Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Nasza noc tez nie za fajna. O 24 pierwszy raz widzialam histerie Mchała. Walil raczkami i nozkami o materacyk, darl sie na maksa i co jakis czas przestawal, zeby zobaczyc czy my widzimy. Normalnie smiac mi sie chcialo. Jakos w koncu zasnal. Ale o 2 po karmieniu godzine spiewal. Potem o 5 gadal. Ehhh, w koncu jakos dotrwalismy do 7.40.

Teraz chcialam go polozyc, bo zasnal mi przy cycku, ale niestety materacyk go parzy.

u nas nocka ok, tylko znowu pobudka o 7 na butle, ale Ł. wstał ją nakarmił, a ja się przewróciłam na drugi bok i smacznie spałam, a jak się przebudziałam przed 9 to sobie spali jak aniołki...dobry tata:)
u nas zimy ciąg dalszy, chociaż malutki postęp bo poza tym że biało to nic nie pada i chyba wyjdziemy na chwilkę na zakupy..

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

Ja nie mialam w ogole mleka.Karmilam tylko do 3 tygodnia,bo ptem calkowicie mi pokarm zanikl...a co ja sie mialam przez te 3 tygodnia,szok!Raz 3 noce nie spalam,nasciagalam mleka i mama mi go wziela do siebie a ja sie wyspalam,tzn probowalam,ale non stop dzwonilam do mamy pytajac o Jasia...Wiem,ze pokarm matki jest najlepszy,ale potem ciezko odzwyczaic dziecko od piersi.Mam duze doswiadczenia przy dzieciach i wiem,ze najlepiej dziecko karmic piersia do 5 miesiaca,ale to zalezy tylko od mam:) ale dodam,ze spal mi tez tyle nawet jak byl na piersi,tzn nie byl na piersi,bo sciagalam mleko juz w szpitalu do butelki.Pediatra mowil,ze nie ma potrzeby budzic go do jedzenia.Dopiero gdy minie 6 godzin snu.Ale jak sie budzil mialam horror...od mojego mleka...Ale jak przeszlam na nan h.a to mialam spokoj.Ogolnie maly rozwija sie dobrze,jest duzy i zdrowy..,.

maria22111
Ja nie mialam w ogole mleka.Karmilam tylko do 3 tygodnia,bo ptem calkowicie mi pokarm zanikl...a co ja sie mialam przez te 3 tygodnia,szok!Raz 3 noce nie spalam,nasciagalam mleka i mama mi go wziela do siebie a ja sie wyspalam,tzn probowalam,ale non stop dzwonilam do mamy pytajac o Jasia...Wiem,ze pokarm matki jest najlepszy,ale potem ciezko odzwyczaic dziecko od piersi.Mam duze doswiadczenia przy dzieciach i wiem,ze najlepiej dziecko karmic piersia do 5 miesiaca,ale to zalezy tylko od mam:)

Najlepiej karmic jak najdluzej - to dla zdrowia malucha, mniej dla zdrowia mamy. Ja uwielbiam karmic Michała, ale gdy tylko naucze go pic z czegos innego nic cyc to zaczynam go odstawiac. Wiem, ze bedzie to walka, ale niby im wczesniej tym latwiej. Zobaczymy. Na razie walcze z nauka picia z niekapka - marnie nam to idzie :(

Moje szczescie spi juz ponad godzine. Oby juz tak mu to zostalo :)

A ja mam dzisiaj moje odkladane wyjscie. Powod niezbyt mily, bo wywalili z pracy kolejne 3 osoby (robimy im pozegnanie), ale zawsze to jakies oderwanie sie od codziennosci. Wyskocze tylko na 2 h, ale zawsze cos. No i trzeba sie w koncu jakos ubrac. Hihihihih!