Skocz do zawartości
Forum

Piękno mamy

doowKA

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim dziewczynom! Chcę zadbać o swój wygląd po porodzie. Dziecko już trochę podrosło, więc mogę zająć się sobą. Zastanawiam się nad makijażem permanentnym brwi, ale bardzo się boję, że efekt nie będzie taki, jakiego oczekuję. W internecie widziałam wiele nieudanych przykładów, kiedy brwi wyglądają jak narysowane markerem, i teraz martwię się, że zepsuję sobie twarz. Kto już to robił- podzielcie się doświadczeniem, czy jesteście zadowolone z efektu po pewnym czasie? Czy nie znudziło wam się to po pół roku lub roku? I jak wybierałyście specjalistkę, żeby nie popełnić błędu? Mieszkam w Szczecinie.

Cześć! Około rok temu poddałam się zabiegowi pudrowania. Dla mnie okazało się to świetnym rozwiązaniem – rano naprawdę oszczędzam mnóstwo czasu. Najważniejsze jest jednak, żeby nie szukać najtańszej oferty. Bardzo długo szukałam odpowiedniej kosmetyczki.  
Moja rada: nie kierujcie się wyłącznie ładnymi zdjęciami w mediach społecznościowych, bo często są one retuszowane. Szukajcie zdjęć przedstawiających rzeczywiste efekty, na których widać skórę, a nie tylko świeży efekt tuż po zabiegu. I koniecznie zwróćcie uwagę na to, jak specjalistka wykonuje szkic. Powinna uwzględnić waszą mimikę i cechy twarzy, a nie po prostu rysować szablon jak z kopii. Jeśli specjalista upiera się przy swoim i nie słucha twoich życzeń, lepiej poszukać innego. To wnioski z mojego osobistego doświadczenia.

Całkowicie zgadzam się z poprzednim komentarzem. Ja też to robiłam, jestem zadowolona z efektu, ale udało mi się dopiero za drugim razem. Pierwsza próba zakończyła się niepowodzeniem. Poszłam do kosmetyczki w ramach promocji, w rezultacie po kilku miesiącach brwi nabrały nieprzyjemnego szarego odcienia i musiałam je później usuwać laserem.   Moja rada: najlepiej szukać kosmetyczki na podstawie „poczty pantoflowej”.  Pytajcie znajomych, czyje brwi podobają wam się w rzeczywistości, a nie na zdjęciach. I jeszcze jedna ważna kwestia: dobry specjalista zawsze najpierw rysuje szkic i uzgadnia go z wami. Jeśli nie podoba wam się kształt – nie wahajcie się tego powiedzieć i zrezygnujcie z zabiegu. To wasza twarz i musicie być pewni efektu. Pamiętajcie też, że po pierwszym zabiegu kolor może nie ułożyć się idealnie – właśnie po to istnieje korekta, to normalny proces. 
[reklama usunięta]

Edytowane przez Dziubala
[reklama usunięta]