Skocz do zawartości
Forum

Być może to ciąża?? Wasze wczesne objawy ciąży jeszcze przed okresem (te standardowe i te nieoczywiste)

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnia moja miesiączką była 30 września 2022 ( zazwyczaj cykle mam 29-31dni) , owulacja 14-16 października i wtedy też kochałam się z mężem.  Dodam że staramy się z mężem o dzidziisia już ponad 2 lata dość intensywnie ale wszystkie badania porobione, nasienia również- wyniki w normie,   2 inseminacje były ale zakończone niepowodzeniem i chyba tylko moja głowa i chęć posiadania bardzo małego szkraba powodowała to że cały czas @ przychodziła i plany o rodzicielstwie trzeba było odłożyć na potem tym bardziej że presja ze strony rodziny nie pomaga w tym ( już ponad 3 lata po ślubie więc na co Wy czekacie 😞 a doskonale wiecie że ciąża to nie towar w sklepie że można go zabrać  półki i o jestem w ciąży)

Ale do rzeczy..

Ten cykl jest jakiś inny.. otóż 3 dni po owulacji zaczęły się dziać jakieś takie dziwnie objawy.. przez 2-3 dni miałam tak jakby zapalenie pecherza, ciągle latanie na siku pomimo że nie było typowych objawów zapalenia pecherza jak pieczenie przy oddawaniu moczu tylko takie posikiwanie co 10-15 min. Nawet kupiłam furagine ale jej nie zażyłam ,stwierdziłam że jeszcze poczekam kilka dni i wtedy zobaczymy.  

Następnie te częste wizyty w toalecie już przeszly po 3 dniach a nastąpiło zmęczenie i ciągle uczucie gorąca, gdzie ja to straszny zmarzluch a tu chodzę non stop i ciągle mi gorąco, pocę się w nocy, w nocy również śpię po 8-10h a wstaje jakąś taka totalnie niewyspana jakbym tylko przespała 4h..  doszły również , od czasu do czasu tkliwe piersi a raczej sutki i brak wogole bolow podbrzusza czy jajnikow jak to mialo zazwyczaj w porze pms.. dosLy te zawroty głowy i jak wstaję rano z łóżka to muszę powoli bo poprostu robi mi się niedobrze.. a i  teraz od 2 dni zwiększona ochota na słodycze, choć zjem np coś słodkiego to mnie mdli..  dodam jeszcze że do okresu wg aplikacji został 1 dzień ( okres wypada mi na sobote) . Czy to możliwe że ju przed okresem mogą pojawić się objawy ciąży?? Nie chce znowu się nakręcać i nastawiać ale bardzo bym chciała w końcu zobaczyć upragnione 2 kreseczki na teście;)

Dziewczyny co wy na to?? ProsE o porady i jakie były wasze objawy pierwszej ciąży ( te książkowe i te nadzwyczaje)