Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Hej!
A u mnie z nocy na noc coraz gorzej. Dzis jak pospalam 3 h to max. Michal strasznie marudny. Do tego mial nocha zatkanego i zadne zakraplanie nie pomagalo. Oddychal buzia i teraz gardlo go boli. Umowilam go na jutro do lekarza.

Co do mojego P. to nie moge narzekac. W nocy mi pomaga, chociaz staram sie go nie budzic. Potem praca, jak wraca to i posprzata, zajmie sie malym no i przy psie robi wszystko.
Tylko ciagle czasu brak, zeby na spokojnie usiasc sobie z Michalkiem w trojeczke i zeby nacieszyc sie soba :(

Od jakichś 10 minut mam internet:):):):):)
Będe w końu na bieżąco z tym co tam u was i u ważych maleństw:)
U nas jak na razie nocki bardzo ładne, ale wczoraj Kubuś miał potworną kolkę wieczorem płakał prawie bezprzerwy przeraźliwie 2 godziny, ja masowałam brzuszek, przykładałam ciepłą pieluszkę i nic nie pomagało... ehh tak mi go szkoda jak tak strasznie płacze...

my po spacerze
mam pytanko do was a glownie do andzi,bo nasze dzidziole prawie w rownym wieku i do anet....jakie teraz malenstwa robia kupki?olek wczoraj i dzisiaj zrobil baaaardzo rzadka....zawsze jest rzadka ale nie az tak.....
a ja dzis cos slaba jestem,nogi bola,miesnie,glowa.plecy.....ehhhh czyli wszystko:whoot:
pewnie wychodzi brak snu.....i co tu na to poradzic?

A u mnie własnie skonczyly sie kolki-trwały od 20 standardowo-padam na ryj.
Bylam dzis ze Stasiem u alergologa, wzielam ze soba dziewczyny, bo tez im wyszly chrostki na buzce, myslalam, ze to potowki, ale bylo ich coraz wiecej i prawdopodobnie skaza białkowa:Smutny:
Daje im Nutramigen, zobaczymy czy znikna!!!

Cafe u nas kupki czasem rzadsze, czasem twarde, ze bidulki wystekac nie moga...

Generalnie to mam dzisiaj dola na maxa i normalnie zyc mi sie nie chce!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mam nadzieje, ze obudze sie jutro w lepszym humorze
Dobranoc

dzien dobry kobietki
ja juz po cwiczeniach....i powiem wam,ze sa rezultaty...cwicze jakies 3 tyg i powoli zaczynam dostrzegac roznice
przed nami goracy,ciezki miesiac,poniewaz przeprowadzamy sie:taniec1:
wczoraj znalezlismy mieszkanie,ktore nam odpowiada-w kamienicy,dwa piekne,wielkie pokoje....kuchnia....lazienka....piekne drewaniane podlogi....ach....juz nie moge sie doczekac-jedyny minus ,ze to drugie pietro no ale byle do wiosny-wtedy juz nie bede meczyc sie z gondola ....
tak wiec juz w zasdzie od dzisiaj musze zaczac dzialac,K wyjechal do pt ...a ja musze znalezc kuchnie....

A u mnie znowu masakryczna noc, wstały o 1, najadły sie i zasneły do 3.30. najadły sie i do 7 ryczały:/
Stasiu przyszedł w nocy do naszego łózka, a one tak sie darły, ze wypchnełam łózeczko do kuchni i tam sie z nimi meczylam do rana...teraz tez sie wierca, pewnie zaraz wstana...
Brak mi sił...

Gosia powiedz mi, bo Ty tez karmisz sztucznie, ile Kubus wypija naraz i na jak długo mu to starcz?
Bo u mnie pija nawet po 150 i czasem po godzinie sa znowu głodne.
Nutramigen kosztuje 23 zł, otworzyłam go wczoraj wieczorkiem i juz nie ma prawie połowy.
dramat...

