Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Magda fajne popołudnie Ci się szykuje:)
Ja kupuję tylko papcie z Befado i jakoś nie wydają mi się dziecinne, co prawda ostratnio musiałam kupić laskom różowe, bo innych nie było, ale dla Stasia zawsze są fajne wzory i im większy rozmiar tym bardziej dorosłe:)

Vercia pierwsze słyszę o leworęczności w tym kontekście. Ja znam kilka osób i dzieci leworecznych i u żadnego z nich nie zauważyłam zadnych następstw. Stasiu i Marysia są praworęczni, a Zośka ciężko wyczuć, tak jak Olek raz robi jedną a raz drugą ręką, ale chyba jednak z przewagą prawej.
Jak masz ochotę na coś słodkiego to polecam ciasto jogurtowe, przepis jest w książce.

Andzia bo nie wszystkie leworeczne dzieci mają jakis problem póxniej...u moich dzieci zazwyczaj zaburzonej lateralizacji towarzyszy zaburzona koordynacja wzrokowo-ruchowa ale nie jest powiedziane, że każde leworęczne dziecko ma dodatkowo problem z koordynacją czy poruszaniem się w przestzreni.....
Justyna mozliwe, że Olek będzie normalnie praworęczny....marcel od początku jest leworęczny, nawet jak byl mniejszy to zawsze brał zabawki do lewej ręki.....
Andzia ale w moim przepisie jest ta mazeina a ja takiej nie mam w domu...znalazlam tylko mąkę kukurydzianą a ja zgłębiłam ten temat na necie to podobno nie wolno mąki kukurydzianej :lup:

Cafe fajnie, że spędzicie trochę czasu razem...U mnie jak u Magdy ciągle praca, praca, praca....i tak czasami się mijamy we własnym domu....
Andzia zrobilam naleśniki ale strasznie się przyklejały i musiałam kropelką masla posmarowac patelnię....bo za diabła bym ich nie usmażyła...może coś źle odmierzylam...cos nic mi dzisiaj nie wychodzi...biorę się za zaległości domowe....

dziewczyny ale nakręciłyście mnie na tą dietę..
kurdę muszę się zabrać za siebie i od jutra zaczynam!!!:) mam nadzieję że wytrzymam:)))

Cafe, Andzia ja Was na prawdę podziwiam!!! trójka dzieci i każda z Was ciągle coś robi i zawsze macie, jakieś plany na upichcenie czegoś albo jakieś porządki... :o_master:

Cafe zdrówka dla chłopców!!! :Całus:

Andzia co się stało???

Magda kop doły!!! a Michu to bardzo rezolutny chłopak... nie ma czasu na zadawanie się z gównarzerią, woli dojrzałych ludzi :Oczko: a zupełnie serio to pewnie ma taki okres ale bedzie na pewno chętnie bawił się z dziećmi jak zacznie z nimi regularnie przebywac:))

Vercia a Ty ciągle w biegu, jak zawsze!!!;)

Kornelia Elżbieta 4000g 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49tv73cu6r3lp1.png

Kacper Mirosław 4050g 60cm

http://www.suwaczki.com/tickers/relgj44jq97z06q8.png

kasioleqq
dziewczyny ale nakręciłyście mnie na tą dietę..
kurdę muszę się zabrać za siebie i od jutra zaczynam!!!:) mam nadzieję że wytrzymam:)))

Cafe, Andzia ja Was na prawdę podziwiam!!! trójka dzieci i każda z Was ciągle coś robi i zawsze macie, jakieś plany na upichcenie czegoś albo jakieś porządki... :o_master:

Hehe, ju toking tu mi?:Oczko:
Widzę, że dukanowe szaleństwo trwa. Ja z racji dzisiejszych stresów zjadłam królewski posiłek-wielki kawałek murzynka:)

Justynka jak karmisz to absolutnie nie możesz robić tej diety

Veronica ja wypróbowałam kilka przepisów na naleśniki i te są idealne:
4 jajka
pół szklanki mleka
4 łyżki maizeny
3-4 łyżki białego twarogu
opcjonalnie sól i słodzik

