Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

andzia
Magda zamówiliście te kalendarze ze zdjęciami?

Zamowilismy, ale od kogos innego. W takich tubach zapakowane. Wczoraj przyszly, ale nie mialam sily nawet tego otworzyc. Dzisiaj zobacze. ciezko bylo wybrac jakies sensowne zdjecia, wiec na cuda nie licze.
Do tego kupilma u kogos innego 2 kalendarze na biurko, jeden dla mojego taty, a drugi dla dziadka, no ale dziadkowy juz u nas zostanie :(

My byłyśmy godzinę połazić, cieżko było, bo opcja idziemy za ręke odpada, ale przynajmniej mózgownice dotlenione. przerasta mnie samodzielnośc dziewczyn, wszystko same, same się ubrać, rozebrać, nieważne, że błota wszedzie pełno, same wyjać serek z lodówki, łyżeczkę, same otworzyć, wyrzucić do kosza, a łyżeczkę do zmywarki. Same siku, same założyć piżamkę itd.:Padnięty:

magda_79
andzia
Magda zamówiliście te kalendarze ze zdjęciami?

Zamowilismy, ale od kogos innego. W takich tubach zapakowane. Wczoraj przyszly, ale nie mialam sily nawet tego otworzyc. Dzisiaj zobacze. ciezko bylo wybrac jakies sensowne zdjecia, wiec na cuda nie licze.
Do tego kupilma u kogos innego 2 kalendarze na biurko, jeden dla mojego taty, a drugi dla dziadka, no ale dziadkowy juz u nas zostanie :(

:Całus::Całus::Całus:

andzia
My byłyśmy godzinę połazić, cieżko było, bo opcja idziemy za ręke odpada, ale przynajmniej mózgownice dotlenione. przerasta mnie samodzielnośc dziewczyn, wszystko same, same się ubrać, rozebrać, nieważne, że błota wszedzie pełno, same wyjać serek z lodówki, łyżeczkę, same otworzyć, wyrzucić do kosza, a łyżeczkę do zmywarki. Same siku, same założyć piżamkę itd.:Padnięty:

To trzeba si cieszyc, ze zołzy takie samodzielne.
U nas to odpada. Po przyjsciu do domu to udaje mi sie szybko zdjac mlodemu buty, a reszte sciagma z niego w trakcie ukladania tych jego cholernych puzzli. To jakas mania, nie moze sekundy wytrzymc.

magda_79
andzia

U nas to odpada. Po przyjsciu do domu to udaje mi sie szybko zdjac mlodemu buty, a reszte sciagma z niego w trakcie ukladania tych jego cholernych puzzli. To jakas mania, nie moze sekundy wytrzymc.

:sofunny:

Chcesz się dalej targowac kto ma gorzej?:Oczko:

andzia
magda_79
andzia

:sofunny:

Chcesz się dalej targowac kto ma gorzej?:Oczko:

Hehe! Nie chce :)
Nie moge zlego slowa na mlodego powiedziec. Jest taki grzeczny i wiecznie usmiechniety, ze grzechem byloby marudzenie :)

magda i misiek slucha was ciagle?wykonuje wszsytkie prosby?zawsze?
kurcze olek nigdy nie nalezal do grzecznych ale teraz przechodzi samego siebie
nawet zjesc juz nie potrafi spokojnie :Padnięty:

andzia mimo wszsytko dobrze,ze dziewczynki chca same tylko domyslam sie ile to nerwow musi cie kosztowac
mlody tez duzo rzeczy sam
i staram sie miec cierpliowosc i go nie wyreczac
ale co bede duzo gadac,latwiej i szybciej jest wziac i zrobic cos tam za nie go po prostu

cafe82

andzia mimo wszsytko dobrze,ze dziewczynki chca same tylko domyslam sie ile to nerwow musi cie kosztowac
ale co bede duzo gadac,latwiej i szybciej jest wziac i zrobic cos tam za nie go po prostu

No dużo łatwiej i szybciej, czasem normalnie szlag mnie trafia, zwłaszcza jak chcą wylać siki z nocnika do kibla i połowe wylewają na podłogę:Histeria::Histeria::Histeria:
A zachowanie Olka jest teraz normalne, do tej pory miał Was tylko dla siebie, a teraz doszła mu podwójna konkurencja, chce zwrócic na siebie uwagę i pokazuje to w taki a nie inny sposób. Wiem, że nie jest to proste, ale duuużo cierpliwości Wam życze:Całus:

andzia
cafe82

No dużo łatwiej i szybciej, czasem normalnie szlag mnie trafia, zwłaszcza jak chcą wylać siki z nocnika do kibla i połowe wylewają na podłogę:Histeria::Histeria::Histeria:
A zachowanie Olka jest teraz normalne, do tej pory miał Was tylko dla siebie, a teraz doszła mu podwójna konkurencja, chce zwrócic na siebie uwagę i pokazuje to w taki a nie inny sposób. Wiem, że nie jest to proste, ale duuużo cierpliwości Wam życze:Całus:

ja wiem ,ze normalne
tylko wyglada to tak,jakby sie cofnal
a poza tym szczerze to nigdy nie poswiecalam mu tyle uwagi co teraz!

cafe82
andzia
cafe82

ja wiem ,ze normalne
tylko wyglada to tak,jakby sie cofnal
a poza tym szczerze to nigdy nie poswiecalam mu tyle uwagi co teraz!

