Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Edzia myślę że się uda :) może nie z taką częstotliwością jak teraz piszemy ale na pewno.

Ja już po kawie, mróz jak nie wiem do tego silny wiatr. A jeszcze trzeba moje dziecię przyprowadzic z przedszkola. Dobrze że jutro piątek. W weekend odpocznę od tego lażenia.

cebulka co można kupić półtora rocznemu chłopczykowi w prezencie? Czy takie 2 elementowe puzzle 18msc+ to dobry pomysł?

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvze6yd9a1dwkas.png

asssska u mnie 2poród, będę rodzić w prywatnym szpitalu, ale szpital ma umowę z NFZ, więc warunki hotelowe,opieka super no i co ważne dla mnie było szpital ma 3 stopień referncyjnosci.
Pinka a do jakiej kwoty? To zależy od dziecka,Dawid jest bardzo żywiołowy i jakoś puzzle do niego nie przemawiają, ale mąż kupił mu domek ponad rok temu z baby mix, chyba z 80zlotych kosztował i strzał w 10bawi się nim na okrągło. A z tańszych rzeczy to takie klocki, też je lubi, są tanie i sprzedają poukładane w pociąć i inne rzeczy, teraz mają takie w przedszkolu i też się bawi, a dostał je jak miał 9miesiecy

monthly_2018_11/marcoweczki-2019_70510.jpg

Gość BędęMamą

No i super wylądowałam u lekarza i dostałam antybiotyk ! Ale jestem zła na siebie..
No ale nie przemawia do mnie ten antybiotyk i umówiłam się że jak mi sie nie poprawi to po 2 dniach go dopiero wykupie.( moja Pani Doktor zawsze daje antybiotyk)
A prz3z ten czas rutinoscorbin, Wit A+E i flegamina...

BedeMama może całe szczęście że poszłaś. Recepta z razie czego leży a Ty się ratuj póki co czym możesz :) zdrówka

My jutro siedzimy w domu z Laura. Pani mówiła że skarzyla się na ból głowy, miała stan podgoraczkowy i zasnęła im na dywanie na 2 godziny :/ w sumie i tak siedzę w domu. Poza tym wieje tak silny wiatr, mamy mega mróz więc chyba obie na tym skorzystamy

będę mamą dużo zdrówka,ale z witaminą A ostrożnie bo nadmiar jest w ciąży niebezpieczny.
Pinka jak odbierałam Dawida to było -5. BrZydko i zimno. A Laurką będzie miała długi weekend:) ja mam okropnie zatkany nos, w sumie kataru nie mam, ale ciężko mi oddychać i się zastanawiam czy to mnie rozkłada czy to uroki ciąży i znowu tak nos zatyka, z Dawidem miałam prawie do końca ciąży zatkany nos

cebulka to mi właśnie nos zatyka jak leżę na lewym boku ;) z Lauruśką tak nie miałam. Dlugi weekend to będę mieć ale ja :) ale trudno... Jakby była lepsza pogoda to może byśmy i poszły a tak to jednak przemawia wszystko ku temu by zostać w domu. Jedyna wycieczka będzie jutro na pocztę. Muszę wysłać kurtkę którą udalo mi się sprzedać po Laurce :)

Hej dziewczyny:)
Ale u nas zimno, z rana było -9, wysprzątałam dom, także jutro mam spokój:) pije kawkę i oglądam perfekcyjną panią domu:)
Dziś idziemy z Dawidem do fryzjera i już się boje, ostatnio byliśmy ponad rok temu i było okropnie, i w cale nie ostrzygła go ładnie, potem sama strzyglam go na śpiocha, a ostatnio się nie daje:) pójdą w ruch kinderki i telefon:)

Hej. Ja dziś bez weny na pisanie ;) my w domciu z Laura. Jakos ten czas nam leci, ale nie żałuję że została. Trochę fizycznie odpoczywam

cebulka u nas -10 do tego lodowaty wiatr. Akurat Laura uwielbia chodzić do fryzjera od początku, ciekawe jak będzie z drugim gagatkiem :)

Magda78 i bardzo dobrze ;) to tak naprawdę jedyny i ostatni moment na odpoczynek bo później będzie różnie więc korzystaj

Pinka z dziewczynkami to pewnie też trochy inaczej,bo nie ktorko, atu przy samej głowie i uszach, ale to też od dziecka zależy:) za godzinę odbiorę go i pojedziemy, jestem ciekawa jak w przedszkolu bo mają dziś zabawę karnawałowa, a nawet nie było mowy żeby założył strój, ale Panie w przedszkolu to czarownicy:)
Magda to już prawie finisz i będziesz odpoczywać:) super. Ja w 1 ciąży pracowałam do 28 tygodnia, i już było mega ciężko, a teraz będziesz miała czas dla siebie.
A co do krzyków od sąsiadów, to ja na studiach mieszkając w wymalowanym mieszkaniu chciałam zawiadomić opiekę lub policję, bo dzieci non stop płakały, a teraz wiem że można złamać życie 2 latkowi, dając mu nie ten kubek do picia. I się cieszę że mieszkamy w domu bo w bloku to pewnie też by policja do nas zawitała nie raz:)

Gość BędęMamą

Magda78 już lepiej, wracam do żywych :-)
Madzia bardzo dobrze odpoczywaj.
Ja jestem na zwolnieniu od samego początku i powiem Ci że to najlepszy okres w moim życiu, mimo że wiem że w pracy by o mnie dbali, i moja szefowa ktora wiedziała że pierwsza ciążę poronilam wzięła mnie na rozmowę i powiedziała że teraz to ja jestem najważniejsza i mam o siebie dbać A o pracę mam się nie martwić.

Madzia nic kompletnie nie musisz, tylko dbać o siebie i dzidziusia :-)

cebulka no właśnie na króciutko ją zawsze scinalam. Tak do 2 roku życia. Fryzjerka była zawsze nią oczarowana pod koniec mówiąc że mała wygląda jak Hallie Berry ;) jak znajdę zdjęcie to wstawię. Bo Laura tez jest sniada.

BedeMama ja też jestem na L4 od samego początku. Gdzieś od 9 tc. W sumie to kiedy mamy odpocząć, zadbać o siebie i malucha jak nie teraz? Cieszę się że lepiej ze zdrowkiem :)

Pinka wiesz, ja wcześniej Dawid strzygła mi na śpiocha sama, po nie udanej wizycie rok temu. A ze strzyżeniem to już zależy kto co lubi, ja osobiście nienawidze jak chłopcy lub mężczyzni mają długie włosy, nie strzyże Dawida mega krótko, ale nie lubię jakoi faceci mają dłuższe włosy:) do roku moze 2 razyu podcinał bo miał mało włosków, a teraz ma gęste i tak pewnie raz na 2iesiace trzeba będzie chodzić, aoze z mężem co miesiąc, zobaczymy. Jestem ciekawa jak będzie u Adasia, bo mąż ma kręcone włosy, a Dawidek nie, ma jasne włosy po mężu i proste po mnie.