Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
my za chwilę zbieramy się już na spacer, od 5.30 jesteśmy na nogach:Szok:
Słoneczko świeci, więc musimy wykorzystać, o 11-tej przyjeżdża do mnie koleżanka na kawkę, laski pójdą spać, więc w spokoju pogadamy:)
A na 15.30 idę do Stasia na zebranie, mają nam przedstawić wyniki testów gotowości szkolnej, bo do końca kwietnia trzeba podjac decyzję czy do szkoły czy do zerówki...

magda_79
Andzia fajny dzien przed Toba! Na co bardziej stawiacie? Na p-kole czy szkole dla Stasia?

Raczej na 100% zerówka.
Może w większych miastach jest inaczej, ale u nas nie tyle Stasiu nei jest gotowy na szkołę, co szkoła nie jest gotowa na niego:) Dużo gadania a to wszystko nie wygląda wcale tak pięknie, sale nie są przygotowane dla 6-latków itp. Poza tym musiało by być min. 18 chętnych, żeby stworzyć klasę dla jednego rocznika, a wiem, że tylu nie ma. No i trochę egoistyczny argument, ja od września idą do pracy, w zerówce będzie do 15-tej, a w szkole do 11-12-tej:)

witam sie z rana, my juz po sniadanku, olek oglada bajki a ja zasiadlam do was. julek sie huśta i chyba zaraz się zdrzemnie... ide zaraz robic obiad bo S ma na popoludnie do pracy...
u nas pogoda okropna nic slonka nie ma wczoraj i dzisiaj mialo byc slonecznie a tutaj ani na sekunde nie wyszlo slonko....moze dzisiaj jak olek pojdzie spac to wybiore sie na dluzszy spacer z julkiem bo wczoraj to tak mnie po obiedzie zmoglo ze polozylam chlopakow spac i sama sie tez polozylam no codziennie moglabym spac popoludniami nie wiem dlaczgo jestem tak zmeczona

http://www.suwaczek.pl/cache/d255cd5670.png
http://www.suwaczek.pl/cache/44b3c68a54.png

andzia
magda_79
Andzia fajny dzien przed Toba! Na co bardziej stawiacie? Na p-kole czy szkole dla Stasia?

Raczej na 100% zerówka.
Może w większych miastach jest inaczej, ale u nas nie tyle Stasiu nei jest gotowy na szkołę, co szkoła nie jest gotowa na niego:) Dużo gadania a to wszystko nie wygląda wcale tak pięknie, sale nie są przygotowane dla 6-latków itp. Poza tym musiało by być min. 18 chętnych, żeby stworzyć klasę dla jednego rocznika, a wiem, że tylu nie ma. No i trochę egoistyczny argument, ja od września idą do pracy, w zerówce będzie do 15-tej, a w szkole do 11-12-tej:)

Tak wlasnie pytam, bo ja tez bym postawila na zerowke, nawet bym sie nie zastanawiala.
Sa na pewno szkoly super przystosowane dla 6-latkow, ale nie wszystkie. mowia, ze trzeba dzieci szybciej puszczac do szkoly, zeby dogonic zachod, ale najwyzszy poziom nauczania jest w Finlandii, gdzie dzieci ida do szkolu majac 7 lat!

magda_79
cafe82
wcinam kurczaka...w pt w poludnie tydzien temu zaczelam i powiem wam,ze moge tak ciagle!na wage nie wchodze bo @,wejde jak sie skonczy ale widze po sobie te pare dobrym cm mam mniej w brzucholu a to jest dla mnie bardzo mobilizujace

Juz tyle czasu na dukanie??? Ale zlecialo! WOW! Gratki! Mi trudno bylo 3 dni wytrzymac :lup:

no zlecialo
i wzielam sie ostro i nie odpuszcze :yes:

niedlugo zaczynam 2 faze ,bedzie latwiej

andzia a od kiedy mozna zjesc ten twoj krolewski posilek?

cafe82
magda_79
cafe82
wcinam kurczaka...w pt w poludnie tydzien temu zaczelam i powiem wam,ze moge tak ciagle!na wage nie wchodze bo @,wejde jak sie skonczy ale widze po sobie te pare dobrym cm mam mniej w brzucholu a to jest dla mnie bardzo mobilizujace

Juz tyle czasu na dukanie??? Ale zlecialo! WOW! Gratki! Mi trudno bylo 3 dni wytrzymac :lup:

no zlecialo

Ja Ci odpowiem. Krolewski posilek jest w III fazie dopiero :)

magda_79
cafe82
magda_79

no zlecialo

Ja Ci odpowiem. Krolewski posilek jest w III fazie dopiero :)

uuuu to za jakies 2 miesiace:Szok:

ale co tam...znalazlam przepis na dukanowska pizze wiec dam rade :Oczko:

magda_79
andzia
magda_79

Raczej na 100% zerówka.

