Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

cafe82
andzia
cafe82

dokladnie dam znac:Całus:

a ty andzia nie smiej sie ... ja jak magda ciagle patrzylam na olka..nie moglam za cholere zasnac

Ja pierwsze dwa dni na pooperacyjnej spałam non stop. I to był chyba ostatni raz jak się wyspalam, od tego czasu wciąż mam debet senny:Oczko:

no widzisz
a ja bylam od razu na zwyklej sali a olka mialam od razu ze soba

teraz pewnie troche odpoczne bez chlopakow
a moze nie
nie wiem
jak chlopaki beda ze mna to na bank nie pospie

Od razu? Ja dopiero po 6-ciu godzinach odzyskałam czucie w dolnej części ciala. A laski miały przez dwa dni kroplówkę z glukozy, bo miały niską.

andzia
cafe82
andzia

Kochana chyba troszke przesadzasz:Nieśmiały: Nie mam osatnio w ogóle cierpliowości do niech wszystkich, niestety::(:
Zresztą pamiętaj dresik, makijaż, obiadek, deser i co tam jeszcze:lol:

nie przesadzam
wiem co mowie
ja boje sie,zeby olka nie zaniedbac

Wiem co czujesz, ja też miałam takie obawy i niestety nie poświęcam mu tyle czasu ile bym chciała, I czasem mam wrażenie, że traktuje go zbyt dorośle i zbyt wiele od niego wymagam i czesto mam z tego powodu doła.

a powiedz,w ogole wszsyktie mi doradzcie
czy olek ma byc z nami w domu od poczatku?
tzn ja chcialabym,zeby byl w domu jak przyjedziemy ze szpiatala
zeby widzial jak przyjezdzamy z dziecmi itd

a kolei wszsyscy mowia,zebysmy dali sobie z dzien dwa i pozniej go odebrali od rodzicow
i nie wiem co zrobic

andzia
cafe82
andzia

Ja pierwsze dwa dni na pooperacyjnej spałam non stop. I to był chyba ostatni raz jak się wyspalam, od tego czasu wciąż mam debet senny:Oczko:

no widzisz
a ja bylam od razu na zwyklej sali a olka mialam od razu ze soba

teraz pewnie troche odpoczne bez chlopakow
a moze nie
nie wiem
jak chlopaki beda ze mna to na bank nie pospie

Od razu? Ja dopiero po 6-ciu godzinach odzyskałam czucie w dolnej części ciala. A laski miały przez dwa dni kroplówkę z glukozy, bo miały niską.

no ja tez po6 h
i jeszcze w miedzyczasie mialam krwotok itakie tam
ale olek byl przy mnie

a z wycieszka to jakies porąbane!
nie miej wyrzutow
pojedzie nastepnym razem
a paniom gratuluje organizajci,naprawde :Histeria:

cafe82
andzia
cafe82

nie przesadzam
wiem co mowie
ja boje sie,zeby olka nie zaniedbac

Wiem co czujesz, ja też miałam takie obawy i niestety nie poświęcam mu tyle czasu ile bym chciała, I czasem mam wrażenie, że traktuje go zbyt dorośle i zbyt wiele od niego wymagam i czesto mam z tego powodu doła.

a powiedz,w ogole wszsyktie mi doradzcie
czy olek ma byc z nami w domu od poczatku?
tzn ja chcialabym,zeby byl w domu jak przyjedziemy ze szpiatala
zeby widzial jak przyjezdzamy z dziecmi itd

a kolei wszsyscy mowia,zebysmy dali sobie z dzien dwa i pozniej go odebrali od rodzicow
i nie wiem co zrobic

Cafe jak macie możliwość to może rzeczywiście zorganizujcie sobie te pierwsze dwa dni bez Olka, wszystko sobie jakoś poukładacie, będziesz wiedziała jak chłopaki śpią, jaki mają rytm itd.