Hej,
Zośka pięknie dzisiaj spała- obudziła się o 2.30 a później o 6.30, więc wstałam akurat, zeby męża wyprawić do pracy i zrobić mu śniadanko. Pofikała parę godzin i teraz zasnęła więc ja też się położę. Nareszcie przywykłam do karmienia! Na początku byłam wykończona psychicznie i fizycznie ale teraz siadam na swoim tuningowanym fotelu (mam na nim poukładane poduszki odpowiednio do karmienia, obok leży lampka, laptop, gazety, sucharki na zagryzkę i picie), karmię malutką a jak się naje to od razu odkładam ją do łóżeczka. Wracam wtedy na fotel i czytam aż malutka zaśnie. A zawsze brakowało mi czasu na czytanie!
Mam pytanie- jak czyścicie maluszkom noski? Zośka ma zawalony ale wszystko siedzi głęboko i patyczkiem nie sięgnę:(
Mężuś wczoraj pojechał do supermarketu po zakupy i wrócił ogromnie dumny z siebie, że wszystko udało mu się kupić fajnie i tanio. Ale... kupił dla maluszka płatki kosmetyczne zapachowe (a ja się boję, że mogą uczulać) a dla mnie farbę do włosów, tylko zamiast fioletu jak prosiłam kupił bordo! I w dodatku taką, która strasznie niszczy włosy! No ale trudno- od jednego razu się nie zniszczą a ja przynajmniej nie musiałam się szwendać po supermarkecie! No i mężulek był szczęśliwy, że mógł mnie w czymś wyręczyć ;)))
Miłego dnia!

Gosiammm nie miałam jeszcze okazji pogratulować ci decyzji o studiach! Oczywiście, że dasz sobie radę! A za 2 lata wszystkie będziemy piły za Twoje zdrowie z okazji absolutorium- za 2 lata już będziemy mogły wypić:))) Pochwal się co to za studia ;)

cafe my też planujemy się przeprowadzić ale ciężko cokolwiek znaleźć bo jak się dowiadują, ze mamy dziecko to nie chcą z nami w ogóle rozmawiać! No ale tu gdzie mieszkamy mamy za oknem Pomorski Park Krajobrazowy więc na spacerki blisko, okolica jest piękna no i jest winda więc nie muszę nosić wózka ;) Niestety 20 km od teściowej więc ciężko nam będzie jej Zośę podrzucać ;)

http://www.suwaczek.pl/cache/7dd702d99e.png
http://s2.pierwszezabki.pl/017/0174999f0.png?4853

Hej mamuski!
U mnie nocka suuuper! Nareszcie! Maly budzil sie co 3 godz, wiec luz :)

Bylismy u lekarza. Na szczescie to tylko katar - dostal kropelki!
Jestem zszokowana jego waga - przytyl w ciagu 3,5 tyg prawie 1 kg!

Andzia Ty bidulko! Moze na sztucznym mleku troche sie malym unormuje?
Cholernie drogie takie mleko! Dla dwoch kobitek to strasznei duzo kasy idzie.

Kolezanka wlasnie przeslala mi kawal i musze Wam go pokazac :taniec1:

LEKCJA HISTORII

Mowi wnuk do dziadka:

-Kiedys to mieliscie zle. Nie bylo internetu, komorek, czatu and gadu-gadu....
Jak ty w ogole babcie poznales?
--No jak nie bylo, wszystko bylo - odpowiada dziadek.

-Ale jak to?

- - No przeciez babcia mieszkala w internacie, jak wracala ze szkoly to
ja stalem na czatach, wychodzilem i z babcia na gadu-gadu,
a jakby nie komórka to i Ciebie i Twojego ojca by nie bylo.

magda_79
Kolezanka wlasnie przeslala mi kawal i musze Wam go pokazac :taniec1:

LEKCJA HISTORII

Mowi wnuk do dziadka:

-Kiedys to mieliscie zle. Nie bylo internetu, komorek, czatu and gadu-gadu....
Jak ty w ogole babcie poznales?
--No jak nie bylo, wszystko bylo - odpowiada dziadek.

-Ale jak to?

- - No przeciez babcia mieszkala w internacie, jak wracala ze szkoly to
ja stalem na czatach, wychodzilem i z babcia na gadu-gadu,
a jakby nie komórka to i Ciebie i Twojego ojca by nie bylo.

:sofunny::sofunny::sofunny:

Zośka od rana ma problemy ze zrobieniem kupy:( Napina się i popłakuje. Żal mi maleństwa, bo śpiąca i zmęczona a wybudza się co chwilę z bólu:( Nie mam kiedy odpompować mleka a już mi tryska na odległość jak strażacka sikawka a wymiona bolą jakby miały eksplodować. Co za życie, nie dość, że prosiak to jeszcze krówka ze mnie ;)))

http://www.suwaczek.pl/cache/7dd702d99e.png
http://s2.pierwszezabki.pl/017/0174999f0.png?4853