Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

ja bede jesli to bedzie mozliwe z rok napewno , jak sie kciało dzidize to trza teraz za nią odpowiadac i dawac jej co najlepsze czyli nasze mleko ;) moja kolezanka ma teraz malutkiego synka którego karmi tylko piersia i nie daje mu nic innego (zadnych herbatek koperkowych i innych wynalazków ) a chłop wielki i tłusicutki , bez kolek i wogóle okaz zdrowia :)) a co do mamusiek to moje są kofane i naprawde mi pomagają i nie zmuszają do nieczego wiec sama decyduje o sobie i dziecku :))

http://suwaczki.maluchy.pl/li-21790.png

Z tymi tesciowymi to tak jest :). Ja na razie mam kandydatke na tesciowa i staram sie od poczatku stworzyc jakies sensowne relacje. Na szczescie nie wtraca sie za bardzo, a jak cos zaczyna "swirowac" to po prostu nie slucham :)

Ja marze o tym, zeby karmic piersia. I mam nadzieje, ze bede mogla. Pomijajac juz sam fakt, ze mleko matki jest tak wartosciowe to ten kontakt z dzidziusiem ... wydaje mi sie czyms magicznym :)

A no tak to jest z tymi teściowymi. Oczywiście mogę sobie ugotować szpinka czy wątróbkę, ale ona wtedy stoi nade mną i patrzy się jak głupia. A ja mam takie nerwy w tej ciąży, że boję się, że kiedyś nie wytrzymam i ją pobiję!!!

Mam nadzieję, że już niedługo się od niej wyprowadzimy!!!

Co do karmienia, to dziewczyny polecam:) Zero gotowania butelek, latania w nocy po kuchnii i jaka oszczędność!!! Także objadajmy się lodami i pizzą, bo później będziemy postować:)

Ja siedzę w pracy in szukam chętnego, co by po jakieś lody skoczył:)

Dziewczyny jak ja wam zazdroszcze, że wy już kończycie albo zaczynacie remont, a ja musze czekać do lipca, a potem wszystko na ostatnią chwilę będziemy robić.
Co do imion to my o dziwo od początku ciąży już mamy wybrane. Będzie Kuba, albo Julka, wiem, że imiona popularne ale mi się podobają i Piotrkowi też, a jak już doszliśmy do porozumienia to nie będziemy kombinować;)

Na moje strachy myszami już nikt nie reaguje:(
Ale całe szczęście nie tylko ja mam ochotę na lody, także na pewno ktoś zaraz skoczy do sklepu:)

Cafe 82 co ty codziennie pół litra??? Dobrze zrozumiałam?:D

Co do imion to u mnie Gabrysia i Marysia, a dla chłopców Franek i Antek. A jak będzie pareczka, to bedziemy losować:)

też bym poszła ale nie chce mi sie ruszyćććć , wiec lenistwo chyba wygra z łasuchostwem ^^ mi sie podoba Amelia ale stay nosem kreci , a dla chłopca nadal nie wiem moze Stas po moim tacie ale mąż tez napewno bedzie nosem krecił wiec trzeba bedzie jakiś kompromis albo szantaż zastosowac hhihiihihhi :))

http://suwaczki.maluchy.pl/li-21790.png

magda 79 ja mam dosc blisko do Polic, ale ciągle sie zastanawiam...tez bardzo chcialam w Miejskim rodzic ale niestety nie zdazylam;( zastanawiam sie tez nad Wojskowym nie slyszalam jeszcze zadnej opinie na jego temat bynajmniej w ostatnim czasie nikt ze znajomych tam nie rodzil...

co do watrobki dziewczyny to nie wiem na ile to prawda ale w poradniku ktory dostalam od mojej gin.jest napisane ze nie powinnysmy jej jesc bo ma zbyt duuuuzo witaminy A, ale pewnie w malych ilosciach mozna sobie pozwolic...jesli chodzi o buraki to jem ale nie surowe, no i przed ciaza uwielbialam pic jednodniowe soki z marchwi ale moja mama jak sie doweidziala ze jestem w ciazy to przez dwa miesiace codzien kupowala mi butelke tego soku az w koncu mi sie przepilo i od tej pory mam obrzydzenie;(

Kornelia Elżbieta 4000g 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49tv73cu6r3lp1.png

Kacper Mirosław 4050g 60cm

http://www.suwaczki.com/tickers/relgj44jq97z06q8.png