Ciasto wychodzi bardzo rzadkie, ale naleśniki pychy

Co do skrobii to wiem, że trudno ją dostać. Dukan generalnie zaleca skrobie, nie mąke, ale czytałam na kilku forach, ze ludzie używali mąki i chudli. Myślę, że nic się nie stanie, jeśli jej dodasz zanim przyjdzie zamówiona maizena

veronica_20
marcel jest leworęczny ale kopie pilkę lewa nogą...nie jest leworęczny jednostronnie...ale często na cos wpada, szybko się jemu kręci w głowie, nie należy do odważnych, na hulajnodze czy rowerku nie potrafi zlapać rownowagi....
w klasie mam kilka osób leworęcxznych i jest różnie...jest dziewczynka genialna, leworęczna, która pieknie pisze, czyta i nie ma z niczym problemu, rozróznia też strony, a pozostała 3 nie potrafi określic prawej/lewej, myli się jak mówisz podnieś do góry/dół, idź do przodu.tyłu, nie potrafi a skakac na skakance, mają problem z trafieniem do celu, nawleczeniem czegoś, cięciem papieru itp.

Dzieki za te cje. Michał jest leworęczny i lewonożny.
Przy tym kształty zna juz od roku, od dawna tez rozroznia gora/dol, strony nigdy mu sie nie myla :)
Co do precyzyjnosci to jeszcze czas na to, ale z ta rownowaga to faktycznie moze cos w tym jest :)

andzia
Magda to moje dziewczyny chyba jakieś dziwne, nie znają kolorów, nie rozróżniają kształtów, nie znają stron prawa, lewa:Oczko:
a tak serio to sama widzisz jakiego masz mądrale w domu!!!

Masz racje ,glupia jestem. Cos za cos. JEdne dzieci szybciej robia jedne rzeczy, inne cos innego :)
Czasem po prostu cos mnie nachodzi. Kolory mlody tez zna, lacznie z odcieniami :)
W towarzystwie innych dzieci jest inny, stad moje rozkminy :lup:

magda_79
To juz skoro chwale mlodego to napisze jesczze. Dzisiaj od 14 z majtkami na tylku i tylko 1 wpadka, a tak po prostu wola i nie trzeba dopytywac co chwila. Do konca tygodnia musze dokupic majciochow i zawiezc do tesciowej, niech ona tez dziala :)

Super, super, bardzo się cieszę!!!
Zmykam czytać Stasiowi, Kuby jeszcze nie ma::(:

magda_79
To juz skoro chwale mlodego to napisze jesczze. Dzisiaj od 14 z majtkami na tylku i tylko 1 wpadka, a tak po prostu wola i nie trzeba dopytywac co chwila. Do konca tygodnia musze dokupic majciochow i zawiezc do tesciowej, niech ona tez dziala :)

no brawo!
a T wie ,ze misiek w trakcie odpieluchowania?u niej tez wola?
zeby tylko tego nie spieprzyla

cafe82
magda_79

no brawo!
a T wie ,ze misiek w trakcie odpieluchowania?u niej tez wola?
zeby tylko tego nie spieprzyla

To dopiero 3 raz probowania, wiec t. srednio wtajemniczona, ale jutro jej powiem i musi dzialac! Nie odpuszcze jej teraz :)

co tu sie w ogole o tej porze dzieje,coo?:Oczko:

andzia dobrze,ze krzeselko nie polecialo w strone tv :na:
slucchaj,jest szansa zebyscie przyjechali za tydzien?no kuzwa pogoda ma sie niezle spieprzyc a my mamy tyle roznych planow...
jesli nie to oczywiscie widzimy sie w ta niedziele,po prostu posiedzimy w domu,nie ma problemu ale chcielismy jakos fajnie zorganizowac dzieciakom czas a ty kicha-zapowiadaja ochlodzenie i jakies kuzwa opady:Histeria: