Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Pinka zobaczyłam teraz na stronie przychodni do której wcześniej chodziłam że na stałe przyjmuje taka młoda lekarka, ja byłam u niej jak ona była na zastępstwie za mojego lekarza, ale na stałe nie dało się do niej zapisać. A ten mój rodzinny już nie przyjmuje w mojej miejscowości. Wtedy zapisałam się do teraźniejszej i było ok. Ale widzę że nie dokształca się w temacie więc zapisze się teraz do tej młodej.
A tymi ubrankami to nie tylko Magdę kusisz, są śliczne.

cebulka w hm jest tylko dziś -15% dla Klubowiczów i się skusilam. A jeszcze nie dawno rozmawialysmy o silnej woli... Ostatni raz przysięgam. Teraz się skupię na niezbednych rzeczach.

Idę zaraz po Laure. Puls mi skoczył do 96 uderzeń na minute a nie mialam rzadnego wysiłku. Górne ciśnienie to 134. Hmm.... Chyba poproszę o skierowanie do kardiologa

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvze6yd9a1dwkas.png

No i hej dziewczyny w ogóle :) ja latam jak oparzona dziś znowu. Nie potrafię cholerka zwolnić jakoś... brakuje mi pracy troszkę. Jakis rytm dnia był. Ale powolutku się przyzwyczajam. Posprzątałam słupek w łazience, zeby zrobić miejsce na te wyprawkowe rzeczy. Jutro przychodzi ta druga przesyłka z Gemini. Żeby to upchać muszę sprzątnąć jutro szafe w przedpokoju. Czasem mnie przeraża. Bo jak słabo sie mieścimy tu w dwójkę to co będzie w trójkę!!! Ale wiem też że mam trochę bajzel w szafach i wystarczy dobrze je posprzatać i zagospodarować. A Ty Pinka tutaj nie kuś bo do wypłaty jeszcze kilka dni ;) ale kompleciki świetne!

https://www.suwaczek.pl/cache/c3a7e9b4d2.png

Aaa i Pani ze szkoły rodzenia odpisała mi że przykro jej ale nie ma już miejsc. Wiec dupa. Jest jeszcze jedna darmowa szkoła ale z tego co zrozumiałam tam jest dosłownie kilka godzin (dobra strona że jest wizyta na porodówce). Pójdę w następną środę to zobaczę na czym to polega. Na płatną szkołę trochę szkoda mi kasy...Sama nie wiem. A w ogóle rozgladam się za wózkiem i cholera mnie bierze, bo tyle tego jest że nie wiadomo na co sie zdecydować.

https://www.suwaczek.pl/cache/c3a7e9b4d2.png

Edzia ja też nie idę bo uwazam że najlepsza jest intuicja i własne doświadczenie. Który już masz tc? Pewnie glukoza nie długo? Co do rodziców to się staram ale oni są tak zawzieci w stawianiu na swoim ze czasem nerwy mi puszczają

Magda i u mnie bajzel w szafkach. Ale sprzatam sukcesywnie po półce, wywalam niepotrzebne rzeczy i miejsce się znajduje ;) ja też mam do wyplaty kilka dni dlatego ustalilam płatność przy odbiorze. W H&M zawsze od momentu zamówienia to conajmniej tydzień więc zdążę haha

Cześć, już dość cheile Was podczytuje, jednak nigdy nie miałam weny nic napisać. Dziś jakoś tak mnie naszło.
To moja druga ciąża, drugi dzidziuś. Teraz czekamy na dziewczynkę, w domu mamy już chłopczyka, który w tym miesiącu kończy 2 latka. Termin mam na 9 marca wg usg.
W tej ciazy nie mam w ogóle czasu żeby się skupić na dzidzi bo cały czas pracuje, a po pracy synek angażuje mnie całkowicie i tak zostanie pewnie do końca.
Dla malutkiej tez nic jeszcze nie mam specjalnego oprócz trzech kupionych dzisiaj muślinowych pieluszek.
Dzisiaj byłam u mojej ginekolog, mała wazy już 850gr, podobno jest szczuplutka jak na swoj wiek, ale to jeszcze się może zmieniać. Zazdroszczę Wam tych przygotowań i wyprawki, ja w ogóle nie mam ani czasu na myślenie co nam brakuje(dużo mamy po synku) ani nie mam miejsca gdzie mogłabym dodatkowe rzeczy trzymać;) wyprawkę pewnie zacznę dopiero kompletować w lutym jak się przeprowadzimy do naszego domku:).

