Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2019

Rekomendowane odpowiedzi

cebulka przeraża mnie tylko wizja prania i prasowania tych ubranek ;) ale zrobię to tylko od rozm 50 do 62. Te większe będę mu od razu zakładać jako nowe. Bez zbędnych emocji ;) postaram się namówić mamę by mi trochę pomogła.

Edzia sama się zastanawiam nad lozeczkiem, ale mamy mały pokoik niespełna 10m2 i chyba zacznę od kołyski bo mi zajmie mniej miejsca. Siostra planuje wyprowadzke i jak dzieci zostaną same w pokoju to kupi im się piętrowe.

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvze6yd9a1dwkas.png

Edzia dziękuję:)
Pinka też mnie to przeraża, zwłaszcza że trzeba będzie 2 wózki wypracz alejak byłam w ciąży z Dawidem, to mieliśmy starą pralkę i bałam się w niej prac bo nie dało się wyciągnąć pojemnik na proszek. Więc prałam wszystko ręcznie, teraz pralka nowa, więc już nie będzie tak źle i będę rozkładać to prasowanie na raty jak już nam łazienkę zrobią,żeby ciuszki się nie zakurzyly.

cebulka ja też na raty ;) jak sobie przypomnę kilka godzin prasowania w 34 tc z Laurka to już mnie plecy bolą.

Od wczoraj non stop brzuch mi się spina, ale nie boli więc wrzucam na luz. Siostra zabrała Laurke do Tesco więc miałam czas dla siebie. Kawa, cisza, spokój :) chociaż jak co niedziela czekam już na poniedziałek aż wszystko wróci do normy, rodzice pójdą do pracy a ja będę miala święty spokój. Wkurzyli mnie dzisiaj.z nerwów ciśnienie mi skoczylo a matka zamiast przestać to dalej dolewala oliwy do ognia :/ także jeśli ktoś myśli że rodzice pod ręką to wygoda, grubo się myli

Magda Śliczne łóżeczko.
Pinka my to będziemy skręcać łóżeczko dopiero przed samym porodem, bo będziemy dokręcac do naszego łóżka, a jak skręcać my szybciej to Dawid tam wyparuje i potem ciężko będzie.
Dziś idę do lekarza, ale na NFZ, więc i tak nic się nie dowiem, tylko dostanę skierowanie, ale czeka mnie długie czekanie, pojadę później, bo pisze że przyjmuje od 7 do 11, a jak patrzyłam na znanym lekarzu to o 10 45 dopiero ma ostatniego pacjenta w prywatnym gabinecie, więc będzie po 11. A na NFZ będzie tłum w poczekalni

Za chwilę wyjeżdżam, pewnie 2-3h jak nic. Ale da mi skierowanie na badania, a wyniki ja wiem odrazy bo robię w medyku i do mojej przychodni przychodzą oryginały a ja mam wgląd na stronie internetowej.
Byłam dziś z rana w Pepko po sweterek świąteczny dla Dawida bo na święta niema, no i sesję zdjęciową ma w przedszkolu w środę i przy okazji kupiłam dla Adasia body, z myślą już o chrzcie, bo takie miękkie, a Dawidek miał na chrzest mega niewygodne body.

monthly_2018_12/marcoweczki-2019_70596.jpg

hej Dziewczyny,
Cebulka body extra! JA to myślę chrzciny sierpień/wrzesień dopiero.
No mi się tak podoba te moje łóżeczko, że wkleję Wam jeszcze raz w całej krasie bo wtedy dół ucięło. Tylko przykro mi trochę, bo ta nasza sypialnia mikroskopijna i nie będzie widać jego uroku, pomijając już fakt, że trzeba się będzie nagimnastykować, żeby je tam w ogóle wstawić ;)
Jak te łóżeczko złożyliśmy, to dzidzia jakaś taka realna się stała, ze chyba przez to w nocy spać nie mogłam. Nie mogę się doczekać jej przyjścia, ale czasem mam jakiś niepokój jak to wszystko bedzie...

monthly_2018_12/marcoweczki-2019_70599.jpg

https://www.suwaczek.pl/cache/c3a7e9b4d2.png

Magda to normalne że się boisz. Z tego co pamiętam to Twoje pierwsze dziecko więc idziesz w nieznane. Chodź byś przeczytala 1000ce poradnikow to i tak będzie zupełnie inaczej :) będziecie mialy duzo czasu by się wzajemne poznać :) dotrzeć itp