Tak wlasnie pytam, bo ja tez bym postawila na zerowke, nawet bym sie nie zastanawiala.
Sa na pewno szkoly super przystosowane dla 6-latkow, ale nie wszystkie. mowia, ze trzeba dzieci szybciej puszczac do szkoly, zeby dogonic zachod, ale najwyzszy poziom nauczania jest w Finlandii, gdzie dzieci ida do szkolu majac 7 lat!

Wiesz co, jak ja sobie myślę o tej całej reformie to mnie szlag trafia. Po jaką cholere te gimnazja wymyślili, teraz jeszcze te 6-latki do szkoły. NIech najpierw przygotują jakieś zaplecze do tego, a później działają. U nas np. jest podstawówka i gimnazjum w jednym budynku-paranoja:lup: I tak jest w większości mniejszych miast, gdzie nie ma kasy ani lokalów na budowę nowych szkół

andzia
cafe82

andzia ja sie nie zastanawialam nad szkola jeszcze ale masz racje,wiekszosc szkol w ogole nie jest przystosowana dla 6latkow

Cafe
Stasiu jest ostatnim rocznikiem gdzie rodzice mają prawo wyboru, dzieci od 2006 rocznika idą do szkoły już obowiązkowo jako 6-latki

wiemwiem .... mialalam na mysli,ze jeszcze po prostu mnie ten temat nie dotyczy ale gdybym mialam dezycje podejmowac,to obawialabym sie wlasnie nieprzystosowania szkol

cafe82
magda_79
cafe82

no zlecialo

Magda już odpowiedziała. Gratki dla Ciebie, waga na pewno szybko leci. Ja na II fazie wytrzymalam tylko 4 tygodnie, ale niestety waga nie spadała tak jak chciałam, więc przeszłam na III i teraz mam 300 g mniej niż jak ją zaczynałam:)
Daj znać jak wyjdzie pizza.
A ciasto jogurtowe Stasiu uwielbia

andzia
magda_79
andzia

Raczej na 100% zerówka.

Wiesz co, jak ja sobie myślę o tej całej reformie to mnie szlag trafia. Po jaką cholere te gimnazja wymyślili, teraz jeszcze te 6-latki do szkoły. NIech najpierw przygotują jakieś zaplecze do tego, a później działają. U nas np. jest podstawówka i gimnazjum w jednym budynku-paranoja:lup: I tak jest w większości mniejszych miast, gdzie nie ma kasy ani lokalów na budowę nowych szkół

Dla mnie tez te gimnazja to najwieksza glupota. Nie ptrafie tego zrozumiec i co jakis czas sie wsciekam. Najglupszy wiek, trzeba sie pokazac w nowym towarzystwie i wtedy sie zaczyna. a wczesniej przynajmniej wszyscy sie znali juz tak dlugo, ze wo kresie glupawki nikt nic juz nie musial udowadniac. W szkole sredniej juz bylo glupio swirowac.
A teraz ta reforma jakas niedograna. Porgramy nauczania porozciagane, to co kiedys robilo sie w I klasie to teraz w dwa lata!

hej kobitki:)

u nas pogoda taka sobie, mieliśmy dziś pojechac na dziełkę, ale chyba nici... wiatrzycho wieje masakrycznie...
a dzis z rana po 9 przyjechał Jerzy, i zabrał Kacperka spacerkiem do lidla, kupić mojej mamie buty te z kappa, zeby miala na spacerki, suchajcie sprawa z Jerzym ma się poważnie, on planuje ślub mama się zastanawia czy w ich wieku to wypada...:lup: ogólnie bardzo się cieszę bo mama jest szczęśliwa widzę że poprostu rozkwita przy nim!!!
no, ja postanowiłam zabrać sie za dukana, i dziś zjadłam pół makreli, muszę sobie ogarnąć konkretny jadłospis, bo inaczej mi się nie uda...

Kornelia Elżbieta 4000g 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49tv73cu6r3lp1.png

Kacper Mirosław 4050g 60cm

http://www.suwaczki.com/tickers/relgj44jq97z06q8.png