Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Hej kochane!

Wrzucam przepis i uciekam bo padam...

Ciasto:
35 deko ugotowanych ziemniaków
35 deko mąki
15 deko margaryny
3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
sól

Zagnieść ciasto.

Farsz:
1 cebulę i 1 ząbek czosnku posiekać i zeszklić na maśle, dodać 15 deko mrożonego szpinaku (doprawić do smaku według uznania - sól, pieprz, gałka), przestudzić i dodać 5 deko sera feta.

Ciasto rozwałkować na 2-3 mm. Ponakładać farsz. Zawinięte rogaliki posmarować rozmąconym jajkiem i posypać ziarnami sezamu lub słonecznika. Piec w temp 220 C przez 25min - aż będą złote

Super pasują też np z dżemem. W sumie każdy farsz tam pasuje - pycha:)

Spadam spać bo dogorywam... Odezwę się jutro pewnie wieczorkiem:Całus:

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/y/ys1x52jq9.png

cześć dziewczyny w koncu dotarłam
dzisiaj bylismy z oleczkiem na bilansie dwulatka bardzo szybko poszło, potem pojechalismy do sklepu po buty i kupilismy w deichamanie nawet fajne te buciki i za 59 zł oleczkowi strasznie sie podobały.....a potem zakupy jedzeniowe, jak wrocilismy oleczek poszedl spac a ja wzielam sie za sprzatanie bo moje koty chyba za nami bardzo tesknia jak jedziemy gdzies razem bo normalnie chate mi rozniosły dorwały kawałek styropianu i w sypialni mi go rozwaliły w drobny mak na podłodze i łózku wiec wszysko do sprzatania pozrzucały mi kwiatki no normalnie sajgon....wiec musimy pamietac zeby je zamykac do lazienki jak bedziemy wyjzdzac....

no a jak zaczelam sprzatac to i posciel zmienilam pomyłam podlogi i odkrzyłam....

http://www.suwaczek.pl/cache/d255cd5670.png
http://www.suwaczek.pl/cache/44b3c68a54.png

Anielinka Kornecki ma chyba internetową sprzedaż, zresztą Gosia podała link, ale ja bym sie bała tak kupic buty, ja nawet jak na żywo kupuje to zawsze mam stresa czy dobre:Oczko:

Mei dzięki za przepis, brzmi pycha, uwielbiam szpinak pod każdą postacią:)

Justynka
Ty pracusiu:)
Dobrze, ze na bilansie ok.
Nie wiem czy Ty się już chwaliłaś jakie imie wybraliście dla drugiego synka?

Andzia ja przez internet raczej nie kupie butów, ale nia zaszko9dzi sobie pooglądać, no nie???:Oczko:
Justynka podziwiam Cię za te koty, ja ich nie cierpie i jakby mi coś takiego zrobiły w chacie, to bym je chyba przez okno wyrzuciła :Oczko: zresztą moi rodzice mają dwa i jak je widze to ganiam w cholere, a najbardziej nie nawidze jak przyjdą i mi się ocierają o nogi...wrrr :Zły:
no właśnie macie już imię dla drugiego synka???
no i pochwal się wkońcu swoim brzucholkiem ciotka!!!:))

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

anielinka
Oglądacie "Top models"??? bo mnie jakoś to wciągneło, a dziś odpadła moja fawortka:(
ładna była dziewczyna, ale chyba rzeczywiście jakoś się do tego nie nadawała...

Tak piate przez dziesiąte widziałam.
Moim zdaniem ona nie bardzo pasowała na modelke, mnie się podoba ta co była tym marynarzem i ta od tańców gogo.
Ale 4 tysiaki na zakupy:whistle:

andzia
anielinka
Oglądacie "Top models"??? bo mnie jakoś to wciągneło, a dziś odpadła moja fawortka:(

Moim zdaniem ona nie bardzo pasowała na modelke, mnie się podoba ta co była tym marynarzem i ta od tańców gogo.

