Skocz do zawartości
Forum

Proszę o porady w związku z ciążą- samotną mama 21 lat.

Gość Daria

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka .

Mam 21 lat i dowiedziałam się że jestem w 7tygodniu ciąży.  Początkowo byłam załamana bo zostałam sama (ojciec dziecka jest nieodpowiedzialny, woli imprezy alkohol ipanienki i seksu go zostawiłam )  i nie widziałam czy dam radę, ale mam na szczęście wsparcie w bracie i rodzicach u których będziemy  mieszkać. Obecnie zaakceptowałam swój stan i jestem bardzo bardzo szczęśliwa. Co do mojego pytania chciałabym prosić mamy młode w zbliżonym wieku do mojego, jak również  te starsze i doświadczone o porady i odpowiedzi na pytania

1.  Jakie miałyście zachcianki?  2. Ile kg przybyło po porodzie i czy trudno było później zrzucić.  3. Jak zmieni na przestrzeni czasu moje ciało (prócz rosnącego brzucha, i większych piersi) 4. Poród  : czy was bolało ile trwał, do czego można porównać ból    5. Jak zmieni się moje  ciało po porodzie (chodzi o brzuch, nogi,pośladki i inne części ciała (czy poprzez poród i ciąże się zmienią jeśli tak to jak?)  6.  Do mam w WIEKU 20+  Czy trudne było dla was przestawienie się z normalnego życia do roli mamy, i czy bardzo zmieni się  moje życie codzienne jeśli tak to w jaki sposób 7. Jak się upuszcza mleko z piersi? (Do butelki) 8. Jak w skali trudności 1 -10 to trudne zadanie na początku macierzyństwa i później z kilku miesięcznym dzieckiem. 9.Czy to męczące opieka codzienna samemu i z kimś? Może niektóre są.dziwne ale liczę że odpowiecie na moje pytania, bardzo mi zależy by wszystko wiedzieć .

Pozdrawiam serdecznie Daria 😘