ja pitole ja jzu od samego czytania Was mam ciary , dreszcze i gęsią skórkę ... Cafe rewolucja na całego Cie czeka .. tyle pytań i jeszcze wiecej odpowiedzi , pewnie biedaku masz kompletny mętlik w głowie !! ale spokojnie ty jesteś przedsiebiorcza i zorganizowana babka wiec bedzie okej :))
a z tym laptopem w szpitalu to mnie zszokowałas :D naprawde jesteś niemożliwa :))
co do Olka to pewnie tez masz mieszane uczucia czy powiniem być czy nie być ... z jednej strony tak jak pisze Andzia troche byś "ogarnela " chłopaków , własnie z tym rytmem z nockami ..ale z 2 - j strony Olkowi tez sie szykuje niezłe przeorganizowanie w małym zyciu .. i ja bym osobiscie miała dylemat czy jak wróci do domu i zastanie 2 różowych "konkurentów " to jak to zniesie ... czy lepiej zeby własnie widział jak przyjezdzają z Toba ... ze jest tez z nimi od poczatku ... hmm

http://suwaczki.maluchy.pl/li-21790.png

Kurde Mary nie chce coś zasnąć:Kiepsko:

Cafe tak jak pisze Anouk to Wy podejmiecie najwłaściwszą decyzję.
Ja dwa lata temu na pewno chciałabym Stasia od razu w domo, ale dzisiaj z perspektywy czasu wybrałabym opcje drugą:)

Wiesz, że K. może wziąć 2 tygodnie opieki na Ciebie po porodzie?
wiem, ze jak się ma własną działalność i jak coś trzeba załatwić to i tak trzeba, ale przynajmniej składki mniejsze płacisz itd. U mnie Kuba siedział bite dwa tygodnie ze mną i nie było zmiłuj. Na samym początku naprawdę ważne, żeby ktos był z Tobą!!!

Anouk
mysle tylko ze podejmiesz najwałsciwsza decyzję dla Was ale to juz wszystko zostaw sobie moze na po porodzie ? :))

no wlasnie zeby to wszsytko bylo takie proste
musimy miec wstepnie zorganizowana opieke dla mlodego,zebym byla chociaz o to spokojna

wszsytko zalezy jednak jak dlugo bedziemy w szpitalu
jak pare dni to moze faktycznie olek przyjedzie po 2 dniach do domu
ale jak dluzej to chyba od razu,bo nie dam rady tak bez niego

a ty jak sie czujesz??

andzia

Ja dwa lata temu na pewno chciałabym Stasia od razu w domo, ale dzisiaj z perspektywy czasu wybrałabym opcje drugą:)

wiem, ze jak się ma własną działalność i jak coś trzeba załatwić to i tak trzeba, ale przynajmniej składki mniejsze płacisz itd. U mnie Kuba siedział bite dwa tygodnie ze mną i nie było zmiłuj. Na samym początku naprawdę ważne, żeby ktos był z Tobą!!!

he włąsnie miałam pytac Cafe ja wyglada sprawa "tatusiowego " w przypadku własnej działalnosci ..bo ja się na tym kompletnie nie znam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-21790.png

andzia

wiemy wiemy i na pewno wykorzysta
ale wlasnie wole,zeby teraz jeszcze popracowal a pozniej mial wolne wiec jak bede w pszitalu to on jeszcze bedzie w rozjazdach:Szok:

Cafe masz dylemat :( Wcale Ci sie nie dziwie. Niby lepiej jak starsze rodzenstwo jes tw domu, bo nie czuje ie odrzucone, ale w sytuacji jak sa dwa bobaski to moze faktycznie lepsza jest ta druga opcja. Ciezko cos doradzac!

Anouk jej, dalej bez wody? Wspolczuje :(

Andzia nie miej wyrzutow sumienia, ze nie puscilas Stasia. Skoro pogoda jest tak beznadziejna, to jak dla mnie te nauczycielki sa troche nieodpowiedzialne.

cafe82
magda_79
P. wlasnie dzwonil, ze Michał kaszle juz koszmarnie i wisi na rekach. Chyba jednak jutro czeka nas lekarz. Tym razem wysle P. i niech on wezmie zwolnienie.

uuu
no to nie czkejacie,nie ma co

a opieka nalezy sie kazdemu tatsiowi
tylko jesli dobrze pamietam od dnia porodu(lepiej by bylo jakby bylo od dnia powrotu do domu)

Myslalam, ze jest tylko tydzien tacierzynskiego, pierwszy raz slysze o 2 tygodniach!

A z Miskiem juz raczej jutro pojedziemy. Goraczki nie ma, tylko kaszle. Jemu i tak chyba bardziej te zeby dokuczaja :(