Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2019

tilana

Rekomendowane odpowiedzi

Marlenka u mnie w zasięgu są 2szpitale.
Wybrałam ten ,bo widziałam od pierwszych chwil opiekę i nad Maluszkiem i nad Mama ,gdy urodziła moja Siostra.teraz te standardy są jeszcze wyższe.widac dużo procedur okołoporodowych,które są skrupulatnie wykonywane.
A druga bardzo ważna rzecz to jest w tym szpitalu oddział neonatologii ,czyli w razie czego (oby nie było potrzeby)jest specjalistyczną pomoc.
I argument 3pracuje tam mój Gin,więc przychodzi,dogląda osobiście i zleca leki w tym bez łaski przeciwbólowe.a czasami różnie z tym bywa.

asia1986
martamarta1989 najbardziej wskazana jest pozycja na lewym boku a ja obróciłam się na prawy.. tu jest trochę informacji na ten temat

https://www.osesek.pl/ciaza-i-porod/zdrowie-i-badania-w-ciazy/1314-prawidlowa-pozycja-do-snu-w-ciazy.html

Z tymi pozycjami do spania to różnie piszą.... Np mamaginekolog pisze, że nie trzeba spać tylko na lewym boku.
https://mamaginekolog.pl/pozycja-do-spania-w-ciazy-czy-ma-znaczenie/

Ja już "trzecią ciążę przesypiam" na prawym boku. Za to w ciągu dnia jak mam możliwość czy przed zaśnięciem kładę się na lewy bok.

U nas płeć jeszcze nieznana.
Ale imiona prawie wybrane: Adaś oraz dla dziewczynki Milenka lub Lenka.
Z Mężem lubimy polskie imiona. Mamy w domu Gabrysię i Krystianka. Są strasznie ŻYWIOŁOWI I "BROJARZE" :-) dlatego teraz chcemy imię spokojne. No i takie które jeszcze w naszej rodzinie nie występuje.

Marlenk4 Ja jestem z Rzeszowa i chciałabym rodzić w szpitalu gdzie pracuje moja pani dr czyli na Lwowskiej. Oddział po remoncie i miejsce mam trochę oswojone bo chodziłam tam na monitoringi cyklu. Z tego co wiem mają też dobry oddziel neonatologii - pomogli znajomej co urodziła bardzo malutkie dziecko, na które w innym szpitalu wydali wyrok...
Ewentualnie do szpitala niedaleko - Profamilia co jeśli chodzi o warunki przypomina hotel i ma raczej dobre opinie.
Natomiast bardzo źle wspominam pobyt na patologii ciąży szpitalu na Szopena i dlatego mam nadzieję że tam nie wyląduje.
U nas chyba tylko jeszcze jeden szpital jest - na Rycerskiej. O tym wiem najmniej, ale koleżanka odradzała.
Sashimi o tej zelaznej to już nie pierwszy raz widzę dobra opinie :-)
MadziaB86 ja mam tak samo ale wizyta w poniedziałek:-) powodzenia
Natt w sumie póki co też śpię jak mi wygodnie :)

Asia1986 ja tez teraz poważnie mysle nad Lwowską. Mój lekarz pracuje na Szopena i tam sa bardzo dobrzy lekarze ale fakt pielęgniarki potrafią zniechęcić na dobre przynajmniej ja to tak wspominam. Natomiast na Lwowskiej byłam 2 razy w ciazy na SORZE i byłam bardzo zadowolona zarówno z lekarzy jak i położnych. Pro familie chyba odrzucam w razie jakiś komplikacji to bym sie bała o dzidziutka.

iwo87ka ja nastawiona na profamilie, ma 3 stopien referencyjnosci, jak rodzilam synka to pamietam ze były tam tez urodzone wczesniaki chyba w 24 tygodniu. Ale tez zastanawiam nad inną opcją bo gdyby nie było miejsca. Wczesniej słyszałam o Lwowskiej nie bardzo dobre opinie, a tu na odwrót, wiec wiecej poszukam o Lwowskiej i pewnie będzie to druga opcja. No chyba że Adas sie nie odwroci i bedzie planowane cc to pewnie bede rodzic wtedy na miejscu w Łańcucie. Ale modle sie zeby odwrocił bo bardzo bym nie chciała cc.

No tez się zgadzam że forum jest aktywne i czasem nie nadążam ;p
U mnie doszedł straszliwy ból pleców w odcinku piersiowym, jest na prawde ciężko, na plecach spać nie mogę a na boku też boli. Coraz bardziej boje się 3 trymestru skoro już teraz jest tak jak jest ;p
Jeśli chodzi o szpital do porodu to ja sugeruje się i opiniami i wyposażeniem ale też pytam znajomych i chyba zdecyduje się na taki oddalony 50km ode mnie ale trochę "po znajomości" więc byłabym tam lepiej traktowana chyba i to mnie troche przekonuje. Ale cały czas zastanawiam się jeszcze nad tym szpitalem w którym jest możliwość wykupienia indywidualnej położnej :)

https://www.suwaczki.com/tickers/w57v3e3kz7wbkj3s.png