Kinia u nas było dokładnie tak samo, Stasiu w pewnym momencie odmówił samodzielnego jedzenie, ubierania itd., kazał się karmić, nie chciał sam zasypiać, przychodził do nas w nocy. I ja też poświęcałam mu każdą wolną chwilkę, jak tylko laski spały to z nim grałam, rysowałam, bawiłam się, aż w pewnym momencie miałam wrażenie, że przedobrzyłam, bo on w ogóle niepotrafił bawić się sam. Trudne to wszystko, nie da się ukryć, ale dacie radę:Całus:

hej dziewczyny,
my juz po wizycie dzidkow i cioci Kacper dostal puzzle i zestaw metalowwych aut, takich budowlanych koparki, betoniarki itp.od chrzestnej dostal koparke i zestaw majsterkowicza no i kupe slodyczy strasznie jestem zla bo mowilam zeby slodyczy mu nie kupowali bo juz wazy 17kg!!! i nie moge sobie z nim poradzic zeby go pochamowac...no a oni swoje dla Korneli piekna sukienke i pajacyka:) super:) no i oczywiscie zyczenia i pierdoly a ja zamiast byc twarda to sie poryczalam... K**wa nie chce tych swiat... masakra... gdyby nie dzieci to w ogole nawet choinki bym nie ubierala... ale musze... wiem ze wam ciagle marudze i w ogole ale kurde tak mi ciezko w tym przedswiatecznym okresie ze w ogole mnie nic nie cieszy...

Kornelia Elżbieta 4000g 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49tv73cu6r3lp1.png

Kacper Mirosław 4050g 60cm

http://www.suwaczki.com/tickers/relgj44jq97z06q8.png

cafe dacie rade trzymam kciuki, ja mam tylko Kacpra i Kornele i tez jest mega ciezko... i mlody tez sie buntuje i tez z nim ciezko... ale jakos daje rade tez musze poswiecac mu kazda wolna chwilke...

Andzia fajnie ze dziewczynki takie samodzilne moj Kacper nie chce nawet spodni sam zdjac, a jak bawi sie na kanapie i spadnie mu np.klocek to wola mnie zebym mu podala...oczywiscie tego nie robie ale straszny leniuch z niego...

Magda fajnie ze kupiliscie aparat, taki przyplyw gotowki to fajna sprawa, szkoda ze tak rzadko sie zdarza...

Anouk zdrowka dla was:***

justynka nie nie kochana ja z ta woda nie mam nic wspolnego...

Kornelia Elżbieta 4000g 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49tv73cu6r3lp1.png

Kacper Mirosław 4050g 60cm

http://www.suwaczki.com/tickers/relgj44jq97z06q8.png

cafe82

Nie, nie slucha nas zawsze. Ale mozna sie z nim nie gadac, przynajmniej histerii nie robi. JAk prosze, zeby posprzatal to nie elci szczesliwy, tylko trzeba 10 razy powtorzyc.
Bardziej chodzilo mi o to, ze nie rozrabia, nie wlazi tam gdzie nie moze, nie dotyka tego czego nie moze. Tanczy, biega, wyglupia sie, ale wszystko na wesolo. Zero zlosliwosci :)

A Olkowi to sie wcale nie dziwie, ze teraz wariuje. Probuje zwrocic na siebie uwage.
Tyle, ze Tobie takie tlumaczenie w niczym nie pomoze.

kasioleqq
hej dziewczyny,
my juz po wizycie dzidkow i cioci Kacper dostal puzzle i zestaw metalowwych aut, takich budowlanych koparki, betoniarki itp.od chrzestnej dostal koparke i zestaw majsterkowicza no i kupe slodyczy strasznie jestem zla bo mowilam zeby slodyczy mu nie kupowali bo juz wazy 17kg!!! i nie moge sobie z nim poradzic zeby go pochamowac...no a oni swoje dla Korneli piekna sukienke i pajacyka:) super:) no i oczywiscie zyczenia i pierdoly a ja zamiast byc twarda to sie poryczalam... K**wa nie chce tych swiat... masakra... gdyby nie dzieci to w ogole nawet choinki bym nie ubierala... ale musze... wiem ze wam ciagle marudze i w ogole ale kurde tak mi ciezko w tym przedswiatecznym okresie ze w ogole mnie nic nie cieszy...

Tak jak Andzia pisala, jesli masz tka potrzebe to placz, wyrzucaj z siebie ten caly zal. Z czasem na pewno bedzie latwiej, ale te pierwsze Swieta sa na pewno cholernie trudne.

Co do slodyczy to faktycznie przegiecie, tym bardzie, ze KAcprowi ta waga leci w gore :( Pochowaj i nie dawaj mu.