Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Andzia no właśnie ja wit. K nie daje, bo jak się karmi mlekiem modyfikowanym to nie trzeba...

A właśnie się chciałam spytać wam ile maleństwa wasze śpią w ciągu dnia bo mój to coś ostatnio nie za bardzo sypia, no może ma jakieś 10 minutowe drzemki... Nie wiem czy mam go kłaśc po każdym karmieniu i próbować uśpić?? Czy on sam wie ile mu trzeba?? Dziewczyny ja wam mówie im dalej w las tym więcej drzew!! W ciąży to się wszystko takie łatwe wydawało, a teraz widze że same błędy popełniam...

Teraz zasnął ciekawe ile będzie spał...

Gosia chyba kazda z nas troszke bładzi. Ja tez nie wiem czy wszystko robie dobrze i sie zamartwiam. Ale tak juz teraz chyba bedzie zawsze. taki urok :)

Prosiaczku ja tez sie prawie posikalam ze smiechu jak czytalam Twojego posta. Hihihihi! Pisz czesciej :)

JA podaje malemu Cebion, lekarka mi ostatnio polecila ze wzgledu na jego katar. 3 razy dziennie. I nie mieszam z mlekiem. Zanim bym wycisnela, zmeiszala ... Dostaje 1 kropelke i chyba bardzo mu smakuje :)

Wlasnie troszke sie boje rodzin z dziecmi. Potem sie okaze, ze nie moge ich wyrzucic, bo dzieci... Tam na klatce sami starsi ludzie, dlatego boje sie, ze trafie na imprezujacych studentow. Ale co tam, jutro zobaczymy kto przyjdzie i zdam sie na intuicje.

A co do kasy to u nas tez dramat. Troche sie przeliczylismy z tymi remontami i zakupami. Dobrze, ze rodzice troche pomagaja. No i cale szczescie, ze wzielam kredyt na remont wczesniej, bo teraz ciezko jest dostac.

Magda ja byłam z wynajmem po drugiej stronie- jak zaszłam w ciążę chcieliśmy wynająć coś większego, ale yjak ludzie słyszeli, że jestem w ciąży to nawet nie chcieli ze mną rozmawiać. Szukałam mieszkania kilka miesięcy i się nie udało więc się poddałam. Ciotka by nam wynajęła ale mieszka tak od roku jakaś dziewczyna a ja nie zgodziłam się, żeby wprowadzić się kosztem kogoś innego. Na razie dajemy radę a jak się wyprowadzi to my wskoczymy na jej miejsce.

Gosiu dziecko to jak skomplikowany telefon komórkowy do którego nie dostałaś instrukcji obsługi- musisz go sama rozpracować bo każdy model jest inny i uczysz się metodą prób i błędów- nie ma instrukcji uniwersalnej. Najważniejsze to rozwaga, żeby tymi próbami za bardzo nie nabroić ;) Opinie innych są ważne ale musisz wszystkie dokładnie analizować, bo co dobre dla jednego dziecka innemu moze zaszkodzić. Moja Zośka w ciągu dnia, czasem śpi, czasem leży spokojnie w łóżeczku, czasem zasypia na cycku- nie ma reguły.

Wlazłam dzisiaj w spodnie, które kupiłam przed ciążą- fakt, że pas zapadł mi się gdzieś między fałdkami brzusznymi, ale najważniejsze, że się dopięłam, usiadłam i nie pękły, no i przetestowałam do nich buty na obcasie- nareszcie pierwszy raz od porodu poczułam się jak kobieta a nie Michelinka http://img.metro.co.uk/i/pix/2007/02/michelinFREE_450x300.jpg

Dzisiaj nawiedzili mnie niespodziewanie dziadkowie mężulka- babcia wzięła małą na ręce i powiedziała, ze nie podtrzyma główki bo nigdy dzieciom nie podtrzymywała i nic im się nie stało. Mimo wielkiego szacunku myślałam, że walnę ją w baniak (ale ugryzłam się w język)! Ma zakaz dotykania Zośki do czterdziestki! :36_2_42:
Przywieźli mi wiadro jabłek- chyba się zachlastam! Będę musiała je wszystkie ugotować i powkładać w słoiki! A czeka mnie jeszcze wiaderko świeżej marchewki od dziadziusia, który jak się dowiedział że jestem w ciąży zasadził dla mnie całe marchewkowe pole! Czeka mnie więc marchewkowa zima!
Dobra kończę bo mężuś zaraz wpadnie a ziemniaczki jeszcze nie wstawione!

http://www.suwaczek.pl/cache/7dd702d99e.png
http://s2.pierwszezabki.pl/017/0174999f0.png?4853