Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

andzia
Vercia a u Was jutro zajęcia adaptacyjne?
U nas w przyszłym tygodniu, pon, wt i śr.
Z jednej strony nie mogę się doczekać września, a z drugie jakoś mi tak dziwnie...

Tak jutro adaptacyjne.

Gosia u nas też nie ma opcji, zeby dziecko nic nie jadło, raczej normalne, ze jeśli w jednej sali to wszystkie jedzą. Tylko obiady są dodatkowo, dla chętnych dzieci w stołówce. U nas jest kilka grup, ranne, popoludniowe. Dlatego wybiera się posilki. Jesli ktoś zaprowadza na 11 do 15, to nie placi za śniadania. Jest też grupa od 8-11, wtedy nie ma obiadu. Marcel jest zapisany na obiady, bo byla taka opcja do wyboru w formularzu i na 10 godzin, ale na początku będę odbierać go wcześniej.

Andzia u nas jest tak dziwnie, ze wybierasz czy obiady pelne, czy nie.....i zastanawiam się czy będzie jadl. Też mysle, ze przy dzieciach zacznie jeść.

Cafe kojec dobry pomysł :Oczko:

Magda nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia, godzinka przed tv nie zaszkodzi :Oczko:

hej
kolejny dluuuugi dzien w pracy :(
Michał chyab sam sie przestawia na tory p-kolne, bo od dwoch dni wstaje ok. 6.30. A przez cale wakacje spal do 7-8 albo i pozniej. A teraz sam z siebie wstaje wcazesniej. I dobrze, bo myslalam, ze bedzie problem. Dzisiaj na caly dzien idzie do T. brrr!

Cafe pamietam jak Michał tez mial taki zegarek w tylku i budzil sie tak wczesnie. teraz nie wyobrazam sobie jak mozna bylo to znosic. Wspolczuje!

andzia Michałe tez z tych bojacych sie jak inne dzieciaki szaleja. Wczoraj na placu zabaw tylko z boku sie przygladal jak inni ganiaja :(
Mialam Ci juz wczesniej napisac, ale zaczal nosic buty od Stasia. No i wielka milosc :hahaha: Ciagle z nimi chodzi, najchetniej to by z nimi spal :lup: I przed kazdym wyjsciem prosi czy moze je zalozyc.

Vercia nie wiedzialam, ze u Was taki podzial. U nas jest jedna grupa 3-latkow i nie ma zadnych grup porannych czy popoludniowych. Wszystkie dzieciaki beda mniej wiecej tyle samo siedziec. Stad tez i kwestia obiadow odpada.

hejmagda

jak samopoczcuie?
wrzodziska nie odpuszczaja?
:Całus:

dobrze,ze michal sam sie przestawia
tak jak mowisz,nie bedzie problemu

a moj tata dzwonil,ze i dzisiaj zabierze na 2-3 h olka:yipi:
w kazdej chwili ma po niego byc

a w pt musimy z mama przerobic chyba z 20 kilo marchewki
tyle maja z dzialki

kupilismy zamrazare,zblanszujemy i bedzie dla chlopcow

Hej,
mój dzień tez się wcześnie zaczął, bo o 5.40, laski zajęły się teraz puzzlami, a Stachu wali focha za fochem, w dodatku ostatnio leje dziewczyny z byle powodu, wystarczy, że mu coś głupiego powiedzą, to ten juz z pięściami na nie. No wyląduje kiedyś w wariatkowie jak nic:glass:

Cafe super, że rodzice coraz chętniejsi do pomocy, a zabawy z marchewką nie zazdroszczę. Ja nie mam miejsca w zamrażalce, dlatego nic nie mrożę, a szkoda, teraz masz np. kalafiora za 2 zł z hakiem, a zimą mrozonka 450 g kosztuje jakieś 5 zeta. Masakra.

Magda kurcze a bierzesz jakieś leki na te wrzody, jakąś diete stosujesz? Masakra::(:
A które buty? Bo nie kojarze, takie te pełne? Michał jest niesamowity, ale laski tez sie cieszą jak noszą coś po Stasiu:)

Stachu poszedł do kolegi, kompletnie na to nie zasłużył, ale na rękę była mi ich propozycja.

Staram się być konsekwentna, ale do niego ostatnio jak do ściay, od rana jęczał, że chcę oglądać bajki, powiedziałam, że jak będzie grzeczny, to po obiedzie bedzie mógł jedną obejrzeć. No i zamiast zacząć się starać, to strzelił focha, po obiedzie tak pożno, on chce teraz, że bez sensu i takie tam. Raz zwróciłam uwagę, za drugim razem pow. przykro mi dzisiaj znowu nie ma bajek. I tak jest codziennie jeżeli chodzi o bajki, kompa, słodycze itp. I nic nie dociera:Wściekły::Wściekły::Wściekły:

andzia
Stachu poszedł do kolegi, kompletnie na to nie zasłużył, ale na rękę była mi ich propozycja.

Staram się być konsekwentna, ale do niego ostatnio jak do ściay, od rana jęczał, że chcę oglądać bajki, powiedziałam, że jak będzie grzeczny, to po obiedzie bedzie mógł jedną obejrzeć. No i zamiast zacząć się starać, to strzelił focha, po obiedzie tak pożno, on chce teraz, że bez sensu i takie tam. Raz zwróciłam uwagę, za drugim razem pow. przykro mi dzisiaj znowu nie ma bajek. I tak jest codziennie jeżeli chodzi o bajki, kompa, słodycze itp. I nic nie dociera:Wściekły::Wściekły::Wściekły:

podziwiam
ja to bym pewnie odpuscila
dla swietego spokoju

dobrze,ze poszedl
odetchniesz od tych fochow

cafe82
andzia

podziwiam
ja to bym pewnie odpuscila
dla swietego spokoju

dobrze,ze poszedl
odetchniesz od tych fochow

Wczoraj sąsiadka widząc mój spokój gdy cała trójka też co chwilę jęczała, lała się itd. też mowiła, że podziwia mój spokój. A ja już mam w dupie te krzyki, ale raz po raz wybucham i wtedy lecą k... i inne cuda:Nieśmiały: Na lski działa mój spokój, poryczą, poryczą i w końcu jest ok., ale na Stacha nie działa ostatnio nioc. Wczoraj k. już tez nie wyrobił i natłukł mu po tyłku lakiem. Pierwszy raz w życiu:Nieśmiały:Wiem, że mało pedagogiczne, ale mamy ostatnio taaaakie nerwy, że kosmos. I ja ***** nadal nie jestem w stanie zrobić przy nich nic, ooo, laski właśnie się gryza:Wściekły::Kiepsko::Histeria: