Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

a ja po zakupach, byłam co prawda z Amelką ale była grzeczna, kupiłam paluszki bo chciała ammm i mozna było na spokojnie wszystko pooglądać, kupiłam sobie torebke i apaszke :Spoko: a Amelce kupiłam na dwór do piaskownicy wiaderko, foremki, łopatki itp. i jest tym zachwyzona, bawi się tym w domu:))

idziemy jeszcze na dwór bo słonko pięknie świeci:)) poodpisuje wieczorkiem...

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

Witam!
W koncu moge na spokojnie usiasc i Was poczytac.
Zaraz wroce sie, zeby poogladac fotki, bo spojrzalam na nie tak na szybko.

Moje chlopaki przyjechaly do mnie pod koniec pracy i akurat na placu stal najnowszy samochod strazacki. Michał byl przeszczesliwy. Ma faze na punkcie strazy i dzisiaj oszalal. A jeszcze wokol stalo mnostwo samochodow osobowych, ale strazackich to nie wiedzial gdzie ma patrzec. Do samego wieczora przezywal: mama, pracy straz, ijo-ijo i pan (strazak) :))

a po pracy zabralam mlodego, mame i pojechalysmy na cmentarz. Dzisiaj jest 5. rocznica smierci mojej babci. A ze cmentarz mamy ogromny (drugi w Europie) to jest gdzie chodzic. Michał zaliczyl mega spacer z atrakcjami, bo tam jest duzo wiewiorek.

P. ciagle w pracy, powinien niedlugo byc.

Oj, ale poemat walnelam :lup:

Gosia Kuba slicznie wyglada w tej fryzurce. Musialam 2 razy obejrzec fotki, bo nie moglam sie napatrzec. A Ty mamuska tez suuper wygladasz!

Anielinka Amelki zdjecia wygladaja jak z katalogu. Ona zawsze tak jasniutko, czysciutko. Jak mala modelka :)

Andzia a z Waszej fotki sie nasmialam. Jest taka fajna. Tw Twoje laseczki to takie slodkie z tymi wozeczkami ... A z Ciebie super laska, niepotrzebna Ci ta dieta!

Moje dziecko jeszcze nie śpi :Padnięty: No chyba jednak będziemy musieli zrezygnować z tych drzemek w ciągu dnia bo oszaleję;)
Andzia ja akurat smyka za bardzo nie lubię... zabawki - drogie (chociaż duży wybór to jedyny plus), ciuchy mnie nie powalają, bucików mają mały wybór... Furory ni ma:/ Ale od biedy jak szukam np jakiegoś prezentu dla małych to smyka lubię zaliczyć:) A fontanna też nam się bardzo podobała:) A Kuba napatrzeć się nie mógł:)
Beata witaj:) jak to nie masz o czym pisać??? Magda już ci napisała krótką ściągawkę, a więc prosimy o sprawozdanie:)
Magda Michałek jak zawsze mnie powala:))) Już nie mogę się doczekać jak Kuba tak będzie gadał:)

Moje dziecko dopiero co zasnęło... Ale ja już sobie obiecałam, że nie będę narzekać na kiepski sen Kuby... Nadmierna senność to jeden z objawów cukrzycy... a ostatnio ciągle mnie to dręczy... co ja zrobię jak Kuba zachoruje??? Ja wiem, że na to nie mam wpływu ale strasznie ostatnio się boję... Przepraszam, że tak na koniec dnia wam moje ziemne wizje przedstawiam... ::(:

gosiammm
Moje dziecko dopiero co zasnęło... Ale ja już sobie obiecałam, że nie będę narzekać na kiepski sen Kuby... Nadmierna senność to jeden z objawów cukrzycy... a ostatnio ciągle mnie to dręczy... co ja zrobię jak Kuba zachoruje??? Ja wiem, że na to nie mam wpływu ale strasznie ostatnio się boję... Przepraszam, że tak na koniec dnia wam moje ziemne wizje przedstawiam... ::(:

Przedstawiaj wizje! Zawsze mozesz sie wygadac!

A co do cukrzycy to na ile jest to uwarunkowane genetycznie? Twoi rodzice tez choruje? Nie znam sie na tym. A Kuba na pewno bedzie zdrowy!!

Mam nadzieje, ze jutro wstaniesz juz bez zlych mysli. :big_whoo:

Magda zdjęcia słodkie:) tzn. Misiek słodki, lubie te zdjęcia ze zbliżeniem bo wtedy widać te jego przepiękne oczy i te rzęsy...normalnie obłęd :36_3_13:
Beata pisz co u Was, jak interes??? Zdrówka dla dzieci!!!
Gosia a nie można zrobić Kubie jakiś badań, czy testów żeby wcześniej wykryć cukrzyce??? nie mam popjęcia jak to jest u takich maluchów, ale mam nadzieje że nie odziedziczy tego po Was... jak Amelka miała 4 miesiące to robiliśmy jej badania czy już tarczycy po mnie nie odziedziczyła- ale całe szczęście nie...

Hej,
ja sie dopiero uporałam z górą prasowania, jeszcze musze paczki z allegro zapakować:Padnięty:

Gosia jak Kuba zacznie już tak na dobre biegać, to się wymęczy na spacerkach i będzie szybciej zasypiał, zobaczysz:yes:
I odgoń czarne myśli, będzie dobrze:Całus:

Magda Michał rewelacyjny, śliczne ma te oczka:Podziw:I te teksty ijo ijo:lol:
Nagraj go konicznie i pokaż ciotkom:)

Beata zdrówka dla dzieci, jak interesik?

ANielinka
miałam wcześniej pisac, mnie tez zawsze zadziwia "czystość" Amelki, ona naprawde jak mała modeleczka wygląda:)

Cafe
hop hop

Andzia co do Amelki czystości to aż sama ją podziwiam:) kiedyś jak jej dawałam obiad i poleciała mi zupa z łyżki na jej bluzke, to taak zaczeła przezywać że ja pobrudziłam, mówiła cały czas ooo nie, ooo nie- aż musiałam ja przbrać bo by spokoju nie dała :Śmiech:
a w pokoju jak ją rozbieram i czasem zostawie buty, czy czapke to idzie wszystko pochować na swoje miejsce :Śmiech:
a dzis leci z pokoju do kuchni i niesie w ręku jakiś okruch, otworzyła szafke pod zlewem i wyrzuciła to do kosza :Śmiech: pedantka jak nic mi rośnie :Oczko:

anielinka
Andzia co do Amelki czystości to aż sama ją podziwiam:) kiedyś jak jej dawałam obiad i poleciała mi zupa z łyżki na jej bluzke, to taak zaczeła przezywać że ja pobrudziłam, mówiła cały czas ooo nie, ooo nie- aż musiałam ja przbrać bo by spokoju nie dała :Śmiech:
a w pokoju jak ją rozbieram i czasem zostawie buty, czy czapke to idzie wszystko pochować na swoje miejsce :Śmiech:
a dzis leci z pokoju do kuchni i niesie w ręku jakiś okruch, otworzyła szafke pod zlewem i wyrzuciła to do kosza :Śmiech: pedantka jak nic mi rośnie :Oczko:

:sofunny:

Ja do obiadów zakładam dziewczynom specjalne stare bluzki, piore je raz na tydzien:lol:
No ,masakra, jedzą jak :36_33_18:

cześc dziewczyny ja tylko na szybko bo do pracy...

magda michalek przystojniak jak nic, jak to wczoraj jedna pami powiedziala do Olka to ctuję " dzieczyny az bedą sikały w pampersy "

andzia zdjecie rewelacja nie mogliśmy z S sie napatrzec na was...

gosia mam nadzieje ze bedzie dobrtze z ta cukrzyca i kubus jej nie odziedziczy....

a u nas dobrze jak andzia pisala olek ma okularki tylko że wade ma +1 a okulary +0,5 dzisiaj do odbioru....ciekawe jak to bedzie bo nawet nie dal sobie przymierzyc....

wczoraj tez bylismy u fryzjera, pani fryzjerka siedziala z nim na podllodze i musiala sie z nim bawic i jednoczesnie obcinac i nawet jej to wyszlo nie najgorzej...

dobra ja lece...milego dnia zycze dziewczyny...oby pogoda dopisala bo teraz to strasznie zimno na dworze....

http://www.suwaczek.pl/cache/d255cd5670.png
http://www.suwaczek.pl/cache/44b3c68a54.png

Witam szybciutko :)

Anielinka ale sie nasmialam z Amelkowego: ooo-nie! :hahaha: niezla aparatka Ci rosnie :sofunny:

Justynka jak bylismy u okulisty to Michał tez mial plusy, ale babka powiedziala, ze to normalne i ze dzieci dobrze widza. To sie niby samo ma potem unormowac. Ale to juz bylo dawno. Moze juz w tym wieku powinno byc ok. Ale na pewno szybko Olkowi sie wzrok poprawi i nie bedzie musial nosic okularkow zbyt dlugo :)

Miłego dnia dla wszystkich wrzesnioweczek!
Oby u Was bylo cieplej niz w Sz-nie (jak jechalam do pracy bylo -5!!!)

I ja sie witam!!
Wczoraj zaliczylismy Castoramę w Głogowie. Kupiłam ziemię do kwiatów ale kwiatów nie kupiłam. Marcel tak wariował, że ewakuowalam się do samochodu. Zaliczyliśmy też stary rynek. Dzisiaj po śniadanku jedziemy do Leszna po kwiaty.:Śmiech:
Andzia Marcel je na śniadanie kaszkę a na kolajcę jogurt i chleb z masłem.
Magda fotki super!!!!!
Gosia ja tez nie lubię Smyka, ostatnio podoba mi się Wójcik, zwłaszcza pod względem ilości rzeczy dla chłopców.
Zmykam, zajrzę później!!!

Witam...
u nas rano tez przymrozek, za oknem było biało...ale teraz świeci słonko i już robi się coraz to cieplej...

Veronica jakie kwiaty kupujesz??? ja póki co to chce tylko troche bratków kupić na parapety, bo jeszcze za wcześnie na inne.../Miłego dnia, mam nadzieje że dziś się uda z kupnem kwiatów:)

Justynka no wlaśnie czy Olek wogóle będzie chciał nosić okularki...hmm moim zdaniem to jeszcze małe dzieci i nie da się im przetłumaczyc że to dla ich dobra... ja tak szczerze mówiąc to nigdy nie widziałam takiego malucha w okularach...

I ja sie witam,
męczyłam zołzy ze śniadaniem, ale się poddałam.

Justynka
dwa razy patzryłam na godzinę, o której pisałaś:Szok:
Co do okularów, to na pewno bedzie dobrze i długo nie beda Olkowi potrzebne, ja znam jednego chłopca w wieku naszych szkrabów, który nosi okulary, mama mówiła, że początki były trudne, ale teraz jest ok.

Magda widze, że szperacza coraz bardziej olewamy:lol: Tak trzymać, zaglądaj do nas częściej:)

Veronica szalejecie z Marcelem zakupowo, super!!!Mnie też się podoba kolekcja z Wójcika:yes:

Anielinka i u nas był przymrozek:Kiepsko:A od jutra ma padać, do kitu:Kiepsko:

Cześć dziewczyny:)
U nas nocka fajna:) Słoneczko od rana świeci, a więc za chwilę się ubierzemy i pójdziemy na spacer, a już myślałam, że będziemy uziemieni cały dzień bo kluczy nie mogłam znaleźć...
Z cukrzycą jest tak, że typ 1 nie jest raczej dziedziczny... ale Kuba może po nas mieć skłonność do cukrzycy... Cukrzyca to jedna z chorób autoimmunologicznych i np ostatnio poznałam pewną mamę która ma chorą tarczycę, a jej mąż ma łuszczycę (obie te choroby są chorobami autoimmunologicznymi) i jej dzieci - chłopiec i dziewczynka - mają cukrzyce:/ Dzieci musiały odziedziczyć po rodzicach skłonność do choroby autoimmunologicznej:/
Mam nadzieję, że dobrze to wytłumaczyłam...

Wszystkie się rano posłusznie zameldowały i znowu cisza:Płacz:

Moje zołzinki śpią, Stachu układa nowe puzzle na które mnie dzisiaj naciągnął, a ja musze odgruzować chałupę.
Właśnie rozmawiałam przez telefon z moją przyjaciółką, jej mąż jest zawodowym piłkarzem i w chwili obecnej mieszkają w Łodzi i zaprosili nas na długi weekend majowy, bo akurat jest mecz na miejscu. Musze sie ładnie uśmiechnąć do mamy, czy przygarnie zołzy i śmigniemy ze Staśkiem:) Strasznie sie ciesze:D

Gosia ja zrozumiałam o co kamon:Oczko:
Nie ma reguły, że dziecko zachoruje i tego sie proszę trzymać i odgarniać złe myśli od siebie!!!