Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Położyłam się na chwilę z mlodym i zasnęlam....trochę ogarne i skoczymy jeszcze do mamy posiedzieć, pewnie już doszła do siebie.
Dziewczyny zapisujecie na obiady w przedszkolu. Ja w sumie nie wiem, Marcel je tylko chleb z masłem, kaszkę, niektóre zupy, kurczaka i schabowe. Po za tym nic nie ruszy, nawet za nagrodę. Ostatnio tak wybrzydza, że aż mnie wkurza:Wściekły:

Czesc dziewczyny, my wlasnie dojechalismy do domu:) Kurna chodze i ryczec mi sie chce:( Ehhh co do pracy to za duzo sie nie dowiedzialam... Napisze pozniej na boku...
A co do obiadow, to jeszcze nigdy nie slyszalam zeby byla taka opcja aby dziecko nie jadlo obiadow w przedszkolu.... U nas wszystkie posilki sa na tej samej sali gdzie dzieci sie bawia, spia itd. A wiec nie wyobrazam sobie jak Pani mialaby dziecku wytlumaczyc, ze teraz wszyscy jedza a ty nie jesz bo mama dla ciebie nie wykupila obiadow (pewnie wtedy tym bardziej dziecko mialo by ochote na obiad;)) a poza tym Kuba jest zapisany na caly dzien, a wiec tyle godzin bez jedzenia nie wchodzi w gre i tak jak juz wczesniej pisalam mysle, ze jak wszyscy beda jesc to i Kuba zje - chociaz u niego na brak apetytu raczej nie moge narzekac...

hej
Wyszlam dzisiaj z pracy o 14. moglo sie walic, palic, a ja najzwyczajniej nie dalam rady. Myslalam, ze zwariuje. W domu troche polezalam i troche lepiej. P. zrbil obiad, ogarnal psa i pojechal na trening. A ze mlody wstal z drzemki dopiero o 16.30 to walcze :) Bylismy przed chwila na spacerze, ale zaczelo lac i komarow full.
Dzisiaj Michałbyl u t. i juz zdzazylam sie wk....! Oczywiscie do jedzenia dostal jakies gowniane cukierki, paluszki itp. Wrrr! No, ale do konca tygodnia bedzie tam chodzic, bo P. juz zaczal prace i ma mnostwo zalatwiania, a wiadomo, ze z mlodym to wszystko wolniej :(

Cafe fajne portki udalo Ci sie wyrwac w lumpie. JA jakis czas temu tez wynalazlam fajnie cieniusienkie jeansy na gumie, ale ona sa akurat na teraz, moze jeszcze ze 2 m-ce beda dobre.

Vercia to na ile godzin Marcel bedzie chodzil do p-kola? JA tez sobie nei wyobrazam, zeby nie wykupic Michałowi obiadow. I wlasnie mam nadzieje, ze tam przy dzieciach zacznie jesc bardziej roznorodnie. Teraz tez ciagle to samo. My go zapisujemy od 7 do 16. W praktyce te godziny beda ruchome, ale pewnie trafia sie dni kiedy bedzie siedzial tak dlugo.
Naprawde fajnie z suwaczkami, od razu lepiej :) A i Ty to ogarniesz. U mnie owujak w zegarku, zawszew 18 dniu cyklu, a tak bolesna,ze nawet chocbym chciala to jej nie przeocze :lup:

Magda t. sie nie przejmuj. Maly u tesciow tez je jakis czekoladki, batoniki, lizaki... zadnych owocow nie tknie, ciekawe, ze u moich rodzicow zje rozne owoce i inne rzeczy - ale nie dostaje tyle slodyczy, chociaz rodzice maja sklep i jest pelno czekoladek i innych pierdow...
My tez Kube zapisujemy do przedszkola od 7 do 16, jak nie bede miala pracy to przez pierwszy tydzien bede go odbierala troche wczesniej, ale tak to mysle ze do 15 posiedzi zawsze...

Cafe szczerze? Nawet bym sie nie zastanawiala tylko bym kupila taki kojec. Gdybym tylko miala gdzie go postawic. Nie jestes w stanie ciagle pilnowac chlopcow, a tak jak piszesz bedzie coraz trudniej. A tak to nawet jak bedziesz chciala szybko wziac prysznic, cos ugotowac czy cokolwiek to wrzucasz im zabawki i sa bezpieczni. Tak jak piszesz - to nie znaczy, ze maja tam siedziec caly dzien, ale jak tylko zjadzie taka potrzeba to masz bezpieczne miejsce.

cafe82
KOJEC DREWNIANY 8-ELEMENTOWY Z BRAMKĄ (1781008128) - Aukcje internetowe Allegro

myslicie,ze to dobry pomysl?
no juz jest ciezko a to dopiero julian chodzi a ja cezar zacznie to chyba sie za przeproszeniem zesram

K kreci nosem
ale ja uwazam,ze to dobry pomysl

nikt nie mowi,zeby caly dzien w kojcu dzieci trzymac ale na pewno ulatwi nam zycie

co mowicie?

