Skocz do zawartości
Forum

Praca po macierzyńskim

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie macie doświadczenia z rynkiem pracy, kiedy już postanowiłyście, że nie musicie całą dobę być z dzieckiem w domu? Ja szukam pracy od 4 miesięcy, wysyłam po pare CV dziennie. Nie ukrywam, że szukam głównie pracy biurowej, tak aby była jedna zmiana od poniedziałku do piątku. Nie oczekuję też nie wiadomo czego. Nie chce stanowiska zastępcy dyrektora... są to raczej stanowiska recepcji, sekretariatu...i najniższa krajowa. Mimo to nikt nie chce mnie zaprosić na rozmowę o pracę. Wynika to zapewne z tego, że urodziłam córkę zaraz po studiach- więc nie mam doświadczenia zawodowego. Nie chce pracować w branży z której mam dyplom bo to praca i w biurze i w domu w dodatku bardziej na swoim niż na etacie. Mam czynne prawo jazdy, jestem młoda , ogarniam świetnie social media, Microsoft office . Jestem punktualna, komunikatywna i jak coś robie to na 100 % jednak nikt mi nawet nie daje szansy na rozmowę. Jak sobie z tym poradziłyście? Mam 25 lat, marzę o wyjściu już do ludzi, zarabianiu pieniędzy i po prostu chodzeniu do tej pracy....