A ja zmykam po Laure do przedszkola. Pada, jest ślisko. Tzn chodniki itp są oblodzone. Muszę wygrać w totka by ją taxą odwozic ;P NIE MAM SIŁYYYYYYY

Pinka no jakaś parodia, byłam w przychodni o 11, gin przyszedł o12, a ja wyszłam od giną o13 45. A dostałam tylko skierowanie na badania, pewnie jutro pójdę na glukozę.
Magda będzie dobrze, u mnie 2 dziecko i mimo że planowane, wyczekane to i tak czasami ogarnia mnie panika jak sobie poradzę i jak to będzie.
A co do chrzcin to tez nie wiem kiedy będziemy robić, ale nawet jeśli w lipcu to kupiłam 68 i powinno być ok, a na pewno nie wcześniej niż maj, to ewentualnie zawinę rękawki bo jest takie miękkie, a na chrzest Dawida kupiłam body i było bardzo sztywne.
Ostatnie kilka dni jestem taka śpiąca, teraz siedzę i ledwie na oczy widzę. Chętnie bym poszła już spać:)

Gość BędęMamą

Śliczne macie łóżeczka :-)
Ja te największe zakupy typu łóżeczko, komode i wózek planuje kupić w styczniu na spokojnie już po świętach.
Dziewczyny czy paczka pampersow 22 sztuki wystarczy do szpitala ? No chociaż na początek do torby, czy lepiej większe kupić ?

Hej dziewczyny, co za okropna pogoda... Nie mam siły na nic, tylko bym spała i spała :/.

Magda sliczne łóżeczko :). U nas też jak stoi to tak jakoś inaczej jest, tak jak mówisz bardziej realnie bo ubranka były, poprało się poprasowało, schowało do szafki i nie widać. Co do pampersów to planuje pampers premium care.

Cebulka mam podobne albo i takie same body z muszką :)

Pinka jeszcze chwila i odpoczniesz od tego chodzenia ale muszisz pomyśleć co po nowym roku bo będzie jeszcze gorzej

https://www.suwaczki.com/tickers/zem32n0a4ct6fwwr.png

Ja na początku będę miała pampersy i dady. Nie opłaca się inwestowac w pampers bo na początku dziecko przewija się dość często. Także u mnie będą właśnie mieszane te 2 firmy. Poza tym czytałam że pampersy są bardzo chemiczne i wcale nie takie dobre jeśli chodzi o skład ale musicie sobie same wyrobic opinie ;)

Czekam w kolejce do gin po wyniki krzywej cukrowej.

Edzia no muszę pomyśleć bo będzie bardzo ciężko ;D ale chyba nic nie wymyślę.

Magda ja kupię Pampers premium cafe i dada premium. Z Dawidkiem na początku miałam jeszcze happy i z Rosmanie. Ale wszystko poza pampersami robiło odparzenia. teraz będę prostować dady premium, bo dopiero weszły do Biedry jak Dawid miał 3 miesiące i od tego czasu byliśmy na dach premium. A te pierwsze sądy były okropne i pewnie dla tego juz ich niema.
Edzia u nas 7 stopni na plusie. Ale też od kilku dni to bym najchętniej o 18 już posła spać. Dziś miałam iść na glukozę, ale wczoraj tak o14 ojadlam się że niedobrze mi było nawet w nocy więc stwierdziłam że sobie odpuszczę dziś.

Dziewczyny mam wyniki krzywej cukrowej. Na czczo 73, po godzinie 122, po dwóch 117 także cukrzycy ciążowej brak. Ufff :) wogole ta gin u której byłam od razu mówiła o cc z moją wadą macicy więc nie wiem czemu moja zwleka naprawdę. Nfz? Czeka na kasę czy co? Dlatego decyzja o psychistrze dzisiaj nabrała mega przekonania.

cebulka ja akurat dada Premium care nie mialam bo jak weszły to Laura była już odpieluchowana ;) ale po wypłacie kupię 2 paczki dwójek i spr. Jeszcze jedynki dokupie jak będzie promo bo synek będzie malutki jak jego siostra.