Cefe ja mysle, ze to dobry pomysl... dzieciaki zawsze bezpieczniejsze... nie mowie, zeby caly dzien siedzialy ale chociaz na jakis czas jak cos robisz itd.

magda_79
cafe82
magda_79
Okropna ze mnie matka :( Mlody przed tv, a ja na necie, ale kuzwa nie mam sily sie bawic i wymyslac nie wiadomo czego :( Juz kapanie go mnie przeraza :(

ale pierdzielisz glupoty
nic mu nie bedzie jak pooglada sobie bajki

Ostatnio cos za czesto je oglada. Obiecuje sobie, ze jsak przejda mi te wrzodziska to nadrobimy czas i tyle.

łe przestan!
ciagle organizujecie miskowi jakies zajecie
naprawde godzinka przed tv nie zaszkodzi

ale rozumiem cie,bo ciagle mam podobne watpliowsci
i wyrzuty sumienia

Hej,
za mną koszmarny dzień, Stachu przechodzi samego siebie ostatnio::(:
Teraz łazi i się podlizuje, K. na jakmiś zebraniu, a ja muszę ogarnąc, w międzyczasie smażę pomidory na spagetti.

Vercia i u nas nie ma opcji bez jedzenia, chyba, że dziecko idzie na 4 h, to wtedy jest odbierane przed obiadem. Laski beda od 7-16, w tym śniadanie, obiad i podwieczorek. One akurat z tych wszystkojedzących, ale wiem z opowiadań innych mam, że dzieci często w p-kolu uczą sie próbowania innych dań, gdy widzą, że pozostałe dzieci jedzą.

Cafe ja polowałam na podobny kojec, ale z braku miejsca go nie kupiłam. Moim zdaniem super pomysł, chociaż razem bezpieczni tam pewnie nie będą:Oczko:, ale przynajmniej nie będą ściągać niczego z mebli i innych akazanych miejsc

Gosia caaaały czas trzymam kciuki za Ciebie!!!
Co z tytm wirusem? Weszłaś na jakiś link z fb, czy ot tak sie przyplatał?

Magda bidulka jeste:Całus:
A bajkami sie nie przejmuj, nawet nie wiesz jak ja Wam zazdroszcze tych chwi spokoju...
Dzisiaj była u nas sąsiadką z wrześniową też Małgosią, dziewczynka była przerażona moimi dziećmi, chciała się kąpać w basenie, ale jak zobaczyła co oni wyprawiają to się przeraziła. Później się trochę rozkręciła i nie chciała isć do domu:Oczko:
Ale jej mama opowiadała właśnie, że ona przy niej może zrobić wszystko...
A t. chyba wszystkie tak mają, ja czasem zostawiałam laski dosłownie na 10 minut jak zaprowadzałam Stacha do CK i nie zdarzyło się, żebym po powrocie nie zastała ich z jakimś szitem w buzi:Kiepsko::Kiepsko::Kiepsko:

gosiammm
Andzia po prostu na czacie napisala do mnie kolezanka i przeslala link, ja ten link otworzylam a potem okazalol sie, ze to nie pisala kolezanka tylko jak ten wirus "zainstaluje" sie na twoim kompie to pisze do znajomych i wysyla mu te linki do jakiegos niby filmu. Kurcze moglam troche pomyslec a nie otwierac byle g****

dziwne,coo?

ja dostalam od ciebie wiadomosc
''hi''
i nic wiecej

cafe82
magda_79
Dialog sprzed 20 min :)
Michał do P.: tatusiu, a Milanek to jeszcze dziecko?
P: tak, jeszcze dziecko.
M: to on jeszcze urosnie?
P: nie, juz nie urosnie. Juz jest duzy, ale zachwouje sie jak dziecko.

Chwila ciszy, Michał głowkuje
M: to tak jak Ty tatusiu!

Padłam :sofunny:

ja tez
:sofunny:

:sofunny::sofunny::sofunny:

I ja padłam::):
Niesamowite, jak on potrafi logicznie rozumować!!!