkiem w ręku... a w dzień czasami trzech godzin bez picia nie wytrzyma... A 6 rano to sobie szczególnie upodobał i nie przetrwa tej godziny bez mleka... Czy to może być przyczyna mleka, te jego niedojedzenie??? W piątek idziemy do pediatry to się wypytam o wszystko...