Edzia jeśli znajdziesz moment to pokaż nam wózek :) strasznie lubię oglądać te rzeczy dla dzieci

Klodi hej, fajnie że się odezwałaś :) co do wyprawki nie boisz się zostawiać na luty? W sensie że młoda zrobi psikusa i wyskoczy w połowie? Ja już prawie ogarnięta z tym że mam zagrożenie wcześniejszym porodem więc to inna bajka. Ja z kolei mam corcie, teraz będzie synek. Podoba mi się Leon, a Laura upiera się na Dawidka :) podziwiam że pracujesz jeszcze. Z drugiej strony skoro mozesz to czemu nie :)

Magda ja za szkole rodzenia płaciłam 80 PLN:) była przy szpitalu, i nie żałuję bo przy porodzie cały czas siedziało mi w głowie żeby oddychać, na pewno wyniosłam z tamtąd coś, no i była gimnastyka dla ciężarnych w cenie, więc najpierw teoria a potem ćwiczenia i tez uczyliśmy się na misiach masażu nie wiem czy dobrze napiszę Szantala.
Klodi witamy Serdecznie:-)
Edzia chwal się wózkiem
A moje dziecko dziś powiedziało najsłodszą rzecz, że matuli na hormonach ciążowych łzy poleciały. Mówię do Dawida że chodź pisać list do Mikołaja, a on już był zmęczony i z fochami, to mu mówię że co nic nie chcesz, a on NIC, pytam nic nie chciał byś dostać, a on po chwili odpowiada Mamunie w pudełku:-)

Pinka88 boje się trochę tak zostawiać to wszystko na koniec, ale z drugiej strony niewiele mi brakuje, bo łóżeczko mamy po synku, tak samo pościel, bratowa przygotowała po córeczkach dwie reklamówki ubranek dla nas w rozmiarze 56-62, kosmetyki ciagle mamy na bieżąco bo synek używa.. w praktyce brakuje nam tylko ręczników, pieluch tetrowych, pakpersow, dla mnie szpitalnej wyprawki, fotelika bo sprzedaliśmy i wózka. Chociaż wozek tez mamy ale strasznie zniszczony i marzy mi się nowy ;) zostanie mi praktycznie kupić kilka pierdolek i poprac rzeczy. Najwyżej mąż sam będzie kupował w ostatniej chwili co potrzeba, mysle ze nie będzie tego zbyt wiele:)
Jeśli chodzi o prace, to ja mam własna działalność i pracowników, dlatego chce pracować jak najdłużej. Już mysle co to będzie jak ich samych zostawię po porodzie i się tym zamartwiam, a z drugiej strony córeczka jest planowana i wiedziałam z czym się wszystko to będzie wiązać;)

Madziu camarelo znajoma miała tej firmy i sobie chwaliła :) zobaczymy

Klodi witaj ;) w sumie 2 lata to niewielka różnica a faktycznie drobiazgi zawsze można w trakcie zamówić. Nawet jak nie masz czasu to zaraz święta więc może uda Ci się znaleźć godzinkę lub dwie i zamówic przez neta

Cebulka uuu no nie dziwie Ci się kochanego masz tego syncia

monthly_2018_12/marcoweczki-2019_70668.jpg

https://www.suwaczki.com/tickers/zem32n0a4ct6fwwr.png

Edzia piękna kolorystyka :) sama rozwazalam taki ale nie mogłam znaleźć używanego w dobrej cenie. Naprawdę bardzo mi się podoba
cebulka slodko... :) to nic innego nie pozostaje mamie jak znaleźć duże pudło i wyskoczyć haha :* ale tekst chwyta za serce, nawet mnie taką mało emocjonalną :)
klodi jeśli to takie "drobiazgi" to faktycznie można chwilkę poczekać. Ja zrozumiałam że wszystko od podstaw stąd moje obawy :)

U nas radość poranna z prezentów ogromna :) az zal bylo jej iść do przedszkola i wszystko zostawiać

Edzia fajny wózek:)
Pinka my właśnie nie dawaliśmy prezentów z rana bo by nie chciał iść do przedszkola, a i na mikołaja kupiliśmy mu takie tańsze prezenty, a wypas dostanie pod choinkę.
Piekłam placek, bo pewnie dziś chrzestny przyjdzie. To i tak będzie zasypany prezentami, bo my kupiliśmy muv3 prezenty, chrzestna przekazała, w przedszkolu na pączki zrzutach 40pln więc pewnie też nie będzie szajs, no i chrzestny.
Z Dawidem miewałam głupie sny, a w tej ciąży to jakaś masakra.

cebulka moja Laurka sama poszła z wielkim żalem do przedszkola wodzac wzrokiem za zabawkami :) chcialam ją zostawić by się pobawila, ALE... W przedszkolu też święty Mikołaj i prezent, mają też mieć robione zdjęcia... I szkoda by została. A ja bądź co bądź też potrzebuje odpocząć w ciszy. Niby dopiero 27 tc ale jednak :)