No ona mi się podobała jako dziewczyna, ale na modelke średnio pasowała, ta co była marynarzem mi się nie podoba, ta tancerka może być, ale jeszcze Weronice kibicuje:) A takie zakupy to chyba marzenie każdej kobiety...:)

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

anielinka
andzia
anielinka

No ona mi się podobała jako dziewczyna, ale na modelke średnio pasowała, ta co była marynarzem mi się nie podoba, ta tancerka może być, ale jeszcze Weronice kibicuje:) A takie zakupy to chyba marzenie każdej kobiety...:)

No K. akurat tez to widział i komentował, co tam 15 minut, Ty byś to pewnie i w 5 wydała:Psoty:

hej babki

widze,ze goska sie pojawila :Całus:
sil kochana,musisz sie przyzwyczaic do tedo pedu - zazdroszcze:)

co do top model, to uwazam,ze wlasnie ''marynarz'' jest najlepsza...i ta co wczoraj musiala odejsac,ze wzgle na kontuzje...jak dla mnie typowo modelowa uroda
a 4 tysiaki uuuuuu....

moj mezo od rokuz juz sie dziara a ja mam
obiecane mega zakupy.....tylko ciagle czekam az dojde do formy :sofunny:
no ale o 4 tysiacach moge pomarzyc....chyba,ze do tego czasu wydziara cale plecy :hahaha:

andzia
Cześć Cafe http://sztoudi.ovh.org/images/buzie/buzia_63.gif:lol:

Jak nocka?
U mnie znowu pobudki, a od rana foszki. Zośka wylała przed chwilą na siebie kubek maślanki:Histeria:Zaraz będę śpiewać"trzeba zrobić jakieś czary, ponakręcać te zegary, by dziewiąta byłą już"

hej

a dzieki,pospalam dzisiaj...nie pamietam od kiedy 5 godzin bez przerwy i czuje sie suuper
wczoraj polezalam i od razu lepiej,nic mnie nie boli...odpukac
i jakos nie ryczalam jeszcze dzisiaj :hahaha:

cafe82
andzia
Cześć Cafe http://sztoudi.ovh.org/images/buzie/buzia_63.gif:lol:

Jak nocka?
U mnie znowu pobudki, a od rana foszki. Zośka wylała przed chwilą na siebie kubek maślanki:Histeria:Zaraz będę śpiewać"trzeba zrobić jakieś czary, ponakręcać te zegary, by dziewiąta byłą już"

hej

a dzieki,pospalam dzisiaj...nie pamietam od kiedy 5 godzin bez przerwy i czuje sie suuper
wczoraj polezalam i od razu lepiej,nic mnie nie boli...odpukac
i jakos nie ryczalam jeszcze dzisiaj :hahaha:

No to super::):

Cafe ja nie jestem specjalistą od pieczenia, może Anielinka rzuci jakimś pomysłem, ale na weekend chce zrobić torcik, już kilka razy robiłam i jest pyyyycha!!!

Torcik Kukurydziany:

Spód:
15 dag czekolady mlecznej
15 dag Kasi
15 dag płatków kukurydzianych

Masa:
25 dag sera śmietankowego
2 jajka
10 dag cukru
1 cytryna
2 łyżeczki żelatyny
2 kremówki

Do dekoracji:
dżem z czerwonej porzeczki
tarta czekolada

Kasię roztopić z czekoladą, dodać płatki i dokładnie wymieszać.
Mase kukurydzianą przełożyć na dno tortownicy i wstawić do lodówki
Przygotować mase, zmiksować ser, cukier, żółtka i skórkę z cytryny
Dodać żelatynę
Dodać do całości bitą śmietanę oraz piane z białek, lekko wymięszać
Połowę masy serowej przełożyć na kukurydziany spód, rozsmarowac na niej dżem, tak aby krańce warstwy z dzemem znajdowały się ok. 3 cm od brzegu. nałożyć drugą masę, ozdobić tartą czekoladą!!!

andzia
Cafe ja nie jestem specjalistą od pieczenia, może Anielinka rzuci jakimś pomysłem, ale na weekend chce zrobić torcik, już kilka razy robiłam i jest pyyyycha!!!

Torcik Kukurydziany:

Spód:
15 dag czekolady mlecznej
15 dag Kasi
15 dag płatków kukurydzianych

Masa:
25 dag sera śmietankowego
2 jajka
10 dag cukru
1 cytryna
2 łyżeczki żelatyny

Do dekoracji:
dżem z czerwonej porzeczki
tarta czekolada

Kasię roztopić z czekoladą, dodać płatki i dokładnie wymieszać.
Mase kukurydzianą przełożyć na dno tortownicy i wstawić do lodówki
Przygotować mase, zmiksować ser, cukier, żółtka i skórkę z cytryny
Dodać żelatynę
Dodać do całości bitą śmietanę oraz piane z białek, lekko wymięszać
Połowę masy serowej przełożyć na kukurydziany spód, rozsmarowac na niej dżem, tak aby krańce warstwy z dzemem znajdowały się ok. 3 cm od brzegu. nałożyć drugą masę, ozdobić tartą czekoladą!!!

mniaaammm

dzieki